Panna cotta med havtorn

Vestjyske Delikatesser giver dig her et forslag, til en traditionel og lækker dessert. Du kan lave den dagen før. Det bliver den faktisk en anelse bedre af.

Panna Cotta

Panna cotta er en populær italiensk dessert, der er kendt for sin silkebløde konsistens og delikate smag. Navnet “panna cotta” betyder bogstaveligt talt “kogt fløde” på italiensk, og det er netop fløden, der er hovedingrediensen i denne fortryllende dessert. I vores version af panna cotta, tilføjer vi et lækkert tvist ved at erstatte den traditionelle fløde med cremet kærnemælk, der tilfører en let syrlighed og en forfriskende note.

Havtorn

Men det er ikke kun kærnemælken, der giver denne opskrift sin unikke karakter. Vi har valgt at inkludere vores tørrede havtornsbær for at tilføje en syrlig kontrast til den bløde panna cotta. Havtornsbærene, der er en næringsrig og antioxidant-rig frugt, er tørret til perfektion og bevaret i deres fulde smagspotentiale.

Når du tilbereder denne nytårsdessert, vil du opdage, at havtornsbærrene spiller en afgørende rolle i både smag og præsentation. De tilføjer en vidunderlig frisk syrlighed, der balancerer perfekt med den sødme, som panna cotta’en har.

Vi er begejstrede for at præsentere dig for denne fortryllende kombination af den luksuriøse konsistens i kærnemælks panna cotta og den syrlige karakter af vores tørrede havtornsbær, i havtornsgelen. Dette er en dessert, der vil imponere dine gæster og skabe en mindeværdig afslutning på nytårsaften eller enhver anden hyggelig aften.

Så sæt i gang med at lave denne opskrift og lad panna cotta med havtorngele, blive kronen på værket til din festlige menu.

En super fin og enkel dessert, eksempelvis til nytår. I de små fine glas får du den blødeste kærnemælks panna cotta og en syrlig gele af havtorn, pyntet med lækker hvid chokolade.

Vi anbefaler følgende vin:

“Kopke Colheita 1999
Portugisisk portvin der er let røget og har en sødmefuld dugt af tørrede frugter – heriblandt rosin og sveske. Den er lagret i minimum 18 år.

Du skal bruge:

Til 6 glas:

Panna cotta:

  • 3 husblas blade
  • 3 dl piskefløde
  • 4 dl kærnemælk
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang – kornene herfra
  • 1 citron – saften herfra

Gelé af havtorn:

Hvid chokoladedrys:

  • 1 plade hvid chokolade

Pynt:

  • F.eks. skovsyreblomster
  • Tallerkensmækker

Sådan gør du

Panna cotta:

  1. Udblød husblas i koldt vand efter anvisning på pakken.
  2. Kom fløde, sukker og vanilje i en gryde.
  3. Det skal være lige på kogepunktet,
  4. Vrid husblassen fri for vand.
  5. Rør den ud i gryden.
  6. Rør rundt indtil det er opløst og hæld derefter massen over i en skål.
  7. Nu skal du tilsætte kærnemælken lidt ad gangen og røre rundt.
  8. Du kan smage til med citronsaft.
  9. Fordel massen i 6 glas.
  10. Lad den sætte sig i køleskabet i minimum 4 timer. Gerne natten over.

Havtorn gele:

  1. Udblød husblas i vand
  2. Hæld havtorn, sukker og vand i en gryde.
  3. Når sukkeret er smeltet skal det koge i ca 5 minutter.
  4. Lad det trække i ca 1 time.
  5. Hæld det igennem et klæde når det har trukket, eller en meget fin si.
  6. Herefter kan du koge siruppen op, til den ønskede tykkelse
  7. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i gryden.
  8. Lad det køle af og fordel siruppen i glassene, ovenpå panna cottaen.
  9. Lad det trække i køleskabet en times tid, indtil geléen sætter sig.

Hvid chokoladedrys:

  1. Riv din chokolade med en kniv og få det flotteste drys.

Til slut

Nu skal der anrettes, så det er et nytår værdigt.

Anret panna cottaerne med spiselige blomster og hvid chokoladedrys.

Privat: Havtorn bær

44,95 kr.

Se opskrifter på kød-fri retter

Vodka penne med mascarpone og peber rosé

Super lækker vodka penne, som smager himmelsk. Retten er perfek til børnefri weekend eller date-night med kæresten eller ægtefællen. Holder I parmiddag, vil denne ret også være et godt bud på den perfekte start på en god og sjov aften med vennerne....

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

Patatas bravas

Patatas bravas er en skøn og lækker ret, som vi tit laver, når vi vil hygge os med en god omgang tapas. Med denne klassiske spanske ret kan du servere tapas for dine venner og familie og overraske dem med alternativ spise til det klassiske danske...

Misosuppe

Misosuppe er en meget enkel og lækker suppe. Den består af en base, selve suppen, lavet på sojabønnepastaen Miso og en bouillon. Dertil tilføjer man diverse ingredienser – som regel nudler og grøntsager. Suppen kan også indeholde både fisk og kød...

Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

Halloumi Grillspyd

Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

Halloumi fries

Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave… Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve!Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

Grøn risotto med squash, ærter og citron

  Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag – perfekt til både de varme sommermåneder, men også til...

Sweet potato fries med timian citronsalt og dip

Med disse lækre sweet potatoes fries kan du hurtigt og nemt servere en anderledes omgang fritter for madelskerne i dit hjem. Vores sweet potatoe fries er en sand succes i vores hjem, og vi laver derfor gerne en ekstra stor portion til når børne og...

Elotes (grillet majs med topping)

Elotes – Hvad er det? Måske har du hørt om dem før – måske har du aldrig hørt det ord før – uanset gennemgår vi lige kort hvad de egentlig er. Elotes er i al sin enkelhed majskolber, der enten er grillede eller kogte, og derefter serveret med...

Se opskrifter på frokostretter

Mexicanske tortillas

Mexicanske tortillas bliver mere og mere populære herhjemme. Det tynde lækre brød kan fyldes med alverdens skøn fyld, og man opnår en nem og lækker ret, på ingen tid!Vi har valgt at lave en helt klassisk udgave, som vi kender det herhjemme, af en...

Bagt avocado med æg og salat

Lækker opskrift på bagt avocado med æg og salat samt rugbrød ved siden. Opskriften er nem at lave og kan spises både som frokost, morgenmad eller til brunch. Retten egner sig også rigtig godt til påskebordet.God morgenmad eller frokost fyldt med...

Kyllingesandwich

En kyllingesandwich med lækkert brød og en velsmagende dressing går man aldrig galt i byen med. Kyllingen er lækker og krydret og den kolde dressing med masser af smag og skønne krydderurter er det perfekte supplement dertil.Sammensæt den som du...

Gnocchi

Oplev en harmonisk kombination af krydderier og lækker pesto med vores opskrift på gnocchi med salvie. Denne opskrift bringer sammen den bløde og delikate smag af hjemmelavede gnocchi og den autentiske smag af vores Pesto Tapas Salsa fra Vestjyske...

Tortilla med bønnemos

Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

Lakseroulade

Lakseroulade er en lækker måde at få fisk på. Den fede røgede fisk, sammen med den friske spinat og den krydrede, velsmagende flødeost er en skøn kombination, med mange anvendelsesmuligheder.Lakserouladen kan både bruges til at indgå i et...

Kartoffelmad med lakserilette og krydderolie

En klassisk kartoffelmad – opgraderet med et tvist af cremet lakserilette, Krydderolie grønsalat fra Vestjyske Delikatesser samt purløg. En sund og nem frokost gjort overdådig og lidt udover det sædvanlige. Det her er ikke en rugbrødsmad, du bliver...

Rejesalat

Denne opskrift på rejesalat er nem og enkel. Den tager ikke mere end 10 minutter at røre sammen, og så er smagen henad den lækre rejecocktail fra 80’erner – men i ny og forbedret udgave.Vi har nemlig brugt vores populære Bruschetta BBQ krydderi,...

Rugbrødssandwich

En sandwich i madpakken slår aldrig fejl – og bytter du det hvide brød ud med et grovere brød, eller som her friskbagt rugbrød, får du en mere mættende og fiberrig frokost, der kan holde dig kørende i mange timer.Der er intet som et friskbagt...

Pizzasnegle

Vi elsker pizzasnegle! Mest af alt, fordi børnebørnene bliver vældig glade, når der skal laves pizzasnegle. Og i denne her tid, hvor der skal slås meget tid ihjel rundt omkring i børnefamilierne, så får du vores opskrift på pizzasnegle. Vi bruger...

Se opskrifter til fester og gæster

Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Vestjyske Delikatesser har lavet et perfekt svar på en opskrift når det skal være nemt og lækkert: Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Jomfruhummerhaler med aioli og jordskokke chips

Elegant forret til nytårsaften, til dig der venter gæster. Find her den perfekte opskrift på Jomfruhummerhaler med aioli og jordskokke chips.

Gyoza: Japansk dumpling med svinekød

  Gyoza er en japansk dumpling, som er en halvmåneformede dampet dumpling, som pandesteges og er fyldt med hakket svinekød og grøntsager. Dumplings er en populær kategori i det asiatiske køkken, og er samtidig blevet utrolig populært i Danmark...

Grøn risotto med squash, ærter og citron

  Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag – perfekt til både de varme sommermåneder, men også til...

Jordskokkesuppe med chorizo og æble

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi herhjemme er vilde med suppe, både børn såvel som voksne – og derfor vil vi meget gerne dele vores version af jordskokkesuppe med dig. En jordskokkesuppe frisket op med chorizo og æble. Det tager blot 10-15...

Rejesalat

Denne opskrift på rejesalat er nem og enkel. Den tager ikke mere end 10 minutter at røre sammen, og så er smagen henad den lækre rejecocktail fra 80’erner – men i ny og forbedret udgave.Vi har nemlig brugt vores populære Bruschetta BBQ krydderi,...

Hovedret til nytår: Grillede oksemørbradbøffer

Lækker hovedret til nytår: Grillede oksemørbradbøffer, rodfrugtgratin, Ciabattabrød med fetacreme, Hjertesalat med ost, chorizo og ristede cashewnødder

Forret til nytårsaften: Torsk på bund af gulerodspuré

Simpel og elegang forret til nytårsaften med traditionel torsk og gulerodspure. Find opskriften her på Vestjyske Delikatesser.

Tapasbrød

Tapas er små retter fra den spanske kultur, der traditionelt serveres sammen med drikkevarer og drinks på barer. Tapas er en form for social dining og kan variere fra simple småretter såsom oliven, pesto og mandler til mere omfangsrige retter...

Forret til nytår – tapas

Tapas kan alle være med på og er en perfekt forret til nytår. Der er uendeligt mange muligheder. Vi har samlet et par stykker her.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen