Gyoza: Japansk dumpling med svinekød

 

Gyoza er en japansk dumpling, som er en halvmåneformede dampet dumpling, som pandesteges og er fyldt med hakket svinekød og grøntsager.

Dumplings er en populær kategori i det asiatiske køkken, og er samtidig blevet utrolig populært i Danmark på grund af de gode ingredienser og smage.

Du kan nemt lave dine egne japanske dumplings, og du bestemmer selv om du laver dejen fra bunden eller køber det færdiglavet. Vi har i denne opskrift valgt at købe gyozadejen færdiglavet (hedder ofte gyoza skin og kan fås i de fleste kinesiske butikker).

Vi håber, at du har lyst til at udvide dine kokke-evner, og prøve denne lækre asiatiske opskrift.

Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ lige her og gå på smagsopdagelse.

OPSKRIFTER TIL HVERDAGEN

Gyoza: Japansk dumpling med svinekød

Du skal bruge:

Til 2-4 personer

Gyoza skin (kan købes i kinesisk butik)
1/4 spidskål
1-2 spsk hakket hvidløg (kan erstattes af 1-2 fed hvidløg)
1 cm ingefær
500 g hakket svinekød
2-3 spsk soja
3-4 spsk ramsløg
1 tsk bagepulver/natron
Salt og peber

Til stegning:

Rapsolie eller solsikkeolie

Til dyppelse:

Soja
Chili

Sådan gør du:

Steg spidskål på en pande, og tilføj hakket hvidløg, ingefær, hakket svinekød, soja, Vestjyske Delikatesser ramsløg, bagepulver eller natron, og smag til med salt og peber. Lad farsen hvile i køleskabet i ca. 20 min.

Find din dej frem, og fyld 1 tsk af farsen i gyozadejen. Kom en smule vand rundt i kanten. Fold dejen til en halvmåne og lav små folder på den ene side med tommelfingeren. Tryk kanten godt fast.

Varm rapsolie eller solsikkeolie op i en middelvarm pande og steg gyozaerne gyldenbrunde på bunden. Tilføj 1 dl vand til panden og læg låg på. Damp under låg i ca. 5 min.

Dine dumplings er nu færdige, og du kan dyppe gyozaerne i soja blandet med chili.

Velbekomme, og rigtig god fornøjelse.

TIP! Ønsker du en lidt sundere udgave, så kan du tilføje flere grøntsager, eks. revet gulerod for at opnå en lidt sundere fyld, eller erstatte kød med ristede svampe for et helt vegansk alternativ.

hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Se her hvilke krydderier der bliver brugt i denne opskrift, så du kan komme i gang med at kokkerere

se andre opskrifter

Hvis du kunne lide denne opskrift kan du helt sikkert også lide en af vores andre opskrifter!

Se vores store udvalg af opskrifter og find en ret du kunne tænke dig at lave.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen