Vestjyske fiskefileter på 2 måder

Fiskefilet er en alsidig ret der kan serveres på flere forskellige måder og til flere forskellige måltider.

I denne opskrift får du vores bud på lækre, sprøde fiskefiletter med masser af smag. Vi bruger vores Vestjysk Fiskekrydderi, som giver det perfekte krydrede tvist til fisken, uden det bliver for meget.

Derudover får du hele 2 bud på, hvordan du kan vælge at servere dine vestjyske fiskefiletter. Skal det være som smørrebrød til påskefrokosten? Eller som aftensmad med lækre pommes til?

Du bestemmer selv! – Vi har samlet en lille krydderikasse til dig med de 3 krydderier du skal bruge til at lave retten (uanset hvilken udgave du ønsker at lave). Du finder krydderikassen liger her, hvor du endda får 10% rabat på.

Server den på 2 måder

Til frokostbordet

Smørrebrødet er en klassisk frokostret i Danmark, og især til påske, serverer vi gerne fiskefilet til frokostbordet. Vores udgave af smørrebrødet er helt enkelt, med en lækker kryddermayo smurt på brødet.

Til aftensmaden

Som aftensmad kan du servere vores vestjyske fiskefilet, med de lækreste pommes frites til, der er vendt i vores pommes frites krydderi. Dertil laver man en skøn krydret dip, som er lækker med både pommes og fisken.

Find begge fremgangsmåder i opskriften herunder.

Skal du bruge flere krydderier og krydderiblandinger til at fylde krydderihylden op? Så gå på smagoplevelse i vores krydderiunivers lige her. Du finder også lækre pestoer, olier, sennep, honning mm. på shoppen.

 

God fornøjelse og velbekomme.

OPSKRIFTER TIL HVERDAGEN

Vestjyske fiskefileter på 2 måder

Du skal bruge:

Til 4 personer

Fiskefileter

6 rødspættefileter uden ben

6 spsk. mel

3 æg

6-8 spsk. rasp

1 tsk. vestjysk fiskekrydderi

Havsalt

Peber

Smør

Olie

Pommes

8 bagekartofler

Vand

1 dl eddike

Salt

2 dl rapsolie

2 tsk. pommes frites krydderi

2 tsk. havsalt

Dip til fisk og pommes

2 dl creme fraishe

1 tsk. ketchup

1-2 tsk. waikiki

Til smørrebrødet

Rugbrød eller franskbrød

Hjertesalat

Citron

Cornichoner

Løg

Mayonnaise

Waikiki krydderi

Sådan gør du:

Fiskefileter

Find først 3 dybe tallerkner eller fade, hvor fiskefilteterne kan være. Hæld mel i den ene, pisk æg i den anden og hæld rasp i den 3. I den sidste med rasp, skal der tilføjes fiskekrydderi, salt og peber.

Nu skal fiskefileterne tørres af i køkkenrulle, inden de derefter vendes i mel. Derefter vendes fiskefileterne i ægget, inden de til sidst vendes i rasp tallerknen.

Varm olie og smør op – halv af hver. Når det er smeltet sammen på panden steger du fiskefileterne 2-3 minutter på hver side. De lægges til tørre på et stykke papir, inden de lægges til tørre i et fad – klar til serveringen.

Pommes

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Først skal kartoflerne skrælles, inden de skæres ud til i stave til pommes frites. Skyl kartoflerne i en skål i 1 minuts tid – så fjerner du nemlig det meste af stivelsen – og kartoflerne bliver endnu mere sprøde.

Kog derefter kartoflerne i en stor gryde med vand og 1 dl. eddike i 12 minutter. Kartoflerne skal ikke være gennemkogte, så derfor er kogetiden kortere end normalt.

Når kartoflerne har kogt, hælder du vandet fra og stiller dem på køl i 45 minutter.

Herefter hælder du olien ned over kartoflerne og tilsætter pommes frites krydderi og salt. Bland det hele grundigt sammen, så alle kartoflerne er dækket af olie og krydderierne. Du kan også blande det sammen i en frysepose.

Så er det ind med pommes i ovnen på en bageplade i 75 minutter.
Halvvejs igennem skal pommes friterne ud og vendes rundt, så du får de sprødeste pommes.

Dip

Fiskefileter og pommes er en ting – og det virkelig godt, men INTET slår dippen til sidst. Så tag 2 dl. creme fraishe, 1 tsk. ketcup og 1-2 tsk. waikiki dip og rør sammen. Stil det på køl en halv time og smag til. Så lover vi, at børnene bliver ellevilde! 

Til smørrebrødet

Lav fiskefiletterne som ovenstående.
Lav din mayonnaise klar ved at blande mayonnaise med waikiki krydderi og lad den trække i 15 min. på køl.
Klargør det grønne ved at skylle salatblade, snitte tynde skiver af løg og skære skiver af citron, som du snitter halvvejs igennem, så du kan placere dem flot på maden.
Rist brødet hvis du ønsker dette, og saml nu dit smørrebrød.

Rør i din mayo inden du smører den på brødet. Kom så salatblade, fiskefilet, løg, citron og cornichoner på. Drys evt. med lidt ekstra fiskekrydderi og maden er klar til servering.

se andre opskrifter

Hvis du kunne lide denne opskrift kan du helt sikkert også lide en af vores andre opskrifter!

Se vores store udvalg af opskrifter og find en ret du kunne tænke dig at lave.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen