Hovedret til nytår: Oksesteg med soufflé og gorgonzolasauce

Vestjyske Delikatesser har her et forslag, til en lækker hovedret, med en god oksesteg. Den er lækker og vil med garanti imponere dine gæster.

En eksklusiv hovedret med nogle af efterårets sæsonvarer og en god traditionel gorgonzola ost.

Du skal bruge:

Til 4 personer:

Stegen:

  • ca. 1-1,2 kg oksesteg af eget valg
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 2-3 spsk. Husets Grillkrydderi fra Vestjyske Delikatesser.
  • 1-2 dl vand
  • 30 g smør

Kartoffel jordskokke soufflé:

  • 2 store bagekartofler
  • 2 søde kartofler (kan undlades og erstattes med 200 g jordskokker)
  • 200 g jordskokker
  • 20 g smør
  • 3 æg
  • ½ dl fløde
  • Salt og peber
  • Revet parmesan
  • Ramekinskåle

Gorgonzolasauce (uden svampe):

  • 1 lille løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • Lidt smagsneutral olie
  • 1½ dl hvidvin (det skal helst være en tør hvidvin, men kvalitet og pris har ikke så meget at sige)
  • 4 dl fløde
  • 300 g gorgonzola

Broccolisalat (den nemme version):

  • 1 stort broccoli hoved
  • 1 stort rødløg
  • Bacon tern
  • 2 spsk. Hellmanns Mayonaise
  • 1 håndfuld cashewnødder
  • Salt
  • 1-2 tsk. Hvidløgspulver
  • 0,5 tsk. Chili pulver
  • 1 tsk. Paprika

Sådan gør du

Stegen:

  1. Ca. 40 minutter før stegen skal i ovnen laves marinaden.
  2. Bland olie og Husets Grillkrydderi i en lille skål
  3. Kom steg og marinade i en frostpose og bland det godt rundt på stegen.
    Du kan også pensle marinaden på.
  4. Stil stegen i køleskabet i ca. 30 minutter, så marinaden rigtig kan trænge ind.
  5. Imens stegen marinerer kan du forberede ingredienserne til kartoflerne.
  6. Når stegen har marineret i 30 minutter, følger du vejledningen på pakken angående stegning.
  7. Overhæld jævnligt stegen med smør.

Soufflé med kartoffler og jordskokker:

  1. Sæt vand over i en gryde og sæt det til at koge.
  2. Tænd ovnen på 200 grader (180 varmluft)
  3. Skræl imens rodfrugterne og skær dem i mindre stykker.
  4. Kom dem i gryden når vandet koger. De skal koges møre, uden at blive tørre. Vær opmærksom på, at de forskellige rodfrugter kan have forskellige kogetid.
  5. Når de er kogt møre, hælder du vandet fra.
  6. Kom rodfrugterne i en røreskål – Du kan også bruge en håndmikser, eller en stavblender.
  7. Rør rodfrugterne godt sammen og sørg for at tilsæt smørret imens du rører.
  8. Tilsæt dernæst fløden.
  9. Og til sidst tilsætter du ét æg ad gangen, mens du stadig rører.
  10. Rør indtil det bliver en let og luftig masse.
  11. Smag det til med salt og peber.
  12. Smør dine ramekinskåle med smør og fordel massen i skålene.
  13. Drys revet parmesanost over dine souffléer og sæt dem ind i ovnen.
  14. Giv dem 15-20 minutter i ovnen – eller indtil de får en flot gylden farve på toppen – lad være med at åbne ovnen undervejs.

OBS: 1 soufflé pr. mand er RIGELIGT. De mætter ret godt – jeg selv spiste kun ½.

Gorgonzolasauce:

  1. Klargør din gryde/kasserolle
  2. Hæld lidt olie i.
  3. Hak løg meget fint og pres hvidløget.
  4. Kom det ned i gryden til den varme olie. Det skal svitses lidt.
  5. Tilsæt hvidvin og lad det koge lidt ind. (Det dufter nu ret kraftigt, så har du dig en forkølelse hjælper det gevaldigt, lige at snuse lidt )
  6. Tilsæt fløde og gorgonzola

Simpel broccolisalat:

  1. Skær broccoli i små buketter og skyl broccolien
  2. Steg bacon på en pande
  3. Skær løg
  4. Når bacon er færdig skal det lægges på fedtsugende papir.
  5. I bacon-fedtet steger du dine cashewnødder.
  6. Tilsæt eventuelt lidt olie, hvis nødvendigt.
  7. Tilsæt krydderierne til cashewnødderne og pas på de ikke brænder på.
  8. Bland til sidst alle ingredienserne i en skål og tilsæt din mayo.
  9. Du har nu en nem og lækker utraditionel broccolisalat.

Til slut:

Nu skal der anrettes, så det er et nytår værdigt.

OBS: Alle grøntsager kan hakkes dagen før og puttes i lufttætte beholdere.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen