Grøn risotto med squash, ærter og citron

Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag – perfekt til både de varme sommermåneder, men også til de mørkere vintermåneder, hvor vi længes efter lyset og varmen.

I denne opskrift bruger vi squash, ærter og citron, men du kan også sagtens lave en “tøm-køleskabet”-version med denne opskrift og blot bruge de grøntsager, der mangler en ret at høre til.

Vi bruger parmesanost i denne opskrift, men hvis du har en anden ost i køleskabet, der går godt i lune retter, kan du også sagtens bruge det.

Retten er kødfri men indeholder hønsebouillon. Ønsker du retten skal være vegetarisk, findes der vegetariske/veganske udgaver af hønsebouillonen. Ønsker du retten skal være vegansk, kan du blot erstatte smør og parmesanosten, med veganske alternativer.

/ Sonja & Martin

 

 

 

OPSKRIFTER TIL HVERDAGEN

Grøn risotto med squash, ærter og citron

Du skal bruge:

Til 4 personer

Grøn risotto med squash, ærter og citron

En squash

200 gram spinat

200 gram ærter

1 citron

Basilikum

Ærteskud

3 spsk. hakket løg

3 spsk. hakket hvidløg

4 spsk. pasta krydderi 

400 gram risottoris

2 dl. hvidvin

1 liter hønsebouillon

130 gram parmesan

Smør

Sådan gør du:

Hakket Løg og hakket hvidløg sættes i blød i vand i 10 minutter. Derefter steges de på en pande i lidt smør.Når løgene er klare, tilsættes den groftrevne squash, og det hele vendes i 2-3 minutter med hyppige mellemrum.

Løg, hvidløg og squash blandingen krydres med 3-4 spsk. pasta krydderi samt salt og peber.

Herefter tilsættes 400 gram rissotoris og 2 dl. hvidvin. Lad dette simre ved lav varme, indtil alkoholen er fordampet.

Tilsæt derefter lidt efter lidt 1 liter hønseboullon, indtil risene er tilberedte. Dette tager ca. 30 min.

I mellemtiden steges 200 gram spinat på en pande, hvorefter det blandes med en håndfuld frisk basilikum.

Spinatblandingen og ærterne tilsættes retten. Til allersidst tilføjer du parmesanosten, ærteskud og lidt citrolskal.

Det hele smages til med salt og peber og voilá; der er serveret.

hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Se her hvilke krydderier der bliver brugt i denne opskrift, så du kan komme i gang med at kokkerere

se andre opskrifter

Hvis du kunne lide denne opskrift kan du helt sikkert også lide en af vores andre opskrifter!

Se vores store udvalg af opskrifter og find en ret du kunne tænke dig at lave.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen