Forret til nytårsaften: Torsk på bund af gulerodspuré

Vestjyske Delikatesser har udarbejdet et forslag, til en elegant forret, med traditionel torsk. Den er simpel og lige til at gå til.

En billig forret med efterårets sæsonvarer og en god traditionel torsk.

Vi anbefaler følgende vin:

Vigneti Del Vulture – Italiensk vin lavet på greco & fiano druer. Smagen er syrlig og har et hint af fersken.

Du skal bruge:

Til 4 personer:

Torsk:

  • Ca. én fillet til hver person.
  • 3 spsk smagsneutralt olie
  • ca. 3 spsk. Lemon Dild fra Vestjyske Delikatesser
  • En alubakke til grillen.

Gulerodspuré:

  • 200 g gulerødder
  • 2 skalotteløg (almindelige er også ganske fine)
  • 2 fed hvidløg
  • Lidt citronskal fra Vestjyske Delikatesser
  • En god skefuld smør
  • 1 dl vand

Jordskokkechips:

  • 3-4 stk. jordskokkechips (resten kan bruges til kartoffel-jordskokkesoufflé. Tilbehøret i vores forslag på en hovedret. Find den her)
  • 2 spsk. smagsneutral olie
  • Lidt salt
  • Evt. en mandolinjern.

Chorizocrumble:

  • En god chorizopølse

OBS: Du kan også sagtens bare bruge bacontern. Jeg valgte bare chorizo, eftersom min salat til hovedretten indeholder chorizo. Dette er gjort for at skabe lidt sammenhæng  imellem retterne. Se hovedretten her.

Sådan gør du

Torsken:

  1. Gør din torsk klar
  2. Læg torsken i en alubakke
  3. Bland olie og Lemon Dild fiskekrydderi, sammen i en skål.
  4. Pensl dine torskefilleter med marinaden.
  5. Grill fileterne i alubakken i ca 8-12 min.

Gulerodspuré:

  1. Skær gulerødderne i grove tern.
  2. Hak løg fint
  3. Smelt smør i en gryde. Sørg for at det bliver gyldenbrunt.
  4. Steg nu gulerødderne i smøret og lad også dem brune lidt. Så karameliserer du dem. Dette giver en lækker smag til puréen.
  5. Tilsæt løg og steg dem indtil de bliver blanke.
  6. Tilsæt citronskal og vand.
  7. Kog nu ved moderat varme indtil gulerødderne er møre. Det må ikke koge tørt! Eventuelt kan der tilsættes ekstra vand, hvis nødvendigt.
  8. Kogetiden vil være ca. 15 minutter.
  9. Nu skal massen blendes til en ensartet og glat puré.
  10. Smag til med salt og peber.

OBS: Vær’ forsigtig med citronskallen. Puréen kan laves dagen før, men skal dog varmes igennem ingen servering.

Jordskokkechips:

  1. Skræl dine jordskokker
  2. Skær dem herefter i meget tynde skiver. (Brug helst et mandolinjern). En kniv virker også fint, hvis du kan lave dem i samme størrelse.
  3. Dup dem tørre med et viskestykke.
  4. Vend herefter jordskokkerne i i olien.
  5. Fordel jordskokkerne på et ovnfast fad.
  6. Drys salt over.
  7. Tilbered dem herefter i ovnen ved ca. 170 grader.
  8. De skal have ganske få minutter, indtil de begynder at tage farve.
  9. Smag på en, hvis du er i tvivl.

OBS: Jeg lavede mine chips dagen før og bevarede dem i en lufttæt beholder – De forbliver dog ikke helt  sprøde.

Chorizocrumble:

  1. Skær din chorizopølse ud i små tern.
  2. På nogle chorizopølser sidder der skind på, der lige skal pilles af.
  3. Steg dine pølsetern, som du ville stege bacontern.
  4. Når de er færdige skal de afdryppe på noget fedtsugende papir.
  5. Hvis du vil have en helt fin crumble, kan du give dem en tur i en minihakker.

OBS: Din chorizocrumble kan også sagtens laves dagen før.

Til slut:

Nu skal der anrettes, så det er et nytår værdigt.

Jeg lavede en streg af gulerodspure (allá Masterchef) og placerede torsken ovenpå. Derefter placerede jeg jordskokkerne og dryssede med chorizocrumble til sidst.

Tilmeld nyhedsbrev og få 15% rabat på din næste bestilling

Der kommer også løbende tips til lækre opskrifter og inspiration til aftensmaden, festmåltider og snacktid.

You have Successfully Subscribed!