Sunde fastelavnsboller med hjemmelavet creme

pizza pesto opskrift

Fastelavn ligger altid 7 uger inden første påskedag, og det er specielt en festdag for børnene. Derfor har vi hos Vestjyske Delikatesser også tænkt, at fastelavnsbolle opskriften skal være nem for børnene at være med til at lave.

Samtidig har vi valgt at lave en sundere udgave af de klassiske fastelavnsboller, så du kan spise den med god samvittighed og holde ved de sunde vaner, som du måske har lavet til dette års nytårsfortsæt. 🙂 

Du skal bruge:

Til 16 fastelavnsboller 

  • 25 g gær
  • 1,5 dl minimælk eller skummetmælk
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 æg
  • 2 spsk sukker (kan erstattes af sukrin eller honning)
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk salt (lidt mindre, hvis du bruger vores havsalt)
  • 250 g fuldkornshvedemel
  • 250 g hvedemel

Hjemmelavet fastelavsbolle creme

  • 2 æggeblommer
  • 2 dl minimælk 
  • 2 spsk sukker (kan erstattes af sukrin eller honning)
  • 1 tsk vanillesukker 
  • 2 spsk majsstivelse

Et godt tip: 
Du kan vælge at pifte fylden op med æbletern, chokolade, marmelade eller lignende. 

Sådan gør du:

Dejen forberedes

  1. Lun mælken op indtil den er lunken og rør herefter gæren ud i mælken, så den opløses.
  2. Tilsæt nu den samgsneutrale olie, æg, sukker/sødemiddel, salt, kanel, kardemomme i gæroplæsningen, og rør det sammen.
  3. Tilsæt alt fuldkornshvedemelen, og tilsæt herefter hvedemelet lidt af gangen, indtil dejen har en god konsistens, men må gerne være en smule klistret.
  4. Dæk dejen til med et viskestykke og lad den stå et lunt sted, hvor den kan hæve i ca. 45 minutter.

Nu er det til at lave den hjemmelavede creme

  1. Når der er 10 minutter tilbage af hævningen, kan du begynde at lave din creme.
  2. Find en gryde frem og heri blandes alle ingredienserne sammen, hvor det stille og roligt bringes i kog, mens der undervejs piskes let.
  3. Når cremen koger, vil den begynde at tykne, og det er derfor vigtigt at du pisker grundigt, så den ikke klumper.
  4. Når cremen føles tyk nok, tages den af varmen og køles ned, mens dejen rulles ud.

Fastelavnsbollerne formes og bages

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Lav 16 små dejklumper og rul dem ud på et meldrysset bord til 16 små flade cirkler. Du kan også rulle 2 store firkanter, hvorefter du skærer 8 firkanter ud.
  3. Find fylden frem og læg ca. 1 tsk creme i hver bolle – det er også her, at du kan pifte smagen op med andet, såsom et par æbletern, 1 stykke chokolade eller syltetøj.
  4. Fold fastelavnsbollerne om cremen ved at klemme siderne mod hinanden, så den er lukket godt til.
  5. Vend bollen om så åbningen vender nedad og læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve indtil ovnen er klar eller i 30 min.
  6. Bag bollerne i ovnen i ca. 13-15 minutter.
  7. Lad fastelavnsbollerne afkæle på en bagerist, og når de er afkølet kan du pynte dem med chokoladeglasur (kakao/smeltet chokolade, flormelis og vand) eller almindelig glasur (flormelis og vand).

Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Kardemomme malet

39,95 kr.

Kanel malet

39,95 kr.

Vanillesukker

59,95 kr.

Se opskrifter på kød-fri retter

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvadend du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kødfri udgave, med...

Halloumi fries

Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave... Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve! Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

Elotes (grillet majs med topping)

Elotes - Hvad er det? Måske har du hørt om dem før - måske har du aldrig hørt det ord før - uanset gennemgår vi lige kort hvad de egentlig er. Elotes er i al sin enkelhed majskolber, der enten er grillede eller kogte, og derefter serveret med...

Halloumi Grillspyd

Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

Tortillapizza med pesto

Når det skal være nemt, men stadig lækkert er tortillapizzaer et rigtig godt bud! Tortillapizzaer er blevet mere og mere populære, hvilket vi godt kan forstå, da de både er nemme at lave, smager virkelig godt og så sparer du endda en del på...

Tortilla med bønnemos

Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

Vodka penne med mascarpone og peber rosé

Super lækker vodka penne, som smager himmelsk. Retten er perfek til børnefri weekend eller date-night med kæresten eller ægtefællen. Holder I parmiddag, vil denne ret også være et godt bud på den perfekte start på en god og sjov aften med...

Grøn risotto med squash, ærter og citron

Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag - perfekt til både de varme sommermåneder, men også til de...

Sweet potato fries med timian citronsalt og dip

Med disse lækre sweet potatoes fries kan du hurtigt og nemt servere en anderledes omgang fritter for madelskerne i dit hjem.  Vores sweet potatoe fries er en sand succes i vores hjem, og vi laver derfor gerne en ekstra stor portion til når børne og...

Veggie burger med BBQ salt og dressing

Det er altid godt med burger, men denne gang har vi valgt at udfordre os selv lidt ved at lave en veggie burger - og det var en stor succes. Vores veggie burger er lavet med plantekød er bestemt ligeså fyldt med smag som en almindelig burger. Vi...

Se opskrifter på aftensmadsretter

Gyoza: Japansk dumbling med svinekød

Gyoza er en japansk dumpling, som er en halvmåneformede dampet dumpling, som pandesteges og er fyldt med hakket svinekød og grøntsager. Dumplings er en populær kategori i det asiatiske køkken, og er samtidig blevet utrolig populært i Danmark på...

Jordskokkesuppe med chorizo og æble

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi herhjemme er vilde med suppe, både børn såvel som voksne - og derfor vil vi meget gerne dele vores version af jordskokkesuppe med dig. En jordskokkesuppe frisket op med chorizo og æble. Det tager blot 10-15...

Kartoffelsuppe med spinat og gulerødder

Nem og lækker hverdagsmad Mangler du en nem aftensmad, som der kan spises flere aftener i streg? Så er denne cremet kartoffelsuppe med spinat og gulerødder virkelig god. Børnene kan lide den, og det er nemt at lave en søndag eftermiddag til et par...

Vestjyske fiskefileter med pommes

Fiskefileter er en sikker børnevenlig ret i de fleste familier - specielt når der også er pommes på tallerknen. Fiskefileterne bliver ekstra sprøde, når de først vendes i mel, og derfor er dette med i opskriften. Hvis du gerne vil have en glutenfri...

Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Vestjyske Delikatesser har lavet et perfekt svar på en opskrift når det skal være nemt og lækkert: Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Halloumi fries

Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave... Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve! Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

Butternut squash suppe

Her er Vestjyske Delikatessers svar til en vaske ægte efterårs suppe. 9 ingredienser skal der til for at lave denne suppe, som alle aldre elsker.

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvadend du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kødfri udgave, med...

Svampesuppe

Er du også ret glad for suppe? Suppe er en herlig spise, når det begynder at blive koldt udenfor. Vi får derfor især meget suppe om efteråret og vinteren, så varmen rigtig kan få lov til at sprede sig i kroppen.  Vores svampesuppe er især god, hvis...

Halloumi Grillspyd

Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

Se opskrifter på tilbehør

Syltede rødløg

Syltede rødløg er en lækker lille joker, som kan sætte prikken over I’et ved mange af dine retter. Vi plejer at lave rigeligt ad gangen, og bruger det så ellers til så meget som overhovedet muligt. Lav altid minimum 2 glas af gangen og prøv dig så...

Halloumi Grillspyd

Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

Fetacreme

Sådan en god fetacreme kan simpelthen redde samtlige retter - og ikke mindst peppe de rigtig gode retter endnu mere op. Fetacremen er også oplagt at bruge på madpakken sammen med et lille udvalg af grøntsagsstænger.  Fetacremen tager kun 10...

Syltede agurker

Syltede agurker er en klassisker til den varme leverpostej med bacon, den ovnstegte lørdagskylling og selvfølgelig som tilbehør på hotdogen.  Vi har været i køkkenet og lavet vores egen opskrift på syltede agurker med krydderier her fra Vestjyske...

Pasta med palmekål

Så er vi klar med en ny fortolkning af ricotta pastaen - nemlig pasta med palmekål. En rigtig lækker ret, der er perfekt til alle årstider - om det er forår, sommer, efterår eller vinter. Den smager fantastisk, kold som varm - og kan derfor også...

Halloumi fries

Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave... Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve! Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

Syltede squash

Er du også ret glad for syltede agurker og syltede rødbeder? Så kan det også være, at du bliver ret vild med syltede squash, hvis du ikke har prøvet det før. De syltede squash var et nyt koncept for os, men vi kan godt anbefale at prøve denne...

Tomatsalat med mozzarella

Tomatsalat er en sikker vinder, hvis du gerne vil servere noget frisk og lækkert som tilbehør til et godt stykke kød. Vi anbefaler, at man eksperimenterer en smule med dressingen. Nogle gange kan det være nødvendigt at smage til med salt og peber...

Sweet potato fries med timian citronsalt og dip

Med disse lækre sweet potatoes fries kan du hurtigt og nemt servere en anderledes omgang fritter for madelskerne i dit hjem.  Vores sweet potatoe fries er en sand succes i vores hjem, og vi laver derfor gerne en ekstra stor portion til når børne og...

Rabarberkompot

I mange danske haver, står der rabarber, som der trives rigtig godt i det danske klima. Planten med de dybrøde stængler og store brede blade, smager fantastisk, hvis man tilbereder den. Vores klare favorit er at koge en simpel, men lækker kompot....
Summary
recipe image
Recipe Name
Sunde fastelavnsboller med hjemmelavet creme
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Hvad skal du have til morgenmad, frokost & aftensmad?

Vi har lavet madplan med en række lækre opskrifter til dig.

Hent dine gratis opskrifterne og madplanen her.

You have Successfully Subscribed!

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen