One pot pasta med chorizo

Vi er helt vilde med one pot pasta, når det lige skal gå lidt stærkt i hverdagen, og der gerne må være rester til madpakkerne eller aftensmaden dagen efter. One pot pasta kan varieres i en uendelighed, bare der er pasta i, kan fantasien egentlig få frit løb.
Her får du vores ynglingsopskrift på den populære ret, men brug gerne det, du har i køleskabet. Selve køddelen i denne opskrift er chorizo, men du kan også sagtens bruge tørret skinke, kyllingestykker, tynde kalkunstrimler eller bacon.
Hvis du ønsker en vegansk udgave, så kan du bruge champignon og ærter som “hovedindgredienser” og fylde gryden op med spinat, tomater og bønner.
På krydderisiden så bruger vi i denne opskrift vores pesto pasta og frisk basilikum. Pesto pasta kan også skiftes ud med med vores andre pestoer, hvis du har lidt på hylden af fx pesto toscana eller pesto pizza.
Er du klar til at komme i gang? – Bon appetit!
Du skal bruge:
Til 4 personer
- 350 gram fuldkornsspaghetti
- 1 dåse hakket tomater
- 1 hakket løg eller 2 tsk. løg granulat
- 2 fed presset hvidløg eller 1 tsk. tørret hvidløg
- 6 dl grøntsagsboullion
- 1 squash – groft revet
- 12 cherrytomater i halve dele
- 30 gram spinat
- 1 rød peber i tynde skiver
- 150 gram chorizo pølse i små tern
- 1 spsk. pesto pasta
- Lidt salt og peber
Tilbehør: Bruschetta
Sådan gør du:
Opskriften er ufattelig nem. Du tager blot alle ingredienserne og klargøre på forhånd, og så tilsættes det hele i en stor gryde.
Herefter bringer du gryden i kog i 12 minutter, indtil pastaen er kogt færdig, og så er der faktisk klar til servering.
Vi plejer dog at bruge lidt bruschetta til at toppe retten med lige inden servering. Det giver en herlig smag.
Velbekomme.