Empanadas med kylling

Empanadas minder mest af alt om en pirog eller sagt med andre ord – brød med fyld. Ordet empanada stammer det spanske ord empanar som nogenlunde oversættes til paneret.

Til empanadas bruges en form for tærtedej. Du kan lave den selv, men du kan sagtens købe en færdigdej – typisk butterdej eller filodej. Til pirogger bruger man en gærdej, men fyldet kan være nøjagtigt det samme som i empanadas. Det er altså et spørgsmål om smag og behag.

Fyldet

Fyldet kan variere i alverdens variationer og de er geniale til madpakken. Har du en rest kødsovs eller chili con carne fra aftensmaden, kan du nemt lave lækre empanadas til madpakken ud af resterne.

Du kan også sagtens lave fyldet til dine empanadas. I denne opskrift har vi bl.a. brugt kylling, rød peberfrugt, BBQ krydderi, ost og mornaysauce. Andre forslag til fyld er:

 

Utallige variationer er mulige når det kommer til empanadas eller pirogger. Du kan hente inspiration til dit fyld, ved at kigge på dit yndlingsfyld på pizzaen eller i en lækker tærte.
Vi håber, du føler dig inspireret til at gå i køkkenet og bage lækre sprøde empanadas sammen med os.

Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ lige her og gå på smagsopdagelse.

Velbekomme.

OPSKRIFTER TIL HVERDAGEN

Empanadas med kylling

Du skal bruge:

Til ca. 15 stk.

ca. 300 g. Kyllingebrystfilet

2 stk. rød peberfrugt

1 stk. løg

1-2 tsk. BBQ spareribs krydderi (Alternativt Mexi krydderi)

3 pk. butterdej (Eller filodej)

500 g. mornaysauce

Revet cheddar

1 stk. æg

Sesamfrø

Sådan gør du:

Kom kyllingefiletterne i et ovnfast fad og drys dem med BBQ krydderi. 

Skyl peberfrugterne og skær dem i strimler.

Hæld peberfrugterne i fadet med kyllingefiletterne og bag det hele i ovnen i ca. 20 min. på 180 grader.

Tag ca. halvdelen af de ovnbagte peberfrugter og kom i en foodprocessor sammen med mornaysaucen. Blend til cremet konsistens.

Riv kyllingefiletterne fra hinanden med to gafler, så du får pulled chicken.

Halver løget og skær det i tynde skiver.

Bland pulled chicken, saucen, løg og de resterende ovnbagte peberfrugter sammen i en skål.

Lav cirkler i butterdejen á 12 cm i diameter og fyld 1-1,5 spsk. af fyldet på midten af cirklen.

Riv lidt cheddar ovenpå fyldet.

Luk kanterne sammen og pres med en gaffel, så dejen ikke springer op i ovnen.

Pensl med pisket æg og drys med sesamfrø.

Bag i ovnen i ca. 18-20 min. på 200 grader.

hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Se her hvilke krydderier der bliver brugt i denne opskrift, så du kan komme i gang med at kokkerere

se andre opskrifter

Hvis du kunne lide denne opskrift kan du helt sikkert også lide en af vores andre opskrifter!

Se vores store udvalg af opskrifter og find en ret du kunne tænke dig at lave.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen