Tapasbrød

lækre tapasbrød med 3 slags topping

Tapas er små retter fra den spanske kultur, der traditionelt serveres sammen med drikkevarer og drinks på barer. Tapas er en form for social dining og kan variere fra simple småretter såsom oliven, pesto og mandler til mere omfangsrige retter som patatas bravas og quesadillas.

Ideen med tapas er at man deles om maden og den serveres ofte på små tallerkener eller hele bræt – Dette er en måde at komme hinanden ved, fremme hyggelig samtale og opnå en afslappet atmosfære.

Tapas i danmark

Tapas er en grundpille i den spanske kultur og kan findes i tapasbarer over hele landet. I danmark har vi taget konceptet med tapas til os, og mange ynder at servere tapas for deres gæster. Her laves både de traditionelle spanske tapasretter, men mange laver også deres egen version af tapas, med de småretter de selv kan lide, eller traditionelle retter, kogt ned til mindre størrelser.

Uanset om din tapas serveres varm eller kold, er det en lækker og sjov måde at prøve en række forskellige smagsoplevelser og ingredienser. Her er der virkelig mulighed for at bringe krydderier, krydderiblandinger, pestoer, olier og meget mere til bordet.

Mere inspiration

Se også vores opskrift på tapas som forret til nytårsaften. Her får du en masse bud på små retter som gør sig godt som en forret. Her er der også masser af smag, krydderier og pesto på menuen.

Tapasbrød – gør det nemt og lækkert

Disse tapasbrød er en nem og overskuelig måde at servere et udvalg af lækre smage og krydderier til dine gæster. Brødene kan forberede i forvejen, eller du kan blot stille elementerne frem, og lade dine gæster samle deres egen mad.
Disse tapasbrød er perfekte til en romantisk middag for to, enten som forret eller som en let middag, der strækker sig over flere timer og en god flaske rødvin. 

Vi håber, du har fået lyst til at prøve vores tapasbrød, til en hyggelig aften.
Velbekomme.

Du skal bruge:

Tapasbrød med krydderost og parmaskinke

Tapasbrød med bruschetta og tomat

Tapasbrød med pesto og gedeost

 

    Sådan gør du:

    Tapasbrød med krydderost og parmaskinke

    1. Skær brødet i skiver på 1-1,5 cm tykkelse.
    2. Rør din flødeost op med Italiensk gourmet krydderi i en skål og smag til.
    3. Anret parmaskinken flot på et fad og læg rosmarinkviste ved, så de kan afgive aroma og smag.
    4. Når tapasbrødet skal samles, smøres der blot krydderost på brødet, som herefter toppes med parmaskinke.

    Tip! Du kan vælge at riste brødet let, hvis du ønsker det.

    Tapasbrød med bruschetta og tomat

    1. Skær brødet i skiver på 1-1,5 cm tykkelse.
    2. Kom 2 spsk. Bruschetta krydderi i en skål og tilføj 4 spsk. vand. Lad det trække i 5 min. inden du tilføjer den mængde olie du synes er passende.
    3. Skyl og skær dine cherrytomater i passende størrelse og anret i en skål, med friske basillikumblade på.
    4. Lav din egen enkle krydderolie, ved at blande lidt rapsolie med hakket hvidløg, havsalt og hakket frisk basillikum.
    5. Når tapasbrødene skal samles, smører du bruschetta på brødet. Herefter putter du tomater på og drypper en smule krydderolie over.

    Tip! Du kan vælge at riste brødet let, hvis du ønsker det.

    Tapasbrød med pesto og gedeost

    1. Skær brødet i skiver på 1-1,5 cm tykkelse.
    2. Skær gedeosten i 0,5 cm tykke skiver og kom dem på dit brød.
    3. Varm ovnen op til 180 grader og bag brødene med gedeosten i 10-15 min.
    4. Bland imens din pesto i en skål ved at tage 1 spsk. pesto grøn og lade det trække med 2 spsk. vand i 5 min.
    5. Herefter kommes der olie i pestoen, til den har rette konsitens. Denne pesto må gerne være lidt flydende.
    6. Rist pinjekernerne let på en varm pande.
    7. Når tapasbrødene skal samles, kommer du en stribe pesto grøn over den let smeltede gedeost. Herefter dryppes brødet med akaciehonning eller sommerhonning rørt op med lidt vand, og til sidst drysses der pinjekerner ud over.

     

    Velbekomme

    Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

    Italiensk gourmetkrydderi

    45,00 kr.

    Bruschetta

    45,00 kr.

    Rapsolie

    50,00 kr.

    Privat: Sommer Honning

    39,95 kr.

    Havsalt

    45,00 kr.

    Privat: Hakket hvidløg

    39,95 kr.

    Pesto grøn

    45,00 kr.

    Se opskrifter på kød-fri retter

    Guacamole

    Er du også fan af den cremede og lækre dip guacamole? Det er vi! Vores guacamolekrydderi er specielt udviklet til at forbedre smagsoplevelsen af guacamole ved at tilføje den perfekte balance af krydderier. De helt rigtige krydderier Guacamole er en...

    Gnocchi

    Oplev en harmonisk kombination af krydderier og lækker pesto med vores opskrift på gnocchi med salvie. Denne opskrift bringer sammen den bløde og delikate smag af hjemmelavede gnocchi og den autentiske smag af vores Pesto Tapas Salsa fra Vestjyske...

    Fettuccine med citronpeber

    Leder du efter en simpel, men lækker pastaret, der kan imponere dine smagsløg? - Så er denne fettuccine med citronpeber lige noget for dig! Denne ret er fyldt med smagfulde ingredienser, der komplimenterer hinanden perfekt. Citronpeberet tilføjer...

    Bagte auberginer

    Auberginer er en alsidig grøntsag, der kan tilberedes på mange forskellige måder. En af de bedste måder at nyde auberginer på, synes vi er ved at bage dem og fylde dem med en lækker og velsmagende blanding af hakket aubergine, tomater, rød og grøn...

    Avocadomad med krydderolie

    En avocadomad med krydderolie, salt og peber er en fantastisk og sund måde at starte dagen på. Denne lækre ret er nem at tilberede og fyldt med smag og ernæringsværdi. Denne avocado-mad er perfekt som en sund og nærende morgenmad eller frokost. Den...

    Burrata

    Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

    Misosuppe

    Misosuppe er en meget enkel og lækker suppe. Den består af en base, selve suppen, lavet på sojabønnepastaen Miso og en bouillon. Dertil tilføjer man diverse ingredienser - som regel nudler og grøntsager. Suppen kan også indeholde både fisk og kød...

    Indisk Dhal

    Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

    Pita med hummus og falafel

    Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

    Halloumi fries

    Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave... Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve! Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

    Se opskrifter på frokostretter

    Gnocchi

    Oplev en harmonisk kombination af krydderier og lækker pesto med vores opskrift på gnocchi med salvie. Denne opskrift bringer sammen den bløde og delikate smag af hjemmelavede gnocchi og den autentiske smag af vores Pesto Tapas Salsa fra Vestjyske...

    Fettuccine med citronpeber

    Leder du efter en simpel, men lækker pastaret, der kan imponere dine smagsløg? - Så er denne fettuccine med citronpeber lige noget for dig! Denne ret er fyldt med smagfulde ingredienser, der komplimenterer hinanden perfekt. Citronpeberet tilføjer...

    Mini pizza

    Elsker du også pizza? - Det gør vi!Derfor har vi lavet denne lækre opskrift til dig på skønne minipizzaer, også kendt som pizza bites, som er perfekte til madpakken, en picnic, eller når du har lyst til et lækkert mellemmåltid. De er nemme at lave...

    Guacamole

    Er du også fan af den cremede og lækre dip guacamole? Det er vi! Vores guacamolekrydderi er specielt udviklet til at forbedre smagsoplevelsen af guacamole ved at tilføje den perfekte balance af krydderier. De helt rigtige krydderier Guacamole er en...

    Bagel med ramsløg og Philadelphia ost

    Du skal bruge: Til 1 bagel Bagel Salat og grøntsager, såsom tomater, agurk, avocado, rødløg og rucola. Røget laks (du kan også bruge rejer) Philadelphia ost Ramsløg krydderi Sådan gør du: Læg 1 spsk. tørret ramsløg i en skål med lidt koldt vand, og...

    Empanadas med kylling

    Empanadas minder mest af alt om en pirog eller sagt med andre ord - brød med fyld. Ordet empanada stammer det spanske ord empanar som nogenlunde oversættes til paneret. Til empanadas bruges en form for tærtedej. Du kan lave den selv, men du kan...

    Rugbrødssandwich

    En sandwich i madpakken slår aldrig fejl - og bytter du det hvide brød ud med et grovere brød, eller som her friskbagt rugbrød, får du en mere mættende og fiberrig frokost, der kan holde dig kørende i mange timer. Der er intet som et friskbagt...

    Koldhævede boller med smag

    Koldhævede boller er en nem og utrolig lækker måde at lave boller på, og så kan de spises til stort set alt. Disse koldhævede boller skal hæve i 8-12 timer - gerne mere, hvis du har tålmodigheden til det.  Disse boller er ikke som helt almindelige...

    Æggesalat med Hawaii krydderi

    En æggesalat, lidt udover det sædvanlige! - Sådan vil vi beskrive denne opskrift på en enkel, men utroligt lækker æggesalat. I æggesalaten skal du kun bruge 4 ingredienser, for at få et virkeligt velsmagende pålæg til dit kolde bord, brunchen,...

    Fiskefrikadeller

    Er du på udkig efter en gastronomisk oplevelse med fiskefrikadeller, der vil tage dine smagsløg med på en rejse fyldt med spændende krydderier? Så er du kommet til det rette sted! Vi præsenterer en enkel, men utrolig lækker opskrift på...

    Se opskrifter til fester og gæster

    Grøn risotto med squash, ærter og citron

    Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag - perfekt til både de varme sommermåneder, men også til de...

    Spicy suppe med kokosmælk

    Vi har været i gang i køkkenet - eller rettere sagt, vores fotograf har været i gang for at lave nye billeder til os. Det blev der en helt ny opskrift ud af, som du hellere end gerne må prøve af og skrive til os, hvad du synes om. Vi er i hvert...

    Burrata

    Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

    Chimichurri burgers

    Der findes nu ikke noget som en god, hjemmelavet burger! Chimmichuri I denne version er der skruet op for smagen, med den argentinske kolde sovs eller krydderurtesalsa, Chimichurri verde.I Chimmichurri verde er hovedingredienserne persille og...

    Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

    Vestjyske Delikatesser har lavet et perfekt svar på en opskrift når det skal være nemt og lækkert: Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

    Indisk Dhal

    Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

    Asiatisk inspireret kylling i karry

    Det asiatiske køkken er velkendt for deres mange lækre smagsnuancer, og mange danskere elsker også, at krydre deres madrepertoire med de lidt mere spicy udgaver, som østens retter byder på. Der er ikke sparet på krydderierne - ej heller smagen! Vi...

    Panna cotta med havtorn

    Vestjyske Delikatesser giver dig her et forslag, til en traditionel dessert til nytår. Du kan lave den dagen før. Det bliver den faktisk en anelse bedre af.

    Hovedret til nytår: Oksesteg med soufflé og gorgonzolasauce

    Eksklusiv hovedret til nytår med efterårets råvarer: Oksesteg med kartoffel-jordskokke soufflé, dertilhørende broccolisalat og hjemmelavet gorgonzolasauce.

    Jomfruhummerhaler med aioli og jordskokke chips

    Elegant forret til nytårsaften, til dig der venter gæster. Find her den perfekte opskrift på Jomfruhummerhaler med aioli og jordskokke chips.

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Tapasbrød
    Published On
    0
      0
      Kurv
      Din kurv er tomTilbage til shoppen