Vestjyske fiskefileter på 2 måder

Fiskefilet er en alsidig ret der kan serveres på flere forskellige måder og til flere forskellige måltider.

I denne opskrift får du vores bud på lækre, sprøde fiskefiletter med masser af smag. Vi bruger vores Vestjysk Fiskekrydderi, som giver det perfekte krydrede tvist til fisken, uden det bliver for meget.

Derudover får du hele 2 bud på, hvordan du kan vælge at servere dine vestjyske fiskefiletter. Skal det være som smørrebrød til påskefrokosten? Eller som aftensmad med lækre pommes til?

Du bestemmer selv! – Vi har samlet en lille krydderikasse til dig med de 3 krydderier du skal bruge til at lave retten (uanset hvilken udgave du ønsker at lave). Du finder krydderikassen liger her, hvor du endda får 10% rabat på.

Server den på 2 måder

Til frokostbordet

Smørrebrødet er en klassisk frokostret i Danmark, og især til påske, serverer vi gerne fiskefilet til frokostbordet. Vores udgave af smørrebrødet er helt enkelt, med en lækker kryddermayo smurt på brødet.

Til aftensmaden

Som aftensmad kan du servere vores vestjyske fiskefilet, med de lækreste pommes frites til, der er vendt i vores pommes frites krydderi. Dertil laver man en skøn krydret dip, som er lækker med både pommes og fisken.

Find begge fremgangsmåder i opskriften herunder.

Skal du bruge flere krydderier og krydderiblandinger til at fylde krydderihylden op? Så gå på smagoplevelse i vores krydderiunivers lige her. Du finder også lækre pestoer, olier, sennep, honning mm. på shoppen.

 

God fornøjelse og velbekomme.

Du skal bruge:

Til 4 personer

Fiskefileter

Pommes

Dip til fisk og pommes

  • 2 dl creme fraishe
  • 1 tsk. ketchup
  • 1-2 tsk. waikiki

Til smørrebrødet

  • Rugbrød eller franskbrød
  • Hjertesalat
  • Citron
  • Cornichoner
  • Løg
  • Mayonnaise
  • Waikiki krydderi

Sådan gør du

Fiskefileter

Find først 3 dybe tallerkner eller fade, hvor fiskefilteterne kan være. Hæld mel i den ene, pisk æg i den anden og hæld rasp i den 3. I den sidste med rasp, skal der tilføjes fiskekrydderi, salt og peber.

Nu skal fiskefileterne tørres af i køkkenrulle, inden de derefter vendes i mel. Derefter vendes fiskefileterne i ægget, inden de til sidst vendes i rasp tallerknen.

Varm olie og smør op – halv af hver. Når det er smeltet sammen på panden steger du fiskefileterne 2-3 minutter på hver side. De lægges til tørre på et stykke papir, inden de lægges til tørre i et fad – klar til serveringen.

Pommes

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Først skal kartoflerne skrælles, inden de skæres ud til i stave til pommes frites. Skyl kartoflerne i en skål i 1 minuts tid – så fjerner du nemlig det meste af stivelsen – og kartoflerne bliver endnu mere sprøde.

Kog derefter kartoflerne i en stor gryde med vand og 1 dl. eddike i 12 minutter. Kartoflerne skal ikke være gennemkogte, så derfor er kogetiden kortere end normalt.

Når kartoflerne har kogt, hælder du vandet fra og stiller dem på køl i 45 minutter.

Herefter hælder du olien ned over kartoflerne og tilsætter pommes frites krydderi og salt. Bland det hele grundigt sammen, så alle kartoflerne er dækket af olie og krydderierne. Du kan også blande det sammen i en frysepose.

Så er det ind med pommes i ovnen på en bageplade i 75 minutter.
Halvvejs igennem skal pommes friterne ud og vendes rundt, så du får de sprødeste pommes.

Dip

Fiskefileter og pommes er en ting – og det virkelig godt, men INTET slår dippen til sidst. Så tag 2 dl. creme fraishe, 1 tsk. ketcup og 1-2 tsk. waikiki dip og rør sammen. Stil det på køl en halv time og smag til. Så lover vi, at børnene bliver ellevilde! 

Til smørrebrødet

Lav fiskefiletterne som ovenstående.
Lav din mayonnaise klar ved at blande mayonnaise med waikiki krydderi og lad den trække i 15 min. på køl.
Klargør det grønne ved at skylle salatblade, snitte tynde skiver af løg og skære skiver af citron, som du snitter halvvejs igennem, så du kan placere dem flot på maden.
Rist brødet hvis du ønsker dette, og saml nu dit smørrebrød.

Rør i din mayo inden du smører den på brødet. Kom så salatblade, fiskefilet, løg, citron og cornichoner på. Drys evt. med lidt ekstra fiskekrydderi og maden er klar til servering.

Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Tilbud

Privat: Krydderikasse til fisk og pommes

99,95 kr.

Se opskrifter på kød-fri retter

Sweet potato fries med timian citronsalt og dip ny

Med disse lækre sweet potatoes fries kan du hurtigt og nemt servere en anderledes omgang fritter for madelskerne i dit hjem. Vores sweet potatoe fries er en sand succes i vores hjem, og vi laver derfor gerne en ekstra stor portion til når børne og...

Elotes (grillet majs med topping) ny

Elotes – Hvad er det? Måske har du hørt om dem før – måske har du aldrig hørt det ord før – uanset gennemgår vi lige kort hvad de egentlig er. Elotes er i al sin enkelhed majskolber, der enten er grillede eller kogte, og derefter serveret med...

Burrata ny

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydretVi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Veggie burger med BBQ salt og dressing ny

Det er altid godt med burger, men denne gang har vi valgt at udfordre os selv lidt ved at lave en veggie burger – og det var en stor succes. Vores veggie burger er lavet med plantekød er bestemt ligeså fyldt med smag som en almindelig burger. Vi...

Bagte auberginer ny

Auberginer er en alsidig grøntsag, der kan tilberedes på mange forskellige måder.En af de bedste måder at nyde auberginer på, synes vi er ved at bage dem og fylde dem med en lækker og velsmagende blanding af hakket aubergine, tomater, rød og grøn...

Avocadomad med krydderolie ny

En avocadomad med krydderolie, salt og peber er en fantastisk og sund måde at starte dagen på. Denne lækre ret er nem at tilberede og fyldt med smag og ernæringsværdi.Denne avocado-mad er perfekt som en sund og nærende morgenmad eller frokost. Den...

Fettuccine med citronpeber ny

Leder du efter en simpel, men lækker pastaret, der kan imponere dine smagsløg? - Så er denne fettuccine med citronpeber lige noget for dig!Denne ret er fyldt med smagfulde ingredienser, der komplimenterer hinanden perfekt. Citronpeberet tilføjer en...

Gnocchi ny

Oplev en harmonisk kombination af krydderier og lækker pesto med vores opskrift på gnocchi med salvie. Denne opskrift bringer sammen den bløde og delikate smag af hjemmelavede gnocchi og den autentiske smag af vores Pesto Tapas Salsa fra Vestjyske...

Guacamole ny

Vores guacamolekrydderi er specielt udviklet til at forbedre smagsoplevelsen af guacamole ved at tilføje den perfekte balance af krydderier.Er du også fan af den cremede og lækre dip guacamole? Det er vi! Vores guacamolekrydderi er specielt...

Guacamole

Er du også fan af den cremede og lækre dip guacamole? Det er vi! Vores guacamolekrydderi er specielt udviklet til at forbedre smagsoplevelsen af guacamole ved at tilføje den perfekte balance af krydderier. De helt rigtige krydderier Guacamole er en...

Se opskrifter på frokostretter

Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Gnocchi

Oplev en harmonisk kombination af krydderier og lækker pesto med vores opskrift på gnocchi med salvie. Denne opskrift bringer sammen den bløde og delikate smag af hjemmelavede gnocchi og den autentiske smag af vores Pesto Tapas Salsa fra Vestjyske...

Mini pizza

Elsker du også pizza? - Det gør vi!Derfor har vi lavet denne lækre opskrift til dig på skønne minipizzaer, også kendt som pizza bites, som er perfekte til madpakken, en picnic, eller når du har lyst til et lækkert mellemmåltid. De er nemme at lave...

Knækbrød med jomfru i det grønne

Lækre knækbrød er noget, de fleste kan lide. Og vi har været i køkkenet for at lave en opskrift til dig. Knækbrødet er nemt at lave, så hvis du mangler en aktivitet til børnene eller noget lækkert til snacktid om eftermiddagen, så er knækbrød med...

Tortillapizza med pesto

Når det skal være nemt, men stadig lækkert er tortillapizzaer et rigtig godt bud! Tortillapizzaer er blevet mere og mere populære, hvilket vi godt kan forstå, da de både er nemme at lave, smager virkelig godt og så sparer du endda en del på...

Guacamole ny

Vores guacamolekrydderi er specielt udviklet til at forbedre smagsoplevelsen af guacamole ved at tilføje den perfekte balance af krydderier.Er du også fan af den cremede og lækre dip guacamole? Det er vi! Vores guacamolekrydderi er specielt...

Avocadomad med krydderolie

En avocadomad med krydderolie, salt og peber er en fantastisk og sund måde at starte dagen på. Denne lækre ret er nem at tilberede og fyldt med smag og ernæringsværdi. Denne avocado-mad er perfekt som en sund og nærende morgenmad eller frokost. Den...

Tortilla med bønnemos

Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

Kyllingesandwich

En kyllingesandwich med lækkert brød og en velsmagende dressing går man aldrig galt i byen med. Kyllingen er lækker og krydret og den kolde dressing med masser af smag og skønne krydderurter er det perfekte supplement dertil. En nem og sund frokost...

Lakseroulade

Lakseroulade er en lækker måde at få fisk på. Den fede røgede fisk, sammen med den friske spinat og den krydrede, velsmagende flødeost er en skøn kombination, med mange anvendelsesmuligheder. Lakserouladen kan både bruges til at indgå i et...

Se opskrifter til fester og gæster

Gyoza: Japansk dumpling med svinekød

Gyoza er en japansk dumpling, som er en halvmåneformede dampet dumpling, som pandesteges og er fyldt med hakket svinekød og grøntsager. Dumplings er en populær kategori i det asiatiske køkken, og er samtidig blevet utrolig populært i Danmark på...

Asiatisk inspireret kylling i karry

Det asiatiske køkken er velkendt for deres mange lækre smagsnuancer, og mange danskere elsker også, at krydre deres madrepertoire med de lidt mere spicy udgaver, som østens retter byder på. Der er ikke sparet på krydderierne - ej heller smagen! Vi...

Burrata ny

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydretVi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Vestjyske Delikatesser har lavet et perfekt svar på en opskrift når det skal være nemt og lækkert: Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Lakseroulade

Lakseroulade er en lækker måde at få fisk på. Den fede røgede fisk, sammen med den friske spinat og den krydrede, velsmagende flødeost er en skøn kombination, med mange anvendelsesmuligheder. Lakserouladen kan både bruges til at indgå i et...

Hovedret til nytår: Oksesteg med soufflé og gorgonzolasauce

Eksklusiv hovedret til nytår med efterårets råvarer: Oksesteg med kartoffel-jordskokke soufflé, dertilhørende broccolisalat og hjemmelavet gorgonzolasauce.

Forret til nytårsaften: Torsk på bund af gulerodspuré

Simpel og elegang forret til nytårsaften med traditionel torsk og gulerodspure. Find opskriften her på Vestjyske Delikatesser.

Hokkaidosuppe med pulled chicken

Hokkaidosuppe, eller græskarsuppe, er over de seneste par år blevet meget populært og ikke uden grund!Græskarsuppe er både nemt og billigt at lave, og du får den lækreste cremede suppe, der mætter godt. Denne suppeopskrift giver en stor portion...
0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen