Familiens kyllingesuppe

Denne kyllingesuppe er så fyldt med skønne ingredienser og vidunderlig smag.
Du kan lave den ved at koge kylling til formålet, eller du kan bruge rester, fra hvis du laver en helstegt kylling. Det her er altså ikke som den traditionelle hønsekødssuppe, men lige en tand mere lækker hvis du spørger os.

Retten tager ikke mere end 25 min. at lave, og så kan du også fryse den ned, så du altid har en nem ret ved hånden.

Skønne krydderier der komplimenterer

I denne suppe er det især de to krydderier Citronpeber og Salvie der i skøn harmoni, giver den lækre smag til suppen.
Citronpeberen giver det lille syrlige tvist til suppen, og Salvien giver både smag og fjerner for meget af fedmen fra retten. Salvien kan undlades hvis du ikke er til denne, men det giver det skønneste pift.

Masser af fylde

Suppen er fyldt med skønne grøntsager, pasta og kylling, der bidrager til god fylde – dermed mætter suppen rigtig godt i lang tid. Brug gerne nogle af de grøntsager du allerede har, da basis for denne suppe er mild og nem at lave justeringer i. Brug bl.a.

  • Blomkål
  • Broccoli
  • Løg
  • Peberfrugt
  • Kartofler (Evt. i stedet for pasta)
  • Porrer

Server gerne suppen med brød til.

Børnevenlig

Måske tænker du at suppen da umuligt kan være børnevenlig, med alle de grøntsager i. Men da grøntsagerne er groft skårede, er de nemme at undgå for børnene. Samtidig giver grøntsagerne en lækker smag til suppen. Vi har testet suppen på nogle (lidt kræsne) børn, og her gik suppen rent ind! 😉

Alternativt kan du koge pastaen ved siden af suppen, og blende grøntsagerne med suppen, inden du tilføjer pasta og kylling. Det giver en noget tykkere suppe, men med samme milde, skønne smag.

Så hop i køkkenet, og lav nemt en skøn suppe, der både varmer og mætter.

Velbekomme.

Du skal bruge:

Til 4 personer

  • 1,5 L vand
  • 2 terninger hønsebouillon
  • 150 g. fuldkornspasta
  • 400 g. gulerødder
  • 250 g. champignon
  • 1 stk. squash
  • 2 stk. kyllingefilet
  • 0,5 L madlavningsfløde 18%
  • 1 tsk. citronpeber
  • 0,5 tsk. salvie
  • salt
  • Brød efter eget valg

Sådan gør du:

  1. Start med at bringe en gryde vand i kog til dine kyllingefiletter.
  2. Kog kyllingefiletterne i 12-15 min, eller til de er gennemkogte, men stadig saftige. (Pas på de ikke bliver tørre).
  3. Skær de nykogte kyllingefiletter i mundrette bidder.
  4. Bring 1,5 L vand med de 2 bouillonterninger i kog, i en stor gryde.
  5. Når bouillonvandet koger, tilsætter du pastaen.
  6. Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette skiver.
  7. Vask champignonerne og skær dem i kvarte. (Eller mindre hvis de er meget store).
  8. Vask squashen og skær den i halve, tynde skiver.
  9. Når pastaen har kogt i 10 min, tilsætter du gulerødder og kyllingekød og koger videre i 5 min.
  10. Tilsæt nu squash, champignon, madlavningsfløde, citronpeber, salvie og lidt salt til suppen.
  11. Smag suppen til og krydder evt. efter.
  12. Server den dampende varme suppe med selvvalgt brød til.

Velbekomme.

Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Citronpeber

39,95 kr.

Salvie

39,95 kr.

Se opskrifter på kød-fri retter

Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvadend du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kødfri udgave, med...

Halloumi fries

Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave... Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve! Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

Elotes (grillet majs med topping)

Elotes - Hvad er det? Måske har du hørt om dem før - måske har du aldrig hørt det ord før - uanset gennemgår vi lige kort hvad de egentlig er. Elotes er i al sin enkelhed majskolber, der enten er grillede eller kogte, og derefter serveret med...

Halloumi Grillspyd

Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

Tortillapizza med pesto

Når det skal være nemt, men stadig lækkert er tortillapizzaer et rigtig godt bud! Tortillapizzaer er blevet mere og mere populære, hvilket vi godt kan forstå, da de både er nemme at lave, smager virkelig godt og så sparer du endda en del på...

Tortilla med bønnemos

Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

Vodka penne med mascarpone og peber rosé

Super lækker vodka penne, som smager himmelsk. Retten er perfek til børnefri weekend eller date-night med kæresten eller ægtefællen. Holder I parmiddag, vil denne ret også være et godt bud på den perfekte start på en god og sjov aften med...

Grøn risotto med squash, ærter og citron

Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag - perfekt til både de varme sommermåneder, men også til de...

Sweet potato fries med timian citronsalt og dip

Med disse lækre sweet potatoes fries kan du hurtigt og nemt servere en anderledes omgang fritter for madelskerne i dit hjem.  Vores sweet potatoe fries er en sand succes i vores hjem, og vi laver derfor gerne en ekstra stor portion til når børne og...

Se opskrifter på aftensmadsretter

Hokkaidosuppe med pulled chicken

Hokkaidosuppe, eller græskarsuppe, er over de seneste par år blevet meget populært og ikke uden grund!Græskarsuppe er både nemt og billigt at lave, og du får den lækreste cremede suppe, der mætter godt. Denne suppeopskrift giver en stor portion...

Oksesteg, kartofler og spidskålssalat

Nem lørdagsmenu for hele familien Vestjyske Delikatesser har udarbejdet et forslag på den helt perfekte lørdagsmenu, for dig og din familie. Den er simpel og lige til at gå til.

Halloumi Grillspyd

Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

Veggie burger med BBQ salt og dressing

Det er altid godt med burger, men denne gang har vi valgt at udfordre os selv lidt ved at lave en veggie burger - og det var en stor succes. Vores veggie burger er lavet med plantekød er bestemt ligeså fyldt med smag som en almindelig burger. Vi...

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvadend du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kødfri udgave, med...

Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Vestjyske Delikatesser har lavet et perfekt svar på en opskrift når det skal være nemt og lækkert: Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Quesadillas

Gå på opdagelse i det mexicanske køkken med disse lækre quesadillas. Quesadillas er en traditionel mexicansk spise, som kan nydes såvel varm som kold. Med vores quesadillas med ølbraiserede svinekæber kan du servere en smagsfuld og lækker ret, som...

Shepard’s pie med oksekød

Shepard's pie er en dejlig klassiker herhjemme hos os. Godt nok havde opskriften vist sin storhedstid i 80'erne, og så her hos os, hvor den blev serveret mange gange til aftensmad, og når der kom gæster på besøg. I dag tager vi gerne en omgang...

Andebryst med spidskålssalat

Skal du lave and til mortensaften? Eller måske er en hel and, for meget at lave til juleaften hjemme ved dig? Et andebryst en nem og billig måde at få and på. Kødet er rigt på fedt og det bliver derfor virkelig mørt og saftigt ved tilberedning....

Asiatisk inspireret kylling i karry

Det asiatiske køkken er velkendt for deres mange lækre smagsnuancer, og mange danskere elsker også, at krydre deres madrepertoire med de lidt mere spicy udgaver, som østens retter byder på. Der er ikke sparet på krydderierne - ej heller smagen! Vi...

Se opskrifter på tilbehør

Rabarberkompot

I mange danske haver, står der rabarber, som der trives rigtig godt i det danske klima. Planten med de dybrøde stængler og store brede blade, smager fantastisk, hvis man tilbereder den. Vores klare favorit er at koge en simpel, men lækker kompot....

Æblekompot

En god krydret æblekompot med saftige, lidt syrlige æbler fra haven er det perfekte indslag til efterårets morgenbord!Er du ikke til de varme krydderier, eller vil du lave kompotten om sommeren, kan du nøjes med at bruges vanillesukker, som giver...

Halloumi Grillspyd

Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

Tomatsalat med mozzarella

Tomatsalat er en sikker vinder, hvis du gerne vil servere noget frisk og lækkert som tilbehør til et godt stykke kød. Vi anbefaler, at man eksperimenterer en smule med dressingen. Nogle gange kan det være nødvendigt at smage til med salt og peber...

Halloumi fries

Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave... Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve! Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

Elotes (grillet majs med topping)

Elotes - Hvad er det? Måske har du hørt om dem før - måske har du aldrig hørt det ord før - uanset gennemgår vi lige kort hvad de egentlig er. Elotes er i al sin enkelhed majskolber, der enten er grillede eller kogte, og derefter serveret med...

Pasta med palmekål

Så er vi klar med en ny fortolkning af ricotta pastaen - nemlig pasta med palmekål. En rigtig lækker ret, der er perfekt til alle årstider - om det er forår, sommer, efterår eller vinter. Den smager fantastisk, kold som varm - og kan derfor også...

Sweet potato fries med timian citronsalt og dip

Med disse lækre sweet potatoes fries kan du hurtigt og nemt servere en anderledes omgang fritter for madelskerne i dit hjem.  Vores sweet potatoe fries er en sand succes i vores hjem, og vi laver derfor gerne en ekstra stor portion til når børne og...

Syltede rødløg

Syltede rødløg er en lækker lille joker, som kan sætte prikken over I’et ved mange af dine retter. Vi plejer at lave rigeligt ad gangen, og bruger det så ellers til så meget som overhovedet muligt. Lav altid minimum 2 glas af gangen og prøv dig så...

Syltede agurker

Syltede agurker er en klassisker til den varme leverpostej med bacon, den ovnstegte lørdagskylling og selvfølgelig som tilbehør på hotdogen.  Vi har været i køkkenet og lavet vores egen opskrift på syltede agurker med krydderier her fra Vestjyske...
Summary
recipe image
Recipe Name
Familiens kyllingesuppe
Published On

Hvad skal du have til morgenmad, frokost & aftensmad?

Vi har lavet madplan med en række lækre opskrifter til dig.

Hent dine gratis opskrifterne og madplanen her.

You have Successfully Subscribed!

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen