Rugbrødssandwich

En sandwich i madpakken slår aldrig fejl – og bytter du det hvide brød ud med et grovere brød, eller som her friskbagt rugbrød, får du en mere mættende og fiberrig frokost, der kan holde dig kørende i mange timer.

Der er intet som et friskbagt rugbrød! Om du er mest til at købe et færdigt, bruge en færdigblanding eller måske kaste dig ud i kunsten med at lave din egen surdej, er helt op til dig!
Du kan dog også prøve vores opskrift af på et enkelt, men lækkert rugbrød – helt uden surdej – og det smager altså fantastisk!

 

Fyldet

Pesto er perfekt som smørelse i en sandwich. Der findes utroligt mange varianter af den smagfulde dressing, så du kan finde lige præcis din favorit her.

I denne version har vi brugt vores Pesto Grøn, sammen med rucola, lufttørret skinke, mozzarella og tomat.

Er du ikke til pesto, så kan du bruge af vores mange dip og blande op i lidt creme fraishe.

Du kan selvfølgelig kombinere fyld i din sandwich som du allerbedst kan lide det!

Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ lige her og gå på smagsopdagelse.

God fornøjelse og velbekomme!

OPSKRIFTER TIL HVERDAGEN

Rugbrødssandwich

Du skal bruge:

Til rugbrødet

25 g gær
3 dl vand
65 g solsikkekerner
50 g hørfrø
60 g græskarkerner
200 g skårne rugkerner
100 g fuldkornshvedemel
375 g rugmel
0,5 l yoghurt naturel
75 g hvedemel
12 g salt

Til fyldet

Serrano skinke (eller andet lufttørret skinke)
Pesto Grøn
Frisk mozzarella
Rucola salat
Tomat

Sådan gør du:

Rugbrødet

Opløs gæren i vandet. Tilsæt kerner (gem lidt græskarkerner til at drysse ovenpå dit brød), salt og yoghurt. Rør det godt sammen.

Tilsæt alt melet og rør det sammen med en ske – hvis man har en røremaskine kan denne også bruges.

Lad dejen stå og hæve i skålen i 1 time.

Kom dejen op i rugbrødsformen. Lad rugbrødet hæve i formen i ca. 30 minutter et lunt sted.

Pensl med lidt vand på toppen og drys med græskarkerner.

Varm ovnen op, til 200 grader varmluft. Når ovnen er varm sættes rugbrødet i ovnen og temperaturen sænkes til 160 grader varmluft.

Bag rugbrødet i 75 min.

Fyldet

Skær to skiver af dit friskbagte rugbrød

Bland 1 spsk. Pesto grøn med lidt vand. Lad det trække og hæld derefter olie i, til du opnår din ønskede konsistens.

Put nu følgende på dit nederste stykke brød: skyllet rucola salat, serrano skinke, mozzarella revet i stykker, hæld pesto på, tomat i skiver og afslut med et stykke rugbrød.

hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Se her hvilke krydderier der bliver brugt i denne opskrift, så du kan komme i gang med at kokkerere

se andre opskrifter

Hvis du kunne lide denne opskrift kan du helt sikkert også lide en af vores andre opskrifter!

Se vores store udvalg af opskrifter og find en ret du kunne tænke dig at lave.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen