Familiens kyllingesuppe

Denne kyllingesuppe er så fyldt med skønne ingredienser og vidunderlig smag.
Du kan lave den ved at koge kylling til formålet, eller du kan bruge rester, fra hvis du laver en helstegt kylling. Det her er altså ikke som den traditionelle hønsekødssuppe, men lige en tand mere lækker hvis du spørger os.
Retten tager ikke mere end 25 min. at lave, og så kan du også fryse den ned, så du altid har en nem ret ved hånden.
Skønne krydderier der komplimenterer
I denne suppe er det især peberblandingen Citronpeber der i skøn harmoni med suppens andre ingredienser, giver den lækre smag til suppen.
Citronpeberen giver det lille syrlige tvist til suppen, samtidig med peberens skarpe kant og fyldige smag.
Masser af fylde
Suppen er fyldt med skønne grøntsager, pasta og kylling, der bidrager til god fylde – dermed mætter suppen rigtig godt i lang tid. Brug gerne nogle af de grøntsager du allerede har, da basis for denne suppe er mild og nem at lave justeringer i. Brug bl.a.
- Blomkål
- Broccoli
- Løg
- Peberfrugt
- Kartofler (Evt. i stedet for pasta)
- Porrer
Server gerne suppen med brød til.
Børnevenlig
Måske tænker du at suppen da umuligt kan være børnevenlig, med alle de grøntsager i. Men da grøntsagerne er groft skårede, er de nemme at undgå for børnene. Samtidig giver grøntsagerne en lækker smag til suppen. Vi har testet suppen på nogle (lidt kræsne) børn, og her gik suppen rent ind! 😉
Alternativt kan du koge pastaen ved siden af suppen, og blende grøntsagerne med suppen, inden du tilføjer pasta og kylling. Det giver en noget tykkere suppe, men med samme milde, skønne smag.
Så hop i køkkenet, og lav nemt en skøn suppe, der både varmer og mætter.
Velbekomme.
Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ lige her og gå på smagsopdagelse.
Du skal bruge:
Til 4 personer
- 1,5 L vand
- 2 terninger hønsebouillon
- 150 g. fuldkornspasta
- 400 g. gulerødder
- 250 g. champignon
- 1 stk. squash
- 2 stk. kyllingefilet
- 0,5 L madlavningsfløde 18%
- 1 tsk. citronpeber
- salt
- Brød efter eget valg
Sådan gør du:
- Start med at bringe en gryde vand i kog til dine kyllingefiletter.
- Kog kyllingefiletterne i 12-15 min, eller til de er gennemkogte, men stadig saftige. (Pas på de ikke bliver tørre).
- Skær de nykogte kyllingefiletter i mundrette bidder.
- Bring 1,5 L vand med de 2 bouillonterninger i kog, i en stor gryde.
- Når bouillonvandet koger, tilsætter du pastaen.
- Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette skiver.
- Vask champignonerne og skær dem i kvarte. (Eller mindre hvis de er meget store).
- Vask squashen og skær den i halve, tynde skiver.
- Når pastaen har kogt i 10 min, tilsætter du gulerødder og kyllingekød og koger videre i 5 min.
- Tilsæt nu squash, champignon, madlavningsfløde, citronpeber og lidt salt til suppen.
- Smag suppen til og krydder evt. efter.
- Server den dampende varme suppe med selvvalgt brød til.
Velbekomme.
Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?
Se opskrifter på kød-fri retter
Se opskrifter på frokostretter
Se opskrifter til fester og gæster
