Tapasbrød

lækre tapasbrød med 3 slags topping

Tapas er små retter fra den spanske kultur, der traditionelt serveres sammen med drikkevarer og drinks på barer. Tapas er en form for social dining og kan variere fra simple småretter såsom oliven, pesto og mandler til mere omfangsrige retter som patatas bravas og quesadillas.

Ideen med tapas er at man deles om maden og den serveres ofte på små tallerkener eller hele bræt – Dette er en måde at komme hinanden ved, fremme hyggelig samtale og opnå en afslappet atmosfære.

Tapas i danmark

Tapas er en grundpille i den spanske kultur og kan findes i tapasbarer over hele landet. I danmark har vi taget konceptet med tapas til os, og mange ynder at servere tapas for deres gæster. Her laves både de traditionelle spanske tapasretter, men mange laver også deres egen version af tapas, med de småretter de selv kan lide, eller traditionelle retter, kogt ned til mindre størrelser.

Uanset om din tapas serveres varm eller kold, er det en lækker og sjov måde at prøve en række forskellige smagsoplevelser og ingredienser. Her er der virkelig mulighed for at bringe krydderier, krydderiblandinger, pestoer, olier og meget mere til bordet.

Mere inspiration

Se også vores opskrift på tapas som forret til nytårsaften. Her får du en masse bud på små retter som gør sig godt som en forret. Her er der også masser af smag, krydderier og pesto på menuen.

Tapasbrød – gør det nemt og lækkert

Disse tapasbrød er en nem og overskuelig måde at servere et udvalg af lækre smage og krydderier til dine gæster. Brødene kan forberede i forvejen, eller du kan blot stille elementerne frem, og lade dine gæster samle deres egen mad.
Disse tapasbrød er perfekte til en romantisk middag for to, enten som forret eller som en let middag, der strækker sig over flere timer og en god flaske rødvin. 

Vi håber, du har fået lyst til at prøve vores tapasbrød, til en hyggelig aften.
Velbekomme.

Du skal bruge:

Tapasbrød med krydderost og parmaskinke

Tapasbrød med bruschetta og tomat

Tapasbrød med pesto og gedeost

 

    Sådan gør du:

    Tapasbrød med krydderost og parmaskinke

    1. Skær brødet i skiver på 1-1,5 cm tykkelse.
    2. Rør din flødeost op med Italiensk gourmet krydderi i en skål og smag til.
    3. Anret parmaskinken flot på et fad og læg rosmarinkviste ved, så de kan afgive aroma og smag.
    4. Når tapasbrødet skal samles, smøres der blot krydderost på brødet, som herefter toppes med parmaskinke.

    Tip! Du kan vælge at riste brødet let, hvis du ønsker det.

    Tapasbrød med bruschetta og tomat

    1. Skær brødet i skiver på 1-1,5 cm tykkelse.
    2. Kom 2 spsk. Bruschetta krydderi i en skål og tilføj 4 spsk. vand. Lad det trække i 5 min. inden du tilføjer den mængde olie du synes er passende.
    3. Skyl og skær dine cherrytomater i passende størrelse og anret i en skål, med friske basillikumblade på.
    4. Lav din egen enkle krydderolie, ved at blande lidt rapsolie med hakket hvidløg, havsalt og hakket frisk basillikum.
    5. Når tapasbrødene skal samles, smører du bruschetta på brødet. Herefter putter du tomater på og drypper en smule krydderolie over.

    Tip! Du kan vælge at riste brødet let, hvis du ønsker det.

    Tapasbrød med pesto og gedeost

    1. Skær brødet i skiver på 1-1,5 cm tykkelse.
    2. Skær gedeosten i 0,5 cm tykke skiver og kom dem på dit brød.
    3. Varm ovnen op til 180 grader og bag brødene med gedeosten i 10-15 min.
    4. Bland imens din pesto i en skål ved at tage 1 spsk. pesto grøn og lade det trække med 2 spsk. vand i 5 min.
    5. Herefter kommes der olie i pestoen, til den har rette konsitens. Denne pesto må gerne være lidt flydende.
    6. Rist pinjekernerne let på en varm pande.
    7. Når tapasbrødene skal samles, kommer du en stribe pesto grøn over den let smeltede gedeost. Herefter dryppes brødet med akaciehonning eller sommerhonning rørt op med lidt vand, og til sidst drysses der pinjekerner ud over.

     

    Velbekomme

    Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

    Italiensk gourmetkrydderi

    39,95 kr.

    Bruschetta

    39,95 kr.

    Rapsolie

    44,95 kr.

    Sommer Honning

    39,95 kr.

    Havsalt

    39,95 kr.

    Hakket hvidløg

    39,95 kr.

    Pesto grøn

    39,95 kr.

    Se opskrifter på kød-fri retter

    Burrata

    Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

    Misosuppe

    Misosuppe er en meget enkel og lækker suppe. Den består af en base, selve suppen, lavet på sojabønnepastaen Miso og en bouillon. Dertil tilføjer man diverse ingredienser - som regel nudler og grøntsager. Suppen kan også indeholde både fisk og kød...

    Indisk Dhal

    Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

    Pita med hummus og falafel

    Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

    Halloumi fries

    Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave... Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve! Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

    Elotes (grillet majs med topping)

    Elotes - Hvad er det? Måske har du hørt om dem før - måske har du aldrig hørt det ord før - uanset gennemgår vi lige kort hvad de egentlig er. Elotes er i al sin enkelhed majskolber, der enten er grillede eller kogte, og derefter serveret med...

    Halloumi Grillspyd

    Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

    Tortillapizza med pesto

    Når det skal være nemt, men stadig lækkert er tortillapizzaer et rigtig godt bud! Tortillapizzaer er blevet mere og mere populære, hvilket vi godt kan forstå, da de både er nemme at lave, smager virkelig godt og så sparer du endda en del på...

    Tortilla med bønnemos

    Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

    Vodka penne med mascarpone og peber rosé

    Super lækker vodka penne, som smager himmelsk. Retten er perfek til børnefri weekend eller date-night med kæresten eller ægtefællen. Holder I parmiddag, vil denne ret også være et godt bud på den perfekte start på en god og sjov aften med...

    Se opskrifter på frokostretter

    Kartoffelmad med lakserilette og krydderolie

    En klassisk kartoffelmad - opgraderet med et tvist af cremet lakserilette, Krydderolie grønsalat fra Vestjyske Delikatesser samt purløg. En sund og nem frokost gjort overdådig og lidt udover det sædvanlige. Det her er ikke en rugbrødsmad, du bliver...

    Kyllingesandwich

    En kyllingesandwich med lækkert brød og en velsmagende dressing går man aldrig galt i byen med. Kyllingen er lækker og krydret og den kolde dressing med masser af smag og skønne krydderurter er det perfekte supplement dertil. En nem og sund frokost...

    Bagel med ramsløg og Philadelphia ost

    Du skal bruge: Til 1 bagel Bagel Salat og grøntsager, såsom tomater, agurk, avocado, rødløg og rucola. Røget laks (du kan også bruge rejer) Philadelphia ost Ramsløg krydderi Sådan gør du: Læg 1 spsk. tørret ramsløg i en skål med lidt koldt vand, og...

    Bagt avocado med æg og salat

    Lækker opskrift på bagt avocado med æg og salat samt rugbrød ved siden. Opskriften er nem at lave og kan spises både som frokost, morgenmad eller til brunch. Retten egner sig også rigtig godt til påskebordet.   God morgenmad eller frokost...

    Pita med hummus og falafel

    Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

    Lakseroulade

    Lakseroulade er en lækker måde at få fisk på. Den fede røgede fisk, sammen med den friske spinat og den krydrede, velsmagende flødeost er en skøn kombination, med mange anvendelsesmuligheder. Lakserouladen kan både bruges til at indgå i et...

    Tortillapizza med pesto

    Når det skal være nemt, men stadig lækkert er tortillapizzaer et rigtig godt bud! Tortillapizzaer er blevet mere og mere populære, hvilket vi godt kan forstå, da de både er nemme at lave, smager virkelig godt og så sparer du endda en del på...

    Tortilla med bønnemos

    Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

    Rugbrødssandwich

    En sandwich i madpakken slår aldrig fejl - og bytter du det hvide brød ud med et grovere brød, eller som her friskbagt rugbrød, får du en mere mættende og fiberrig frokost, der kan holde dig kørende i mange timer. Der er intet som et friskbagt...

    Burrata

    Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

    Se opskrifter til fester og gæster

    Andebryst med spidskålssalat

    Skal du lave and til mortensaften? Eller måske er en hel and, for meget at lave til juleaften hjemme ved dig? Et andebryst en nem og billig måde at få and på. Kødet er rigt på fedt og det bliver derfor virkelig mørt og saftigt ved tilberedning....

    Hovedret til nytår: Grillede oksemørbradbøffer

    Lækker hovedret til nytår: Grillede oksemørbradbøffer, rodfrugtgratin, Ciabattabrød med fetacreme, Hjertesalat med ost, chorizo og ristede cashewnødder

    Chimichurri burgers

    Der findes nu ikke noget som en god, hjemmelavet burger! Chimmichuri I denne version er der skruet op for smagen, med den argentinske kolde sovs eller krydderurtesalsa, Chimichurri verde.I Chimmichurri verde er hovedingredienserne persille og...

    Forret til nytårsaften: Torsk på bund af gulerodspuré

    Simpel og elegang forret til nytårsaften med traditionel torsk og gulerodspure. Find opskriften her på Vestjyske Delikatesser.

    Gyoza: Japansk dumbling med svinekød

    Gyoza er en japansk dumpling, som er en halvmåneformede dampet dumpling, som pandesteges og er fyldt med hakket svinekød og grøntsager. Dumplings er en populær kategori i det asiatiske køkken, og er samtidig blevet utrolig populært i Danmark på...

    Spicy suppe med kokosmælk

    Vi har været i gang i køkkenet - eller rettere sagt, vores fotograf har været i gang for at lave nye billeder til os. Det blev der en helt ny opskrift ud af, som du hellere end gerne må prøve af og skrive til os, hvad du synes om. Vi er i hvert...

    Burrata

    Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

    Chokoladekage med hvid ganache

    En lækker og delikat dessert til Nytår, som dine gæster vil elske dig for: Chokoladekage med Hvid ganache – prøv opskriften her!

    Jordskokkesuppe med chorizo og æble

    Det er ikke nogen hemmelighed, at vi herhjemme er vilde med suppe, både børn såvel som voksne - og derfor vil vi meget gerne dele vores version af jordskokkesuppe med dig. En jordskokkesuppe frisket op med chorizo og æble. Det tager blot 10-15...

    Svampesuppe

    Er du også ret glad for suppe? Suppe er en herlig spise, når det begynder at blive koldt udenfor. Vi får derfor især meget suppe om efteråret og vinteren, så varmen rigtig kan få lov til at sprede sig i kroppen.  Vores svampesuppe er især god, hvis...
    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Tapasbrød
    Published On

    Hvad skal du have til morgenmad, frokost & aftensmad?

    Vi har lavet madplan med en række lækre opskrifter til dig.

    Hent dine gratis opskrifterne og madplanen her.

    You have Successfully Subscribed!

    0
      0
      Kurv
      Din kurv er tomTilbage til shoppen