Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret.

Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og forårsløg. En nem frokost eller forret til når du får gæster.

Vi har valgt at bruge vores Bruschetta-krydderi, der blandes op med vand og lidt rapsolie, og så har du en cremet pesto, der kun består af rene krydderier, vand og lidt olie. Vores Bruschetta-krydderi er lavet med tomat, hvidløg, løg, paprika, salt, basilikum, oregano – alle er krydderier, der går godt til den milde og smøragtige smag i burrataen.

Bag dit rugbrød på forhånd og så har du en frokost, der tager 5 min. at sætte sammen.

Hvad er burrata?

Burrata er en type ost, der stammer fra Apulien-regionen i Italien. Det er lavet af en skal af mozzarella, fyldt med en blød blanding af fløde og ost i midten. Det er kendt for sin unikke tekstur og rige, cremede smag. Burrata serveres typisk frisk og ved stuetemperatur og kan parres med simple, smagfulde ingredienser som tomater, basilikum og olivenolie – pesto er derfor helt ideelt at servere sammen med din burrata.

Det er alsidigt og kan nydes alene eller bruges som fyld i pizza, pasta, salater eller som her, på en lækker skive brød. Burrata er også en god kilde til calcium og protein og relativt lavt i fedt.

Flere pestoer at vælge imellem

Vi har valgt vores Bruschetta-pesto, da den er krydret og giver en dybde af både tomat og basilikum. Men ønsker du en mere intens smag af tomat, som især supplerer burrata godt med sin friske og syrlige smag, så kan du med fordel istedet bruge Pesto Tomat

God fornøjelse og velbekomme.

Du skal bruge:

Til rugbrødet

  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 65 g solsikkekerner
  • 50 g hørfrø
  • 60 g græskarkerner
  • 200 g skårne rugkerner
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 375 g rugmel
  • 0,5 l yoghurt naturel
  • 75 g hvedemel
  • 12 g salt

Til topping

  • 1 buratta
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • 1 spsk. bruschetta (blandes med 2 spsk. vand og 1 tsk. rapsolie)
  • en smule forårsløg og rapsolie til at toppe af med
  • salt og peber

    Sådan gør du:

    Rugbrødet

    1. Opløs gæren i vandet.
    2. Tilsæt kerner (gem lidt græskarkerner til at drysse ovenpå dit brød), salt og yoghurt. Rør det godt sammen.
    3. Tilsæt alt melet og rør det sammen med en ske – hvis man har en røremaskine kan denne også bruges.
    4. Lad dejen stå og hæve i skålen i 1 time.
    5. Kom dejen op i rugbrødsformen.
    6. Lad rugbrødet hæve i formen i ca. 30 minutter et lunt sted.
    7. Pensl med lidt vand på toppen og drys med græskarkerner.
    8. Varm ovnen op, til 200 grader varmluft. Når ovnen er varm sættes rugbrødet i ovnen og temperaturen sænkes til 160 grader varmluft.
    9. Bag rugbrødet i 75 min.

    Topping

    1. Bland 2 spsk. Bruchetta-krydderi op med 2 spsk. vand og lidt olie
    2. Lad det stå og bløde op i 4 min.
    3. Rist rugbrødet.
    4. Læg en håndfuld spinat og en bruschetta på brødet.
    5. Top af med Bruschetta, forårsløg, olivenolie, salt og peber.

    Velbekomme.

    Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

    Bruschetta

    45,00 kr.

    Rapsolie

    50,00 kr.

    Pesto tomat

    45,00 kr.

    Se opskrifter på kød-fri retter

    Guacamole

    Er du også fan af den cremede og lækre dip guacamole? Det er vi! Vores guacamolekrydderi er specielt udviklet til at forbedre smagsoplevelsen af guacamole ved at tilføje den perfekte balance af krydderier. De helt rigtige krydderier Guacamole er en...

    Gnocchi

    Oplev en harmonisk kombination af krydderier og lækker pesto med vores opskrift på gnocchi med salvie. Denne opskrift bringer sammen den bløde og delikate smag af hjemmelavede gnocchi og den autentiske smag af vores Pesto Tapas Salsa fra Vestjyske...

    Fettuccine med citronpeber

    Leder du efter en simpel, men lækker pastaret, der kan imponere dine smagsløg? - Så er denne fettuccine med citronpeber lige noget for dig! Denne ret er fyldt med smagfulde ingredienser, der komplimenterer hinanden perfekt. Citronpeberet tilføjer...

    Bagte auberginer

    Auberginer er en alsidig grøntsag, der kan tilberedes på mange forskellige måder. En af de bedste måder at nyde auberginer på, synes vi er ved at bage dem og fylde dem med en lækker og velsmagende blanding af hakket aubergine, tomater, rød og grøn...

    Avocadomad med krydderolie

    En avocadomad med krydderolie, salt og peber er en fantastisk og sund måde at starte dagen på. Denne lækre ret er nem at tilberede og fyldt med smag og ernæringsværdi. Denne avocado-mad er perfekt som en sund og nærende morgenmad eller frokost. Den...

    Misosuppe

    Misosuppe er en meget enkel og lækker suppe. Den består af en base, selve suppen, lavet på sojabønnepastaen Miso og en bouillon. Dertil tilføjer man diverse ingredienser - som regel nudler og grøntsager. Suppen kan også indeholde både fisk og kød...

    Indisk Dhal

    Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

    Pita med hummus og falafel

    Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

    Halloumi fries

    Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave... Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve! Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

    Elotes (grillet majs med topping)

    Elotes - Hvad er det? Måske har du hørt om dem før - måske har du aldrig hørt det ord før - uanset gennemgår vi lige kort hvad de egentlig er. Elotes er i al sin enkelhed majskolber, der enten er grillede eller kogte, og derefter serveret med...

    Se opskrifter på frokostretter

    Pizzasnegle

    Vi elsker pizzasnegle! Mest af alt, fordi børnebørnene bliver vældig glade, når der skal laves pizzasnegle. Og i denne her tid, hvor der skal slås meget tid ihjel rundt omkring i børnefamilierne, så får du vores opskrift på pizzasnegle. Vi bruger...

    Gnocchi

    Oplev en harmonisk kombination af krydderier og lækker pesto med vores opskrift på gnocchi med salvie. Denne opskrift bringer sammen den bløde og delikate smag af hjemmelavede gnocchi og den autentiske smag af vores Pesto Tapas Salsa fra Vestjyske...

    Knækbrød med jomfru i det grønne

    Lækre knækbrød er noget, de fleste kan lide. Og vi har været i køkkenet for at lave en opskrift til dig. Knækbrødet er nemt at lave, så hvis du mangler en aktivitet til børnene eller noget lækkert til snacktid om eftermiddagen, så er knækbrød med...

    Empanadas med kylling

    Empanadas minder mest af alt om en pirog eller sagt med andre ord - brød med fyld. Ordet empanada stammer det spanske ord empanar som nogenlunde oversættes til paneret. Til empanadas bruges en form for tærtedej. Du kan lave den selv, men du kan...

    Pita med hummus og falafel

    Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

    Rugbrødssandwich

    En sandwich i madpakken slår aldrig fejl - og bytter du det hvide brød ud med et grovere brød, eller som her friskbagt rugbrød, får du en mere mættende og fiberrig frokost, der kan holde dig kørende i mange timer. Der er intet som et friskbagt...

    Guacamole

    Er du også fan af den cremede og lækre dip guacamole? Det er vi! Vores guacamolekrydderi er specielt udviklet til at forbedre smagsoplevelsen af guacamole ved at tilføje den perfekte balance af krydderier. De helt rigtige krydderier Guacamole er en...

    Quesadillas

    Gå på opdagelse i det mexicanske køkken med disse lækre quesadillas. Quesadillas er en populær mexicansk ret, der nydes over hele verden, og som kan serveres varme såvel som kolde.De består af en tortilla fyldt med ost og ofte andre ingredienser...

    Rejesalat

    Benyt denne nemme rejesalat til enhver anledning. Den egner sig perfekt til forretter og tager kun 10 minutter at lave.

    Avocadomad med krydderolie

    En avocadomad med krydderolie, salt og peber er en fantastisk og sund måde at starte dagen på. Denne lækre ret er nem at tilberede og fyldt med smag og ernæringsværdi. Denne avocado-mad er perfekt som en sund og nærende morgenmad eller frokost. Den...

    Se opskrifter til fester og gæster

    Andebryst med spidskålssalat

    Skal du lave and til mortensaften? Eller måske er en hel and, for meget at lave til juleaften hjemme ved dig? Et andebryst en nem og billig måde at få and på. Kødet er rigt på fedt og det bliver derfor virkelig mørt og saftigt ved tilberedning....

    Gyoza: Japansk dumpling med svinekød

    Gyoza er en japansk dumpling, som er en halvmåneformede dampet dumpling, som pandesteges og er fyldt med hakket svinekød og grøntsager. Dumplings er en populær kategori i det asiatiske køkken, og er samtidig blevet utrolig populært i Danmark på...

    Oksefilet med cheddar-kartofler

    Lækker og elegant hovedret til nytår som med garanti sende dine gæster hjem mætte. Oksefilet med cheddar, kartofler, bacon-gulerødder og rødvinssauce.

    Lakseroulade

    Lakseroulade er en lækker måde at få fisk på. Den fede røgede fisk, sammen med den friske spinat og den krydrede, velsmagende flødeost er en skøn kombination, med mange anvendelsesmuligheder. Lakserouladen kan både bruges til at indgå i et...

    Grøn risotto med squash, ærter og citron

    Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag - perfekt til både de varme sommermåneder, men også til de...

    Tapasbrød

    Tapas er små retter fra den spanske kultur, der traditionelt serveres sammen med drikkevarer og drinks på barer. Tapas er en form for social dining og kan variere fra simple småretter såsom oliven, pesto og mandler til mere omfangsrige retter som...

    Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

    Vestjyske Delikatesser har lavet et perfekt svar på en opskrift når det skal være nemt og lækkert: Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

    Chokoladekage med hvid ganache

    En lækker og delikat dessert til Nytår, som dine gæster vil elske dig for: Chokoladekage med Hvid ganache – prøv opskriften her!

    Panna cotta med havtorn

    Vestjyske Delikatesser giver dig her et forslag, til en traditionel dessert til nytår. Du kan lave den dagen før. Det bliver den faktisk en anelse bedre af.

    Rejesalat

    Benyt denne nemme rejesalat til enhver anledning. Den egner sig perfekt til forretter og tager kun 10 minutter at lave.

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Burrata
    Published On
    0
      0
      Kurv
      Din kurv er tomTilbage til shoppen