Rugbrødssandwich

En sandwich i madpakken slår aldrig fejl – og bytter du det hvide brød ud med et grovere brød, eller som her friskbagt rugbrød, får du en mere mættende og fiberrig frokost, der kan holde dig kørende i mange timer.
Der er intet som et friskbagt rugbrød! Om du er mest til at købe et færdigt, bruge en færdigblanding eller måske kaste dig ud i kunsten med at lave din egen surdej, er helt op til dig!
Du kan dog også prøve vores opskrift af på et enkelt, men lækkert rugbrød – helt uden surdej – og det smager altså fantastisk!
Fyldet
Pesto er perfekt som smørelse i en sandwich. Der findes utroligt mange varianter af den smagfulde dressing, så du kan finde lige præcis din favorit her.
I denne version har vi brugt vores Pesto Grøn, sammen med rucola, lufttørret skinke, mozzarella og tomat.
Er du ikke til pesto er sennep også fantastisk i en sandwich, evt. lavet som en sennepsdressing, med creme fraiche og mayonnaise.
Du kan selvfølgelig kombinere fyld i din sandwich som du allerbedst kan lide det!
Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ lige her og gå på smagsopdagelse.
God fornøjelse og velbekomme!
Du skal bruge:
Til rugbrødet
- 25 g gær
- 3 dl vand
- 65 g solsikkekerner
- 50 g hørfrø
- 60 g græskarkerner
- 200 g skårne rugkerner
- 100 g fuldkornshvedemel
- 375 g rugmel
- 0,5 l yoghurt naturel
- 75 g hvedemel
- 12 g salt
Til fyldet
- Serrano skinke (eller andet lufttørret skinke)
- Pesto Grøn
- Frisk mozzarella
- Rucola salat
- Tomat
Sådan gør du
Rugbrødet
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt kerner (gem lidt græskarkerner til at drysse ovenpå dit brød), salt og yoghurt. Rør det godt sammen.
- Tilsæt alt melet og rør det sammen med en ske – hvis man har en røremaskine kan denne også bruges.
- Lad dejen stå og hæve i skålen i 1 time.
- Kom dejen op i rugbrødsformen.
- Lad rugbrødet hæve i formen i ca. 30 minutter et lunt sted.
- Pensl med lidt vand på toppen og drys med græskarkerner.
- Varm ovnen op, til 200 grader varmluft. Når ovnen er varm sættes rugbrødet i ovnen og temperaturen sænkes til 160 grader varmluft.
- Bag rugbrødet i 75 min.
Fyldet
- Skær to skiver af dit friskbagte rugbrød
- Bland 1 spsk. Pesto grøn med lidt vand. Lad det trække og hæld derefter olie i, til du opnår din ønskede konsistens.
- Put nu følgende på dit nederste stykke brød: skyllet rucola salat, serrano skinke, mozzarella revet i stykker, hæld pesto på, tomat i skiver og afslut med et stykke rugbrød.
Se opskrifter på kød-fri retter
Se opskrifter på frokostretter
Se opskrifter til fester og gæster
