Iskender kebab

pizza pesto opskrift

Iskender kebab er en klassisk tyrkisk ret der helt grundlæggende består af brød, kebab, tomatsauce og yoghurt.

Det er enkelt men det smager alligevel så lækkert! Dette er hvad vi vil kalde rigtig comfort food – altså mad man virkelig kan hygge sig med og som smager SÅ skønt!

Nemt, hurtigt og billigt!

Der er mange måder at lave denne ret på. Vores bud på iskender kebab er med fokus på at holde det nemt og velsmagende.
Derfor bruger vi færdigkøbt kebab og brød. Du kan selvfølgelig også vælge at kredse endnu mere om retten og selv bage brød og marinere dit kebab – det har vi nemlig gjort nemt for dig med vores kebab sharwarma krydderi.

Comfort food

Nogle gange skal maden både være ekstra hyggelig og lækker og det skal gå hurtigt med at lave den (Eller købe den!). Rigtig mange forbinder takeaway med noget man gør når man skal hygge lidt ekstra, og selvfølgelig når det skal være nemt.
Denne ret er både nem og hurtig at lave og så smager den bare af hygge, med de gode varme krydderier.

Tilbehøret

Måden man laver både tomatsuacen og yoghurten på kan variere meget fra opskrift til opskrift. Mange vil lade yoghurten være naturel som den er, vi har valgt at give den lidt smag.

Hvis vi serverer grønt til denne ret er det som regel blot i form af snackgrønt, som f.eks. cherrytomater. Ellers gør en meget simpel salat sig også godt sammen med retten.

Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ lige her og gå på smagsopdagelse.

Vi håber, du har lyst til at hoppe i køkkenet og lave en lækker tyrkisk omgang Iskender kebab.

Velbekomme.

Du skal bruge:

Til 2 personer

  • ca. 300 g. Kebab fra frost (Her har vi brugt kyllingekebab)
  • ca. 250 g. Brød (madbrød/napolibrød/pitabrød)
  • Smør og olie til stegning
  • Evt. lidt persille til pynt
  • Det grønt du ønsker og kan lide

Tomatsaucen

Yoghurtdressingen

 

Sådan gør du:

  1. Start med at skære dit brød i tern på ca. 2 x 2 cm.
  2. Blend de hakkede tomater så der ikke er klumper i. Kom herefter i en gryde og tænd for varmen.
  3. Tilsæt Kebab sharwarma krydderi, hvidløgsgranulat, chili, olie og salt til tomatsaucen.
  4. Varm tomatsaucen op under omrøring, men pas på den ikke bulderkoger.
  5. Bland ingredienserne til yoghurtdressingen i en skål og lad den trække på køl.
  6. Smelt noget smør og kom olie ved på en varm pande.
  7. Steg brødet på panden til det er varmt og sprødt.
  8. Tag brødet af panden og kom herefter din kebab på panden.
    Når alt er stegt og forberedt mangler du blot at samle retten:
  9. Start med brød nederst og kom herefter kebab ovenpå.
  10. Hæld nu den varme tomatsauce over og top med den kolde yoghurtdressing.
  11. Pynt evt. med persille og chiliflager.
  12. Server med det grønt du ønsker.

Velbekomme.

Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Kebab Sharwarma

39,95 kr.

Hvidløgsgranulat

39,95 kr.

Chili – Snittet med kerner

39,95 kr.

Se opskrifter på kød-fri retter

Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Misosuppe

Misosuppe er en meget enkel og lækker suppe. Den består af en base, selve suppen, lavet på sojabønnepastaen Miso og en bouillon. Dertil tilføjer man diverse ingredienser - som regel nudler og grøntsager. Suppen kan også indeholde både fisk og kød...

Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

Halloumi fries

Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave... Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve! Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

Elotes (grillet majs med topping)

Elotes - Hvad er det? Måske har du hørt om dem før - måske har du aldrig hørt det ord før - uanset gennemgår vi lige kort hvad de egentlig er. Elotes er i al sin enkelhed majskolber, der enten er grillede eller kogte, og derefter serveret med...

Halloumi Grillspyd

Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

Tortillapizza med pesto

Når det skal være nemt, men stadig lækkert er tortillapizzaer et rigtig godt bud! Tortillapizzaer er blevet mere og mere populære, hvilket vi godt kan forstå, da de både er nemme at lave, smager virkelig godt og så sparer du endda en del på...

Tortilla med bønnemos

Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

Vodka penne med mascarpone og peber rosé

Super lækker vodka penne, som smager himmelsk. Retten er perfek til børnefri weekend eller date-night med kæresten eller ægtefællen. Holder I parmiddag, vil denne ret også være et godt bud på den perfekte start på en god og sjov aften med...

Se opskrifter på frokostretter

Mexicanske tortillas

Mexicanske tortillas bliver mere og mere populære herhjemme. Det tynde lækre brød kan fyldes med alverdens skøn fyld, og man opnår en nem og lækker ret, på ingen tid! Vi har valgt at lave en helt klassisk udgave, som vi kender det herhjemme, af en...

Empanadas med kylling

Empanadas minder mest af alt om en pirog eller sagt med andre ord - brød med fyld. Ordet empanada stammer det spanske ord empanar som nogenlunde oversættes til paneret. Til empanadas bruges en form for tærtedej. Du kan lave den selv, men du kan...

Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Pizzasnegle

Vi elsker pizzasnegle! Mest af alt, fordi børnebørnene bliver vældig glade, når der skal laves pizzasnegle. Og i denne her tid, hvor der skal slås meget tid ihjel rundt omkring i børnefamilierne, så får du vores opskrift på pizzasnegle. Vi bruger...

Rejesalat

Benyt denne nemme rejesalat til enhver anledning. Den egner sig perfekt til forretter og tager kun 10 minutter at lave.

Kyllingesandwich

En kyllingesandwich med lækkert brød og en velsmagende dressing går man aldrig galt i byen med. Kyllingen er lækker og krydret og den kolde dressing med masser af smag og skønne krydderurter er det perfekte supplement dertil. En nem og sund frokost...

Rugbrødssandwich

En sandwich i madpakken slår aldrig fejl - og bytter du det hvide brød ud med et grovere brød, eller som her friskbagt rugbrød, får du en mere mættende og fiberrig frokost, der kan holde dig kørende i mange timer. Der er intet som et friskbagt...

Tortilla med bønnemos

Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

Kartoffelmad med lakserilette og krydderolie

En klassisk kartoffelmad - opgraderet med et tvist af cremet lakserilette, Krydderolie grønsalat fra Vestjyske Delikatesser samt purløg. En sund og nem frokost gjort overdådig og lidt udover det sædvanlige. Det her er ikke en rugbrødsmad, du bliver...

Koldhævede boller med smag

Koldhævede boller er en nem og utrolig lækker måde at lave boller på, og så kan de spises til stort set alt. Disse koldhævede boller skal hæve i 8-12 timer - gerne mere, hvis du har tålmodigheden til det.  Disse boller er ikke som helt almindelige...

Se opskrifter til fester og gæster

Oksefilet med cheddar-kartofler

Lækker og elegant hovedret til nytår som med garanti sende dine gæster hjem mætte. Oksefilet med cheddar, kartofler, bacon-gulerødder og rødvinssauce.

Forret til nytårsaften: Torsk på bund af gulerodspuré

Simpel og elegang forret til nytårsaften med traditionel torsk og gulerodspure. Find opskriften her på Vestjyske Delikatesser.

Grøn risotto med squash, ærter og citron

Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag - perfekt til både de varme sommermåneder, men også til de...

Rejesalat

Benyt denne nemme rejesalat til enhver anledning. Den egner sig perfekt til forretter og tager kun 10 minutter at lave.

Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Vestjyske Delikatesser har lavet et perfekt svar på en opskrift når det skal være nemt og lækkert: Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Svampesuppe

Er du også ret glad for suppe? Suppe er en herlig spise, når det begynder at blive koldt udenfor. Vi får derfor især meget suppe om efteråret og vinteren, så varmen rigtig kan få lov til at sprede sig i kroppen.  Vores svampesuppe er især god, hvis...

Forret til nytår – tapas

Tapas kan alle være med på og er en perfekt forret til nytår. Der er uendeligt mange muligheder. Vi har samlet et par stykker her.

Chimichurri burgers

Der findes nu ikke noget som en god, hjemmelavet burger! Chimmichuri I denne version er der skruet op for smagen, med den argentinske kolde sovs eller krydderurtesalsa, Chimichurri verde.I Chimmichurri verde er hovedingredienserne persille og...

Hokkaidosuppe med pulled chicken

Hokkaidosuppe, eller græskarsuppe, er over de seneste par år blevet meget populært og ikke uden grund!Græskarsuppe er både nemt og billigt at lave, og du får den lækreste cremede suppe, der mætter godt. Denne suppeopskrift giver en stor portion...

Caramel Cheesecake

Lækker og kendt dessert til nytår. Den er simpel og lige til at gå til. Selve cheesecaken kan oveni købet laves dagen før.

Summary
recipe image
Recipe Name
Iskender kebab
Published On

Hvad skal du have til morgenmad, frokost & aftensmad?

Vi har lavet madplan med en række lækre opskrifter til dig.

Hent dine gratis opskrifterne og madplanen her.

You have Successfully Subscribed!

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen