Tortilla med bønnemos

Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund.

Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er rigeligt til frokosten dagen efter eller til fryseren.

Der er ca. til fyld i 6 pandekager i denne opskrift, og du kan også sagtens skifte kidney bønnerne ud med sorte bønner eller røde linser.

Så er vi klar til at komme I køkkenet – god appetit!

Du skal bruge:

Til 4-6 personer

Du kan bruge forskellige grøntsager og salat og evt. lidt revet cheddar.

Af salat og grønt kan du bruge hvad end du har i køleskabet. Vi har haft “tøm køleskabet”, og brugte derfor majs, spinat, agurk, forårsløg, lidt lime og hjemmesyltede squash.

Sådan gør du:

Hæld hvidløg- og løggranulat i et lille kop og tilsæt lidt vand, så det bliver en blød og ensformigt masse. Lad det stå og trække i 3 minutter.

Tag en lille gryde og hæld lidt olie i og tilsæt herefter løg- og hvidløgsgranulaten og rør rundt, mens det stauteres.

Tilsæt derefter alle krydderierne og rør rundt indtil, at krydderierne rigtig begynder at dufte. Derefter hældes de hakkede tomater i. Lad blandingen stå og småsimre med låg i 15 minutter. Rør hyppigt rundt, så smagen rigtig fordeler sig.

Derefter tilsættes de skyllede kidney bønner. Lad igen retten stå og småsimre i 3-4 minutter. Tilsæt blendes det hele sammen i gryden med en stavblender, og så er der ellers en dejlig bønnemos klar til din vegi-totillas

Du er nu klar til at lune din totilla og putte dine grøntsager og evt. lidt revet cheddar ovenpå, inden pandekagen rulles sammen og nydes.

Velbekomme.

Se opskrifter på kød-fri retter

Vodka penne med mascarpone og peber rosé

Super lækker vodka penne, som smager himmelsk. Retten er perfek til børnefri weekend eller date-night med kæresten eller ægtefællen. Holder I parmiddag, vil denne ret også være et godt bud på den perfekte start på en god og sjov aften med vennerne....

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

Patatas bravas

Patatas bravas er en skøn og lækker ret, som vi tit laver, når vi vil hygge os med en god omgang tapas. Med denne klassiske spanske ret kan du servere tapas for dine venner og familie og overraske dem med alternativ spise til det klassiske danske...

Misosuppe

Misosuppe er en meget enkel og lækker suppe. Den består af en base, selve suppen, lavet på sojabønnepastaen Miso og en bouillon. Dertil tilføjer man diverse ingredienser – som regel nudler og grøntsager. Suppen kan også indeholde både fisk og kød...

Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

Halloumi Grillspyd

Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi.Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

Halloumi fries

Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave… Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve!Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

Grøn risotto med squash, ærter og citron

Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag – perfekt til både de varme sommermåneder, men også til de...

Sweet potato fries med timian citronsalt og dip

Med disse lækre sweet potatoes fries kan du hurtigt og nemt servere en anderledes omgang fritter for madelskerne i dit hjem. Vores sweet potatoe fries er en sand succes i vores hjem, og vi laver derfor gerne en ekstra stor portion til når børne og...

Elotes (grillet majs med topping)

Elotes – Hvad er det? Måske har du hørt om dem før – måske har du aldrig hørt det ord før – uanset gennemgår vi lige kort hvad de egentlig er. Elotes er i al sin enkelhed majskolber, der enten er grillede eller kogte, og derefter serveret med...

Se opskrifter på frokostretter

Rugbrødssandwich

En sandwich i madpakken slår aldrig fejl – og bytter du det hvide brød ud med et grovere brød, eller som her friskbagt rugbrød, får du en mere mættende og fiberrig frokost, der kan holde dig kørende i mange timer.Der er intet som et friskbagt...

Pizzasnegle

Vi elsker pizzasnegle! Mest af alt, fordi børnebørnene bliver vældig glade, når der skal laves pizzasnegle. Og i denne her tid, hvor der skal slås meget tid ihjel rundt omkring i børnefamilierne, så får du vores opskrift på pizzasnegle. Vi bruger...

Bagel med ramsløg og Philadelphia ost

Lasagne er en ret de fleste mennesker kan lide! Man kan lave den i et utal af variationer, både med alt slags kød, fisk og kylling, med stort set alle grøntsager, som vegetarisk eller vegansk.OPSKRIFTER TIL HVERDAGEN LASAGNE À LA OLAVDu skal bruge:...

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

Gnocchi

Oplev en harmonisk kombination af krydderier og lækker pesto med vores opskrift på gnocchi med salvie. Denne opskrift bringer sammen den bløde og delikate smag af hjemmelavede gnocchi og den autentiske smag af vores Pesto Tapas Salsa fra Vestjyske...

Fiskefrikadeller

Vi præsenterer en enkel, men utrolig lækker opskrift på fiskefrikadeller, hvor vores udvalg af fiskekrydderi blandinger spiller hovedrollen og løfter smagen til nye højder. Er du på udkig efter en gastronomisk oplevelse med fiskefrikadeller, der...

Mini pizza

Elsker du også pizza? – Det gør vi!Derfor har vi lavet denne lækre opskrift til dig på skønne minipizzaer, også kendt som pizza bites, som er perfekte til madpakken, en picnic, eller når du har lyst til et lækkert mellemmåltid.Derfor har vi lavet...

Rejesalat

Denne opskrift på rejesalat er nem og enkel. Den tager ikke mere end 10 minutter at røre sammen, og så er smagen henad den lækre rejecocktail fra 80’erner – men i ny og forbedret udgave.Vi har nemlig brugt vores populære Bruschetta BBQ krydderi,...

Bagt avocado med æg og salat

Lækker opskrift på bagt avocado med æg og salat samt rugbrød ved siden. Opskriften er nem at lave og kan spises både som frokost, morgenmad eller til brunch. Retten egner sig også rigtig godt til påskebordet.God morgenmad eller frokost fyldt med...

Koldhævede boller med smag

Koldhævede boller er en nem og utrolig lækker måde at lave boller på, og så kan de spises til stort set alt. Disse koldhævede boller skal hæve i 8-12 timer – gerne mere, hvis du har tålmodigheden til det. Disse boller er ikke som helt almindelige...

Se opskrifter til fester og gæster

Svampesuppe

Er du også ret glad for suppe? Suppe er en herlig spise, når det begynder at blive koldt udenfor. Vi får derfor især meget suppe om efteråret og vinteren, så varmen rigtig kan få lov til at sprede sig i kroppen.  Vores svampesuppe er især god, hvis...

Chimichurri burgers

Der findes nu ikke noget som en god, hjemmelavet burger!Chimmichuri I denne version er der skruet op for smagen, med den argentinske kolde sovs eller krydderurtesalsa, Chimichurri verde.I Chimmichurri verde er hovedingredienserne persille og...

Hovedret til nytår: Grillede oksemørbradbøffer

Lækker hovedret til nytår: Grillede oksemørbradbøffer, rodfrugtgratin, Ciabattabrød med fetacreme, Hjertesalat med ost, chorizo og ristede cashewnødder

Caramel Cheesecake

Lækker og kendt dessert til nytår. Den er simpel og lige til at gå til. Selve cheesecaken kan oveni købet laves dagen før.

Jomfruhummerhaler med aioli og jordskokke chips

Elegant forret til nytårsaften, til dig der venter gæster. Find her den perfekte opskrift på Jomfruhummerhaler med aioli og jordskokke chips.

Chokoladebombe med jordbær mousse

Ja, vi indrømmer det blankt! Vi elsker brownie! Og når en luftig og lækker brownie kan kombineres med en let og lækker jordbærmousse, så bliver det ikke ret meget bedre i følge vores maver. Så her får du opskriften på vores chokoladebombe med vores...

Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydretVi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Rejesalat

Denne opskrift på rejesalat er nem og enkel. Den tager ikke mere end 10 minutter at røre sammen, og så er smagen henad den lækre rejecocktail fra 80’erner – men i ny og forbedret udgave.Vi har nemlig brugt vores populære Bruschetta BBQ krydderi,...

Tapasbrød

Tapas er små retter fra den spanske kultur, der traditionelt serveres sammen med drikkevarer og drinks på barer. Tapas er en form for social dining og kan variere fra simple småretter såsom oliven, pesto og mandler til mere omfangsrige retter...

Hokkaidosuppe med pulled chicken

Lasagne er en ret de fleste mennesker kan lide! Man kan lave den i et utal af variationer, både med alt slags kød, fisk og kylling, med stort set alle grøntsager, som vegetarisk eller vegansk.Hokkaidosuppe, eller græskarsuppe, er over de seneste...
0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen