Andebryst med spidskålssalat

Skal du lave and til mortensaften? Eller måske er en hel and, for meget at lave til juleaften hjemme ved dig?

Et andebryst en nem og billig måde at få and på. Kødet er rigt på fedt og det bliver derfor virkelig mørt og saftigt ved tilberedning. Tilbehøret til andebrystet kan være mange ting.
Mange foretrækker at lave brun sovs, brunede kartofler og rødkål til anden. Det er også en virkelig lækker og klassisk kombination. Vi har dog valgt at lave en lidt anderledes udgave.

Andebryst på den vestjyske måde, med et twist

Bare rolig, andesovsen hører sig til et godt stykke andebryst – og den skal vi selvfølgelig ikke undvære.

Fedtet fra anden smelter af og laver den mest fantastiske sky at lave sovs på. Vi pifter vores andesovs op med en lille smule salvie, der er et helt fantastisk supplement til især fede retter.
Salvien fjerner det værste af den fede fornemmelse i sovsen, og fremhæver derudover den fantastiske smag. Desuden giver den en lækkert, men diskret, krydret smag til sovsen.
Herudover søder vi sovsen en lille smule, med vores sommerhonning, som giver den dejligste afrundede smag til sovsen.

Tilbehøret består desuden af små kartofler, og en spidskålssalat med en cremet italiensk dressing – et lidt mere friskt indslag til anden end den klassiske rødkål – og et andet bud på en kålsalat end rødkålssalaten med appelsin, som ikke alle er fan af.

Spidskålssalatens dressing består af vores italienske dressing krydderi, blandet op med lidt creme fraiche og fløde. Dressingen får et lille strejf af en mormor dressing, men med et krydret twist – og den er virkelig lækker.
Grøntsagerne i salaten kan du skifte lidt ud som du har lyst, med andre milde grøntsager, som f.eks. broccoli, blomkål, gulerødder eller edemamebønner.

Salaten kan du med fordel forberede som det første, så du har god tid til at kredse om dit andebryst og sovsen.

Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ lige her og gå på smagsopdagelse.

Vi håber, du har lyst til at prøve vores vestjyske udgave af den klassiske ret. 

Velbekomme.

 

Du skal bruge:

Til 4 personer

  • 4 stk. Andebryst
  • 800 g små kartofler
  • 4 dl madlavningsfløde
  • 1 terning oksebouillon
  • 2 spsk. majsstivelse
  • citronsaft
  • Sommerhonning
  • Sovsekulør
  • Salt og peber
  • Salvie

Spidskålssalaten

  • 0,5 stk. stort spidskålshoved
  • 1 bundt asparges
  • 3 stk. forårsløg
  • 150 g. ærter
  • 2 dl. creme fraiche
  • 0,5 dl fløde
  • 2 tsk. italiensk dressing
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
  2. Rens kartoflerne, men lad skindet blive på. Kog kartoflerne i saltet vand.
  3. Rids fedtet på andebrysterne på kryds og tværs. Undgå så vidt muligt at skære ned i kødet.
  4. Krydr andebrysterne med salt og friskkværnet peber og læg dem på en kold pande, med skindsiden nedad. (Brug en pande der kan tåle at komme i ovnen.)
  5. Stil panden med andebrysterne på en kogeplade og tænd for varmen.
  6. Steg andebrysterne ved middel varme i 10 min. uden at vende dem, indtil skindet er brunt.
  7. Vend derefter andebrysterne og sæt dem i ovnen mens de stadig er på panden.
  8. Lad andebrysterne stege videre i ovnen i 10-15 min, til de er svagt rosa, og lad dem derefter trække utildækket på et skærebræt. (Husk at gem stegeskyen på panden!)
  9. Stil panden med stegesky fra anden op på komfuret igen (Husk grydelapperne!)
  10. Tilsæt madlavningsfløden og bouillonterningen og lad det koge op under omrøring.
  11. Rør lidt majsstivelse ud i en kop vand og jævn sovsen til den har den tykkelse du kan lide.
  12. Smag sovsen til med salt, peber, salvie, citronsaft og lidt sommerhonning. Tilsæt også sovsekulør.

Spidskålssalaten:

  1. Halver dit spidskålshoved og snit spidskålen i så fine strimler du kan.
  2. Put det snittede spidskål i en si og skyl under kold, rindende vand. Lad det dryppe af i sien.
  3. Skyl dine asparges og knæk bunden af hvor aspargesen naturligt vil knække. (På den måde får du kun det friske asparges)
  4. Skær asparges i mundrette stykker på ca. 1-1,5 cm.
  5. Rens dine forårsløg og fjern bunden – hak eller klip hele forårsløget.
  6. Hvis du bruger frosne ærter tøes disse op og skylles blot inden de tilsættes salaten. Evt. kan de skoldes inden brug eller ved optøning.
  7. Rør en dressing sammen af creme fraiche, fløde, italiensk dressing krydderi og smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.
  8. Saml. hele salaten og vend den godt med dressingen.

Skær til sidst dit andebryst i skiver og server den dejligste ret for venner og familie.

Velbekomme

Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Privat: Salvie

39,95 kr.

Privat: Sommer Honning

39,95 kr.

Italiensk dressing

45,00 kr.

Havsalt

45,00 kr.

Peberblanding 4 peber luksus kværn

50,00 kr.

Se opskrifter på kød-fri retter

Guacamole

Er du også fan af den cremede og lækre dip guacamole? Det er vi! Vores guacamolekrydderi er specielt udviklet til at forbedre smagsoplevelsen af guacamole ved at tilføje den perfekte balance af krydderier. De helt rigtige krydderier Guacamole er en...

Gnocchi

Oplev en harmonisk kombination af krydderier og lækker pesto med vores opskrift på gnocchi med salvie. Denne opskrift bringer sammen den bløde og delikate smag af hjemmelavede gnocchi og den autentiske smag af vores Pesto Tapas Salsa fra Vestjyske...

Fettuccine med citronpeber

Leder du efter en simpel, men lækker pastaret, der kan imponere dine smagsløg? - Så er denne fettuccine med citronpeber lige noget for dig! Denne ret er fyldt med smagfulde ingredienser, der komplimenterer hinanden perfekt. Citronpeberet tilføjer...

Bagte auberginer

Auberginer er en alsidig grøntsag, der kan tilberedes på mange forskellige måder. En af de bedste måder at nyde auberginer på, synes vi er ved at bage dem og fylde dem med en lækker og velsmagende blanding af hakket aubergine, tomater, rød og grøn...

Avocadomad med krydderolie

En avocadomad med krydderolie, salt og peber er en fantastisk og sund måde at starte dagen på. Denne lækre ret er nem at tilberede og fyldt med smag og ernæringsværdi. Denne avocado-mad er perfekt som en sund og nærende morgenmad eller frokost. Den...

Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Misosuppe

Misosuppe er en meget enkel og lækker suppe. Den består af en base, selve suppen, lavet på sojabønnepastaen Miso og en bouillon. Dertil tilføjer man diverse ingredienser - som regel nudler og grøntsager. Suppen kan også indeholde både fisk og kød...

Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

Halloumi fries

Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave... Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve! Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

Se opskrifter på frokostretter

Fiskefrikadeller

Er du på udkig efter en gastronomisk oplevelse med fiskefrikadeller, der vil tage dine smagsløg med på en rejse fyldt med spændende krydderier? Så er du kommet til det rette sted! Vi præsenterer en enkel, men utrolig lækker opskrift på...

Avocadomad med krydderolie

En avocadomad med krydderolie, salt og peber er en fantastisk og sund måde at starte dagen på. Denne lækre ret er nem at tilberede og fyldt med smag og ernæringsværdi. Denne avocado-mad er perfekt som en sund og nærende morgenmad eller frokost. Den...

Æggesalat med Hawaii krydderi

En æggesalat, lidt udover det sædvanlige! - Sådan vil vi beskrive denne opskrift på en enkel, men utroligt lækker æggesalat. I æggesalaten skal du kun bruge 4 ingredienser, for at få et virkeligt velsmagende pålæg til dit kolde bord, brunchen,...

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

Gnocchi

Oplev en harmonisk kombination af krydderier og lækker pesto med vores opskrift på gnocchi med salvie. Denne opskrift bringer sammen den bløde og delikate smag af hjemmelavede gnocchi og den autentiske smag af vores Pesto Tapas Salsa fra Vestjyske...

Koldhævede boller med smag

Koldhævede boller er en nem og utrolig lækker måde at lave boller på, og så kan de spises til stort set alt. Disse koldhævede boller skal hæve i 8-12 timer - gerne mere, hvis du har tålmodigheden til det.  Disse boller er ikke som helt almindelige...

Tortilla med bønnemos

Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

Kyllingesandwich

En kyllingesandwich med lækkert brød og en velsmagende dressing går man aldrig galt i byen med. Kyllingen er lækker og krydret og den kolde dressing med masser af smag og skønne krydderurter er det perfekte supplement dertil. En nem og sund frokost...

Lakseroulade

Lakseroulade er en lækker måde at få fisk på. Den fede røgede fisk, sammen med den friske spinat og den krydrede, velsmagende flødeost er en skøn kombination, med mange anvendelsesmuligheder. Lakserouladen kan både bruges til at indgå i et...

Mini pizza

Elsker du også pizza? - Det gør vi!Derfor har vi lavet denne lækre opskrift til dig på skønne minipizzaer, også kendt som pizza bites, som er perfekte til madpakken, en picnic, eller når du har lyst til et lækkert mellemmåltid. De er nemme at lave...

Se opskrifter til fester og gæster

Forret til nytårsaften: Torsk på bund af gulerodspuré

Simpel og elegang forret til nytårsaften med traditionel torsk og gulerodspure. Find opskriften her på Vestjyske Delikatesser.

Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Vestjyske Delikatesser har lavet et perfekt svar på en opskrift når det skal være nemt og lækkert: Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Rejesalat

Benyt denne nemme rejesalat til enhver anledning. Den egner sig perfekt til forretter og tager kun 10 minutter at lave.

Chokoladebombe med jordbær mousse

Ja, vi indrømmer det blankt! Vi elsker brownie! Og når en luftig og lækker brownie kan kombineres med en let og lækker jordbærmousse, så bliver det ikke ret meget bedre i følge vores maver. Så her får du opskriften på vores chokoladebombe med vores...

Panna cotta med havtorn

Vestjyske Delikatesser giver dig her et forslag, til en traditionel dessert til nytår. Du kan lave den dagen før. Det bliver den faktisk en anelse bedre af.

Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

Oksefilet med cheddar-kartofler

Lækker og elegant hovedret til nytår som med garanti sende dine gæster hjem mætte. Oksefilet med cheddar, kartofler, bacon-gulerødder og rødvinssauce.

Tapasbrød

Tapas er små retter fra den spanske kultur, der traditionelt serveres sammen med drikkevarer og drinks på barer. Tapas er en form for social dining og kan variere fra simple småretter såsom oliven, pesto og mandler til mere omfangsrige retter som...

Hovedret til nytår: Grillede oksemørbradbøffer

Lækker hovedret til nytår: Grillede oksemørbradbøffer, rodfrugtgratin, Ciabattabrød med fetacreme, Hjertesalat med ost, chorizo og ristede cashewnødder

Svampesuppe

Er du også ret glad for suppe? Suppe er en herlig spise, når det begynder at blive koldt udenfor. Vi får derfor især meget suppe om efteråret og vinteren, så varmen rigtig kan få lov til at sprede sig i kroppen.  Vores svampesuppe er især god, hvis...
Summary
recipe image
Recipe Name
Andebryst med spidskålssalat
Published On
0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen