Tortillapizza med pesto

Når det skal være nemt, men stadig lækkert er tortillapizzaer et rigtig godt bud!
Tortillapizzaer er blevet mere og mere populære, hvilket vi godt kan forstå, da de både er nemme at lave, smager virkelig godt og så sparer du endda en del på kalorierne i forhold til en almindelig pizzadej.
Tortillapizza med alverdens fyld
I vores version er pizzaen lavet uden kød, men med stegt bacon på siden, til dem der ønsker at toppe med det. Pestoen er en fantastisk smagsgiver og passer helt perfekt til denne slags pizza.
Her kommer vi også med flere bud på fyld, du kan komme på din tortillabund.
- Færdigstegt kylling vendt i BBQ krydderi og pesto peperoncino.
- Artiskokhjerter, serranoskinke og pesto chili.
- Chorizopølse, rødløg og efter ovn frisk ruccola og nogle dryp af en krydderolie.
- Tynde kartoffelskiver, mascarpone, rødløg, kapers, timiansalt og kværnet peber.
- Eller den helt enkle med skinke, champignoner og pizzakrydderi.
Det er sådan set kun fantasien der sætter grænser for dit fyld på en tortillapizza. I vores opskrift laver vi en nem tomatsauce selv, men du kan også blot bruge ketchup, tomatpuré eller en færdigkøbt. Det er hvad du synes er nemmest og lækrest.
Den lækreste bund
En ting man skal være opmærksom på ved tortillapizzaer er at bunden kan blive lidt fugtig inde i midten af pizzaen, hvis der kommer meget fyld på. Et godt tip for at undgå dette er at du varmer din bageplade op, sammen med ovnen, og først flytter din pizza over på bagepladen, når både denne og ovnen er godt varme. Dette hjælper til at give en mere sprød pizzabund hele vejen igennem. Tippet gælder i øvrigt også for almindelig pizzadej.
Ønsker du, i stedet for at bruge en tortillapandekage som bund, at lave din egen pizzadej – finder du en nem opskrift på dette nederst i opskriften.
Vi håber du har lyst til at prøve en af vores varianter. Velbekomme.
Du skal bruge:
Til tomatsaucen
- 1 ds. hk. tomat
- 2 tsk. pizzakrydderi
- 1 tsk. hvidløgssalt
Til 1 tortilla pizza
- Tortilla pandekage
- Din hjemmelavede tomatsauce
- Friske cherrytomater
- Mozzarellaost
- Pesto – vælg din favorit her
Hvis du ønsker at have kød på din pizza, så kan du bruge sprød bacon eller seranoskinke.
Sådan gør du:
- Hæld ingredienserne til tomatsaucen i en blender, minihakker eller lignende og blend. Du får en stor portion tomatsauce og kan gemme resten i køleskabet eller på frost.
- Fordel lidt tomatsauce på din tortillapandekage.
- Ønsker du kød på din pizza, så er det nu du putter din seranoskinke på (vælger du i stedet bacon, så steg denne for sig selv, så du kan bruge det som topping, når pizzaen er færdig.)
- Put lidt ost på pizzaen, og bag den i ovnen i 5 min. i en forvarmet ovnen på 175 grader (varmluft).
- Lav nu din ønskede pesto (det kan eksempelvis være grøn pesto, rød pesto, pesto chili eller måske vores pesto pizza krydderi) ved at blande krydderiet med vand og olie. Se anvisningen på krydderiglasset.
- Når de 5 min. er gået, tager du pizzaen ud af ovnen og putter lidt skiver tomater på. Læg pizzaen ind i ovnen igen, og lad den bage færdig i yderligere 5 min.
- Tag nu pizzaen ud og smør din hjemmelavet pesto ud på pizzaen, så det er ligeligt fordelt.
Velbekomme.
Bag din egen pizzabund
Du skal bruge:
Til 1 pizzabund
- 370 g hvedemel eller anden grov mel
- 1 spsk bagepulver
- 2 tsk salt
- 175 ml vand (evt. lidt mere)
- 2 spsk olivenolie
Sådan gør du:
- Bland alle tørre ingredienser i en skål.
- Bland olivenolie og vand i en anden skål/litermål.
- Tilføj nu væsken over i skålen med de tørre ingredienser lidt af gangen, og rør indtil dejen er fast og klæbrig.
- Hæld lidt ekstra mel ud på bordet og ælt nu videre på dejen på bordet. Rul nu dejen ud til en stor pizza.
- Tilsæt fyld og bag pizzaen i ovnen ved 250 grader (almindelig ovn) i 10-12 min.
Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?
Se opskrifter på kød-fri retter
Se opskrifter på frokostretter
Se opskrifter til fester og gæster
