Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal?

Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde.

Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde linser. Retten er vegetarisk og så er den er let og billig at lave. Det er nemt at lave store portioner af denne velsmagende ret og så kan den endda fryses ned, så du har portioner klar til de travle dage.

Fuld af krydderier

Dhal er smækfyldt med lækre krydderier, hvilket er grunden til at de enkle ingredienser, får så lækker, rund og fyldig en smag. Til retten kan tilføjes 0,5 tsk. koriander, men dette er valgfrit og kan derfor undlades.
I denne opskrift bruger vi, ud over salt og peber, følgende skønne krydderier:

Raita som tilbehør

Raita er en virkelig lækker yoghurtdressing, som er det perfekte tilbehør til den krydrede dhal. Raita indeholder agurk og mange bruger mynte til at friske dressingen op. I denne opskrift har vi dog valgt at bruge vores hvidløgsaioli krydderi, som vi synes er det perfekte supplement til dressingen.

Vi håber, at du har lyst til at prøve denne skønne opskrift, og at det måske kan blive en favorit hjemme ved jer også.

Her får du den vestjyske udgave af den indiske ret.

Velbekomme.

OPSKRIFTER TIL HVERDAGEN

Indisk Dhal

Du skal bruge:

Dhal

Lidt raps- eller  olivenolie

1 tsk. hvidløgsgranulat eller hakket hvidløg

2 tsk. løggranulat eller hakket løg

1,5 spsk. ingefær

0,5 tsk. snittet chili med kerner

1 tsk. spidskommen

2 tsk. Garam masala

250 g røde linser

150 g sojabønner (edamame/mukimame)

7 dl. grøntsagsbouillon

1 dåse kikærter

1 spsk. tomat chips

3 dåser hakket tomat

Salt og peber til at smage til med

Raita /yoghurtdressing

1 agurk

3 dl. græsk yoghurt

1 tsk. hvidløgsaioli

Salt og peber til at smage til med

Sådan gør du:

Dhal:

Varm olien op i en stor gryde, ved middel varme.

Tilsæt hvidløg, løg, ingefær, chili, spidskommen og garam masala til olien og svits krydderierne af i et minut.

Tilsæt grøntsagsbouillon.

Skyl linserne i en sigte og kom dem i gryden.

Tilsæt hakkede tomater, sojabønner, kikærter og tomat chips til gryden.

Lad retten simre under låg i 30-45 min. Rør jævnligt og tilsæt evt. mere grøntsagsbouillon, hvis det bliver for fast.

Smag til med salt og peber.

Raita:

Vask agurken og riv den groft. Vrid den for væske.

Bland agurken med yoghurt og hvidløgsaioli krydderi.

Smag til med salt og peber.

Server din dhal i en dyb tallerken med kølig raita til.

hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Se her hvilke krydderier der bliver brugt i denne opskrift, så du kan komme i gang med at kokkerere

se andre opskrifter

Hvis du kunne lide denne opskrift kan du helt sikkert også lide en af vores andre opskrifter!

Se vores store udvalg af opskrifter og find en ret du kunne tænke dig at lave.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen