Opskrifter til din madlavning
Mangler du opskrifter til den travle hverdag eller opskrift på maden til festen?
Så er du kommet til det rette sted her hos Vestjyske Delikatesser.
Vi har samlet en omgang klassikere og givet dem nyt liv, og så kan du selvfølgelig finde gode opskrifter på retter, der trender lige nu. Bon appétit!
Familiens kyllingesuppe
Denne kyllingesuppe er så fyldt med skønne ingredienser og vidunderlig smag.Du kan lave den ved at koge kylling til formålet, eller du kan bruge rester, fra hvis du laver en helstegt kylling. Det her er altså ikke som den traditionelle hønsekødssuppe, men lige en tand...
Kyllingefrikadeller med squash
Denne opskrift på kyllingefrikadeller er simpelthen så nem, lækker og ikke mindst sund, og derfor er det også ved at være en klassiker herhjemme hos os. Der er squash i denne opskrift, men du kan også skifte squashen ud med champignoner, fint hakket edamamebønner,...
Koldhævede boller med smag
Koldhævede boller er en nem og utrolig lækker måde at lave boller på, og så kan de spises til stort set alt. Disse koldhævede boller skal hæve i 8-12 timer – gerne mere, hvis du har tålmodigheden til det. Disse boller er ikke som helt almindelige koldhævede boller. De...
Byg-selv burger med fritter
Byg-selv burger er én af vores absolutte favoritter. Opskriften er nem at lave, og man kan benytte alverdens sager fra køleskabet. Her har vi lavet et bud på vores yndlingsvariation til den populære og alsidige ret.Lav din egen burgermayo En rigtig god byg-selv-burger...
Kartoffelmad med lakserilette og krydderolie
En klassisk kartoffelmad – opgraderet med et tvist af cremet lakserilette, Krydderolie grønsalat fra Vestjyske Delikatesser samt purløg. En sund og nem frokost gjort overdådig og lidt udover det sædvanlige. Det her er ikke en rugbrødsmad, du bliver træt af i madpakken...
Kanelsnurrer med marcipan remonce og appelsin
Vi elsker den svenske (eller måske norske?) klassiker: Kanelsnurren. Det er ubestridt det, der kommer tættest på vores danske kanelsnegl, og mens svenskerne og nordmændene er uenige om, hvor kanelsnurren stammer fra, så skynder vi os at gå i køkkenet og få lavet en...
Flæskesteg med tilbehør
Julemiddagens flæskesteg, er for mange danskere, næsten hellig! Sværen skal være sprød, kødet skal være saftig og samtidig skal der være masser af velsmag i både kødet og stegeskyen, som vi laver den vigtige brune sovs af.Der er mange meninger om hvordan man skal...
Jordskokkesuppe med chorizo og æble
Det er ikke nogen hemmelighed, at vi herhjemme er vilde med suppe, både børn såvel som voksne – og derfor vil vi meget gerne dele vores version af jordskokkesuppe med dig. En jordskokkesuppe frisket op med chorizo og æble. Det tager blot 10-15 minutter at forberede...
Iskender kebab
Iskender kebab er en klassisk tyrkisk ret der helt grundlæggende består af brød, kebab, tomatsauce og yoghurt. Det er enkelt men det smager alligevel så lækkert! Dette er hvad vi vil kalde rigtig comfort food – altså mad man virkelig kan hygge sig med og som...
Indisk Dhal
Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde linser. Retten er...
Hokkaidosuppe med pulled chicken
Hokkaidosuppe, eller græskarsuppe, er over de seneste par år blevet meget populært og ikke uden grund!Græskarsuppe er både nemt og billigt at lave, og du får den lækreste cremede suppe, der mætter godt. Denne suppeopskrift giver en stor portion suppe, og du kan...
Hel kylling i stegeso
En hel kylling i stegeso eller römertopf er den skønneste måde at tilberede et helt måltid, på en nem og tidsbesparende måde. Kyllingen bliver saftig og mør og tilbehøret fuld af velsmag. Det tager ikke mange minutter at smide maden i stegesoen og ind i...
Halloumi Grillspyd
Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke opgivet mængder, da...
Halloumi fries
Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave… Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve!Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte krydderier og den...
Gyoza: Japansk dumpling med svinekød
Gyoza er en japansk dumpling, som er en halvmåneformede dampet dumpling, som pandesteges og er fyldt med hakket svinekød og grøntsager. Dumplings er en populær kategori i det asiatiske køkken, og er samtidig blevet utrolig populært i Danmark på grund af de gode...
Grøn risotto med squash, ærter og citron
Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag – perfekt til både de varme sommermåneder, men også til de mørkere...
Hjemmelavet granola – skøn müsli opskrift til morgenmaden
Granola er en skøn morgenmadsmüsli, som kan laves til mange morgner ud i fremtiden. Granola er blot en müsli, der er ristet i honning, og her bruger vi vores egne biers honning til formålet. Nogle gange bruger vi den klassiske sommerhonning til at riste i, men...
Sweet potato fries med timian citronsalt og dip
Med disse lækre sweet potatoes fries kan du hurtigt og nemt servere en anderledes omgang fritter for madelskerne i dit hjem. Vores sweet potatoe fries er en sand succes i vores hjem, og vi laver derfor gerne en ekstra stor portion til når børne og børnebørnene kommer...
Sunde fastelavnsboller med hjemmelavet creme
Lasagne er en ret de fleste mennesker kan lide! Man kan lave den i et utal af variationer, både med alt slags kød, fisk og kylling, med stort set alle grøntsager, som vegetarisk eller vegansk. Fastelavn ligger altid 7 uger inden første påskedag, og det er...
Empanadas med kylling
Empanadas minder mest af alt om en pirog eller sagt med andre ord – brød med fyld. Ordet empanada stammer det spanske ord empanar som nogenlunde oversættes til paneret.Til empanadas bruges en form for tærtedej. Du kan lave den selv, men du kan sagtens købe en...