Koldhævede boller med smag
Koldhævede boller er en nem og utrolig lækker måde at lave boller på, og så kan de spises til stort set alt. Disse koldhævede boller skal hæve i 8-12 timer – gerne mere, hvis du har tålmodigheden til det.
Disse boller er ikke som helt almindelige koldhævede boller. De indeholder nemlig en lille “hemmelig” ingrediens, som er Pesto Toscana eller hvidløgsaioli. Ved brug af én af disse krydderier får du en bolle, der er fuld på smag, og som derfor passer til både madpakkerne og som tilbehør til dine retter.
OPSKRIFTER TIL HVERDAGEN
Koldhævede boller med smag
Du skal bruge:
Til 12-14 boller alt efter størrelse
10 gram gær
5 dl lunken vand
275 gram grahamsmel
30 gram hørfrø eller havregryn
160 gram fuldkornshvedemel
100 gram hvedemel
1 tsk salt
2 spsk Pesto Toscana eller hvidløgsaioli
Sådan gør du:
Opløs gær i vand og tilføj derefter resten af ingredienserne. Dejen skal være våd, når den sættes til hævning i køleskabet. Skal hæve i 8-12 timer.
Når bollerne har hævet, evt. natten over eller mere, så forvarmes ovnen på 225 grader varmluft.
Sæt boller på en bageplade med hjælp fra 2 spiseskeer og pensl med vand.
Bag derefter bollerne i ovnen i 15 minutter.
Brug de koldhævede boller til supper, brød på madpakken eller en lækker eftermiddagssnacks.
Velbekomme.
hvilke krydderier skal bruges til opskriften?
Se her hvilke krydderier der bliver brugt i denne opskrift, så du kan komme i gang med at kokkerere
se andre opskrifter
Hvis du kunne lide denne opskrift kan du helt sikkert også lide en af vores andre opskrifter!
Se vores store udvalg af opskrifter og find en ret du kunne tænke dig at lave.