Vestjyske fiskefileter på 2 måder

Fiskefilet er en alsidig ret der kan serveres på flere forskellige måder og til flere forskellige måltider.

I denne opskrift får du vores bud på lækre, sprøde fiskefiletter med masser af smag. Vi bruger vores Vestjysk Fiskekrydderi, som giver det perfekte krydrede tvist til fisken, uden det bliver for meget.

Derudover får du hele 2 bud på, hvordan du kan vælge at servere dine vestjyske fiskefiletter. Skal det være som smørrebrød til påskefrokosten? Eller som aftensmad med lækre pommes til?

Du bestemmer selv! – Vi har samlet en lille krydderikasse til dig med de 3 krydderier du skal bruge til at lave retten (uanset hvilken udgave du ønsker at lave). Du finder krydderikassen liger her, hvor du endda får 10% rabat på.

Server den på 2 måder

Til frokostbordet

Smørrebrødet er en klassisk frokostret i Danmark, og især til påske, serverer vi gerne fiskefilet til frokostbordet. Vores udgave af smørrebrødet er helt enkelt, med en lækker kryddermayo smurt på brødet.

Til aftensmaden

Som aftensmad kan du servere vores vestjyske fiskefilet, med de lækreste pommes frites til, der er vendt i vores pommes frites krydderi. Dertil laver man en skøn krydret dip, som er lækker med både pommes og fisken.

Find begge fremgangsmåder i opskriften herunder.

Skal du bruge flere krydderier og krydderiblandinger til at fylde krydderihylden op? Så gå på smagoplevelse i vores krydderiunivers lige her. Du finder også lækre pestoer, olier, sennep, honning mm. på shoppen.

 

God fornøjelse og velbekomme.

Du skal bruge:

Til 4 personer

Fiskefileter

Pommes

Dip til fisk og pommes

  • 2 dl creme fraishe
  • 1 tsk. ketchup
  • 1-2 tsk. waikiki

Til smørrebrødet

  • Rugbrød eller franskbrød
  • Hjertesalat
  • Citron
  • Cornichoner
  • Løg
  • Mayonnaise
  • Waikiki krydderi

Sådan gør du

Fiskefileter

Find først 3 dybe tallerkner eller fade, hvor fiskefilteterne kan være. Hæld mel i den ene, pisk æg i den anden og hæld rasp i den 3. I den sidste med rasp, skal der tilføjes fiskekrydderi, salt og peber.

Nu skal fiskefileterne tørres af i køkkenrulle, inden de derefter vendes i mel. Derefter vendes fiskefileterne i ægget, inden de til sidst vendes i rasp tallerknen.

Varm olie og smør op – halv af hver. Når det er smeltet sammen på panden steger du fiskefileterne 2-3 minutter på hver side. De lægges til tørre på et stykke papir, inden de lægges til tørre i et fad – klar til serveringen.

Pommes

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Først skal kartoflerne skrælles, inden de skæres ud til i stave til pommes frites. Skyl kartoflerne i en skål i 1 minuts tid – så fjerner du nemlig det meste af stivelsen – og kartoflerne bliver endnu mere sprøde.

Kog derefter kartoflerne i en stor gryde med vand og 1 dl. eddike i 12 minutter. Kartoflerne skal ikke være gennemkogte, så derfor er kogetiden kortere end normalt.

Når kartoflerne har kogt, hælder du vandet fra og stiller dem på køl i 45 minutter.

Herefter hælder du olien ned over kartoflerne og tilsætter pommes frites krydderi og salt. Bland det hele grundigt sammen, så alle kartoflerne er dækket af olie og krydderierne. Du kan også blande det sammen i en frysepose.

Så er det ind med pommes i ovnen på en bageplade i 75 minutter.
Halvvejs igennem skal pommes friterne ud og vendes rundt, så du får de sprødeste pommes.

Dip

Fiskefileter og pommes er en ting – og det virkelig godt, men INTET slår dippen til sidst. Så tag 2 dl. creme fraishe, 1 tsk. ketcup og 1-2 tsk. waikiki dip og rør sammen. Stil det på køl en halv time og smag til. Så lover vi, at børnene bliver ellevilde! 

Til smørrebrødet

Lav fiskefiletterne som ovenstående.
Lav din mayonnaise klar ved at blande mayonnaise med waikiki krydderi og lad den trække i 15 min. på køl.
Klargør det grønne ved at skylle salatblade, snitte tynde skiver af løg og skære skiver af citron, som du snitter halvvejs igennem, så du kan placere dem flot på maden.
Rist brødet hvis du ønsker dette, og saml nu dit smørrebrød.

Rør i din mayo inden du smører den på brødet. Kom så salatblade, fiskefilet, løg, citron og cornichoner på. Drys evt. med lidt ekstra fiskekrydderi og maden er klar til servering.

Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Tilbud

Privat: Krydderikasse til fisk og pommes

99,95 kr.

Se opskrifter på kød-fri retter

Guacamole

Er du også fan af den cremede og lækre dip guacamole? Det er vi! Vores guacamolekrydderi er specielt udviklet til at forbedre smagsoplevelsen af guacamole ved at tilføje den perfekte balance af krydderier. De helt rigtige krydderier Guacamole er en...

Gnocchi

Oplev en harmonisk kombination af krydderier og lækker pesto med vores opskrift på gnocchi med salvie. Denne opskrift bringer sammen den bløde og delikate smag af hjemmelavede gnocchi og den autentiske smag af vores Pesto Tapas Salsa fra Vestjyske...

Fettuccine med citronpeber

Leder du efter en simpel, men lækker pastaret, der kan imponere dine smagsløg? - Så er denne fettuccine med citronpeber lige noget for dig! Denne ret er fyldt med smagfulde ingredienser, der komplimenterer hinanden perfekt. Citronpeberet tilføjer...

Bagte auberginer

Auberginer er en alsidig grøntsag, der kan tilberedes på mange forskellige måder. En af de bedste måder at nyde auberginer på, synes vi er ved at bage dem og fylde dem med en lækker og velsmagende blanding af hakket aubergine, tomater, rød og grøn...

Avocadomad med krydderolie

En avocadomad med krydderolie, salt og peber er en fantastisk og sund måde at starte dagen på. Denne lækre ret er nem at tilberede og fyldt med smag og ernæringsværdi. Denne avocado-mad er perfekt som en sund og nærende morgenmad eller frokost. Den...

Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Misosuppe

Misosuppe er en meget enkel og lækker suppe. Den består af en base, selve suppen, lavet på sojabønnepastaen Miso og en bouillon. Dertil tilføjer man diverse ingredienser - som regel nudler og grøntsager. Suppen kan også indeholde både fisk og kød...

Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

Halloumi fries

Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave... Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve! Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

Se opskrifter på frokostretter

Tortillapizza med pesto

Når det skal være nemt, men stadig lækkert er tortillapizzaer et rigtig godt bud! Tortillapizzaer er blevet mere og mere populære, hvilket vi godt kan forstå, da de både er nemme at lave, smager virkelig godt og så sparer du endda en del på...

Kartoffelmad med lakserilette og krydderolie

En klassisk kartoffelmad - opgraderet med et tvist af cremet lakserilette, Krydderolie grønsalat fra Vestjyske Delikatesser samt purløg. En sund og nem frokost gjort overdådig og lidt udover det sædvanlige. Det her er ikke en rugbrødsmad, du bliver...

Avocadomad med krydderolie

En avocadomad med krydderolie, salt og peber er en fantastisk og sund måde at starte dagen på. Denne lækre ret er nem at tilberede og fyldt med smag og ernæringsværdi. Denne avocado-mad er perfekt som en sund og nærende morgenmad eller frokost. Den...

Kyllingesandwich

En kyllingesandwich med lækkert brød og en velsmagende dressing går man aldrig galt i byen med. Kyllingen er lækker og krydret og den kolde dressing med masser af smag og skønne krydderurter er det perfekte supplement dertil. En nem og sund frokost...

Empanadas med kylling

Empanadas minder mest af alt om en pirog eller sagt med andre ord - brød med fyld. Ordet empanada stammer det spanske ord empanar som nogenlunde oversættes til paneret. Til empanadas bruges en form for tærtedej. Du kan lave den selv, men du kan...

Rugbrødssandwich

En sandwich i madpakken slår aldrig fejl - og bytter du det hvide brød ud med et grovere brød, eller som her friskbagt rugbrød, får du en mere mættende og fiberrig frokost, der kan holde dig kørende i mange timer. Der er intet som et friskbagt...

Fettuccine med citronpeber

Leder du efter en simpel, men lækker pastaret, der kan imponere dine smagsløg? - Så er denne fettuccine med citronpeber lige noget for dig! Denne ret er fyldt med smagfulde ingredienser, der komplimenterer hinanden perfekt. Citronpeberet tilføjer...

Lakseroulade

Lakseroulade er en lækker måde at få fisk på. Den fede røgede fisk, sammen med den friske spinat og den krydrede, velsmagende flødeost er en skøn kombination, med mange anvendelsesmuligheder. Lakserouladen kan både bruges til at indgå i et...

Mini pizza

Elsker du også pizza? - Det gør vi!Derfor har vi lavet denne lækre opskrift til dig på skønne minipizzaer, også kendt som pizza bites, som er perfekte til madpakken, en picnic, eller når du har lyst til et lækkert mellemmåltid. De er nemme at lave...

Koldhævede boller med smag

Koldhævede boller er en nem og utrolig lækker måde at lave boller på, og så kan de spises til stort set alt. Disse koldhævede boller skal hæve i 8-12 timer - gerne mere, hvis du har tålmodigheden til det.  Disse boller er ikke som helt almindelige...

Se opskrifter til fester og gæster

Tapasbrød

Tapas er små retter fra den spanske kultur, der traditionelt serveres sammen med drikkevarer og drinks på barer. Tapas er en form for social dining og kan variere fra simple småretter såsom oliven, pesto og mandler til mere omfangsrige retter som...

Grøn risotto med squash, ærter og citron

Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag - perfekt til både de varme sommermåneder, men også til de...

Jordskokkesuppe med chorizo og æble

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi herhjemme er vilde med suppe, både børn såvel som voksne - og derfor vil vi meget gerne dele vores version af jordskokkesuppe med dig. En jordskokkesuppe frisket op med chorizo og æble. Det tager blot 10-15...

Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Vestjyske Delikatesser har lavet et perfekt svar på en opskrift når det skal være nemt og lækkert: Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Hovedret til nytår: Grillede oksemørbradbøffer

Lækker hovedret til nytår: Grillede oksemørbradbøffer, rodfrugtgratin, Ciabattabrød med fetacreme, Hjertesalat med ost, chorizo og ristede cashewnødder

Oksefilet med cheddar-kartofler

Lækker og elegant hovedret til nytår som med garanti sende dine gæster hjem mætte. Oksefilet med cheddar, kartofler, bacon-gulerødder og rødvinssauce.

Caramel Cheesecake

Lækker og kendt dessert til nytår. Den er simpel og lige til at gå til. Selve cheesecaken kan oveni købet laves dagen før.

Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

Forret til nytårsaften: Torsk på bund af gulerodspuré

Simpel og elegang forret til nytårsaften med traditionel torsk og gulerodspure. Find opskriften her på Vestjyske Delikatesser.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen