Påskesmåkager

Vi elsker at bage med børn og børnebørn, når de er hjemme på påskeferie. I år skal der bages søde påskesmåkager med hele familien, og vi derfor gerne dele opskriften med jer, så I også kan lave noget anderledes og sjovt sammen i påsken. 🙂

På siden finder du 2 opskrifter, så du har noget at vælge mellem.

  1. Klassisk småkagedej
  2. Vanilje småkagedej

PYNT MED GLASUR OG KRYMMEL

Nu til det sjoveste ved denne opskrift – nemlig at pynte småkagerne. Her kan fantasien få frit spil og både børn og voksne kan hygge sig med at lave flotte småkager med glasur og krymmel.

Du kan sagtens lave en almindelig glasur på flormelis og vand  til at pynte dine småkager, men vi anbefaler at lave det man kalder en royal icing. Det er en glasur på flormelis og æggehvider. Den er tykkere end en almindelig glasur, og den gør det derfor nemmere at lave mønstre og detaljer på din småkage.

HAR DU IKKE PÅSKEUDSTIKKERE?

Så har vi et lille tip til dig.

Tegn blot den form på din påskesmåkage du ønsker (eller brug google hvis du ikke tegner godt), klip ud, og placer ovenpå din udrullede småkagedej. 

Skær nu forsigtigt hele vejen rundt langs tegningen og gentag til du har dit ønskede antal kaniner, kyllinger eller hvad du nu har fundet på. 

ANDRE OPSKRIFTER TIL PÅSKEBORDET

Er du på udkig efter andre lækre påskeopskrifter, så kan vi blandt andet anbefale vores populære rejesalat, æggesalat, avocado med æg eller fiskefilet.

Vi ønsker dig en god påske!

OPSKRIFTER TIL HVERDAGEN

KLASSISK SMÅKAGEDEJ

Du skal bruge:

Til 40-50 småkager

300 g hvedemel

150 g flormelis

300 g smør

2 spsk sammenpisket æg

Til glasuren

40 g. æggehvide

165 g. flormelis

Evt. frugtfarve

Sådan gør du:

Bland mel og flormelis sammen i en stor skål – brug gerne en røremaskine.

Skær din smør i små tern, så du kan smuldr dem ned i blandingen.

Ælt din dej samtidig med, at du putter dine æg i.

Når dejen er æltet, pakkes den ind i husholdningsfilm, hvor den skal i køleskabet i 2-4 timer (skal det gå stærkt, kan du med fordel smide dejen i fryseren i en halv time).

Når tiden er gået, tages dejen ud af køleskabet, hvor du gerne lader den stå i 15-20 minutter, før du kan rulle den flad.

Rul dejen flad med en kagerulle, så den er ca. 5 mm tyk (brug med fordel to stykker bagepapir, så det er lettere at arbejde med).

Stik nu kagerne ud i dine påskeforme og placér dem på en bageplade.

Bag kagerne i 7 min. ved 200 grader.

Lad dem køle af inden du pynter dem med glasur.

Glasur og pyntning

Kom æggehvide og flormelis i en skål og mix det godt sammen med en håndmixer i 2-3 min. Glasuren skal være sej og blank.

Del din glasur op i flere skåle og farv hver portion med frugtfarve. Tilføj evt. mere flormelis hvis glasuren bliver for tynd. (Alternativt kan der bruges farvepasta)

Kom glasuren i fryseposer og klip et lille hul i det ene hjørne. Du er nu klar til at dekorere. 

OPSKRIFTER TIL HVERDAGEN

VANILJE SMÅKAGEDEJ

Du skal bruge:

Til 40-50 småkager

275 g hvedemel

125 g rørsukker

125 g smør

1 tsk vanillesukker

1 æg

1 spsk sirup

Til glasuren

40 g. æggehvide

165 g. flormelis

Evt. frugtfarve

Sådan gør du:

Bland mel og smør (skåret som små tern) sammen i en stor skål – brug gerne en røremaskine.

Tilsæt rørsukker og vanillesukker i melblandingen.

Tilsæt nu de våde ingredienser – æg og sirup.

Arbejd nu dejen færdig med hænderne, ved at lægge dejen ud på køkkenbordet.

Når dejen er æltet færdig, pakkes den ind i husholdningsfilm, og stilles nu i køleskabet, hvor den skal stå og hvile i 30-60 minutter, før du kan rulle den flad.

Rul dejen flad med en kagerulle, så den er ca. 5 mm tyk (brug med fordel to stykker bagepapir, så det er lettere at arbejde med).

Stik nu kagerne ud i dine påskeforme og placér dem på en beklædt bageplade.

Bag kagerne i 7-8 min. ved 200 grader.

Lad dem køle af, inden du pynter dem med glasur.

Glasur og pyntning

Kom æggehvide og flormelis i en skål og mix det godt sammen med en håndmixer i 2-3 min. Glasuren skal være sej og blank.

Del din glasur op i flere skåle og farv hver portion med frugtfarve. Tilføj evt. mere flormelis hvis glasuren bliver for tynd. (Alternativt kan der bruges farvepasta)

Kom glasuren i fryseposer og klip et lille hul i det ene hjørne. Du er nu klar til at dekorere. 

se andre opskrifter

Hvis du kunne lide denne opskrift kan du helt sikkert også lide en af vores andre opskrifter!

Se vores store udvalg af opskrifter og find en ret du kunne tænke dig at lave.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen