Quesadillas

Gå på opdagelse i det mexicanske køkken med disse lækre quesadillas.
Quesadillas er en populær mexicansk ret, der nydes over hele verden, og som kan serveres varme såvel som kolde.
De består af en tortilla fyldt med ost og ofte andre ingredienser som kød, bønner, grøntsager eller salsa. Tortillaen foldes i halve for at danne en halvmåneform og tilberedes derefter på en pande, indtil osten er smeltet, og tortillaen er sprød.
Ordet “quesadilla” stammer fra det spanske ord “queso”, som betyder ost. Retten menes at stamme fra det centrale Mexico, hvor den traditionelt blev lavet med majs tortillas og en type ost kaldet queso Oaxaca. I dag laves quesadillas dog med forskellige typer af tortillas og oste, afhængigt af regionen og personlige præferencer.
Med vores quesadillas med ølbraiserede svinekæber kan du servere en smagsfuld og lækker ret, som hele familien vil nyde godt af.
En alsidig ret
En af de store fordele ved quesadillas er deres alsidighed. De kan være en simpel snack eller et fyldigt måltid, alt efter hvilke ingredienser du bruger. For at lave en grundlæggende quesadilla, skal du bruge tortillas og ost. Du kan bruge enhver type ost, du kan lide, men nogle af de mest populære muligheder inkluderer cheddar, Monterey Jack, queso fresco og panela.
Hvis du ønsker at være mere kreativ med dine quesadillas, kan du tilføje alle mulige fyld. Grillet kylling, oksekød eller rejer er populære muligheder for en proteinrig quesadilla. Du kan også tilføje bønner, majs, peberfrugter, løg, tomater eller andre grøntsager, du kan lide. Og glem ikke salsa, guacamole eller creme fraiche til dyppelse!
Skal du bruge flere krydderier, til din krydderihylde? Du finder vores krydderier og krydderiblandinger lige her!
Nu går vi i gang – god fornøjelse 🙂
/ Sonja & Martin
Forberedelsestid: 7-9 timer
Tilbedringstid: 15 minutter
Du skal bruge:
- 300-400 g svinekæber
- 6 spsk. hakket løg
- 3 spsk. hakket hvidløg
- 4-5 spsk. mexi krydderi
- 1 mørk øl
- 4 tomater
- 1 pakke tortillas
- 200 g cheddar
- Koriander
- Olie
- Salt & peber
- Lime
Sådan gør du
- Svinekæberne marineres i en blanding af 4-5 spsk. Mexi krydderi, hvidløg, peber, salt og olie. Svinekæberne skal nu stå og marineres i min. 2 timer.
- Tomaterne skæres i både og sammen med løget kommes dette i en stegeso.
- Svinekæberne steges på en pande med højvarme så de får stegeskorpe og tilføj dem herefter til stegesoen. Slutteligt hældes en øl i stegesoen, så den dækker ingredienserne. Lad det hele sime i 5-7 timer, indtil kødet er mørt.
*Man kan også godt lave det i en almindelig gryde, ved lav varme i 1,5-2 timer. - Nu er det blevet tid til at bygge selve quesadillaen, dette gør du ved at komme en tortilla på en tør pande. Mens panden varmer op, tilføjer du på halvdelen af tortillaen revet cheddar, pulled svinekæber, tomat, løg og koriander, rund af ved at komme mere revet cheddar på tortillaen og fold herefter tortillaen henover sig selv.
- Tortillaen steges nu på begge sider indtil den er sprød og osten er smeltet. Quesadillaen fjernes fra panden og skæres i trekanter. Server med creme fraiche og koriander på toppen, og lime ved siden af.
Buen provecho!