Misosuppe

Misosuppe er en meget enkel og lækker suppe. Den består af en base, selve suppen, lavet på sojabønnepastaen Miso og en bouillon. Dertil tilføjer man diverse ingredienser – som regel nudler og grøntsager. Suppen kan også indeholde både fisk og kød hvis man ønsker det. Variationsmulighederne er mange.

Misosuppen er utrolig smagfuld og kraftig, da misoen har masser af umami. Det tager kun 15 min. at forberede en misosuppe, men den smager som om den har stået og simret og trukket i flere timer.

Hvor køber man miso og hvilken skal man vælge?

Du kan købe miso mange forskellige steder; online, i større supermarkeder, helsekostbutikker eller ved din lokale asiatiske købmand (hvis du har sådan en).

Der findes mange forskellige typer miso og de kan have forskellige smage når det kommer til styrke og kraft. Typisk kan man gå ud fra at jo mørkere misopastaen er, jo kraftigere er den i smagen.

Miso består af fermenteret sojabønnepasta, og er ofte blandet med en fermenteret kornsort, som bla. brune eller lyse ris. Miso siges desuden at være utrolig godt for fordøjelsen.

Dashi erstattes med fiskesauce eller soja

I en traditionel Japansk misosuppe, er der ofte Dashi i, som er en form for fiskebouillon. Den er noget sværere at skaffe end misoen og kan med fordel erstattes af en fiskesauce eller soja af god kvalitet. Dette bidrager til suppens dybe og rige umami smag.

Vi har valgt at bruge lidt soja til vores misosuppe.

Fyldet bestemmer du

Fyldet kan variere efter hvad man har og hvad man kan lide. Har du aldrig prøvet en misosuppe før, kan vi dog anbefale at prøve med fyld, som f.eks. i vores opskrift. På den måde kan du få en fornemmelse for hvilke smagssammensætninger, du vil kunne lide i suppen.

Vores udgave er med meget klassiske ingredienser i misosuppen, og så har vi valgt at lave den uden kød. Er du mest til kød i din mad, kan du let tilføje lidt kyllingekød til suppen.

Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ lige her og gå på smagsopdagelse.

Vi håber, du har lyst til at prøve vores lækre opskrift på misosuppe af. Velbekomme.

OPSKRIFTER TIL HVERDAGEN

Misosuppe

Du skal bruge:

Suppebasen

3 spsk. Miso
0,5 spsk ingefær malet
1 tsk. vestjysk urte og hvidløg
1 lime
1 L. kogende vand
2 terninger grøntsagsbouillon
2 spsk soja

Fyld til suppen

250 g svampe
250 g kogte nudler
150 g edemamebønner uden skal
1 stk. forårsløg
1 håndfuld bønnespirer
1 håndfuld frisk spinat
Rapsolie til stegning

Sådan gør du:

Kom misopastaen, sojaen, ingefæren og saften fra limefrugten i en gryde og rør rundt til det samler sig.

Tilføj lidt af deet kogende vand og rør rundt til misopastaen opløses.

Tilføj resten af det kogende vand og bouillonterningerne og rør rundt til de opløses.

Lad suppen stå på lav varme, så det ikke koger, mens du tilbereder fyldet.

Rens og skær svampene i skiver, og rist dem derefter på panden i lidt rapsolie.

Skær forårsløgene i tynde skiver.

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.

Tø edemamebønnerne op hvis de er frosne, ved at hølde kogende vand over dem.

Anret alt fyldet i en skål eller dyb tallerken og hæld til sidst suppen over.

hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Se her hvilke krydderier der bliver brugt i denne opskrift, så du kan komme i gang med at kokkerere

se andre opskrifter

Hvis du kunne lide denne opskrift kan du helt sikkert også lide en af vores andre opskrifter!

Se vores store udvalg af opskrifter og find en ret du kunne tænke dig at lave.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen