Tortilla med bønnemos

Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund.
Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er rigeligt til frokosten dagen efter eller til fryseren.
Der er ca. til fyld i 6 pandekager i denne opskrift, og du kan også sagtens skifte kidney bønnerne ud med sorte bønner eller røde linser.
Så er vi klar til at komme I køkkenet – god appetit!
Du skal bruge:
Til 4-6 personer
- Lidt olivenolie til stegning
- 1 tsk. hvidløgsgranulat
- 1 tsk. løggranulat
- ½ tsk. malet spidskommen
- ½ tsk. paprika
- ½ tsk. fyr og flamme
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse kidney bønner (skyllet)
- Salt
- Peber
Du kan bruge forskellige grøntsager og salat og evt. lidt revet cheddar.
Af salat og grønt kan du bruge hvad end du har i køleskabet. Vi har haft “tøm køleskabet”, og brugte derfor majs, spinat, agurk, forårsløg, lidt lime og hjemmesyltede squash.
Sådan gør du:
Hæld hvidløg- og løggranulat i et lille kop og tilsæt lidt vand, så det bliver en blød og ensformigt masse. Lad det stå og trække i 3 minutter.
Tag en lille gryde og hæld lidt olie i og tilsæt herefter løg- og hvidløgsgranulaten og rør rundt, mens det stauteres.
Tilsæt derefter alle krydderierne og rør rundt indtil, at krydderierne rigtig begynder at dufte. Derefter hældes de hakkede tomater i. Lad blandingen stå og småsimre med låg i 15 minutter. Rør hyppigt rundt, så smagen rigtig fordeler sig.
Derefter tilsættes de skyllede kidney bønner. Lad igen retten stå og småsimre i 3-4 minutter. Tilsæt blendes det hele sammen i gryden med en stavblender, og så er der ellers en dejlig bønnemos klar til din vegi-totillas
Du er nu klar til at lune din totilla og putte dine grøntsager og evt. lidt revet cheddar ovenpå, inden pandekagen rulles sammen og nydes.
Velbekomme.