Hovedret til nytår: Grillede oksemørbradbøffer

Vestjyske Delikatesser har udarbejdet et forslag, til en elegant hovedret, med godt kød. Den er lækker og lige til at gå til og meget kan forberedes dagen før.

En lækker hovedret, hvor du kan bruge efterårets rodfrugter.

Vi anbefaler følgende vin:

Valpolicella Ripasso Classico
Italiensk klassiker lavet på corvina druer.
Smagen er amarone lignende, meget fyldig og rund.

Du skal bruge:

Til 4 personer:

Oksemødbrad:

  • Ca. 350 gram kød til hver person.
  • Grill Rub fra Vestjyske Delikatesser.

Rodfrugtgratin:

  • 400 g kartofler
  • 1 sød kartoffel
  • 300 g jordskokker
  • 2 tsk. Timian
  • 2 tsk. Oregano
  • 2 tsk. Rosmarin
  • 30 g smeltet smør
  • 2 dl piskefløde
  • Ramekinskåle

Salat:

Fetacreme:

  • Se opskrift her.

Whiskeysauce:

  • Her snyder vi lidt og køber en whiskey sauce.

Sådan gør du

Mørbradbøffer:

  1. Vi var heldige at finde 2 oksemørbrad i november måned, der var ved at gå på dato, og dermed meget nedsat. Dem købte vi og smed i fryseren. Vi tog derfor kødet op dagen før, og lagde det i køleskabet til optøning.
  2. Dagen før: Tag din Grill Rub og gnub det på kødet.
  3. På dagen: Vi valgte at skære mørbraden ud i bøffer og grille dem.

Rodfrugtgratin:

  1. Skræl rodfrugterne og skær dem i meget tynde skiver.
  2. Dette gøres bedst på et mandolinjern.
  3. Smelt smør
  4. Smør dine ramekin skåle
  5. Bland resten af smørret med krydderierne
  6. Læg skiftevis kartofler, jordskokker og sød kartoffel i ramekinskålene.
  7. Smør imellem lagene undervejs.
  8. Hæld til sidst piskefløde over rodfrugterne.
  9. Bages i ovnen ved 150 grader i ca 45 minutter.
  10. Disse kan fint sættes ind, når forretten påbegyndes.

OBS: Som udgangspunkt kan du godt skære dine rodfrugter dagen før. De skal bare overhældes med vand.

Salat:

  1. Dagen før:
  2. Skær chorizopølsen ud i skiver og læg i en lufttæt beholder.
  3. Skær cheddarblokken ud i 0,5 * 0,5 cm. størrelse og læg i en lufttæt beholder.
  4. Skær hjertessalaten og skyl den. Læg den i en pose i køleskabet.
  5. Skyl den blandede salat og læg den i en pose i køleskabet.
  6. Pluk din friske timian (Det tager lidt tid og er træls, at gøre på dagen)
  7. På dagen:
  8. Tag dine cashewnødder på en pande.
  9. Tænd for din pande og tilføj krydderierne og olien.
  10. Hold godt øje med dem, de skal have en anelse farve og derefter lægges på fedtsugende papur.
  11. Ca. 1 time inden dine gæster kommer, eller når de er kommet, blander du salaten sammen i en fin skål.

Brød og fetacreme:

  1. Fetacremen lavede jeg dagen før.
  2. På dagen varmede jeg et ciabattabrød i ovnen og lagde i en brødkurv.