Panna cotta med havtorn

Vestjyske Delikatesser giver dig her et forslag, til en traditionel og lækker dessert. Du kan lave den dagen før. Det bliver den faktisk en anelse bedre af.

Panna Cotta

Panna cotta er en populær italiensk dessert, der er kendt for sin silkebløde konsistens og delikate smag. Navnet “panna cotta” betyder bogstaveligt talt “kogt fløde” på italiensk, og det er netop fløden, der er hovedingrediensen i denne fortryllende dessert. I vores version af panna cotta, tilføjer vi et lækkert tvist ved at erstatte den traditionelle fløde med cremet kærnemælk, der tilfører en let syrlighed og en forfriskende note.

Havtorn

Men det er ikke kun kærnemælken, der giver denne opskrift sin unikke karakter. Vi har valgt at inkludere vores tørrede havtornsbær for at tilføje en syrlig kontrast til den bløde panna cotta. Havtornsbærene, der er en næringsrig og antioxidant-rig frugt, er tørret til perfektion og bevaret i deres fulde smagspotentiale.

Når du tilbereder denne nytårsdessert, vil du opdage, at havtornsbærrene spiller en afgørende rolle i både smag og præsentation. De tilføjer en vidunderlig frisk syrlighed, der balancerer perfekt med den sødme, som panna cotta’en har.

Vi er begejstrede for at præsentere dig for denne fortryllende kombination af den luksuriøse konsistens i kærnemælks panna cotta og den syrlige karakter af vores tørrede havtornsbær, i havtornsgelen. Dette er en dessert, der vil imponere dine gæster og skabe en mindeværdig afslutning på nytårsaften eller enhver anden hyggelig aften.

Så sæt i gang med at lave denne opskrift og lad panna cotta med havtorngele, blive kronen på værket til din festlige menu.

En super fin og enkel dessert, eksempelvis til nytår. I de små fine glas får du den blødeste kærnemælks panna cotta og en syrlig gele af havtorn, pyntet med lækker hvid chokolade.

Vi anbefaler følgende vin:

“Kopke Colheita 1999
Portugisisk portvin der er let røget og har en sødmefuld dugt af tørrede frugter – heriblandt rosin og sveske. Den er lagret i minimum 18 år.

Du skal bruge:

Til 6 glas:

Panna cotta:

  • 3 husblas blade
  • 3 dl piskefløde
  • 4 dl kærnemælk
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang – kornene herfra
  • 1 citron – saften herfra

Gelé af havtorn:

Hvid chokoladedrys:

  • 1 plade hvid chokolade

Pynt:

  • F.eks. skovsyreblomster
  • Tallerkensmækker

Sådan gør du

Panna cotta:

  1. Udblød husblas i koldt vand efter anvisning på pakken.
  2. Kom fløde, sukker og vanilje i en gryde.
  3. Det skal være lige på kogepunktet,
  4. Vrid husblassen fri for vand.
  5. Rør den ud i gryden.
  6. Rør rundt indtil det er opløst og hæld derefter massen over i en skål.
  7. Nu skal du tilsætte kærnemælken lidt ad gangen og røre rundt.
  8. Du kan smage til med citronsaft.
  9. Fordel massen i 6 glas.
  10. Lad den sætte sig i køleskabet i minimum 4 timer. Gerne natten over.

Havtorn gele:

  1. Udblød husblas i vand
  2. Hæld havtorn, sukker og vand i en gryde.
  3. Når sukkeret er smeltet skal det koge i ca 5 minutter.
  4. Lad det trække i ca 1 time.
  5. Hæld det igennem et klæde når det har trukket, eller en meget fin si.
  6. Herefter kan du koge siruppen op, til den ønskede tykkelse
  7. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i gryden.
  8. Lad det køle af og fordel siruppen i glassene, ovenpå panna cottaen.
  9. Lad det trække i køleskabet en times tid, indtil geléen sætter sig.

Hvid chokoladedrys:

  1. Riv din chokolade med en kniv og få det flotteste drys.

Til slut

Nu skal der anrettes, så det er et nytår værdigt.

Anret panna cottaerne med spiselige blomster og hvid chokoladedrys.

Havtorn bær

44,95 kr.

Se opskrifter på kød-fri retter

Guacamole

Er du også fan af den cremede og lækre dip guacamole? Det er vi! Vores guacamolekrydderi er specielt udviklet til at forbedre smagsoplevelsen af guacamole ved at tilføje den perfekte balance af krydderier. De helt rigtige krydderier Guacamole er en...

Gnocchi

Oplev en harmonisk kombination af krydderier og lækker pesto med vores opskrift på gnocchi med salvie. Denne opskrift bringer sammen den bløde og delikate smag af hjemmelavede gnocchi og den autentiske smag af vores Pesto Tapas Salsa fra Vestjyske...

Fettuccine med citronpeber

Leder du efter en simpel, men lækker pastaret, der kan imponere dine smagsløg? - Så er denne fettuccine med citronpeber lige noget for dig! Denne ret er fyldt med smagfulde ingredienser, der komplimenterer hinanden perfekt. Citronpeberet tilføjer...

Bagte auberginer

Auberginer er en alsidig grøntsag, der kan tilberedes på mange forskellige måder. En af de bedste måder at nyde auberginer på, synes vi er ved at bage dem og fylde dem med en lækker og velsmagende blanding af hakket aubergine, tomater, rød og grøn...

Avocadomad med krydderolie

En avocadomad med krydderolie, salt og peber er en fantastisk og sund måde at starte dagen på. Denne lækre ret er nem at tilberede og fyldt med smag og ernæringsværdi. Denne avocado-mad er perfekt som en sund og nærende morgenmad eller frokost. Den...

Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Misosuppe

Misosuppe er en meget enkel og lækker suppe. Den består af en base, selve suppen, lavet på sojabønnepastaen Miso og en bouillon. Dertil tilføjer man diverse ingredienser - som regel nudler og grøntsager. Suppen kan også indeholde både fisk og kød...

Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

Halloumi fries

Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave... Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve! Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

Se opskrifter på frokostretter

Rejesalat

Benyt denne nemme rejesalat til enhver anledning. Den egner sig perfekt til forretter og tager kun 10 minutter at lave.

Empanadas med kylling

Empanadas minder mest af alt om en pirog eller sagt med andre ord - brød med fyld. Ordet empanada stammer det spanske ord empanar som nogenlunde oversættes til paneret. Til empanadas bruges en form for tærtedej. Du kan lave den selv, men du kan...

Kyllingesandwich

En kyllingesandwich med lækkert brød og en velsmagende dressing går man aldrig galt i byen med. Kyllingen er lækker og krydret og den kolde dressing med masser af smag og skønne krydderurter er det perfekte supplement dertil. En nem og sund frokost...

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

Rugbrødssandwich

En sandwich i madpakken slår aldrig fejl - og bytter du det hvide brød ud med et grovere brød, eller som her friskbagt rugbrød, får du en mere mættende og fiberrig frokost, der kan holde dig kørende i mange timer. Der er intet som et friskbagt...

Lakseroulade

Lakseroulade er en lækker måde at få fisk på. Den fede røgede fisk, sammen med den friske spinat og den krydrede, velsmagende flødeost er en skøn kombination, med mange anvendelsesmuligheder. Lakserouladen kan både bruges til at indgå i et...

Tortillapizza med pesto

Når det skal være nemt, men stadig lækkert er tortillapizzaer et rigtig godt bud! Tortillapizzaer er blevet mere og mere populære, hvilket vi godt kan forstå, da de både er nemme at lave, smager virkelig godt og så sparer du endda en del på...

Fettuccine med citronpeber

Leder du efter en simpel, men lækker pastaret, der kan imponere dine smagsløg? - Så er denne fettuccine med citronpeber lige noget for dig! Denne ret er fyldt med smagfulde ingredienser, der komplimenterer hinanden perfekt. Citronpeberet tilføjer...

Pizzasnegle

Vi elsker pizzasnegle! Mest af alt, fordi børnebørnene bliver vældig glade, når der skal laves pizzasnegle. Og i denne her tid, hvor der skal slås meget tid ihjel rundt omkring i børnefamilierne, så får du vores opskrift på pizzasnegle. Vi bruger...

Bagel med ramsløg og Philadelphia ost

Du skal bruge: Til 1 bagel Bagel Salat og grøntsager, såsom tomater, agurk, avocado, rødløg og rucola. Røget laks (du kan også bruge rejer) Philadelphia ost Ramsløg krydderi Sådan gør du: Læg 1 spsk. tørret ramsløg i en skål med lidt koldt vand, og...

Se opskrifter til fester og gæster

Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Vestjyske Delikatesser har lavet et perfekt svar på en opskrift når det skal være nemt og lækkert: Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Rejesalat

Benyt denne nemme rejesalat til enhver anledning. Den egner sig perfekt til forretter og tager kun 10 minutter at lave.

Lakseroulade

Lakseroulade er en lækker måde at få fisk på. Den fede røgede fisk, sammen med den friske spinat og den krydrede, velsmagende flødeost er en skøn kombination, med mange anvendelsesmuligheder. Lakserouladen kan både bruges til at indgå i et...

Andebryst med spidskålssalat

Skal du lave and til mortensaften? Eller måske er en hel and, for meget at lave til juleaften hjemme ved dig? Et andebryst en nem og billig måde at få and på. Kødet er rigt på fedt og det bliver derfor virkelig mørt og saftigt ved tilberedning....

Caramel Cheesecake

Lækker og kendt dessert til nytår. Den er simpel og lige til at gå til. Selve cheesecaken kan oveni købet laves dagen før.

Hovedret til nytår: Grillede oksemørbradbøffer

Lækker hovedret til nytår: Grillede oksemørbradbøffer, rodfrugtgratin, Ciabattabrød med fetacreme, Hjertesalat med ost, chorizo og ristede cashewnødder

Asiatisk inspireret kylling i karry

Det asiatiske køkken er velkendt for deres mange lækre smagsnuancer, og mange danskere elsker også, at krydre deres madrepertoire med de lidt mere spicy udgaver, som østens retter byder på. Der er ikke sparet på krydderierne - ej heller smagen! Vi...

Gyoza: Japansk dumbling med svinekød

Gyoza er en japansk dumpling, som er en halvmåneformede dampet dumpling, som pandesteges og er fyldt med hakket svinekød og grøntsager. Dumplings er en populær kategori i det asiatiske køkken, og er samtidig blevet utrolig populært i Danmark på...

Jomfruhummerhaler med aioli og jordskokke chips

Elegant forret til nytårsaften, til dig der venter gæster. Find her den perfekte opskrift på Jomfruhummerhaler med aioli og jordskokke chips.

Chokoladebombe med jordbær mousse

Ja, vi indrømmer det blankt! Vi elsker brownie! Og når en luftig og lækker brownie kan kombineres med en let og lækker jordbærmousse, så bliver det ikke ret meget bedre i følge vores maver. Så her får du opskriften på vores chokoladebombe med vores...

Hvad skal du have til morgenmad, frokost & aftensmad?

Vi har lavet madplan med en række lækre opskrifter til dig.

Hent dine gratis opskrifterne og madplanen her.

You have Successfully Subscribed!

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen