Jordskokkesuppe med chorizo og æble

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi herhjemme er vilde med suppe, både børn såvel som voksne – og derfor vil vi meget gerne dele vores version af jordskokkesuppe med dig. En jordskokkesuppe frisket op med chorizo og æble.

Det tager blot 10-15 minutter at forberede suppen, og så skal den kun koge i 20 minutter inden den skal blendes og derefter anrettes. Det er altså en nem og lækker ret, som er perfekt til det lidt koldere vejr eller bare en hyggelig aften med de nærmeste.

Så kom – lad os hoppe i køkkenet sammen og gå igang!

/ Sonja & Martin

Du skal bruge:

Til 2-4 personer

Jordskokkesuppe med chorizo og æble

  • 500 gram jordskokker
  • 400 gram kartofler
  • 2 hvide løg
  • 2-3 hvidløgsfed
  • 1-2 tsk. Citron Timian Salt
  • 1,2 liter hønsebouillon
  • 1 chorizo (gerne stærk)
  • 2 æbler
  • 2 spsk. æbleeddike
  • Halv citron
  • Honning
  • 1 dl. fløde
  • Saltpeber
  • Brød

Sådan gør du:

Først skal 500 gram jordskokker, 400 gram kartofler, 2 hvide løg, 2-3 hvidløgsfed skælles og skæres i tern. Når dette er gjort, steges det i en gryde med 1-2 tsk. Citron Timian Salt i ca. 2 minutter. Tilføj herefter 1,2 liter hønsebouillon og kog det hele i 20 minutter.

Imens skæres chorizoen i små tern. Steg dem gyldne. Derefter skræres to æbler i tern og bland dem med lidt honning, 2 spsk. æbleeddike og saft fra en halv citron.

Når de 20 minutter er gået, blendes suppen sammen med 1 dl. fløde og smages til med salt og peber. Tilføj mere fløde eller vand, hvis der ønskes en tyndere suppe.

Anret suppen med æbler og chorizo på toppen og server et brød ved siden af.

Og voilá – så er rette klar til servering. Velbekomme her fra det vestjyske!

Tilmeld nyhedsbrev og få 15% rabat på din næste bestilling

Der kommer også løbende tips til lækre opskrifter og inspiration til aftensmaden, festmåltider og snacktid.

You have Successfully Subscribed!

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen