Mexicanske tortillas

Mexicanske tortillas bliver mere og mere populære herhjemme. Det tynde lækre brød kan fyldes med alverdens skøn fyld, og man opnår en nem og lækker ret, på ingen tid!

Vi har valgt at lave en helt klassisk udgave, som vi kender det herhjemme, af en tortillapandekage med lækkert krydret oksekød, friske grøntsager og en lækker creme fraiche. Vi synes avocadoen er et must i en tortilla, for at give den en lækker fedme og rundhed i smagen.

Mange slags fyld

Du kan putte næsten ALT i en tortillapandekage. Her får du lidt forslag til sammensætninger vi synes er nemme og hurtige – og som fungerer perfekt til både aftensmad, madpakke og frokost.

  • I stedet for oksekød, kan du lave en lækker pulled chicken og putte i dine tortillapandekager, sammen med en lækker creme fraiche dressing, rørt sammen af creme fraiche og vestjysk dip. Du kan følge vores guide i denne opskrift på empanadas, hvor vi også laver pulled chicken.
  • Du kan lave den tynde madpandekage, til en lækker og kalorielet pizza, som vi har lavet en opskrift på lige her.
  • Du kan også lave en mere madpakkevenlig version af tortillapandekagen:
    Smør halvdelen af tortillapandekagen med Pesto, drys med ost og kom løgringe og dit ønskede kødpålæg på (kylling eller skinke egner sig godt). Fold den anden halvdel over fyldet og steg din tortilla i et paninijern eller på panden, på begge sider. Medbring din tortilla, en frisk blandet salat og dressing – og saml din tortilla med salat og dressing.
  • Du kan også lave kød-fri alternativer som vores lækre opskrift på tortillas med bønnemos – prøv dem, de smager skønt!
  • Sidst men ikke mindst, kan du også lave lækre quesedillas, som vi har gjort i vores opskrift her.

Krydderier til det mexicanske køkken

Det kommer nok ikke som et chok, at krydderierne har en hel del at sige i det mexicanske køkken. Mexicanerne er helt eminente til at krydre deres mad, og det er da også derfor det mexicanske køkken vinder ind i køkkenerne herhjemme. Vi ELSKER mexicansk mad, og har derfor udviklet flere skønne krydderiblandinger, der gør sig fantastisk i det mexicanske køkken.

Vi håber, du har fået lyst til at gå i køkkenet med det samme og lave lækre, smagfulde retter fra det mexicanske køkken.

Velbekomme.

Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ og gå på smagsopdagelse.

OPSKRIFTER TIL HVERDAGEN

Mexicanske tortillas

Du skal bruge:

Til 4 personer

4 tortillapandekager

500 g hakket oksekød

1 spsk. Pesto Chili

4 håndfulde frisk spinat

2 spisemodne avocado

Cherrytomater

8 spsk. creme fraiche 18%

Fyr & Flamme

Limejuice

Derudover:

Guacamolekrydderi

Vestjysk dip

Sådan gør du:

Steg oksekødet på en pande med lidt olie.

Når kødet er brunet, tilsættes 1 spsk. Pesto Chili og et par spsk. vand.

Steg kødet færdigt.

Imens kødet steger, klargøres grøntsagerne.
Spinaten skylles og dryppes af.
Tomaterne skylles og halveres.
Avocadoen halveres, stenen fjernes og avocadoen skæres i skiver.

Varm tortillapandekagerne op i ovn eller mikroovn, og saml så dine mexicanske pandekager.

Kom oksekød, spinat, tomater, en halv avocado og 2 spsk. creme fraiche i hver pandekage. Drys med lidt Fyr og Flamme krydderi og dryp lidt limejuice over hele pandekagen.

Tip:

Mos avocadoen sammen med lidt cremefraiche, limesaft, Guacamolekrydderi og Fyr & Flamme for at få en lækker guacamole.

Bland cremefraiche med lidt Vestjysk Dip for smagen af Vestjylland, der går overraskende godt til mexicanske pandekager.

Så nemt kan det gøres, og så er der bare tilbage at nyde din pandekage. Velbekomme.

hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Se her hvilke krydderier der bliver brugt i denne opskrift, så du kan komme i gang med at kokkerere

se andre opskrifter

Hvis du kunne lide denne opskrift kan du helt sikkert også lide en af vores andre opskrifter!

Se vores store udvalg af opskrifter og find en ret du kunne tænke dig at lave.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen