Pizza med tortillabund
Denne pizza med pesto er super nem at lave, da den er lavet på tortillas pandekager som bund. Du er selvfølgelig også meget velkommen til lave din egen bund, som du kan finde opskriften på længere nede på siden.
Pizzaen er som udgangspunkt lavet uden kød, men du kan selv bestemme, om der skal kød på eller om den skal være vegansk.
Du skal bruge:
Til 1 tortilla pizza
- Tortilla pandekage
- Tomater
- Ost
- Ketchup eller lav din egen tomatpuré med vores tomatchips
- Pesto – vælg din favorit her
Hvis du ønsker at have kød på din pizza, så kan du bruge sprød bacon eller seranoskinke.
Sådan gør du:
Fordel lidt ketchup eller hjemmelavet tomatpuré på din tortillas pandekage.
Ønsker du kød på din pizza, så er det nu du putter din seranoskinke på (vælger du i stedet bacon, så steg denne for sig selv, så du kan bruge det som topping, når pizzaen er færdig.)
Put lidt ost på pizzaen, og bag den i ovnen i 5 min. i en forvarmet ovnen på 175 grader (varmluft).
Lav nu din ønskede pesto (det kan eksempelvis være grøn pesto, rød pesto, pesto chili eller måske vores pesto pizza krydderi) ved at blande krydderiet med vand og olie. Se anvisningen på krydderiglasset.
Når de 5 min. er gået, tager du pizzaen ud af ovnen og putter lidt skiver tomater på. Læg pizzaen ind i ovnen igen, og lad den bage færdig i yderligere 5 min.
Tag nu pizzaen ud og smør din hjemmelavet pesto ud på pizzaen, så det er ligeligt fordelt.
Velbekomme.
Bag din egen pizzabund
Du skal bruge:
Til 1 pizzabund
- 370 g hvedemel eller anden grov mel
- 1 spsk bagepulver
- 2 tsk salt
- 175 ml vand (evt. lidt mere)
- 2 spsk olivenolie
Sådan gør du:
Bland alle tørre ingredienser i en skål.
Bland olivenolie og vand i en anden skål/litermål.
Tilføj nu væsken over i skålen med de tørre ingredienser lidt af gangen, og rør indtil dejen er fast og klæbrig.
Hæld lidt ekstra mel ud på bordet og ælt nu videre på dejen på bordet. Rul nu dejen ud til en stor pizza.
Tilsæt fyld og bag pizzaen i ovnen ved 250 grader (almindelig ovn) i 10-12 min.