Panna cotta med havtorn
Vestjyske Delikatesser giver dig her et forslag, til en traditionel og lækker dessert. Du kan lave den dagen før. Det bliver den faktisk en anelse bedre af.
Panna Cotta
Panna cotta er en populær italiensk dessert, der er kendt for sin silkebløde konsistens og delikate smag. Navnet “panna cotta” betyder bogstaveligt talt “kogt fløde” på italiensk, og det er netop fløden, der er hovedingrediensen i denne fortryllende dessert. I vores version af panna cotta, tilføjer vi et lækkert tvist ved at erstatte den traditionelle fløde med cremet kærnemælk, der tilfører en let syrlighed og en forfriskende note.
Havtorn
Men det er ikke kun kærnemælken, der giver denne opskrift sin unikke karakter. Vi har valgt at inkludere vores tørrede havtornsbær for at tilføje en syrlig kontrast til den bløde panna cotta. Havtornsbærene, der er en næringsrig og antioxidant-rig frugt, er tørret til perfektion og bevaret i deres fulde smagspotentiale.
Når du tilbereder denne nytårsdessert, vil du opdage, at havtornsbærrene spiller en afgørende rolle i både smag og præsentation. De tilføjer en vidunderlig frisk syrlighed, der balancerer perfekt med den sødme, som panna cotta’en har.
Vi er begejstrede for at præsentere dig for denne fortryllende kombination af den luksuriøse konsistens i kærnemælks panna cotta og den syrlige karakter af vores tørrede havtornsbær, i havtornsgelen. Dette er en dessert, der vil imponere dine gæster og skabe en mindeværdig afslutning på nytårsaften eller enhver anden hyggelig aften.
Så sæt i gang med at lave denne opskrift og lad panna cotta med havtorngele, blive kronen på værket til din festlige menu.
En super fin og enkel dessert, eksempelvis til nytår. I de små fine glas får du den blødeste kærnemælks panna cotta og en syrlig gele af havtorn, pyntet med lækker hvid chokolade.
Vi anbefaler følgende vin:
“Kopke Colheita 1999“
Portugisisk portvin der er let røget og har en sødmefuld dugt af tørrede frugter – heriblandt rosin og sveske. Den er lagret i minimum 18 år.
Du skal bruge:
Til 6 glas:
Panna cotta:
- 3 husblas blade
- 3 dl piskefløde
- 4 dl kærnemælk
- 100 g sukker
- 1 vaniljestang – kornene herfra
- 1 citron – saften herfra
Gelé af havtorn:
- 1 dl tørret havtorn fra Vestjyske Delikatesser
- 3 dl vand
- 2 dl sukker
Hvid chokoladedrys:
- 1 plade hvid chokolade
Pynt:
- F.eks. skovsyreblomster
- Tallerkensmækker
Sådan gør du
Panna cotta:
- Udblød husblas i koldt vand efter anvisning på pakken.
- Kom fløde, sukker og vanilje i en gryde.
- Det skal være lige på kogepunktet,
- Vrid husblassen fri for vand.
- Rør den ud i gryden.
- Rør rundt indtil det er opløst og hæld derefter massen over i en skål.
- Nu skal du tilsætte kærnemælken lidt ad gangen og røre rundt.
- Du kan smage til med citronsaft.
- Fordel massen i 6 glas.
- Lad den sætte sig i køleskabet i minimum 4 timer. Gerne natten over.
Havtorn gele:
- Udblød husblas i vand
- Hæld havtorn, sukker og vand i en gryde.
- Når sukkeret er smeltet skal det koge i ca 5 minutter.
- Lad det trække i ca 1 time.
- Hæld det igennem et klæde når det har trukket, eller en meget fin si.
- Herefter kan du koge siruppen op, til den ønskede tykkelse
- Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i gryden.
- Lad det køle af og fordel siruppen i glassene, ovenpå panna cottaen.
- Lad det trække i køleskabet en times tid, indtil geléen sætter sig.
Hvid chokoladedrys:
- Riv din chokolade med en kniv og få det flotteste drys.
Til slut
Nu skal der anrettes, så det er et nytår værdigt.
Anret panna cottaerne med spiselige blomster og hvid chokoladedrys.
Privat: Havtorn bær
44,95 kr.