Andebryst med spidskålssalat

Skal du lave and til mortensaften? Eller måske er en hel and, for meget at lave til juleaften hjemme ved dig?

Et andebryst en nem og billig måde at få and på. Kødet er rigt på fedt og det bliver derfor virkelig mørt og saftigt ved tilberedning. Tilbehøret til andebrystet kan være mange ting.
Mange foretrækker at lave brun sovs, brunede kartofler og rødkål til anden. Det er også en virkelig lækker og klassisk kombination. Vi har dog valgt at lave en lidt anderledes udgave.

Andebryst på den vestjyske måde, med et twist

Bare rolig, andesovsen hører sig til et godt stykke andebryst – og den skal vi selvfølgelig ikke undvære.

Fedtet fra anden smelter af og laver den mest fantastiske sky at lave sovs på. Vi pifter vores andesovs op med en lille smule salvie, der er et helt fantastisk supplement til især fede retter.
Salvien fjerner det værste af den fede fornemmelse i sovsen, og fremhæver derudover den fantastiske smag. Desuden giver den en lækkert, men diskret, krydret smag til sovsen.
Herudover søder vi sovsen en lille smule, med vores sommerhonning, som giver den dejligste afrundede smag til sovsen.

Tilbehøret består desuden af små kartofler, og en spidskålssalat med en cremet italiensk dressing – et lidt mere friskt indslag til anden end den klassiske rødkål – og et andet bud på en kålsalat end rødkålssalaten med appelsin, som ikke alle er fan af.

Spidskålssalatens dressing består af vores italienske dressing krydderi, blandet op med lidt creme fraiche og fløde. Dressingen får et lille strejf af en mormor dressing, men med et krydret twist – og den er virkelig lækker.
Grøntsagerne i salaten kan du skifte lidt ud som du har lyst, med andre milde grøntsager, som f.eks. broccoli, blomkål, gulerødder eller edemamebønner.

Salaten kan du med fordel forberede som det første, så du har god tid til at kredse om dit andebryst og sovsen.

Vi håber, du har lyst til at prøve vores vestjyske udgave af den klassiske ret. 

Velbekomme.

 

Du skal bruge:

Til 4 personer

  • 4 stk. Andebryst
  • 800 g små kartofler
  • 4 dl madlavningsfløde
  • 1 terning oksebouillon
  • 2 spsk. majsstivelse
  • citronsaft
  • Sommerhonning
  • Sovsekulør
  • Salt og peber
  • Salvie

Spidskålssalaten

  • 0,5 stk. stort spidskålshoved
  • 1 bundt asparges
  • 3 stk. forårsløg
  • 150 g. ærter
  • 2 dl. creme fraiche
  • 0,5 dl fløde
  • 2 tsk. italiensk dressing
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
  2. Rens kartoflerne, men lad skindet blive på. Kog kartoflerne i saltet vand.
  3. Rids fedtet på andebrysterne på kryds og tværs. Undgå så vidt muligt at skære ned i kødet.
  4. Krydr andebrysterne med salt og friskkværnet peber og læg dem på en kold pande, med skindsiden nedad. (Brug en pande der kan tåle at komme i ovnen.)
  5. Stil panden med andebrysterne på en kogeplade og tænd for varmen.
  6. Steg andebrysterne ved middel varme i 10 min. uden at vende dem, indtil skindet er brunt.
  7. Vend derefter andebrysterne og sæt dem i ovnen mens de stadig er på panden.
  8. Lad andebrysterne stege videre i ovnen i 10-15 min, til de er svagt rosa, og lad dem derefter trække utildækket på et skærebræt. (Husk at gem stegeskyen på panden!)
  9. Stil panden med stegesky fra anden op på komfuret igen (Husk grydelapperne!)
  10. Tilsæt madlavningsfløden og bouillonterningen og lad det koge op under omrøring.
  11. Rør lidt majsstivelse ud i en kop vand og jævn sovsen til den har den tykkelse du kan lide.
  12. Smag sovsen til med salt, peber, salvie, citronsaft og lidt sommerhonning. Tilsæt også sovsekulør.

Spidskålssalaten:

  1. Halver dit spidskålshoved og snit spidskålen i så fine strimler du kan.
  2. Put det snittede spidskål i en si og skyl under kold, rindende vand. Lad det dryppe af i sien.
  3. Skyl dine asparges og knæk bunden af hvor aspargesen naturligt vil knække. (På den måde får du kun det friske asparges)
  4. Skær asparges i mundrette stykker på ca. 1-1,5 cm.
  5. Rens dine forårsløg og fjern bunden – hak eller klip hele forårsløget.
  6. Hvis du bruger frosne ærter tøes disse op og skylles blot inden de tilsættes salaten. Evt. kan de skoldes inden brug eller ved optøning.
  7. Rør en dressing sammen af creme fraiche, fløde, italiensk dressing krydderi og smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.
  8. Saml. hele salaten og vend den godt med dressingen.

Skær til sidst dit andebryst i skiver og server den dejligste ret for venner og familie.

Velbekomme

Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Salvie

39,95 kr.

Sommer Honning

39,95 kr.

Italiensk dressing

39,95 kr.

Havsalt

39,95 kr.

Privat: Peberblanding 4 peber luksus kværn

54,95 kr.

Se opskrifter på kød-fri retter

Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvadend du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kødfri udgave, med...

Halloumi fries

Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave... Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve! Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

Elotes (grillet majs med topping)

Elotes - Hvad er det? Måske har du hørt om dem før - måske har du aldrig hørt det ord før - uanset gennemgår vi lige kort hvad de egentlig er. Elotes er i al sin enkelhed majskolber, der enten er grillede eller kogte, og derefter serveret med...

Halloumi Grillspyd

Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

Tortillapizza med pesto

Når det skal være nemt, men stadig lækkert er tortillapizzaer et rigtig godt bud! Tortillapizzaer er blevet mere og mere populære, hvilket vi godt kan forstå, da de både er nemme at lave, smager virkelig godt og så sparer du endda en del på...

Tortilla med bønnemos

Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

Vodka penne med mascarpone og peber rosé

Super lækker vodka penne, som smager himmelsk. Retten er perfek til børnefri weekend eller date-night med kæresten eller ægtefællen. Holder I parmiddag, vil denne ret også være et godt bud på den perfekte start på en god og sjov aften med...

Grøn risotto med squash, ærter og citron

Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag - perfekt til både de varme sommermåneder, men også til de...

Sweet potato fries med timian citronsalt og dip

Med disse lækre sweet potatoes fries kan du hurtigt og nemt servere en anderledes omgang fritter for madelskerne i dit hjem.  Vores sweet potatoe fries er en sand succes i vores hjem, og vi laver derfor gerne en ekstra stor portion til når børne og...

Se opskrifter på aftensmadsretter

Familiens kyllingesuppe

Denne kyllingesuppe er så fyldt med skønne ingredienser og vidunderlig smag.Du kan lave den ved at koge kylling til formålet, eller du kan bruge rester, fra hvis du laver en helstegt kylling. Det her er altså ikke som den traditionelle...

Iskender kebab

Iskender kebab er en klassisk tyrkisk ret der helt grundlæggende består af brød, kebab, tomatsauce og yoghurt. Det er enkelt men det smager alligevel så lækkert! Dette er hvad vi vil kalde rigtig comfort food - altså mad man virkelig kan hygge sig...

Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Vestjyske Delikatesser har lavet et perfekt svar på en opskrift når det skal være nemt og lækkert: Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Kyllingefrikadeller med squash

Denne opskrift på kyllingefrikadeller er simpelthen så nem, lækker og ikke mindst sund, og derfor er det også ved at være en klassiker herhjemme hos os.  Der er squash i denne opskrift, men du kan også skifte squashen ud med champignoner, fint...

Chimichurri burgers

Der findes nu ikke noget som en god, hjemmelavet burger! Chimmichuri I denne version er der skruet op for smagen, med den argentinske kolde sovs eller krydderurtesalsa, Chimichurri verde.I Chimmichurri verde er hovedingredienserne persille og...

One pot pasta med chorizo

Vi er helt vilde med one pot pasta, når det lige skal gå lidt stærkt i hverdagen, og der gerne må være rester til madpakkerne eller aftensmaden dagen efter. One pot pasta kan varieres i en uendelighed, bare der er pasta i, kan fantasien egentlig få...

Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

Asiatisk inspireret kylling i karry

Det asiatiske køkken er velkendt for deres mange lækre smagsnuancer, og mange danskere elsker også, at krydre deres madrepertoire med de lidt mere spicy udgaver, som østens retter byder på. Der er ikke sparet på krydderierne - ej heller smagen! Vi...

Vodka penne med mascarpone og peber rosé

Super lækker vodka penne, som smager himmelsk. Retten er perfek til børnefri weekend eller date-night med kæresten eller ægtefællen. Holder I parmiddag, vil denne ret også være et godt bud på den perfekte start på en god og sjov aften med...

Kartoffelsuppe med spinat og gulerødder

Nem og lækker hverdagsmad Mangler du en nem aftensmad, som der kan spises flere aftener i streg? Så er denne cremet kartoffelsuppe med spinat og gulerødder virkelig god. Børnene kan lide den, og det er nemt at lave en søndag eftermiddag til et par...

Se opskrifter på tilbehør

Tomatsalat med mozzarella

Tomatsalat er en sikker vinder, hvis du gerne vil servere noget frisk og lækkert som tilbehør til et godt stykke kød. Vi anbefaler, at man eksperimenterer en smule med dressingen. Nogle gange kan det være nødvendigt at smage til med salt og peber...

Elotes (grillet majs med topping)

Elotes - Hvad er det? Måske har du hørt om dem før - måske har du aldrig hørt det ord før - uanset gennemgår vi lige kort hvad de egentlig er. Elotes er i al sin enkelhed majskolber, der enten er grillede eller kogte, og derefter serveret med...

Fetacreme

Sådan en god fetacreme kan simpelthen redde samtlige retter - og ikke mindst peppe de rigtig gode retter endnu mere op. Fetacremen er også oplagt at bruge på madpakken sammen med et lille udvalg af grøntsagsstænger.  Fetacremen tager kun 10...

Rabarberkompot

I mange danske haver, står der rabarber, som der trives rigtig godt i det danske klima. Planten med de dybrøde stængler og store brede blade, smager fantastisk, hvis man tilbereder den. Vores klare favorit er at koge en simpel, men lækker kompot....

Patatas bravas

Patatas bravas er en skøn og lækker ret, som vi tit laver, når vi vil hygge os med en god omgang tapas. Med denne klassiske spanske ret kan du servere tapas for dine venner og familie og overraske dem med alternativ spise til det klassiske danske...

Æblekompot

En god krydret æblekompot med saftige, lidt syrlige æbler fra haven er det perfekte indslag til efterårets morgenbord!Er du ikke til de varme krydderier, eller vil du lave kompotten om sommeren, kan du nøjes med at bruges vanillesukker, som giver...

Syltede squash

Er du også ret glad for syltede agurker og syltede rødbeder? Så kan det også være, at du bliver ret vild med syltede squash, hvis du ikke har prøvet det før. De syltede squash var et nyt koncept for os, men vi kan godt anbefale at prøve denne...

Halloumi fries

Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave... Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve! Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

Sweet potato fries med timian citronsalt og dip

Med disse lækre sweet potatoes fries kan du hurtigt og nemt servere en anderledes omgang fritter for madelskerne i dit hjem.  Vores sweet potatoe fries er en sand succes i vores hjem, og vi laver derfor gerne en ekstra stor portion til når børne og...

Pasta med palmekål

Så er vi klar med en ny fortolkning af ricotta pastaen - nemlig pasta med palmekål. En rigtig lækker ret, der er perfekt til alle årstider - om det er forår, sommer, efterår eller vinter. Den smager fantastisk, kold som varm - og kan derfor også...
Summary
recipe image
Recipe Name
Andebryst med spidskålssalat
Published On

Hvad skal du have til morgenmad, frokost & aftensmad?

Vi har lavet madplan med en række lækre opskrifter til dig.

Hent dine gratis opskrifterne og madplanen her.

You have Successfully Subscribed!

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen