Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret.

Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og forårsløg. En nem frokost eller forret til når du får gæster.

Vi har valgt at bruge vores Bruschetta-krydderi, der blandes op med vand og lidt rapsolie, og så har du en cremet pesto, der kun består af rene krydderier, vand og lidt olie. Vores Bruschetta-krydderi er lavet med tomat, hvidløg, løg, paprika, salt, basilikum, oregano – alle er krydderier, der går godt til den milde og smøragtige smag i burrataen.

Bag dit rugbrød på forhånd og så har du en frokost, der tager 5 min. at sætte sammen.

Hvad er burrata?

Burrata er en type ost, der stammer fra Apulien-regionen i Italien. Det er lavet af en skal af mozzarella, fyldt med en blød blanding af fløde og ost i midten. Det er kendt for sin unikke tekstur og rige, cremede smag. Burrata serveres typisk frisk og ved stuetemperatur og kan parres med simple, smagfulde ingredienser som tomater, basilikum og olivenolie – pesto er derfor helt ideelt at servere sammen med din burrata.

Det er alsidigt og kan nydes alene eller bruges som fyld i pizza, pasta, salater eller som her, på en lækker skive brød. Burrata er også en god kilde til calcium og protein og relativt lavt i fedt.

Flere pestoer at vælge imellem

Vi har valgt vores Bruschetta-pesto, da den er krydret og giver en dybde af både tomat og basilikum. Men ønsker du en mere intens smag af tomat, som især supplerer burrata godt med sin friske og syrlige smag, så kan du med fordel istedet bruge Pesto Tomat

God fornøjelse og velbekomme.

Du skal bruge:

Til rugbrødet

  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 65 g solsikkekerner
  • 50 g hørfrø
  • 60 g græskarkerner
  • 200 g skårne rugkerner
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 375 g rugmel
  • 0,5 l yoghurt naturel
  • 75 g hvedemel
  • 12 g salt

Til topping

  • 1 buratta
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • 1 spsk. bruschetta (blandes med 2 spsk. vand og 1 tsk. rapsolie)
  • en smule forårsløg og rapsolie til at toppe af med
  • salt og peber

    Sådan gør du:

    Rugbrødet

    1. Opløs gæren i vandet.
    2. Tilsæt kerner (gem lidt græskarkerner til at drysse ovenpå dit brød), salt og yoghurt. Rør det godt sammen.
    3. Tilsæt alt melet og rør det sammen med en ske – hvis man har en røremaskine kan denne også bruges.
    4. Lad dejen stå og hæve i skålen i 1 time.
    5. Kom dejen op i rugbrødsformen.
    6. Lad rugbrødet hæve i formen i ca. 30 minutter et lunt sted.
    7. Pensl med lidt vand på toppen og drys med græskarkerner.
    8. Varm ovnen op, til 200 grader varmluft. Når ovnen er varm sættes rugbrødet i ovnen og temperaturen sænkes til 160 grader varmluft.
    9. Bag rugbrødet i 75 min.

    Topping

    1. Bland 2 spsk. Bruchetta-krydderi op med 2 spsk. vand og lidt olie
    2. Lad det stå og bløde op i 4 min.
    3. Rist rugbrødet.
    4. Læg en håndfuld spinat og en bruschetta på brødet.
    5. Top af med Bruschetta, forårsløg, olivenolie, salt og peber.

    Velbekomme.

    Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

    Bruschetta

    39,95 kr.

    Rapsolie

    44,95 kr.

    Pesto tomat

    39,95 kr.

    Se opskrifter på kød-fri retter

    Misosuppe

    Misosuppe er en meget enkel og lækker suppe. Den består af en base, selve suppen, lavet på sojabønnepastaen Miso og en bouillon. Dertil tilføjer man diverse ingredienser - som regel nudler og grøntsager. Suppen kan også indeholde både fisk og kød...

    Indisk Dhal

    Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

    Pita med hummus og falafel

    Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

    Halloumi fries

    Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave... Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve! Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

    Elotes (grillet majs med topping)

    Elotes - Hvad er det? Måske har du hørt om dem før - måske har du aldrig hørt det ord før - uanset gennemgår vi lige kort hvad de egentlig er. Elotes er i al sin enkelhed majskolber, der enten er grillede eller kogte, og derefter serveret med...

    Halloumi Grillspyd

    Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

    Tortillapizza med pesto

    Når det skal være nemt, men stadig lækkert er tortillapizzaer et rigtig godt bud! Tortillapizzaer er blevet mere og mere populære, hvilket vi godt kan forstå, da de både er nemme at lave, smager virkelig godt og så sparer du endda en del på...

    Tortilla med bønnemos

    Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

    Vodka penne med mascarpone og peber rosé

    Super lækker vodka penne, som smager himmelsk. Retten er perfek til børnefri weekend eller date-night med kæresten eller ægtefællen. Holder I parmiddag, vil denne ret også være et godt bud på den perfekte start på en god og sjov aften med...

    Grøn risotto med squash, ærter og citron

    Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag - perfekt til både de varme sommermåneder, men også til de...

    Se opskrifter på frokostretter

    Bagt avocado med æg og salat

    Lækker opskrift på bagt avocado med æg og salat samt rugbrød ved siden. Opskriften er nem at lave og kan spises både som frokost, morgenmad eller til brunch. Retten egner sig også rigtig godt til påskebordet.   God morgenmad eller frokost...

    Rejesalat

    Benyt denne nemme rejesalat til enhver anledning. Den egner sig perfekt til forretter og tager kun 10 minutter at lave.

    Tortilla med bønnemos

    Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

    Bagel med ramsløg og Philadelphia ost

    Du skal bruge: Til 1 bagel Bagel Salat og grøntsager, såsom tomater, agurk, avocado, rødløg og rucola. Røget laks (du kan også bruge rejer) Philadelphia ost Ramsløg krydderi Sådan gør du: Læg 1 spsk. tørret ramsløg i en skål med lidt koldt vand, og...

    Kyllingesandwich

    En kyllingesandwich med lækkert brød og en velsmagende dressing går man aldrig galt i byen med. Kyllingen er lækker og krydret og den kolde dressing med masser af smag og skønne krydderurter er det perfekte supplement dertil. En nem og sund frokost...

    Tortillapizza med pesto

    Når det skal være nemt, men stadig lækkert er tortillapizzaer et rigtig godt bud! Tortillapizzaer er blevet mere og mere populære, hvilket vi godt kan forstå, da de både er nemme at lave, smager virkelig godt og så sparer du endda en del på...

    Quesadillas

    Gå på opdagelse i det mexicanske køkken med disse lækre quesadillas. Quesadillas er en populær mexicansk ret, der nydes over hele verden, og som kan serveres varme såvel som kolde.De består af en tortilla fyldt med ost og ofte andre ingredienser...

    Lakseroulade

    Lakseroulade er en lækker måde at få fisk på. Den fede røgede fisk, sammen med den friske spinat og den krydrede, velsmagende flødeost er en skøn kombination, med mange anvendelsesmuligheder. Lakserouladen kan både bruges til at indgå i et...

    Knækbrød med jomfru i det grønne

    Lækre knækbrød er noget, de fleste kan lide. Og vi har været i køkkenet for at lave en opskrift til dig. Knækbrødet er nemt at lave, så hvis du mangler en aktivitet til børnene eller noget lækkert til snacktid om eftermiddagen, så er knækbrød med...

    Mini pizza

    Elsker du også pizza? - Det gør vi!Derfor har vi lavet denne lækre opskrift til dig på skønne minipizzaer, også kendt som pizza bites, som er perfekte til madpakken, en picnic, eller når du har lyst til et lækkert mellemmåltid. De er nemme at lave...

    Se opskrifter til fester og gæster

    Hokkaidosuppe med pulled chicken

    Hokkaidosuppe, eller græskarsuppe, er over de seneste par år blevet meget populært og ikke uden grund!Græskarsuppe er både nemt og billigt at lave, og du får den lækreste cremede suppe, der mætter godt. Denne suppeopskrift giver en stor portion...

    Svampesuppe

    Er du også ret glad for suppe? Suppe er en herlig spise, når det begynder at blive koldt udenfor. Vi får derfor især meget suppe om efteråret og vinteren, så varmen rigtig kan få lov til at sprede sig i kroppen.  Vores svampesuppe er især god, hvis...

    Chokoladekage med hvid ganache

    En lækker og delikat dessert til Nytår, som dine gæster vil elske dig for: Chokoladekage med Hvid ganache – prøv opskriften her!

    Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

    Vestjyske Delikatesser har lavet et perfekt svar på en opskrift når det skal være nemt og lækkert: Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

    Jordskokkesuppe med chorizo og æble

    Det er ikke nogen hemmelighed, at vi herhjemme er vilde med suppe, både børn såvel som voksne - og derfor vil vi meget gerne dele vores version af jordskokkesuppe med dig. En jordskokkesuppe frisket op med chorizo og æble. Det tager blot 10-15...

    Forret til nytårsaften: Torsk på bund af gulerodspuré

    Simpel og elegang forret til nytårsaften med traditionel torsk og gulerodspure. Find opskriften her på Vestjyske Delikatesser.

    Asiatisk inspireret kylling i karry

    Det asiatiske køkken er velkendt for deres mange lækre smagsnuancer, og mange danskere elsker også, at krydre deres madrepertoire med de lidt mere spicy udgaver, som østens retter byder på. Der er ikke sparet på krydderierne - ej heller smagen! Vi...

    Pannacotta med havtorn

    Vestjyske Delikatesser giver dig her et forslag, til en traditionel dessert til nytår. Du kan lave den dagen før. Det bliver den faktisk en anelse bedre af.

    Lakseroulade

    Lakseroulade er en lækker måde at få fisk på. Den fede røgede fisk, sammen med den friske spinat og den krydrede, velsmagende flødeost er en skøn kombination, med mange anvendelsesmuligheder. Lakserouladen kan både bruges til at indgå i et...

    Jomfruhummerhaler med aioli og jordskokke chips

    Elegant forret til nytårsaften, til dig der venter gæster. Find her den perfekte opskrift på Jomfruhummerhaler med aioli og jordskokke chips.

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Burrata
    Published On

    Hvad skal du have til morgenmad, frokost & aftensmad?

    Vi har lavet madplan med en række lækre opskrifter til dig.

    Hent dine gratis opskrifterne og madplanen her.

    You have Successfully Subscribed!

    0
      0
      Kurv
      Din kurv er tomTilbage til shoppen