Hokkaidosuppe med pulled chicken

Hokkaidosuppe, eller græskarsuppe, er over de seneste par år blevet meget populært og ikke uden grund!
Græskarsuppe er både nemt og billigt at lave, og du får den lækreste cremede suppe, der mætter godt.
Denne suppeopskrift giver en stor portion suppe, og du kan sagtens fryse resterne ned. Den er enkel og nem at lave, og så varmer den dejligt i de kolde vintermåneder.
Hokkaidogræskar eller almindeligt græskar?
Forskellen på smagen i de to græskar er ikke stor. Begge græskartyper kan anvendes til suppe, men typisk vælger mange hokkaidogræskaret. Hokkaidogræskaret er mindre og dermed i en mere anvendelig størrelse til køkkenet. Begge græskartyper har mildt kød, men hokkaidogræskaret er mere fast og tørt i kødet – Derudover er det mere sødt og nøddeagtigt i smagen, hvor det almindelige græskar er meget neutralt.
Tilbehør til suppen
Denne suppe er med den lækreste pulled chicken, som giver fylde og smag. Der er mange forskellige toppings, der gør sig godt i en græskarsuppe. Herunder får du lidt inspiration til hvilke.
- De klassiske suppehorn hvis suppen skal være mere børnevenlig
- Sprødstegt bacon eller parmaskinke
- Creme fraiche og fintskåret forårsløg
- Brødcroutoner
- Stegte græskarkerner og æbletern
- Pandestegte svampe
- Ristede kikærter
Mulighederne er mange, og kun fantasien sætter grænser. Vi håber, du har lyst til at prøve vores smagfulde version, af den lækre og populære suppe. Du finder flere lækre suppeopskrifter, i vores suppekategori lige her!
Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ lige her og gå på smagsopdagelse.
Velbekomme!
Du skal bruge:
Til 6-8 personer
- 1 hokkaidogræskar
- 2 porrer
- 2 store stk. kyllingebrystfilet
- 2 terninger grøntsagsbouillon
- 1,5-2 l vand
- 0,5 l fløde
- 1 spsk. chiliflager
- 3 spsk. hvidløg hakket
- 1 spsk. paprika edelsüss
- Salt og peber
- 1 spsk. persille
- Olivenolie
Tilbehør
- Creme fraiche
- Finthakket forårsløg
- Evt. chiliflager
Sådan gør du:
- Vask græskaret, halver det og fjern kernerne. Skær græskaret i grove tern.
- Rens porrerne og skær dem i grove skiver.
- Find en stor gryde frem (Gerne en støbejernsgryde hvis du har) og hæld et par spsk. olivenolie i – varm gryden og olien op.
- Svits kyllingefiletterne kort af i gryden. Kyllingen skal blot have en lille stegeflade på hver side, men stadig være helt rå indeni, da den skal koge og ikke stege.
- Hæld porrer og græskar i gryden og svits med i 1 minut.
- Tilsæt vand, bouillonterninger, chili, hvidløg, paprika og salt og peber.
- Skru ned for gryden og lad suppen simre ved svag varme, delvist dækket af et låg, i min. 30 min.
- Efter suppen har simret i 30 min. fiskes kyllingefiletterne op af gryden. Kyllingen er nu så mør at kødet kan trækkes fra hinanden med en gaffel. Hæld evt. lidt væske fra suppen ved kyllingen.
- Tag gryden af varmen og blend nu suppen med stavblender (eller blender).
- Tag en spsk. persille og bland op med lidt kold vand i en lille skål.
- Varm suppen op i gryden igen og tilsæt nu fløde og persille i suppen, samt din pulled chicken.
- Smag til med salt og peber og server suppen. Du kan evt. serverer suppen med lidt creme fraiche til for at mildne den stærke suppe og finthakket forårsløg på toppen som friskt indslag.
Velbekomme!
Tip!
Hvis du ikke har en stavblender, kan suppen fint blendes i en alm. blender. Vær dog forsigtig med at blende en alt for varm suppe, da der kan skabes overtryk i blenderen, hvilket får låget til at hoppe af. Køl derfor suppen lidt af inden du blender.
Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?
Se opskrifter på kød-fri retter
Se opskrifter på frokostretter
Se opskrifter til fester og gæster
