Varme hveder

pizza pesto opskrift

De klassiske varme hveder, er en tradition i mange danske hjem, at spise dagen før eller om morgenen på store bededag.

Mange køber dem færdige – men de er simpelthen så nemme at bage, og så smager de helt fantastisk! Bollerne ristes typisk i ovnen eller på en brødrister, og spises med smør – gerne et tykt lag.

Man kan dog også putte mange andre lækre ting på sin hvede. Prøv f.eks. med …

  • Honning – den gyldne, søde honning er en sikker vinder for os. Brug din helt personlige favorit, det smager lækkert på en varm hvede.
  • Er du ikke så meget til det søde, kan du lave din egen smøreost. Bland blot en naturel smøreost, med dit yndlings krydderi.
  • Er du mest til det friske indspark, er vores bud at lave en let og lækker rababerkompot, til de friskbagte hveder.

Vi har brugt kardemomme malet i denne opskrift, men vil du have endnu mere rund og fyldig smag fra kardommen, kan du også vælge at købe kardemomme kapsler, og morte krydderiet selv.

Opskriften finder du længere nede på siden, og den indeholder både en opskrift på almindelige hveder, og koldhævede hveder.

Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ lige her og gå på smagsopdagelse.

Velbekomme!

Du skal bruge:

Til ca. 15 stk. (10 – 12 koldhævede)

  • 5-600 g hvedemel
  • 2 spsk. sukker
  • 2 tsk. kardemomme malet
  • 1 tsk. salt
  • 100 g smør, koldt
  • 25 g gær (10 g. gær, hvis du ønsker at koldhæve)
  • 3 dl vand, lunkent
  • Evt. lidt mælk til pensling

Sådan gør du:

  1. Bland hvedemel, sukker, kardemomme og salt sammen i en skål. Brug evt. en røremaskine.
  2. Smørret smuldres i melblandingen, så du får en grynet masse.
  3. Tag en ekstra skål og rør gæren ud i det lunkne vand.
  4. Hæld gærblandingen det i røreskålen med melet lidt adgangen, imens dejen bliver æltet.
  5. Ælt dejen til den er blank og smidig. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis dejen er for “våd”.
  6. Beklæd en bradepande med bagepapir eller smør bradepanden med smør.
  7. Form 15 lige store boller af dejen og placer dem tæt sammen i bradepanden, så de kan hæve sammen og få den firkantede facon.
  8. Lad bollerne hæve i 1 time eller til de er dobbeltstørrelse med et viskestykke over.
  9. Tænd ovnen på 225 C varmluft.
  10. Pensl evt. hvederne med lidt mælk og bag dem i ca. 14-16 minutter til de er gyldne.
  11. Lad hvederne køle af i 10 minutter, skær dem over og rist dem i ovnen ved 200 C varmluft til de er gyldne og sprøde.
  12. Server de varme hveder med det samme, med dit foretrukne tilbehør til. Velbekomme!

Skal hvederne koldhæves?

Følg opskriften til og med punkt 6 (Dog med 10 g. gær i stedet for!)

Herefter gør du følgende:

  1. Form 10-12 lige store boller af dejen og placer dem tæt sammen i bradepanden, så de kan hæve sammen og få den firkantede facon.
  2. Lad bollerne hæve i 15 minutter med husholdningsfilm over. Kom en plastic pose rundt om og stil hvederne på køl natten over.

    Om morgenen

  3. Tænd ovnen på 225 C varmluft.
  4. Tag hvederne ud fra køl og lad dem stå ved stuetemperatur imens ovnen varmer op (gerne 30-45 minutter).
  5. Pensl hvederne med lidt mælk og bag dem i ca. 14-16 minutter til de er gyldne.
  6. Lad hvederne køle af i 10 minutter og skær dem over og rist dem i ovnen ved 200 C varmluft til de er gyldne og sprøde.

Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Privat: Kardemomme malet

39,95 kr.

Privat: Kardemommekapsler

39,95 kr.

Se opskrifter på kød-fri retter

Vodka penne med mascarpone og peber rosé

Super lækker vodka penne, som smager himmelsk. Retten er perfek til børnefri weekend eller date-night med kæresten eller ægtefællen. Holder I parmiddag, vil denne ret også være et godt bud på den perfekte start på en god og sjov aften med vennerne....

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

Patatas bravas

Patatas bravas er en skøn og lækker ret, som vi tit laver, når vi vil hygge os med en god omgang tapas. Med denne klassiske spanske ret kan du servere tapas for dine venner og familie og overraske dem med alternativ spise til det klassiske danske...

Misosuppe

Misosuppe er en meget enkel og lækker suppe. Den består af en base, selve suppen, lavet på sojabønnepastaen Miso og en bouillon. Dertil tilføjer man diverse ingredienser – som regel nudler og grøntsager. Suppen kan også indeholde både fisk og kød...

Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

Halloumi Grillspyd

Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

Halloumi fries

Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave… Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve!Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

Grøn risotto med squash, ærter og citron

  Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag – perfekt til både de varme sommermåneder, men også til...

Sweet potato fries med timian citronsalt og dip

Med disse lækre sweet potatoes fries kan du hurtigt og nemt servere en anderledes omgang fritter for madelskerne i dit hjem. Vores sweet potatoe fries er en sand succes i vores hjem, og vi laver derfor gerne en ekstra stor portion til når børne og...

Elotes (grillet majs med topping)

Elotes – Hvad er det? Måske har du hørt om dem før – måske har du aldrig hørt det ord før – uanset gennemgår vi lige kort hvad de egentlig er. Elotes er i al sin enkelhed majskolber, der enten er grillede eller kogte, og derefter serveret med...

Se opskrifter på frokostretter

Knækbrød med jomfru i det grønne

Lækre knækbrød er noget, de fleste kan lide. Og vi har været i køkkenet for at lave en opskrift til dig. Knækbrødet er nemt at lave, så hvis du mangler en aktivitet til børnene eller noget lækkert til snacktid om eftermiddagen, så er knækbrød med...

Fiskefrikadeller

Vi præsenterer en enkel, men utrolig lækker opskrift på fiskefrikadeller, hvor vores udvalg af fiskekrydderi blandinger spiller hovedrollen og løfter smagen til nye højder. Er du på udkig efter en gastronomisk oplevelse med fiskefrikadeller, der...

Empanadas med kylling

Empanadas minder mest af alt om en pirog eller sagt med andre ord – brød med fyld. Ordet empanada stammer det spanske ord empanar som nogenlunde oversættes til paneret.Til empanadas bruges en form for tærtedej. Du kan lave den selv, men du kan...

Kyllingesandwich

En kyllingesandwich med lækkert brød og en velsmagende dressing går man aldrig galt i byen med. Kyllingen er lækker og krydret og den kolde dressing med masser af smag og skønne krydderurter er det perfekte supplement dertil.Sammensæt den som du...

Kartoffelmad med lakserilette og krydderolie

En klassisk kartoffelmad – opgraderet med et tvist af cremet lakserilette, Krydderolie grønsalat fra Vestjyske Delikatesser samt purløg. En sund og nem frokost gjort overdådig og lidt udover det sædvanlige. Det her er ikke en rugbrødsmad, du bliver...

Gnocchi

Oplev en harmonisk kombination af krydderier og lækker pesto med vores opskrift på gnocchi med salvie. Denne opskrift bringer sammen den bløde og delikate smag af hjemmelavede gnocchi og den autentiske smag af vores Pesto Tapas Salsa fra Vestjyske...

Rejesalat

Denne opskrift på rejesalat er nem og enkel. Den tager ikke mere end 10 minutter at røre sammen, og så er smagen henad den lækre rejecocktail fra 80’erner – men i ny og forbedret udgave.Vi har nemlig brugt vores populære Bruschetta BBQ krydderi,...

Æggesalat med Hawaii krydderi

En æggesalat, lidt udover det sædvanlige! – Sådan vil vi beskrive denne opskrift på en enkel, men utroligt lækker æggesalat. I æggesalaten skal du kun bruge 4 ingredienser, for at få et virkeligt velsmagende pålæg til dit kolde bord, brunchen,...

Koldhævede boller med smag

Koldhævede boller er en nem og utrolig lækker måde at lave boller på, og så kan de spises til stort set alt. Disse koldhævede boller skal hæve i 8-12 timer – gerne mere, hvis du har tålmodigheden til det. Disse boller er ikke som helt almindelige...

Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydretVi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Se opskrifter til fester og gæster

Caramel Cheesecake

Lækker og kendt dessert til nytår. Den er simpel og lige til at gå til. Selve cheesecaken kan oveni købet laves dagen før.

Hovedret til nytår: Oksesteg med soufflé og gorgonzolasauce

Eksklusiv hovedret til nytår med efterårets råvarer: Oksesteg med kartoffel-jordskokke soufflé, dertilhørende broccolisalat og hjemmelavet gorgonzolasauce.

Forret til nytårsaften: Torsk på bund af gulerodspuré

Simpel og elegang forret til nytårsaften med traditionel torsk og gulerodspure. Find opskriften her på Vestjyske Delikatesser.

Rejesalat

Denne opskrift på rejesalat er nem og enkel. Den tager ikke mere end 10 minutter at røre sammen, og så er smagen henad den lækre rejecocktail fra 80’erner – men i ny og forbedret udgave.Vi har nemlig brugt vores populære Bruschetta BBQ krydderi,...

Spicy suppe med kokosmælk

Vi har været i gang i køkkenet – eller rettere sagt, vores fotograf har været i gang for at lave nye billeder til os.Det blev der en helt ny opskrift ud af, som du hellere end gerne må prøve af og skrive til os, hvad du synes om. Vi er i hvert fald...

Chokoladebombe med jordbær mousse

Ja, vi indrømmer det blankt! Vi elsker brownie! Og når en luftig og lækker brownie kan kombineres med en let og lækker jordbærmousse, så bliver det ikke ret meget bedre i følge vores maver. Så her får du opskriften på vores chokoladebombe med vores...

Gyoza: Japansk dumpling med svinekød

  Gyoza er en japansk dumpling, som er en halvmåneformede dampet dumpling, som pandesteges og er fyldt med hakket svinekød og grøntsager. Dumplings er en populær kategori i det asiatiske køkken, og er samtidig blevet utrolig populært i Danmark...

Forret til nytår – tapas

Tapas kan alle være med på og er en perfekt forret til nytår. Der er uendeligt mange muligheder. Vi har samlet et par stykker her.

Hovedret til nytår: Grillede oksemørbradbøffer

Lækker hovedret til nytår: Grillede oksemørbradbøffer, rodfrugtgratin, Ciabattabrød med fetacreme, Hjertesalat med ost, chorizo og ristede cashewnødder

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen