Hokkaidosuppe med pulled chicken

pizza pesto opskrift

Hokkaidosuppe, eller græskarsuppe, er over de seneste par år blevet meget populært og ikke uden grund!
Græskarsuppe er både nemt og billigt at lave, og du får den lækreste cremede suppe, der mætter godt.

Denne suppeopskrift giver en stor portion suppe, og du kan sagtens fryse resterne ned. Den er enkel og nem at lave, og så varmer den dejligt i de kolde vintermåneder.

Hokkaidogræskar eller almindeligt græskar?

Forskellen på smagen i de to græskar er ikke stor. Begge græskartyper kan anvendes til suppe, men typisk vælger mange hokkaidogræskaret. Hokkaidogræskaret er mindre og dermed i en mere anvendelig størrelse til køkkenet. Begge græskartyper har mildt kød, men hokkaidogræskaret er mere fast og tørt i kødet – Derudover er det mere sødt og nøddeagtigt i smagen, hvor det almindelige græskar er meget neutralt.

Tilbehør til suppen

Denne suppe er med den lækreste pulled chicken, som giver fylde og smag. Der er mange forskellige toppings, der gør sig godt i en græskarsuppe. Herunder får du lidt inspiration til hvilke.

  • De klassiske suppehorn hvis suppen skal være mere børnevenlig
  • Sprødstegt bacon eller parmaskinke
  • Creme fraiche og fintskåret forårsløg
  • Brødcroutoner
  • Stegte græskarkerner og æbletern
  • Pandestegte svampe
  • Ristede kikærter

Mulighederne er mange, og kun fantasien sætter grænser. Vi håber, du har lyst til at prøve vores smagfulde version, af den lækre og populære suppe. Du finder flere lækre suppeopskrifter, i vores suppekategori lige her!

Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ lige her og gå på smagsopdagelse.

Velbekomme!

 

 

Du skal bruge:

Til 6-8 personer

Tilbehør

  • Creme fraiche
  • Finthakket forårsløg
  • Evt. chiliflager

Sådan gør du:

  1. Vask græskaret, halver det og fjern kernerne. Skær græskaret i grove tern.
  2. Rens porrerne og skær dem i grove skiver.
  3. Find en stor gryde frem (Gerne en støbejernsgryde hvis du har) og hæld et par spsk. olivenolie i – varm gryden og olien op.
  4. Svits kyllingefiletterne kort af i gryden. Kyllingen skal blot have en lille stegeflade på hver side, men stadig være helt rå indeni, da den skal koge og ikke stege.
  5. Hæld porrer og græskar i gryden og svits med i 1 minut.
  6. Tilsæt vand, bouillonterninger, chili, hvidløg, paprika og salt og peber.
  7. Skru ned for gryden og lad suppen simre ved svag varme, delvist dækket af et låg, i min. 30 min.
  8. Efter suppen har simret i 30 min. fiskes kyllingefiletterne op af gryden. Kyllingen er nu så mør at kødet kan trækkes fra hinanden med en gaffel. Hæld evt. lidt væske fra suppen ved kyllingen.
  9. Tag gryden af varmen og blend nu suppen med stavblender (eller blender).
  10. Tag en spsk. persille og bland op med lidt kold vand i en lille skål.
  11. Varm suppen op i gryden igen og tilsæt nu fløde og persille i suppen, samt din pulled chicken.
  12. Smag til med salt og peber og server suppen. Du kan evt. serverer suppen med lidt creme fraiche til for at mildne den stærke suppe og finthakket forårsløg på toppen som friskt indslag.

Velbekomme!

 

Tip!

Hvis du ikke har en stavblender, kan suppen fint blendes i en alm. blender. Vær dog forsigtig med at blende en alt for varm suppe, da der kan skabes overtryk i blenderen, hvilket får låget til at hoppe af. Køl derfor suppen lidt af inden du blender.

Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Chili – Snittet med kerner

39,95 kr.

Hakket hvidløg

39,95 kr.

Paprika Edelsüss

39,95 kr.

Persille

39,95 kr.

Se opskrifter på kød-fri retter

Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Misosuppe

Misosuppe er en meget enkel og lækker suppe. Den består af en base, selve suppen, lavet på sojabønnepastaen Miso og en bouillon. Dertil tilføjer man diverse ingredienser - som regel nudler og grøntsager. Suppen kan også indeholde både fisk og kød...

Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

Halloumi fries

Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave... Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve! Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

Elotes (grillet majs med topping)

Elotes - Hvad er det? Måske har du hørt om dem før - måske har du aldrig hørt det ord før - uanset gennemgår vi lige kort hvad de egentlig er. Elotes er i al sin enkelhed majskolber, der enten er grillede eller kogte, og derefter serveret med...

Halloumi Grillspyd

Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

Tortillapizza med pesto

Når det skal være nemt, men stadig lækkert er tortillapizzaer et rigtig godt bud! Tortillapizzaer er blevet mere og mere populære, hvilket vi godt kan forstå, da de både er nemme at lave, smager virkelig godt og så sparer du endda en del på...

Tortilla med bønnemos

Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

Vodka penne med mascarpone og peber rosé

Super lækker vodka penne, som smager himmelsk. Retten er perfek til børnefri weekend eller date-night med kæresten eller ægtefællen. Holder I parmiddag, vil denne ret også være et godt bud på den perfekte start på en god og sjov aften med...

Se opskrifter på frokostretter

Knækbrød med jomfru i det grønne

Lækre knækbrød er noget, de fleste kan lide. Og vi har været i køkkenet for at lave en opskrift til dig. Knækbrødet er nemt at lave, så hvis du mangler en aktivitet til børnene eller noget lækkert til snacktid om eftermiddagen, så er knækbrød med...

Æggesalat med Hawaii krydderi

En æggesalat, lidt udover det sædvanlige! - Sådan vil vi beskrive denne opskrift på en enkel, men utroligt lækker æggesalat. I æggesalaten skal du kun bruge 4 ingredienser, for at få et virkeligt velsmagende pålæg til dit kolde bord, brunchen,...

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

Empanadas med kylling

Empanadas minder mest af alt om en pirog eller sagt med andre ord - brød med fyld. Ordet empanada stammer det spanske ord empanar som nogenlunde oversættes til paneret. Til empanadas bruges en form for tærtedej. Du kan lave den selv, men du kan...

Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Tortilla med bønnemos

Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

Kartoffelmad med lakserilette og krydderolie

En klassisk kartoffelmad - opgraderet med et tvist af cremet lakserilette, Krydderolie grønsalat fra Vestjyske Delikatesser samt purløg. En sund og nem frokost gjort overdådig og lidt udover det sædvanlige. Det her er ikke en rugbrødsmad, du bliver...

Mini pizza

Elsker du også pizza? - Det gør vi!Derfor har vi lavet denne lækre opskrift til dig på skønne minipizzaer, også kendt som pizza bites, som er perfekte til madpakken, en picnic, eller når du har lyst til et lækkert mellemmåltid. De er nemme at lave...

Rejesalat

Benyt denne nemme rejesalat til enhver anledning. Den egner sig perfekt til forretter og tager kun 10 minutter at lave.

Pizzasnegle

Vi elsker pizzasnegle! Mest af alt, fordi børnebørnene bliver vældig glade, når der skal laves pizzasnegle. Og i denne her tid, hvor der skal slås meget tid ihjel rundt omkring i børnefamilierne, så får du vores opskrift på pizzasnegle. Vi bruger...

Se opskrifter til fester og gæster

Chimichurri burgers

Der findes nu ikke noget som en god, hjemmelavet burger! Chimmichuri I denne version er der skruet op for smagen, med den argentinske kolde sovs eller krydderurtesalsa, Chimichurri verde.I Chimmichurri verde er hovedingredienserne persille og...

Jordskokkesuppe med chorizo og æble

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi herhjemme er vilde med suppe, både børn såvel som voksne - og derfor vil vi meget gerne dele vores version af jordskokkesuppe med dig. En jordskokkesuppe frisket op med chorizo og æble. Det tager blot 10-15...

Svampesuppe

Er du også ret glad for suppe? Suppe er en herlig spise, når det begynder at blive koldt udenfor. Vi får derfor især meget suppe om efteråret og vinteren, så varmen rigtig kan få lov til at sprede sig i kroppen.  Vores svampesuppe er især god, hvis...

Andebryst med spidskålssalat

Skal du lave and til mortensaften? Eller måske er en hel and, for meget at lave til juleaften hjemme ved dig? Et andebryst en nem og billig måde at få and på. Kødet er rigt på fedt og det bliver derfor virkelig mørt og saftigt ved tilberedning....

Gyoza: Japansk dumbling med svinekød

Gyoza er en japansk dumpling, som er en halvmåneformede dampet dumpling, som pandesteges og er fyldt med hakket svinekød og grøntsager. Dumplings er en populær kategori i det asiatiske køkken, og er samtidig blevet utrolig populært i Danmark på...

Spicy suppe med kokosmælk

Vi har været i gang i køkkenet - eller rettere sagt, vores fotograf har været i gang for at lave nye billeder til os. Det blev der en helt ny opskrift ud af, som du hellere end gerne må prøve af og skrive til os, hvad du synes om. Vi er i hvert...

Asiatisk inspireret kylling i karry

Det asiatiske køkken er velkendt for deres mange lækre smagsnuancer, og mange danskere elsker også, at krydre deres madrepertoire med de lidt mere spicy udgaver, som østens retter byder på. Der er ikke sparet på krydderierne - ej heller smagen! Vi...

Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

Caramel Cheesecake

Lækker og kendt dessert til nytår. Den er simpel og lige til at gå til. Selve cheesecaken kan oveni købet laves dagen før.

Forret til nytår – tapas

Tapas kan alle være med på og er en perfekt forret til nytår. Der er uendeligt mange muligheder. Vi har samlet et par stykker her.

Summary
recipe image
Recipe Name
Hokkaidosuppe med pulled chicken
Published On

Hvad skal du have til morgenmad, frokost & aftensmad?

Vi har lavet madplan med en række lækre opskrifter til dig.

Hent dine gratis opskrifterne og madplanen her.

You have Successfully Subscribed!

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen