Påskesmåkager

pizza pesto opskrift

Vi elsker at bage med børn og børnebørn, når de er hjemme på påskeferie. I år skal der bages søde påskesmåkager med hele familien, og vi derfor gerne dele opskriften med jer, så I også kan lave noget anderledes og sjovt sammen i påsken. 🙂

På siden finder du 2 opskrifter, så du har noget at vælge mellem.

  1. Klassisk småkagedej
  2. Vanilje småkagedej

 

Andre opskrifter til påskebordet

Er du på udkig efter andre lækre påskeopskrifter, så kan vi blandt andet anbefale vores populære rejesalat, æggesalat, avocado med æg eller fiskefilet.

Vi ønsker dig en god påske!

1. Klassisk småkagedej

Du skal bruge:

Til ca. 40-50 småkager

  • 300 g hvedemel
  • 150 g flormelis
  • 300 g smør
  • 2 spsk sammenpisket æg
  • Ekstra flormelis til glasur

Sådan gør du:

  1. Bland mel og flormelis sammen i en stor skål – brug gerne en røremaskine.
  2. Skær din smør i små tern, så du kan smuldr dem ned i blandingen.
  3. Ælt din dej samtidig med, at du putter dine æg i. 
  4. Når dejen er æltet, pakkes den ind i husholdningsfilm, hvor den skal i køleskabet i 2-4 timer (skal det gå stærkt, kan du med fordel smide dejen i fryseren i en halv time).
  5. Når tiden er gået, tages dejen ud af køleskabet, hvor du gerne lader den stå i 15-20 minutter, før du kan rulle den flad. 
  6. Rul dejen flad med en kagerulle, så den er ca. 5 mm tyk (brug med fordel to stykker bagepapir, så det er lettere at arbejde med).
  7. Stik nu kagerne ud i dine påskeforme og placér dem på en bageplade.
  8. Bag kagerne i 7 min. ved 200 grader.
  9. Lad dem køle af inden du pynter dem med glasur.

2. Vanilje småkagedej

Du skal bruge:

Til ca. 40-50 småkager

  • 275 g hvedemel
  • 125 g rørsukker
  • 125 g smør
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 æg
  • 1 spsk sirup
  • Ekstra flormelis til glasur

Sådan gør du:

  1. Bland mel og smør (skåret som små tern) sammen i en stor skål – brug gerne en røremaskine.
  2. Tilsæt rørsukker og vanillesukker i melblandingen.
  3. Tilsæt nu de våde ingredienser – æg og sirup.
  4. Arbejd nu dejen færdig med hænderne, ved at lægge dejen ud på køkkenbordet. 
  5. Når dejen er æltet færdig, pakkes den ind i husholdningsfilm, og stilles nu i køleskabet, hvor den skal stå og hvile i 30-60 minutter, før du kan rulle den flad.
  6. Rul dejen flad med en kagerulle, så den er ca. 5 mm tyk (brug med fordel to stykker bagepapir, så det er lettere at arbejde med).
  7. Stik nu kagerne ud i dine påskeforme og placér dem på en beklædt bageplade.
  8. Bag kagerne i 7-8 min. ved 200 grader.
  9. Lad dem køle af, inden du pynter dem med glasur.

Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Vanillesukker

59,95 DKK

Se opskrifter på kød-fri retter

Halloumi Grillspyd

Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

Pizza Pesto med tortillabund

Denne pizza med pesto er super nem at lave, da den er lavet på tortillas pandekager som bund. Du er selvfølgelig også meget velkommen til lave din egen bund, som du kan finde opskriften på længere nede på siden.  Pizzaen er som udgangspunkt lavet...

Tortilla med bønnemos

Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

Vodka penne med mascarpone og peber rosé

Super lækker vodka penne, som smager himmelsk. Retten er perfek til børnefri weekend eller date-night med kæresten eller ægtefællen. Holder I parmiddag, vil denne ret også være et godt bud på den perfekte start på en god og sjov aften med...

Grøn risotto med squash, ærter og citron

Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag - perfekt til både de varme sommermåneder, men også til de...

Veggie burger med BBQ salt og dressing

Det er altid godt med burger, men denne gang har vi valgt at udfordre os selv lidt ved at lave en veggie burger - og det var en stor succes. Vores veggie burger er lavet med plantekød er bestemt ligeså fyldt med smag som en almindelig burger. Vi...

Patatas bravas

Patatas bravas er en skøn og lækker ret, som vi tit laver, når vi vil hygge os med en god omgang tapas. Med denne klassiske spanske ret kan du servere tapas for dine venner og familie og overraske dem med alternativ spise til det klassiske danske...

Svampesuppe

Er du også ret glad for suppe? Suppe er en herlig spise, når det begynder at blive koldt udenfor. Vi får derfor især meget suppe om efteråret og vinteren, så varmen rigtig kan få lov til at sprede sig i kroppen.  Vores svampesuppe er især god, hvis...

Falafler

Er du også ret glad for falafler? Eller har du endnu ikke stiftet bekendtskab med denne skønne ret? Så er det bare med at få sat kikærterne i blød,  og imens kan du forberede resten til morgendagens aftensmad. Alle krydderurter og løg i opskriften...

Pasta med ovnbagte grøntsager

Vi er gået vegansk i denne opskrift. Vores fotograf tager nemlig billeder til en ny vegansk kogebog, og vi har fået lov til at dele en af Vegansk Mad & Drikkes opskrifter. Du kan sagtens tilføje kød til opskriften, og vi har lavet lidt...

Se opskrifter på aftensmadsretter

Vestjyske fiskefileter med pommes

Fiskefileter er en sikker børnevenlig ret i de fleste familier - specielt når der også er pommes på tallerknen. Fiskefileterne bliver ekstra sprøde, når de først vendes i mel, og derfor er dette med i opskriften. Hvis du gerne vil have en glutenfri...

Chimichurri burgers

Der findes nu ikke noget som en god, hjemmelavet burger! Chimmichuri I denne version er der skruet op for smagen, med den argentinske kolde sovs eller krydderurtesalsa, Chimichurri verde.I Chimmichurri verde er hovedingredienserne persille og...

Vodka penne med mascarpone og peber rosé

Super lækker vodka penne, som smager himmelsk. Retten er perfek til børnefri weekend eller date-night med kæresten eller ægtefællen. Holder I parmiddag, vil denne ret også være et godt bud på den perfekte start på en god og sjov aften med...

Quesadillas

Gå på opdagelse i det mexicanske køkken med disse lækre quesadillas. Quesadillas er en traditionel mexicansk spise, som kan nydes såvel varm som kold. Med vores quesadillas med ølbraiserede svinekæber kan du servere en smagsfuld og lækker ret, som...

Gyoza: Japansk dumbling med svinekød

Gyoza er en japansk dumpling, som er en halvmåneformede dampet dumpling, som pandesteges og er fyldt med hakket svinekød og grøntsager. Dumplings er en populær kategori i det asiatiske køkken, og er samtidig blevet utrolig populært i Danmark på...

Oksesteg, kartofler og spidskålssalat

Nem lørdagsmenu for hele familien Vestjyske Delikatesser har udarbejdet et forslag på den helt perfekte lørdagsmenu, for dig og din familie. Den er simpel og lige til at gå til.

Butternut squash suppe

Her er Vestjyske Delikatessers svar til en vaske ægte efterårs suppe. 9 ingredienser skal der til for at lave denne suppe, som alle aldre elsker.

Shepard’s pie med oksekød

Shepard's pie er en dejlig klassiker herhjemme hos os. Godt nok havde opskriften vist sin storhedstid i 80'erne, og så her hos os, hvor den blev serveret mange gange til aftensmad, og når der kom gæster på besøg. I dag tager vi gerne en omgang...

One pot pasta med chorizo

Vi er helt vilde med one pot pasta, når det lige skal gå lidt stærkt i hverdagen, og der gerne må være rester til madpakkerne eller aftensmaden dagen efter. One pot pasta kan varieres i en uendelighed, bare der er pasta i, kan fantasien egentlig få...

Patatas bravas

Patatas bravas er en skøn og lækker ret, som vi tit laver, når vi vil hygge os med en god omgang tapas. Med denne klassiske spanske ret kan du servere tapas for dine venner og familie og overraske dem med alternativ spise til det klassiske danske...

Se opskrifter på tilbehør

Pasta med palmekål

Så er vi klar med en ny fortolkning af ricotta pastaen - nemlig pasta med palmekål. En rigtig lækker ret, der er perfekt til alle årstider - om det er forår, sommer, efterår eller vinter. Den smager fantastisk, kold som varm - og kan derfor også...

Sweet potato fries med timian citronsalt og dip

Med disse lækre sweet potatoes fries kan du hurtigt og nemt servere en anderledes omgang fritter for madelskerne i dit hjem.  Vores sweet potatoe fries er en sand succes i vores hjem, og vi laver derfor gerne en ekstra stor portion til når børne og...

Patatas bravas

Patatas bravas er en skøn og lækker ret, som vi tit laver, når vi vil hygge os med en god omgang tapas. Med denne klassiske spanske ret kan du servere tapas for dine venner og familie og overraske dem med alternativ spise til det klassiske danske...

Halloumi Grillspyd

Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

Syltede rødløg

Syltede rødløg er en lækker lille joker, som kan sætte prikken over I’et ved mange af dine retter. Vi plejer at lave rigeligt ad gangen, og bruger det så ellers til så meget som overhovedet muligt. Lav altid minimum 2 glas af gangen og prøv dig så...

Syltede squash

Er du også ret glad for syltede agurker og syltede rødbeder? Så kan det også være, at du bliver ret vild med syltede squash, hvis du ikke har prøvet det før. De syltede squash var et nyt koncept for os, men vi kan godt anbefale at prøve denne...

Syltede agurker

Syltede agurker er en klassisker til den varme leverpostej med bacon, den ovnstegte lørdagskylling og selvfølgelig som tilbehør på hotdogen.  Vi har været i køkkenet og lavet vores egen opskrift på syltede agurker med krydderier her fra Vestjyske...

Tomatsalat med mozzarella

Tomatsalat er en sikker vinder, hvis du gerne vil servere noget frisk og lækkert som tilbehør til et godt stykke kød. Vi anbefaler, at man eksperimenterer en smule med dressingen. Nogle gange kan det være nødvendigt at smage til med salt og peber...

Fetacreme

Sådan en god fetacreme kan simpelthen redde samtlige retter - og ikke mindst peppe de rigtig gode retter endnu mere op. Fetacremen er også oplagt at bruge på madpakken sammen med et lille udvalg af grøntsagsstænger.  Fetacremen tager kun 10...

Rabarberkompot

I mange danske haver, står der rabarber, som der trives rigtig godt i det danske klima. Planten med de dybrøde stængler og store brede blade, smager fantastisk, hvis man tilbereder den. Vores klare favorit er at koge en simpel, men lækker kompot....

Hvad skal du have til morgenmad, frokost & aftensmad?

Vi har lavet madplan med en række lækre opskrifter til dig.

Hent dine gratis opskrifterne og madplanen her.

You have Successfully Subscribed!

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen