Jomfruhummerhaler med aioli og jordskokke chips

Vestjyske Delikatesser har udarbejdet et forslag på den elegante forret, til dig der venter gæster. Den er simpel og lige til at gå til, men kræver dog lidt fingersnilde til at ordne jomfuhummerhalerne.

Grillmarinerede jomfruhummerhaler på bund af aioli, med nem salat og pyntet med jordskokkechips er en sand favorit hos Vestjyske Delikatesser. 

Ofte kan du købe billige jomfruhummerhaler på frost eller hos fiskemanden.

God fornøjelse.

Du skal bruge:

Til 4 personer:

Jomfruhummerhalerne:

  • Vi brugte ca 500 g jomfruhummerhaler.
  • 3 spsk blødt smør
  • 2-3 spsk.  Persille fra Vestjyske Delikatesser
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt salt
  • En alubakke til grillen.

Salaten:

  • 2 hjertesalat
  • En lille smule citronsaft

Jordskokkechips:

  • 3-4 stk. jordskokkechips (resten kan bruges til kartoffel-jordskokkesoufflé. Tilbehøret i et af vores forslag på en hovedret. Find den her)
  • 2 spsk. smagsneutral olie
  • Lidt salt
  • Evt. en mandolinjern.

Aioli:

Sådan gør du

Jomfruhummerhalerne:

  1. På nytårsaftensdag, tager du dine jomfruhummerhaler op af fryseren.
  2. Nu skal du have fat i en pincet, og fjerne tarmene fra halerne. Du kan finde en guide her.
  3. Når du har renset og pillet alle dine jomfruhummer haler, skal de tilbage på køl, imens du laver persillesmørret.
  4. Rør smøret sammen med presset hvidløg og persille.
  5. Når du skal til at grille, lægger du blot jomfruhalerne på alubakken, sammen med smørret.
  6. Derefter drysser du med havsalt, over halerne.
  7. Halerne skal have 10-15 minutter ved ca 200 grader, indtil de er møre.
  8. Overhæld dem løbende med persille smøret.

Salaten:

  1. Salaten hertil er meget simpel.
  2. Skær hjertesalaten i passende stykker og skyld dem.
  3. Hæld lidt citronsaft ved, når du skal servere.

Jordskokkechips:

  1. Skræl dine jordskokker
  2. Skær dem herefter i meget tynde skiver. (Brug helst et mandolinjern). En kniv virker også fint, hvis du kan lave dem i samme størrelse.
  3. Dup dem tørre med et viskestykke.
  4. Vend herefter jordskokkerne i i olien.
  5. Fordel jordskokkerne på et ovnfast fad.
  6. Drys salt over.
  7. Tilbered dem herefter i ovnen ved ca. 170 grader.
  8. De skal have ganske få minutter, indtil de begynder at tage farve.
  9. Smag på en, hvis du er i tvivl.

OBS: Jeg lavede mine chips dagen før og bevarede dem i en lufttæt beholder – De forbliver dog ikke helt så sprøde.

Aioli:

  1. Bland pulver sammen med creme fraiche.
  2. Lad det gerne stå og trække i køleskabet i minimum en halv time.

OBS: Vær’ lidt forsigtig med pulveret, det bliver hurtigt kraftigt i smagen.

Til slut:

Nu skal der anrettes

Lav en streg af aioli og placerede lidt salat ovenpå. Dryssede derefter med lidt citronsaft og pynt til slut med jordskokkechips, rundt på den lille tallerken.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen