Pannacotta med havtorn

Vestjyske Delikatesser giver dig her et forslag, til en traditionel og lækker dessert. Du kan lave den dagen før. Det bliver den faktisk en anelse bedre af.

En super fin og enkelt dessert eksempelvis til nytår. I de små fine glas får du den blødeste kærnemælks pannacotta og en syrlig gele af havtorn, pyntet med lækker hvid chokolade.

Vi anbefaler følgende vin:

“Kopke Colheita 1999
Portugisisk portvin der er let røget og har en sødmefuld dugt af tørrede frugter – heriblandt rosin og sveske. Den er lagret i minimum 18 år.

Du skal bruge:

Til 6 glas:

Pannacotta:

  • 3 husblas blade
  • 3 dl piskefløde
  • 4 dl kærnemælk
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang – kornene herfra
  • 1 citron – saften herfra

Gelé af havtorn:

Hvid chokoladedrys:

  • 1 plade hvid chokolade

Pynt:

  • F.eks. skovsyreblomster
  • Tallerkensmækker

Sådan gør du

Pannacotta:

  1. Udblød husblas i koldt vand efter anvisning på pakken.
  2. Kom fløde, sukker og vanilje i en gryde.
  3. Det skal være lige på kogepunktet,
  4. Vrid husblassen fri for vand.
  5. Rør den ud i gryden.
  6. Rør rundt indtil det er opløst og hæld derefter massen over i en skål.
  7. Nu skal du tilsætte kærnemælken lidt ad gangen og røre rundt.
  8. Du kan smage til med citronsaft.
  9. Fordel massen i 6 glas.
  10. Lad den sætte sig i køleskabet i minimum 4 timer. Gerne natten over.

Havtorn gele:

  1. Udblød husblas i vand
  2. Hæld havtorn, sukker og vand i en gryde.
  3. Når sukkeret er smeltet skal det koge i ca 5 minutter.
  4. Lad det trække i ca 1 time.
  5. Hæld det igennem et klæde når det har trukket, eller en meget fin si.
  6. Herefter kan du koge siruppen op, til den ønskede tykkelse
  7. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i gryden.
  8. Lad det køle af og fordel siruppen i glassene, ovenpå pannacottaen.
  9. Lad det trække i køleskabet en times tid, indtil geléen sætter sig.

Hvid chokoladedrys:

  1. Riv din chokolade med en kniv og få det flotteste drys.

Til slut

Nu skal der anrettes, så det er et nytår værdigt.

Anret pannacottaerne med spiselige blomster og hvid chokoladedrys.