Sunde fastelavnsboller med hjemmelavet creme

pizza pesto opskrift

Fastelavn ligger altid 7 uger inden første påskedag, og det er specielt en festdag for børnene. Derfor har vi hos Vestjyske Delikatesser også tænkt, at fastelavnsbolle opskriften skal være nem for børnene at være med til at lave.

Samtidig har vi valgt at lave en sundere udgave af de klassiske fastelavnsboller, så du kan spise den med god samvittighed og holde ved de sunde vaner, som du måske har lavet til dette års nytårsfortsæt. 🙂 

Du skal bruge:

Til 16 fastelavnsboller 

  • 25 g gær
  • 1,5 dl minimælk eller skummetmælk
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 æg
  • 2 spsk sukker (kan erstattes af sukrin eller honning)
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk salt (lidt mindre, hvis du bruger vores havsalt)
  • 250 g fuldkornshvedemel
  • 250 g hvedemel

Hjemmelavet fastelavsbolle creme

  • 2 æggeblommer
  • 2 dl minimælk 
  • 2 spsk sukker (kan erstattes af sukrin eller honning)
  • 1 tsk vanillesukker 
  • 2 spsk majsstivelse

Et godt tip: 
Du kan vælge at pifte fylden op med æbletern, chokolade, marmelade eller lignende. 

Sådan gør du:

Dejen forberedes

  1. Lun mælken op indtil den er lunken og rør herefter gæren ud i mælken, så den opløses.
  2. Tilsæt nu den samgsneutrale olie, æg, sukker/sødemiddel, salt, kanel, kardemomme i gæroplæsningen, og rør det sammen.
  3. Tilsæt alt fuldkornshvedemelen, og tilsæt herefter hvedemelet lidt af gangen, indtil dejen har en god konsistens, men må gerne være en smule klistret.
  4. Dæk dejen til med et viskestykke og lad den stå et lunt sted, hvor den kan hæve i ca. 45 minutter.

Nu er det til at lave den hjemmelavede creme

  1. Når der er 10 minutter tilbage af hævningen, kan du begynde at lave din creme.
  2. Find en gryde frem og heri blandes alle ingredienserne sammen, hvor det stille og roligt bringes i kog, mens der undervejs piskes let.
  3. Når cremen koger, vil den begynde at tykne, og det er derfor vigtigt at du pisker grundigt, så den ikke klumper.
  4. Når cremen føles tyk nok, tages den af varmen og køles ned, mens dejen rulles ud.

Fastelavnsbollerne formes og bages

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Lav 16 små dejklumper og rul dem ud på et meldrysset bord til 16 små flade cirkler. Du kan også rulle 2 store firkanter, hvorefter du skærer 8 firkanter ud.
  3. Find fylden frem og læg ca. 1 tsk creme i hver bolle – det er også her, at du kan pifte smagen op med andet, såsom et par æbletern, 1 stykke chokolade eller syltetøj.
  4. Fold fastelavnsbollerne om cremen ved at klemme siderne mod hinanden, så den er lukket godt til.
  5. Vend bollen om så åbningen vender nedad og læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve indtil ovnen er klar eller i 30 min.
  6. Bag bollerne i ovnen i ca. 13-15 minutter.
  7. Lad fastelavnsbollerne afkæle på en bagerist, og når de er afkølet kan du pynte dem med chokoladeglasur (kakao/smeltet chokolade, flormelis og vand) eller almindelig glasur (flormelis og vand).

Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Kardemomme malet

39,95 DKK

Kanel malet

39,95 DKK

Vanillesukker

59,95 DKK

Se opskrifter på kød-fri retter

Halloumi Grillspyd

Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

Pizza Pesto med tortillabund

Denne pizza med pesto er super nem at lave, da den er lavet på tortillas pandekager som bund. Du er selvfølgelig også meget velkommen til lave din egen bund, som du kan finde opskriften på længere nede på siden.  Pizzaen er som udgangspunkt lavet...

Tortilla med bønnemos

Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

Vodka penne med mascarpone og peber rosé

Super lækker vodka penne, som smager himmelsk. Retten er perfek til børnefri weekend eller date-night med kæresten eller ægtefællen. Holder I parmiddag, vil denne ret også være et godt bud på den perfekte start på en god og sjov aften med...

Grøn risotto med squash, ærter og citron

Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag - perfekt til både de varme sommermåneder, men også til de...

Veggie burger med BBQ salt og dressing

Det er altid godt med burger, men denne gang har vi valgt at udfordre os selv lidt ved at lave en veggie burger - og det var en stor succes. Vores veggie burger er lavet med plantekød er bestemt ligeså fyldt med smag som en almindelig burger. Vi...

Patatas bravas

Patatas bravas er en skøn og lækker ret, som vi tit laver, når vi vil hygge os med en god omgang tapas. Med denne klassiske spanske ret kan du servere tapas for dine venner og familie og overraske dem med alternativ spise til det klassiske danske...

Svampesuppe

Er du også ret glad for suppe? Suppe er en herlig spise, når det begynder at blive koldt udenfor. Vi får derfor især meget suppe om efteråret og vinteren, så varmen rigtig kan få lov til at sprede sig i kroppen.  Vores svampesuppe er især god, hvis...

Falafler

Er du også ret glad for falafler? Eller har du endnu ikke stiftet bekendtskab med denne skønne ret? Så er det bare med at få sat kikærterne i blød,  og imens kan du forberede resten til morgendagens aftensmad. Alle krydderurter og løg i opskriften...

Pasta med ovnbagte grøntsager

Vi er gået vegansk i denne opskrift. Vores fotograf tager nemlig billeder til en ny vegansk kogebog, og vi har fået lov til at dele en af Vegansk Mad & Drikkes opskrifter. Du kan sagtens tilføje kød til opskriften, og vi har lavet lidt...

Se opskrifter på aftensmadsretter

Kyllingefrikadeller med squash

Denne opskrift på kyllingefrikadeller er simpelthen så nem, lækker og ikke mindst sund, og derfor er det også ved at være en klassiker herhjemme hos os.  Der er squash i denne opskrift, men du kan også skifte squashen ud med champignoner, fint...

Grøn risotto med squash, ærter og citron

Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag - perfekt til både de varme sommermåneder, men også til de...

Chimichurri burgers

Der findes nu ikke noget som en god, hjemmelavet burger! Chimmichuri I denne version er der skruet op for smagen, med den argentinske kolde sovs eller krydderurtesalsa, Chimichurri verde.I Chimmichurri verde er hovedingredienserne persille og...

Shepard’s pie med oksekød

Shepard's pie er en dejlig klassiker herhjemme hos os. Godt nok havde opskriften vist sin storhedstid i 80'erne, og så her hos os, hvor den blev serveret mange gange til aftensmad, og når der kom gæster på besøg. I dag tager vi gerne en omgang...

Kartoffelsuppe med spinat og gulerødder

Nem og lækker hverdagsmad Mangler du en nem aftensmad, som der kan spises flere aftener i streg? Så er denne cremet kartoffelsuppe med spinat og gulerødder virkelig god. Børnene kan lide den, og det er nemt at lave en søndag eftermiddag til et par...

Oksesteg, kartofler og spidskålssalat

Nem lørdagsmenu for hele familien Vestjyske Delikatesser har udarbejdet et forslag på den helt perfekte lørdagsmenu, for dig og din familie. Den er simpel og lige til at gå til.

Spicy suppe med kokosmælk

Vi har været i gang i køkkenet - eller rettere sagt, vores fotograf har været i gang for at lave nye billeder til os. Det blev der en helt ny opskrift ud af, som du hellere end gerne må prøve af og skrive til os, hvad du synes om. Vi er i hvert...

Vestjysk tomatsuppe

Der findes bare ikke ret meget som tomatsuppe. Det er nemt at lave. De fleste kan lide det uanset, om de kan lide tomater eller ej. Og så kan du tage børnene med i køkkenet, når denne ret skal laves.

Veggie burger med BBQ salt og dressing

Det er altid godt med burger, men denne gang har vi valgt at udfordre os selv lidt ved at lave en veggie burger - og det var en stor succes. Vores veggie burger er lavet med plantekød er bestemt ligeså fyldt med smag som en almindelig burger. Vi...

Byg-selv burger med fritter

Byg-selv burger er én af vores absolutte favoritter. Opskriften er nem at lave, og man kan benytte alverdens sager fra køleskabet. Her har vi lavet et bud på vores yndlingsvariation til den populære og alsidige ret. Der er måske ikke mange, som ved...

Se opskrifter på tilbehør

Sweet potato fries med timian citronsalt og dip

Med disse lækre sweet potatoes fries kan du hurtigt og nemt servere en anderledes omgang fritter for madelskerne i dit hjem.  Vores sweet potatoe fries er en sand succes i vores hjem, og vi laver derfor gerne en ekstra stor portion til når børne og...

Fetacreme

Sådan en god fetacreme kan simpelthen redde samtlige retter - og ikke mindst peppe de rigtig gode retter endnu mere op. Fetacremen er også oplagt at bruge på madpakken sammen med et lille udvalg af grøntsagsstænger.  Fetacremen tager kun 10...

Patatas bravas

Patatas bravas er en skøn og lækker ret, som vi tit laver, når vi vil hygge os med en god omgang tapas. Med denne klassiske spanske ret kan du servere tapas for dine venner og familie og overraske dem med alternativ spise til det klassiske danske...

Halloumi Grillspyd

Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

Pasta med palmekål

Så er vi klar med en ny fortolkning af ricotta pastaen - nemlig pasta med palmekål. En rigtig lækker ret, der er perfekt til alle årstider - om det er forår, sommer, efterår eller vinter. Den smager fantastisk, kold som varm - og kan derfor også...

Syltede rødløg

Syltede rødløg er en lækker lille joker, som kan sætte prikken over I’et ved mange af dine retter. Vi plejer at lave rigeligt ad gangen, og bruger det så ellers til så meget som overhovedet muligt. Lav altid minimum 2 glas af gangen og prøv dig så...

Tomatsalat med mozzarella

Tomatsalat er en sikker vinder, hvis du gerne vil servere noget frisk og lækkert som tilbehør til et godt stykke kød. Vi anbefaler, at man eksperimenterer en smule med dressingen. Nogle gange kan det være nødvendigt at smage til med salt og peber...

Rabarberkompot

I mange danske haver, står der rabarber, som der trives rigtig godt i det danske klima. Planten med de dybrøde stængler og store brede blade, smager fantastisk, hvis man tilbereder den. Vores klare favorit er at koge en simpel, men lækker kompot....

Syltede agurker

Syltede agurker er en klassisker til den varme leverpostej med bacon, den ovnstegte lørdagskylling og selvfølgelig som tilbehør på hotdogen.  Vi har været i køkkenet og lavet vores egen opskrift på syltede agurker med krydderier her fra Vestjyske...

Syltede squash

Er du også ret glad for syltede agurker og syltede rødbeder? Så kan det også være, at du bliver ret vild med syltede squash, hvis du ikke har prøvet det før. De syltede squash var et nyt koncept for os, men vi kan godt anbefale at prøve denne...
Summary
recipe image
Recipe Name
Sunde fastelavnsboller med hjemmelavet creme
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Hvad skal du have til morgenmad, frokost & aftensmad?

Vi har lavet madplan med en række lækre opskrifter til dig.

Hent dine gratis opskrifterne og madplanen her.

You have Successfully Subscribed!

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen