Shepard’s pie med oksekød

Shepard’s pie er en dejlig klassiker herhjemme hos os. Godt nok havde opskriften vist sin storhedstid i 80’erne, og så her hos os, hvor den blev serveret mange gange til aftensmad, og når der kom gæster på besøg. I dag tager vi gerne en omgang Shepard’s pie, når børn og børnebørn er hjemme forbi – og de elsker retten ligeså meget, som vi gjorde for godt 30 år siden. 

Vi laver den med oksekød, men du kan også bruge lammekød, som er i den oprindelige ret. I vores 2022-udgave er der også en del flere rodfrugter i end i den normale opskrift – vi er blevet lidt grønnere med tiden – og så giver det en dejlig ekstra smag til retten. 

I denne opskrift har vi skiftet halvdelen af kartoflerne i mosen ud med jordskokker, men du kan også sagtens vælge en helt almindelig kartoffelmos eller bruge halv kartoffel og halv gulerød. 

Nu er vi klar til at smørre ærmerne op – er du? (:

Du skal bruge:

Til 4 personer

Fyld:

Lidt rapsolie til stegning

Mos:

  • 500 gram kartofler
  • 500 gram jordskokker
  • 80 gram smør
  • ½ dl. piskefløde
  • lidt rasp
  • revet parmasanost 
  • havsalt
  • peber

Sådan gør du:

– Et lille tip inden vi begynder. Skræl gerne kartofler og jordskokker og sæt over at koge inden, du går i gang med fyldet. Så bliver det hele færdig på samme tid, inden retten bages i ovnen.

Fyld:

Hæld hvidløg- og løggranulat i et lille kop og tilsæt lidt vand, så det bliver en blød og ensformigt masse. Lad det stå og trække i 3 minutter.

Tag en stor gryde og hæld lidt olie i og tilsæt herefter løg- og hvidløgsgranulaten og rør rundt, mens det stauteres.
Tilsæt kødet og lad det brunes ved høj varme, hvorefter du skruer ned for vamen og tilsætter gulerødderne, pastinakkerne, bladselleri, tomatchips, oksekødsboullion, worcestershire sauce, timian og salt og peber. Kog retten op og rør hyppigt rundt i 10 minutter, så smagen rigtig fordeler sig. 

Mos:

Når jordskokker og kartofler er kogt godt møre, så hældes vandet fra. Grøntsagerne puttes i en skål sammen med smør og røres sammen med en håndmikser. Kom piskefløde og parmesanost i efter smag og ør mosen yderligere sammen med salt og peber.

Tag et stort ildfast fad eller 4 mindre ildfaste skåle og fordel kødsovsen jævnt ud i fadet. Herefter fordeler du mosen jævnt ud over kødsovsen, så mosen nærmest danner et låg eller tag over retten. Drys med rasp og parmesanost og stil fadet eller skålene i ovnen i 30 minutter ved 175 grader varmluft. 

Velbekomme.

Se opskrifter på kød-fri retter

Vodka penne med mascarpone og peber rosé

Super lækker vodka penne, som smager himmelsk. Retten er perfek til børnefri weekend eller date-night med kæresten eller ægtefællen. Holder I parmiddag, vil denne ret også være et godt bud på den perfekte start på en god og sjov aften med vennerne....

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

Patatas bravas

Patatas bravas er en skøn og lækker ret, som vi tit laver, når vi vil hygge os med en god omgang tapas. Med denne klassiske spanske ret kan du servere tapas for dine venner og familie og overraske dem med alternativ spise til det klassiske danske...

Misosuppe

Misosuppe er en meget enkel og lækker suppe. Den består af en base, selve suppen, lavet på sojabønnepastaen Miso og en bouillon. Dertil tilføjer man diverse ingredienser – som regel nudler og grøntsager. Suppen kan også indeholde både fisk og kød...

Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

Halloumi Grillspyd

Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

Halloumi fries

Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave… Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve!Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

Grøn risotto med squash, ærter og citron

  Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag – perfekt til både de varme sommermåneder, men også til...

Sweet potato fries med timian citronsalt og dip

Med disse lækre sweet potatoes fries kan du hurtigt og nemt servere en anderledes omgang fritter for madelskerne i dit hjem. Vores sweet potatoe fries er en sand succes i vores hjem, og vi laver derfor gerne en ekstra stor portion til når børne og...

Elotes (grillet majs med topping)

Elotes – Hvad er det? Måske har du hørt om dem før – måske har du aldrig hørt det ord før – uanset gennemgår vi lige kort hvad de egentlig er. Elotes er i al sin enkelhed majskolber, der enten er grillede eller kogte, og derefter serveret med...

Se opskrifter på frokostretter

Avocadomad med krydderolie

En avocadomad med krydderolie, salt og peber er en fantastisk og sund måde at starte dagen på. Denne lækre ret er nem at tilberede og fyldt med smag og ernæringsværdi.Denne avocado-mad er perfekt som en sund og nærende morgenmad eller frokost. Den...

Guacamole

Vores guacamolekrydderi er specielt udviklet til at forbedre smagsoplevelsen af guacamole ved at tilføje den perfekte balance af krydderier.Er du også fan af den cremede og lækre dip guacamole? Det er vi! Vores guacamolekrydderi er specielt...

Bagt avocado med æg og salat

Lækker opskrift på bagt avocado med æg og salat samt rugbrød ved siden. Opskriften er nem at lave og kan spises både som frokost, morgenmad eller til brunch. Retten egner sig også rigtig godt til påskebordet.God morgenmad eller frokost fyldt med...

Pizzasnegle

Vi elsker pizzasnegle! Mest af alt, fordi børnebørnene bliver vældig glade, når der skal laves pizzasnegle. Og i denne her tid, hvor der skal slås meget tid ihjel rundt omkring i børnefamilierne, så får du vores opskrift på pizzasnegle. Vi bruger...

Æggesalat med Hawaii krydderi

En æggesalat, lidt udover det sædvanlige! – Sådan vil vi beskrive denne opskrift på en enkel, men utroligt lækker æggesalat. I æggesalaten skal du kun bruge 4 ingredienser, for at få et virkeligt velsmagende pålæg til dit kolde bord, brunchen,...

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

Fettuccine med citronpeber

Leder du efter en simpel, men lækker pastaret, der kan imponere dine smagsløg? - Så er denne fettuccine med citronpeber lige noget for dig!Denne ret er fyldt med smagfulde ingredienser, der komplimenterer hinanden perfekt. Citronpeberet tilføjer en...

Mexicanske tortillas

Mexicanske tortillas bliver mere og mere populære herhjemme. Det tynde lækre brød kan fyldes med alverdens skøn fyld, og man opnår en nem og lækker ret, på ingen tid!Vi har valgt at lave en helt klassisk udgave, som vi kender det herhjemme, af en...

Bagel med ramsløg og Philadelphia ost

OPSKRIFTER TIL HVERDAGEN BAGEL MED RAMSLØG OG PHILADELPHIA OSTDu skal bruge: Til 1 bagel Bagel Salat og grøntsager, såsom tomater, agurk, avocado, rødløg og rucola. Røget laks (du kan også bruge rejer) Philadelphia ost Ramsløg krydderiSådan gør du:...

Empanadas med kylling

Empanadas minder mest af alt om en pirog eller sagt med andre ord – brød med fyld. Ordet empanada stammer det spanske ord empanar som nogenlunde oversættes til paneret.Til empanadas bruges en form for tærtedej. Du kan lave den selv, men du kan...

Se opskrifter til fester og gæster

Chimichurri burgers

Der findes nu ikke noget som en god, hjemmelavet burger!Chimmichuri I denne version er der skruet op for smagen, med den argentinske kolde sovs eller krydderurtesalsa, Chimichurri verde.I Chimmichurri verde er hovedingredienserne persille og...

Spicy suppe med kokosmælk

Vi har været i gang i køkkenet – eller rettere sagt, vores fotograf har været i gang for at lave nye billeder til os.Det blev der en helt ny opskrift ud af, som du hellere end gerne må prøve af og skrive til os, hvad du synes om. Vi er i hvert fald...

Hovedret til nytår: Oksesteg med soufflé og gorgonzolasauce

Eksklusiv hovedret til nytår med efterårets råvarer: Oksesteg med kartoffel-jordskokke soufflé, dertilhørende broccolisalat og hjemmelavet gorgonzolasauce.

Oksefilet med cheddar-kartofler

Lækker og elegant hovedret til nytår som med garanti sende dine gæster hjem mætte. Oksefilet med cheddar, kartofler, bacon-gulerødder og rødvinssauce.

Svampesuppe

Er du også ret glad for suppe? Suppe er en herlig spise, når det begynder at blive koldt udenfor. Vi får derfor især meget suppe om efteråret og vinteren, så varmen rigtig kan få lov til at sprede sig i kroppen.  Vores svampesuppe er især god, hvis...

Jomfruhummerhaler med aioli og jordskokke chips

Elegant forret til nytårsaften, til dig der venter gæster. Find her den perfekte opskrift på Jomfruhummerhaler med aioli og jordskokke chips.

Jordskokkesuppe med chorizo og æble

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi herhjemme er vilde med suppe, både børn såvel som voksne – og derfor vil vi meget gerne dele vores version af jordskokkesuppe med dig. En jordskokkesuppe frisket op med chorizo og æble. Det tager blot 10-15...

Panna cotta med havtorn

Vestjyske Delikatesser giver dig her et forslag, til en traditionel dessert til nytår. Du kan lave den dagen før. Det bliver den faktisk en anelse bedre af.

Caramel Cheesecake

Lækker og kendt dessert til nytår. Den er simpel og lige til at gå til. Selve cheesecaken kan oveni købet laves dagen før.

Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...
0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen