Peberkager
Julen er fuld af traditioner, og én af de hyggeligste er at bage peberkager. Duften af kanel, ingefær og nelliker, der breder sig i køkkenet, bringer straks julehumøret frem. Peberkager er ikke bare lækre – de er også sjove at lave, især hvis du inviterer børnene med i køkkenet og giver dem frie tøjler til at udstikke figurer og pynte dem med glasur.
Denne opskrift er nem at følge og giver de sprødeste småkager, der er perfekte til både julehygge og som en hjemmelavet gave til dem, du holder af.
Find forklædet frem, tænd for julemusikken, og lad os komme i gang med at bage julens måske hyggeligste småkager?
OPSKRIFTER TIL HVERDAGEN
Peberkager
Du skal bruge:
Til 50 stk.
100 g smør (blødt)
100 g sukker
50 g brun farin
1 dl lys sirup
1 tsk natron
1 tsk kanel
1 tsk ingefær
½ tsk nelliker
¼ tsk 4 peberblanding (finmalet)
250 g hvedemel
Sådan gør du:
Rør smør, sukker og brun farin sammen i en skål, indtil det bliver lyst og cremet.
Tilsæt sirup, og rør det godt sammen.
Bland natron, kanel, ingefær, nelliker og sort peber med melet, og sigt det i dejen. Ælt dejen, indtil den er jævn og sammenhængende.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i mindst 1 time (gerne natten over).
Forvarm ovnen til 175°C (varmluft).
Rul dejen ud på en meldrysset overflade, til den er ca. 2-3 mm tyk.
Udstik peberkager i ønskede former, f.eks. stjerner, hjerter eller juletræer.
Læg småkagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem midt i ovnen i ca. 6-8 minutter, eller indtil de er let gyldne i kanterne.
Lad småkagerne køle helt af på en bagerist.
Dekorér med glasur lavet af flormelis og vand, eller drys lidt ekstra kanel eller sukker på toppen.