Hel kylling i stegeso

En hel kylling i stegeso eller römertopf er den skønneste måde at tilberede et helt måltid, på en nem og tidsbesparende måde.

Kyllingen bliver saftig og mør og tilbehøret fuld af velsmag. Det tager ikke mange minutter at smide maden i stegesoen og ind i ovnen. Derefter kan du lave hvad du nu skal, og blot servere den tilberedte, dampende varme mad.

Så inden du hopper i arbejdstøjet og går i gang med havearbejdet, kan du på 15 min. smide ingredienser i din stegeso, og putte den i ovnen. Så er der skøn mad klar, når havearbejdet er overstået.

Stegeso eller römertopf?

Og hvad er egentlig forskellen? En römertopf er den klassiske stegeso i rødt ler. Denne stegeso skal stå i blød i vand i 15-30 min inden brug og skal altid sættes i en kold ovn. Leret suger vandet til sig og frigiver det under tilberedningen i ovnen, hvilket sikrer dig lækker og saftig mad.

En stegeso der er af glaseret keramik er typisk dyrere, men skal til gengæld ikke stå i vandbad inden brug og den tåler også at komme i en forvarmet ovn. En glaseret stegeso giver dig stadig saftig og lækker mad, og så er den ideel til at bage lækre grydebrød i. Det samme gælder for en stegeso af glas.

Om du er mest til det ene eller det andet er en smagssag. Begge dele giver dig mulighed for langtidstilberedt mad, der er nem at forberede og fuld af velsmag, saft og kraft.

Alt kan bruges!

I vores opskrift har vi smidt kartofler, gulerødder, rødløg og cherrytomater med som tilbehør. Derudover bruger vi hvidvin som vi damper vores skønne ingredienser i, for masser af smag.

Man kan også sagtens vælge at bruge fond eller bouillon i stedet, og du kan tilføje mere væske så du koger mere end du damper. Mulighederne er mange.

Du kan også bruge lige de grøntsager du er allermest til. Især rodfrugter gør sig rigtig godt i en stegeso, men alt kan bruges.

Masser af smag

Det er selvfølgelig et must at krydre maden i en stegeso godt, for at få så meget smag i retten som muligt. Alle typiske krydderurter gør sig godt i en stegeso – i denne version har vi valgt at give kyllingen vores lækre citronpeber, der giver det perfekte krydrede, og let syrlige tvist, som klæder kyllingen super godt.

Andre bud på krydderier der gør sig godt i en stegeso kan være vores timian citron salt, vestjysk urte- og hvidløg eller allround krydderi (… og vi kan blive ved, men holder her.)

Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ lige her og gå på smagsopdagelse.

Vi håber, du har lyst til at afprøve vores opskrift på lækker kylling i stegeso. Velbekomme. 

 

Du skal bruge:

 

  • 1 stor økologisk kylling
  • 3 tsk. citronpeber
  • 500 g aspargeskartofler
  • 350 g cherrytomater
  • 3 stk. gulerødder
  • 2 stk. rødløg
  • 1 stk. økologisk citron
  • 1 dl hvidvin
  • 3 spsk olie
  • 2 tsk. hvidløgsgranulat
  • salt

Sådan gør du:

  1. Klargør kartoflerne og put dem i bunden af din stegeso.
  2. Skræl gulerødderne og skær dem i mundrettebider. Hæld dem i stegesoen.
  3. Skræl rødløgene og skær dem i grove tern. Hæld dem i stegesoen.
  4. Hæld hvidvin over, samt olie, 1 tsk. hvidløgsgranulat , 1 tsk. citronpeber og lidt salt.
  5. Vend det rundt nede i stegesoen.
  6. Klargør nu kyllingen og læg den ovenpå grøntsagerne.
  7. Skyl cherrytomaterne og halver dem. Hæld dem rundt om kyllingen.
  8. Skyl citronen og skær den i grove skiver. Placer rundt omkring kyllingen.
  9. Drys kyllingen med 1 tsk. hvidløgsgranulat, 2 tsk. citronpeber og salt.
  10. Placer stegesoen i en forvarmet ovn på 150 grader i 3,5 time.

Velbekomme

Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Citronpeber

39,95 kr.

Hvidløgsgranulat

39,95 kr.

Se opskrifter på kød-fri retter

Guacamole

Er du også fan af den cremede og lækre dip guacamole? Det er vi! Vores guacamolekrydderi er specielt udviklet til at forbedre smagsoplevelsen af guacamole ved at tilføje den perfekte balance af krydderier. De helt rigtige krydderier Guacamole er en...

Gnocchi

Oplev en harmonisk kombination af krydderier og lækker pesto med vores opskrift på gnocchi med salvie. Denne opskrift bringer sammen den bløde og delikate smag af hjemmelavede gnocchi og den autentiske smag af vores Pesto Tapas Salsa fra Vestjyske...

Fettuccine med citronpeber

Leder du efter en simpel, men lækker pastaret, der kan imponere dine smagsløg? - Så er denne fettuccine med citronpeber lige noget for dig! Denne ret er fyldt med smagfulde ingredienser, der komplimenterer hinanden perfekt. Citronpeberet tilføjer...

Bagte auberginer

Auberginer er en alsidig grøntsag, der kan tilberedes på mange forskellige måder. En af de bedste måder at nyde auberginer på, synes vi er ved at bage dem og fylde dem med en lækker og velsmagende blanding af hakket aubergine, tomater, rød og grøn...

Avocadomad med krydderolie

En avocadomad med krydderolie, salt og peber er en fantastisk og sund måde at starte dagen på. Denne lækre ret er nem at tilberede og fyldt med smag og ernæringsværdi. Denne avocado-mad er perfekt som en sund og nærende morgenmad eller frokost. Den...

Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Misosuppe

Misosuppe er en meget enkel og lækker suppe. Den består af en base, selve suppen, lavet på sojabønnepastaen Miso og en bouillon. Dertil tilføjer man diverse ingredienser - som regel nudler og grøntsager. Suppen kan også indeholde både fisk og kød...

Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

Halloumi fries

Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave... Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve! Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

Se opskrifter på frokostretter

Koldhævede boller med smag

Koldhævede boller er en nem og utrolig lækker måde at lave boller på, og så kan de spises til stort set alt. Disse koldhævede boller skal hæve i 8-12 timer - gerne mere, hvis du har tålmodigheden til det.  Disse boller er ikke som helt almindelige...

Fettuccine med citronpeber

Leder du efter en simpel, men lækker pastaret, der kan imponere dine smagsløg? - Så er denne fettuccine med citronpeber lige noget for dig! Denne ret er fyldt med smagfulde ingredienser, der komplimenterer hinanden perfekt. Citronpeberet tilføjer...

Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Æggesalat med Hawaii krydderi

En æggesalat, lidt udover det sædvanlige! - Sådan vil vi beskrive denne opskrift på en enkel, men utroligt lækker æggesalat. I æggesalaten skal du kun bruge 4 ingredienser, for at få et virkeligt velsmagende pålæg til dit kolde bord, brunchen,...

Quesadillas

Gå på opdagelse i det mexicanske køkken med disse lækre quesadillas. Quesadillas er en populær mexicansk ret, der nydes over hele verden, og som kan serveres varme såvel som kolde.De består af en tortilla fyldt med ost og ofte andre ingredienser...

Guacamole

Er du også fan af den cremede og lækre dip guacamole? Det er vi! Vores guacamolekrydderi er specielt udviklet til at forbedre smagsoplevelsen af guacamole ved at tilføje den perfekte balance af krydderier. De helt rigtige krydderier Guacamole er en...

Tortilla med bønnemos

Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

Knækbrød med jomfru i det grønne

Lækre knækbrød er noget, de fleste kan lide. Og vi har været i køkkenet for at lave en opskrift til dig. Knækbrødet er nemt at lave, så hvis du mangler en aktivitet til børnene eller noget lækkert til snacktid om eftermiddagen, så er knækbrød med...

Rugbrødssandwich

En sandwich i madpakken slår aldrig fejl - og bytter du det hvide brød ud med et grovere brød, eller som her friskbagt rugbrød, får du en mere mættende og fiberrig frokost, der kan holde dig kørende i mange timer. Der er intet som et friskbagt...

Empanadas med kylling

Empanadas minder mest af alt om en pirog eller sagt med andre ord - brød med fyld. Ordet empanada stammer det spanske ord empanar som nogenlunde oversættes til paneret. Til empanadas bruges en form for tærtedej. Du kan lave den selv, men du kan...

Se opskrifter til fester og gæster

Caramel Cheesecake

Lækker og kendt dessert til nytår. Den er simpel og lige til at gå til. Selve cheesecaken kan oveni købet laves dagen før.

Oksefilet med cheddar-kartofler

Lækker og elegant hovedret til nytår som med garanti sende dine gæster hjem mætte. Oksefilet med cheddar, kartofler, bacon-gulerødder og rødvinssauce.

Grøn risotto med squash, ærter og citron

Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag - perfekt til både de varme sommermåneder, men også til de...

Spicy suppe med kokosmælk

Vi har været i gang i køkkenet - eller rettere sagt, vores fotograf har været i gang for at lave nye billeder til os. Det blev der en helt ny opskrift ud af, som du hellere end gerne må prøve af og skrive til os, hvad du synes om. Vi er i hvert...

Chokoladebombe med jordbær mousse

Ja, vi indrømmer det blankt! Vi elsker brownie! Og når en luftig og lækker brownie kan kombineres med en let og lækker jordbærmousse, så bliver det ikke ret meget bedre i følge vores maver. Så her får du opskriften på vores chokoladebombe med vores...

Asiatisk inspireret kylling i karry

Det asiatiske køkken er velkendt for deres mange lækre smagsnuancer, og mange danskere elsker også, at krydre deres madrepertoire med de lidt mere spicy udgaver, som østens retter byder på. Der er ikke sparet på krydderierne - ej heller smagen! Vi...

Svampesuppe

Er du også ret glad for suppe? Suppe er en herlig spise, når det begynder at blive koldt udenfor. Vi får derfor især meget suppe om efteråret og vinteren, så varmen rigtig kan få lov til at sprede sig i kroppen.  Vores svampesuppe er især god, hvis...

Forret til nytårsaften: Torsk på bund af gulerodspuré

Simpel og elegang forret til nytårsaften med traditionel torsk og gulerodspure. Find opskriften her på Vestjyske Delikatesser.

Tapasbrød

Tapas er små retter fra den spanske kultur, der traditionelt serveres sammen med drikkevarer og drinks på barer. Tapas er en form for social dining og kan variere fra simple småretter såsom oliven, pesto og mandler til mere omfangsrige retter som...

Panna cotta med havtorn

Vestjyske Delikatesser giver dig her et forslag, til en traditionel dessert til nytår. Du kan lave den dagen før. Det bliver den faktisk en anelse bedre af.

Summary
recipe image
Recipe Name
Hel kylling i stegeso
Published On

Hvad skal du have til morgenmad, frokost & aftensmad?

Vi har lavet madplan med en række lækre opskrifter til dig.

Hent dine gratis opskrifterne og madplanen her.

You have Successfully Subscribed!

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen