Asiatisk inspireret kylling i karry

Det asiatiske køkken er velkendt for deres mange lækre smagsnuancer, og mange danskere elsker også, at krydre deres madrepertoire med de lidt mere spicy udgaver, som østens retter byder på.
Der er ikke sparet på krydderierne – ej heller smagen!
Vi har lavet en let og lækker asiatisk inspireret kylling i karry opskrift til dig.
Du kan lave den på 15-20 min, og så smager det bare skønt! Du kan skrue lidt på ingredienserne, hvis smagen skal være lidt mildere.
Retten her har vi lavet med nudler.
Du kan også sagtens undlade at tilsætte nudlerne, og i stedet servere retten med ris.
Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ lige her og gå på smagsopdagelse.
Vi håber, at du har lyst til at prøve vores lynhurtige asiatisk inspirerede kylling i karry! Se opskriften og find ingredienserne længere nede.
Du skal bruge:
Til 4 personer
- 500 g. kyllingebryst filet
- 1 bundt forårsløg
- 1 rødløg
- 3 tsk. Hvidløg hakket
- 2 store gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 1 spsk. ingefær malet
- 1,5 tsk. carry
- 1,5 tsk carry thai
- 1 tsk. Peberblanding i kværn
- 2 spiseskefulde fish sauce
- 6 deciliter bouillon (grøntsag eller kylling)
- 1 dåse kokosmælk
- 250 gram nudler
Sådan gør du:
- Skær kyllingen i mundrette stykker.
- Snit forårsløg i skiver.
- Halver rødløget og skær i tynde skiver.
- Skræl gulerødderne og skær i tynde strimler. Alternativt kan de rives groft.
- Skær peberfrugten i tynde skiver.
- 3 tsk. Hakket hvidløg lægges i blød i et par tsk. Vand.
- Kog og klargør 6 dl. Bouillon.
- Brug en stor sauterpande eller wok, varm noget olie heri og svits kyllingekødet i et minuts tid, mens du vender det rundt.
- Tilsæt forårsløg, peberfrugt, gulerødder og rødløg. Steg et minuts tid.
- Tilsæt nu krydderierne: ingefær, hakket hvidløg, carry, carry thai og peberblandingen.
- Tilsæt fish sauce, bouillon og kokosmælk.
- Til sidst tilsættes de tørre nudler til retten. Lad det simre lidt, ved svag varme i 5 min, til nudlerne er bløde.
- Smag til med salt, mere peber og evt. mere karry. Serveres med det samme.
Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?
Se opskrifter på kød-fri retter
Se opskrifter på frokostretter
Se opskrifter til fester og gæster
Umami
Umami er nøgleordet bag velsmagen fra det asiatiske køkken! Du kommer ikke udenom elementer, som især Fish Sauce, der er en helt stor spiller, hvis dine retter skal indeholde det såkaldte umami.
Du har sikkert hørt udtrykket umami før. Den der smagsoplevelse der helst skal være til stede sammen med det salte, det søde, det sure og det bitre. Umami kan være svær at definere, men kan bedst beskrives som fyldig og velsmagende. Det er altså det der element, der kan løfte en hel ret, uden man helt kan sætte ord på hvordan.
