Misosuppe

Misosuppe med nudler og grøntsager

Misosuppe er en meget enkel og lækker suppe. Den består af en base, selve suppen, lavet på sojabønnepastaen Miso og en bouillon. Dertil tilføjer man diverse ingredienser – som regel nudler og grøntsager. Suppen kan også indeholde både fisk og kød hvis man ønsker det. Variationsmulighederne er mange.

Misosuppen er utrolig smagfuld og kraftig, da misoen har masser af umami. Det tager kun 15 min. at forberede en misosuppe, men den smager som om den har stået og simret og trukket i flere timer.

Hvor køber man miso og hvilken skal man vælge?

Du kan købe miso mange forskellige steder; online, i større supermarkeder, helsekostbutikker eller ved din lokale asiatiske købmand (hvis du har sådan en).

Der findes mange forskellige typer miso og de kan have forskellige smage når det kommer til styrke og kraft. Typisk kan man gå ud fra at jo mørkere misopastaen er, jo kraftigere er den i smagen.

Miso består af fermenteret sojabønnepasta, og er ofte blandet med en fermenteret kornsort, som bla. brune eller lyse ris. Miso siges desuden at være utrolig godt for fordøjelsen.

Dashi erstattes med fiskesauce eller soja

I en traditionel Japansk misosuppe, er der ofte Dashi i, som er en form for fiskebouillon. Den er noget sværere at skaffe end misoen og kan med fordel erstattes af en fiskesauce eller soja af god kvalitet. Dette bidrager til suppens dybe og rige umami smag.

Vi har valgt at bruge lidt soja til vores misosuppe.

Fyldet bestemmer du

Fyldet kan variere efter hvad man har og hvad man kan lide. Har du aldrig prøvet en misosuppe før, kan vi dog anbefale at prøve med fyld, som f.eks. i vores opskrift. På den måde kan du få en fornemmelse for hvilke smagssammensætninger, du vil kunne lide i suppen.

Vores udgave er med meget klassiske ingredienser i misosuppen, og så har vi valgt at lave den uden kød. Er du mest til kød i din mad, kan du let tilføje lidt kyllingekød til suppen.

Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ lige her og gå på smagsopdagelse.

Vi håber, du har lyst til at prøve vores lækre opskrift på misosuppe af. Velbekomme.

 

Du skal bruge:

Suppebasen

Fyld til suppen

  • 250 g svampe
  • 250 g kogte nudler
  • 150 g edemamebønner uden skal
  • 1 stk. forårsløg
  • 1 håndfuld bønnespirer
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • Rapsolie til stegning

Sådan gør du:

  1. Kom misopastaen, sojaen, ingefæren og saften fra limefrugten i en gryde og rør rundt til det samler sig.
  2. Tilføj lidt af deet kogende vand og rør rundt til misopastaen opløses.
  3. Tilføj resten af det kogende vand og bouillonterningerne og rør rundt til de opløses.
  4. Lad suppen stå på lav varme, så det ikke koger, mens du tilbereder fyldet.
  5. Rens og skær svampene i skiver, og rist dem derefter på panden i lidt rapsolie.
  6. Skær forårsløgene i tynde skiver.
  7. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
  8. Tø edemamebønnerne op hvis de er frosne, ved at hølde kogende vand over dem.
  9. Anret alt fyldet i en skål eller dyb tallerken og hæld til sidst suppen over.

Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Privat: Ingefær – malet

39,95 kr.

Rapsolie

50,00 kr.

Se opskrifter på kød-fri retter

Sweet potato fries med timian citronsalt og dip ny

Med disse lækre sweet potatoes fries kan du hurtigt og nemt servere en anderledes omgang fritter for madelskerne i dit hjem. Vores sweet potatoe fries er en sand succes i vores hjem, og vi laver derfor gerne en ekstra stor portion til når børne og...

Elotes (grillet majs med topping) ny

Elotes – Hvad er det? Måske har du hørt om dem før – måske har du aldrig hørt det ord før – uanset gennemgår vi lige kort hvad de egentlig er. Elotes er i al sin enkelhed majskolber, der enten er grillede eller kogte, og derefter serveret med...

Burrata ny

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydretVi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Veggie burger med BBQ salt og dressing ny

Det er altid godt med burger, men denne gang har vi valgt at udfordre os selv lidt ved at lave en veggie burger – og det var en stor succes. Vores veggie burger er lavet med plantekød er bestemt ligeså fyldt med smag som en almindelig burger. Vi...

Bagte auberginer ny

Auberginer er en alsidig grøntsag, der kan tilberedes på mange forskellige måder.En af de bedste måder at nyde auberginer på, synes vi er ved at bage dem og fylde dem med en lækker og velsmagende blanding af hakket aubergine, tomater, rød og grøn...

Avocadomad med krydderolie ny

En avocadomad med krydderolie, salt og peber er en fantastisk og sund måde at starte dagen på. Denne lækre ret er nem at tilberede og fyldt med smag og ernæringsværdi.Denne avocado-mad er perfekt som en sund og nærende morgenmad eller frokost. Den...

Fettuccine med citronpeber ny

Leder du efter en simpel, men lækker pastaret, der kan imponere dine smagsløg? - Så er denne fettuccine med citronpeber lige noget for dig!Denne ret er fyldt med smagfulde ingredienser, der komplimenterer hinanden perfekt. Citronpeberet tilføjer en...

Gnocchi ny

Oplev en harmonisk kombination af krydderier og lækker pesto med vores opskrift på gnocchi med salvie. Denne opskrift bringer sammen den bløde og delikate smag af hjemmelavede gnocchi og den autentiske smag af vores Pesto Tapas Salsa fra Vestjyske...

Guacamole ny

Vores guacamolekrydderi er specielt udviklet til at forbedre smagsoplevelsen af guacamole ved at tilføje den perfekte balance af krydderier.Er du også fan af den cremede og lækre dip guacamole? Det er vi! Vores guacamolekrydderi er specielt...

Guacamole

Er du også fan af den cremede og lækre dip guacamole? Det er vi! Vores guacamolekrydderi er specielt udviklet til at forbedre smagsoplevelsen af guacamole ved at tilføje den perfekte balance af krydderier. De helt rigtige krydderier Guacamole er en...

Se opskrifter på frokostretter

Æggesalat med Hawaii krydderi ny

En æggesalat, lidt udover det sædvanlige! – Sådan vil vi beskrive denne opskrift på en enkel, men utroligt lækker æggesalat. I æggesalaten skal du kun bruge 4 ingredienser, for at få et virkeligt velsmagende pålæg til dit kolde bord, brunchen,...

Rejesalat

Benyt denne nemme rejesalat til enhver anledning. Den egner sig perfekt til forretter og tager kun 10 minutter at lave.

Bagt avocado med æg og salat

Lækker opskrift på bagt avocado med æg og salat samt rugbrød ved siden. Opskriften er nem at lave og kan spises både som frokost, morgenmad eller til brunch. Retten egner sig også rigtig godt til påskebordet.   God morgenmad eller frokost...

Lakseroulade

Lakseroulade er en lækker måde at få fisk på. Den fede røgede fisk, sammen med den friske spinat og den krydrede, velsmagende flødeost er en skøn kombination, med mange anvendelsesmuligheder. Lakserouladen kan både bruges til at indgå i et...

Mini pizza

Elsker du også pizza? - Det gør vi!Derfor har vi lavet denne lækre opskrift til dig på skønne minipizzaer, også kendt som pizza bites, som er perfekte til madpakken, en picnic, eller når du har lyst til et lækkert mellemmåltid. De er nemme at lave...

Burrata ny

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydretVi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Tortilla med bønnemos

Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

Kartoffelmad med lakserilette og krydderolie

En klassisk kartoffelmad - opgraderet med et tvist af cremet lakserilette, Krydderolie grønsalat fra Vestjyske Delikatesser samt purløg. En sund og nem frokost gjort overdådig og lidt udover det sædvanlige. Det her er ikke en rugbrødsmad, du bliver...

Mexicanske tortillas

Mexicanske tortillas bliver mere og mere populære herhjemme. Det tynde lækre brød kan fyldes med alverdens skøn fyld, og man opnår en nem og lækker ret, på ingen tid! Vi har valgt at lave en helt klassisk udgave, som vi kender det herhjemme, af en...

Empanadas med kylling

Empanadas minder mest af alt om en pirog eller sagt med andre ord - brød med fyld. Ordet empanada stammer det spanske ord empanar som nogenlunde oversættes til paneret. Til empanadas bruges en form for tærtedej. Du kan lave den selv, men du kan...

Se opskrifter til fester og gæster

Caramel Cheesecake

Lækker og kendt dessert til nytår. Den er simpel og lige til at gå til. Selve cheesecaken kan oveni købet laves dagen før.

Lakseroulade

Lakseroulade er en lækker måde at få fisk på. Den fede røgede fisk, sammen med den friske spinat og den krydrede, velsmagende flødeost er en skøn kombination, med mange anvendelsesmuligheder. Lakserouladen kan både bruges til at indgå i et...

Hovedret til nytår: Oksesteg med soufflé og gorgonzolasauce

Eksklusiv hovedret til nytår med efterårets råvarer: Oksesteg med kartoffel-jordskokke soufflé, dertilhørende broccolisalat og hjemmelavet gorgonzolasauce.

Forret til nytår – tapas

Tapas kan alle være med på og er en perfekt forret til nytår. Der er uendeligt mange muligheder. Vi har samlet et par stykker her.

Gyoza: Japansk dumpling med svinekød

Gyoza er en japansk dumpling, som er en halvmåneformede dampet dumpling, som pandesteges og er fyldt med hakket svinekød og grøntsager. Dumplings er en populær kategori i det asiatiske køkken, og er samtidig blevet utrolig populært i Danmark på...

Panna cotta med havtorn

Vestjyske Delikatesser giver dig her et forslag, til en traditionel dessert til nytår. Du kan lave den dagen før. Det bliver den faktisk en anelse bedre af.

Forret til nytårsaften: Torsk på bund af gulerodspuré

Simpel og elegang forret til nytårsaften med traditionel torsk og gulerodspure. Find opskriften her på Vestjyske Delikatesser.

Svampesuppe

Er du også ret glad for suppe? Suppe er en herlig spise, når det begynder at blive koldt udenfor. Vi får derfor især meget suppe om efteråret og vinteren, så varmen rigtig kan få lov til at sprede sig i kroppen.  Vores svampesuppe er især god, hvis...

Chokoladekage med hvid ganache

En lækker og delikat dessert til Nytår, som dine gæster vil elske dig for: Chokoladekage med Hvid ganache – prøv opskriften her!

Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...
Summary
recipe image
Recipe Name
misosuppe
Published On
0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen