Andebryst med spidskålssalat

Skal du lave and til mortensaften? Eller måske er en hel and, for meget at lave til juleaften hjemme ved dig?

Et andebryst en nem og billig måde at få and på. Kødet er rigt på fedt og det bliver derfor virkelig mørt og saftigt ved tilberedning. Tilbehøret til andebrystet kan være mange ting.
Mange foretrækker at lave brun sovs, brunede kartofler og rødkål til anden. Det er også en virkelig lækker og klassisk kombination. Vi har dog valgt at lave en lidt anderledes udgave.

Andebryst på den vestjyske måde, med et twist

Bare rolig, andesovsen hører sig til et godt stykke andebryst – og den skal vi selvfølgelig ikke undvære.

Fedtet fra anden smelter af og laver den mest fantastiske sky at lave sovs på. Vi pifter vores andesovs op med en lille smule salvie, der er et helt fantastisk supplement til især fede retter.
Salvien fjerner det værste af den fede fornemmelse i sovsen, og fremhæver derudover den fantastiske smag. Desuden giver den en lækkert, men diskret, krydret smag til sovsen.
Herudover søder vi sovsen en lille smule, med vores sommerhonning, som giver den dejligste afrundede smag til sovsen.

Tilbehøret består desuden af små kartofler, og en spidskålssalat med en cremet italiensk dressing – et lidt mere friskt indslag til anden end den klassiske rødkål – og et andet bud på en kålsalat end rødkålssalaten med appelsin, som ikke alle er fan af.

Spidskålssalatens dressing består af vores italienske dressing krydderi, blandet op med lidt creme fraiche og fløde. Dressingen får et lille strejf af en mormor dressing, men med et krydret twist – og den er virkelig lækker.
Grøntsagerne i salaten kan du skifte lidt ud som du har lyst, med andre milde grøntsager, som f.eks. broccoli, blomkål, gulerødder eller edemamebønner.

Salaten kan du med fordel forberede som det første, så du har god tid til at kredse om dit andebryst og sovsen.

Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ lige her og gå på smagsopdagelse.

Vi håber, du har lyst til at prøve vores vestjyske udgave af den klassiske ret. 

Velbekomme.

 

Du skal bruge:

Til 4 personer

  • 4 stk. Andebryst
  • 800 g små kartofler
  • 4 dl madlavningsfløde
  • 1 terning oksebouillon
  • 2 spsk. majsstivelse
  • citronsaft
  • Sommerhonning
  • Sovsekulør
  • Salt og peber
  • Salvie

Spidskålssalaten

  • 0,5 stk. stort spidskålshoved
  • 1 bundt asparges
  • 3 stk. forårsløg
  • 150 g. ærter
  • 2 dl. creme fraiche
  • 0,5 dl fløde
  • 2 tsk. italiensk dressing
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
  2. Rens kartoflerne, men lad skindet blive på. Kog kartoflerne i saltet vand.
  3. Rids fedtet på andebrysterne på kryds og tværs. Undgå så vidt muligt at skære ned i kødet.
  4. Krydr andebrysterne med salt og friskkværnet peber og læg dem på en kold pande, med skindsiden nedad. (Brug en pande der kan tåle at komme i ovnen.)
  5. Stil panden med andebrysterne på en kogeplade og tænd for varmen.
  6. Steg andebrysterne ved middel varme i 10 min. uden at vende dem, indtil skindet er brunt.
  7. Vend derefter andebrysterne og sæt dem i ovnen mens de stadig er på panden.
  8. Lad andebrysterne stege videre i ovnen i 10-15 min, til de er svagt rosa, og lad dem derefter trække utildækket på et skærebræt. (Husk at gem stegeskyen på panden!)
  9. Stil panden med stegesky fra anden op på komfuret igen (Husk grydelapperne!)
  10. Tilsæt madlavningsfløden og bouillonterningen og lad det koge op under omrøring.
  11. Rør lidt majsstivelse ud i en kop vand og jævn sovsen til den har den tykkelse du kan lide.
  12. Smag sovsen til med salt, peber, salvie, citronsaft og lidt sommerhonning. Tilsæt også sovsekulør.

Spidskålssalaten:

  1. Halver dit spidskålshoved og snit spidskålen i så fine strimler du kan.
  2. Put det snittede spidskål i en si og skyl under kold, rindende vand. Lad det dryppe af i sien.
  3. Skyl dine asparges og knæk bunden af hvor aspargesen naturligt vil knække. (På den måde får du kun det friske asparges)
  4. Skær asparges i mundrette stykker på ca. 1-1,5 cm.
  5. Rens dine forårsløg og fjern bunden – hak eller klip hele forårsløget.
  6. Hvis du bruger frosne ærter tøes disse op og skylles blot inden de tilsættes salaten. Evt. kan de skoldes inden brug eller ved optøning.
  7. Rør en dressing sammen af creme fraiche, fløde, italiensk dressing krydderi og smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.
  8. Saml. hele salaten og vend den godt med dressingen.

Skær til sidst dit andebryst i skiver og server den dejligste ret for venner og familie.

Velbekomme

Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Salvie

39,95 kr.

Sommer Honning

39,95 kr.

Italiensk dressing

39,95 kr.

Havsalt

39,95 kr.

Privat: Peberblanding 4 peber luksus kværn

54,95 kr.

Se opskrifter på kød-fri retter

Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Misosuppe

Misosuppe er en meget enkel og lækker suppe. Den består af en base, selve suppen, lavet på sojabønnepastaen Miso og en bouillon. Dertil tilføjer man diverse ingredienser - som regel nudler og grøntsager. Suppen kan også indeholde både fisk og kød...

Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

Halloumi fries

Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave... Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve! Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

Elotes (grillet majs med topping)

Elotes - Hvad er det? Måske har du hørt om dem før - måske har du aldrig hørt det ord før - uanset gennemgår vi lige kort hvad de egentlig er. Elotes er i al sin enkelhed majskolber, der enten er grillede eller kogte, og derefter serveret med...

Halloumi Grillspyd

Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

Tortillapizza med pesto

Når det skal være nemt, men stadig lækkert er tortillapizzaer et rigtig godt bud! Tortillapizzaer er blevet mere og mere populære, hvilket vi godt kan forstå, da de både er nemme at lave, smager virkelig godt og så sparer du endda en del på...

Tortilla med bønnemos

Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

Vodka penne med mascarpone og peber rosé

Super lækker vodka penne, som smager himmelsk. Retten er perfek til børnefri weekend eller date-night med kæresten eller ægtefællen. Holder I parmiddag, vil denne ret også være et godt bud på den perfekte start på en god og sjov aften med...

Se opskrifter på frokostretter

Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Lakseroulade

Lakseroulade er en lækker måde at få fisk på. Den fede røgede fisk, sammen med den friske spinat og den krydrede, velsmagende flødeost er en skøn kombination, med mange anvendelsesmuligheder. Lakserouladen kan både bruges til at indgå i et...

Æggesalat med Hawaii krydderi

En æggesalat, lidt udover det sædvanlige! - Sådan vil vi beskrive denne opskrift på en enkel, men utroligt lækker æggesalat. I æggesalaten skal du kun bruge 4 ingredienser, for at få et virkeligt velsmagende pålæg til dit kolde bord, brunchen,...

Kyllingesandwich

En kyllingesandwich med lækkert brød og en velsmagende dressing går man aldrig galt i byen med. Kyllingen er lækker og krydret og den kolde dressing med masser af smag og skønne krydderurter er det perfekte supplement dertil. En nem og sund frokost...

Rugbrødssandwich

En sandwich i madpakken slår aldrig fejl - og bytter du det hvide brød ud med et grovere brød, eller som her friskbagt rugbrød, får du en mere mættende og fiberrig frokost, der kan holde dig kørende i mange timer. Der er intet som et friskbagt...

Empanadas med kylling

Empanadas minder mest af alt om en pirog eller sagt med andre ord - brød med fyld. Ordet empanada stammer det spanske ord empanar som nogenlunde oversættes til paneret. Til empanadas bruges en form for tærtedej. Du kan lave den selv, men du kan...

Bagel med ramsløg og Philadelphia ost

Du skal bruge: Til 1 bagel Bagel Salat og grøntsager, såsom tomater, agurk, avocado, rødløg og rucola. Røget laks (du kan også bruge rejer) Philadelphia ost Ramsløg krydderi Sådan gør du: Læg 1 spsk. tørret ramsløg i en skål med lidt koldt vand, og...

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

Mini pizza

Elsker du også pizza? - Det gør vi!Derfor har vi lavet denne lækre opskrift til dig på skønne minipizzaer, også kendt som pizza bites, som er perfekte til madpakken, en picnic, eller når du har lyst til et lækkert mellemmåltid. De er nemme at lave...

Mexicanske tortillas

Mexicanske tortillas bliver mere og mere populære herhjemme. Det tynde lækre brød kan fyldes med alverdens skøn fyld, og man opnår en nem og lækker ret, på ingen tid! Vi har valgt at lave en helt klassisk udgave, som vi kender det herhjemme, af en...

Se opskrifter til fester og gæster

Chokoladekage med hvid ganache

En lækker og delikat dessert til Nytår, som dine gæster vil elske dig for: Chokoladekage med Hvid ganache – prøv opskriften her!

Lakseroulade

Lakseroulade er en lækker måde at få fisk på. Den fede røgede fisk, sammen med den friske spinat og den krydrede, velsmagende flødeost er en skøn kombination, med mange anvendelsesmuligheder. Lakserouladen kan både bruges til at indgå i et...

Gyoza: Japansk dumbling med svinekød

Gyoza er en japansk dumpling, som er en halvmåneformede dampet dumpling, som pandesteges og er fyldt med hakket svinekød og grøntsager. Dumplings er en populær kategori i det asiatiske køkken, og er samtidig blevet utrolig populært i Danmark på...

Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Oksefilet med cheddar-kartofler

Lækker og elegant hovedret til nytår som med garanti sende dine gæster hjem mætte. Oksefilet med cheddar, kartofler, bacon-gulerødder og rødvinssauce.

Forret til nytår – tapas

Tapas kan alle være med på og er en perfekt forret til nytår. Der er uendeligt mange muligheder. Vi har samlet et par stykker her.

Grøn risotto med squash, ærter og citron

Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag - perfekt til både de varme sommermåneder, men også til de...

Caramel Cheesecake

Lækker og kendt dessert til nytår. Den er simpel og lige til at gå til. Selve cheesecaken kan oveni købet laves dagen før.

Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Vestjyske Delikatesser har lavet et perfekt svar på en opskrift når det skal være nemt og lækkert: Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Jordskokkesuppe med chorizo og æble

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi herhjemme er vilde med suppe, både børn såvel som voksne - og derfor vil vi meget gerne dele vores version af jordskokkesuppe med dig. En jordskokkesuppe frisket op med chorizo og æble. Det tager blot 10-15...
Summary
recipe image
Recipe Name
Andebryst med spidskålssalat
Published On

Hvad skal du have til morgenmad, frokost & aftensmad?

Vi har lavet madplan med en række lækre opskrifter til dig.

Hent dine gratis opskrifterne og madplanen her.

You have Successfully Subscribed!

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen