Pasta med ovnbagte grøntsager
Vi er gået vegansk i denne opskrift. Vores fotograf tager nemlig billeder til en ny vegansk kogebog, og vi har fået lov til at dele en af Vegansk Mad & Drikkes opskrifter.
Du kan sagtens tilføje kød til opskriften, og vi har lavet lidt anbefalinger til kødvalget sidst i opskriften.
Retten tager udgangspunkt i en masse skønne krydderier. Hvis du gerne vil have fingrene i alle krydderierne, som du skal bruge til denne ret, så har vi lavet en kasse klar til dig, hvor du sparer 10 %. Den veganske kasse finder du lige her.
Du skal bruge:
Til 4 personer
Pasta med ovnbagte grøntsager
- 2 squash skæret i tern
- 3 dl champignon
- 1 dl peber – skåret i tern
- 4 fed hvidløg hakket
- 1/2 dl tyndskåret fennikel
- 1/2 dl forårsløg
- 3 spsk. krydderolie med basilikum
- 1/2 dl Kalamata oliven
- 1 spsk. tørret persille
- 1 spsk. tørret basilikum
- 2 spsk. balsamico
- 2 tsk. soya
- 2 tsk. tørret oregano
- 1 tsk. tørret timian
- 1 tsk. kværnet 4-korns peber blanding
Sådan gør du
Start ud med at forvarme ovnen på 190 grader varmluft. Derefter snitter du grøntsagerne i mindre stykker og lægger dem i et ildfast. Vend dem i olien og i krydderierne, inden du sætter grøntsagerne i ovnen i 15 minutter.
Hvis du er mere til stegte grøntsager, kan du også sagtens komme alle grøntsagerne på panden og svitse ved høj varme, og så skrue ned på lavt blus.
Når grøntsagerne er kommet i ovnen, koger du pastaen efter anvisning på pakken, og hvis du nu ikke helt kan undvære kødet, så kan du sagtens tilsætte kylling, rejer, fisk eller pølse.
Hvis du tilsætter rejer eller fisk til retten, så skift gerne soyaen ud med 1 spsk. fiskesause.