Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal?
Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde.
Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde linser. Retten er vegetarisk og så er den er let og billig at lave. Det er nemt at lave store portioner af denne velsmagende ret og så kan den endda fryses ned, så du har portioner klar til de travle dage.
Fuld af krydderier
Dhal er smækfyldt med lækre krydderier, hvilket er grunden til at de enkle ingredienser, får så lækker, rund og fyldig en smag. Til retten kan tilføjes 0,5 tsk. koriander, men dette er valgfrit og kan derfor undlades.
I denne opskrift bruger vi, ud over salt og peber, følgende skønne krydderier:
- Hvidløgsgranulat
- Løggranulat
- Malet ingefær
- Hakket chili med kerner
- Spidskommen
- Garam masala
- Hvidløgsaioli
Raita som tilbehør
Raita er en virkelig lækker yoghurtdressing, som er det perfekte tilbehør til den krydrede dhal. Raita indeholder agurk og mange bruger mynte til at friske dressingen op. I denne opskrift har vi dog valgt at bruge vores hvidløgsaioli krydderi, som vi synes er det perfekte supplement til dressingen.
Vi håber, at du har lyst til at prøve denne skønne opskrift, og at det måske kan blive en favorit hjemme ved jer også.
Her får du den vestjyske udgave af den indiske ret.
Velbekomme.
Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ lige her og gå på smagsopdagelse.
Du skal bruge:
Dhal
- Lidt raps- eller olivenolie
- 1 tsk. hvidløgsgranulat eller hakket hvidløg
- 2 tsk. løggranulat eller hakket løg
- 1,5 spsk. ingefær
- 0,5 tsk. snittet chili med kerner
- 1 tsk. spidskommen
- 2 tsk. Garam masala
- 250 g røde linser
- 150 g sojabønner (edamame/mukimame)
- 7 dl. grøntsagsbouillon
- 1 dåse kikærter
- 1 spsk. tomat chips
- 3 dåser hakket tomat
- Salt og peber til at smage til med
Raita /yoghurtdressing
- 1 agurk
- 3 dl. græsk yoghurt
- 1 tsk. hvidløgsaioli
- Salt og peber til at smage til med
Sådan gør du:
Dhal:
- Varm olien op i en stor gryde, ved middel varme.
- Tilsæt hvidløg, løg, ingefær, chili, spidskommen og garam masala til olien og svits krydderierne af i et minut.
- Tilsæt grøntsagsbouillon.
- Skyl linserne i en sigte og kom dem i gryden.
- Tilsæt hakkede tomater, sojabønner, kikærter og tomat chips til gryden.
- Lad retten simre under låg i 30-45 min. Rør jævnligt og tilsæt evt. mere grøntsagsbouillon, hvis det bliver for fast.
- Smag til med salt og peber.
Raita:
- Vask agurken og riv den groft. Vrid den for væske.
- Bland agurken med yoghurt og hvidløgsaioli krydderi.
- Smag til med salt og peber.
Server din dhal i en dyb tallerken med kølig raita til.