Forret til nytår – tapas

Vi har været i køkkenet og lavet vores bud på en lækker forret til nytårsaften, som vi holder meget af her i huset. Det er nemlig tapas.

Tapas kan alle være med på. Det sværeste ved tapas er blot at vælge de få udvalgte retter mellem alle de muligheder, der findes. Vi har derfor samlet et par stykker her, som vores gæster altid er glade for at få serveret – både til nytårsaften og resten af året rundt.

En lækker forret med spansk inspireret råvarer og selvfølgelig alle de lækre pestoer og bruchettaer, som vores familie og venner har været med til at udvikle hen over årene.

Hvis du får lyst til at dele din egen tapas inspiration med os andre, så del hellere end gerne dit billede på Instagram og tag @vestjyskedelikatesser. Så deler vi det videre ud som inspiration til vores søde følgere.

Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ lige her og gå på smagsopdagelse.

Tapasmenuen til forretten nytårsaften

  • Røget laks med rygeostcreme, parmesanflager og ærteskud
  • Bagte kartoffelskiver med vores fetacreme og serranoskinke
  • Brødstykker med ost, æble og parmaskinke
  • Bruchetta med parmaskinke
  • Bresaolaruller
  • Pesto
  • Aioli

Selvfølgelig skal du have fat i de sædvanlige tapas oste og brødudskæringer til dit tapasbord.  Tapas er så forskellig fra person til person og det afhænger af, hvad man har lyst til, at servere for sine gæster.

Du skal bruge:

Røget laks med rygeostcreme, parmesanflager og ærteskud:

  • Røget laks
  • Parmesanost
  • Ærteskud
    Rygeostcremen:
  • Rygeost
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 spsk. urter efter dit valg. F.eks. vores Provence krydderi.

OBS: Rygeostcremen kan også bruges i snackpeber og bages kort i ovnen.

 

Bagte kartoffelskiver med vores fetacreme og serranoskinke:

  • 2-3 store bagekartofler
  • 2 spsk. smagsneutral olie
  • Salt og peber
  • Fetacreme – Find vores opskrift her.
  • Serranoskinke, eller anden spansk tørret kød.

Brødstykker med ost, æble og parmaskinke:

  • 2 skiver tapasbrød (kan købes) eller ristet hvidt brød/rugbrød
  • Træspyd
  • 2 æbler
  • 1 hvidskimmelost (f.eks. Castello White)
  • Parmaskinke eller chorizopølse.
  • Pynt: Frisk basilikum

Bruchetta med parmaskinke:

  • Parmaskinke eller anden spansk tørret kød.
  • 1 spsk. Bruschetta fra Vestjyske Delikatesser.
  • 1,5 spsk. vand
  • Lidt smagsneutral olie
  • Pynt: Frisk basilikum

Bresaolaruller:

  • 60 g bresaola
  • 80 g naturel friskost
  • Lidt oregano
  • 1 peberfrugt (Det bliver rigtig lækkert hvis peberfrugten, lige får en hurtig tur på grillen)

Pesto:

  • Valgfri pesto. Du kan finde vores pestoer lige her.

Aioli:

Sådan gør du

Røget laks med rygeostcreme, parmesanflager og ærteskud:

  1. Her koncentrerer vi os om rygeostcremen.
  2. Bland rygeosten med creme fraiche, indtil den er ensartet.
  3. Vend dine krydderier i.
  4. Smag til med salt og peber

Du kan vælge at anrette på store fade og lave “tag selv” eller portionsanrette. Laksen kommer på først, dernæst rygeostcremen i små “dutter” og pynt med parmesanflager og ærteskud.

Bagte kartoffelskiver med vores fetacreme og serranoskinke:

  1. Opskriften på fetacreme finder du her.
  2. Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  3. Skræl kartoflerne
  4. Skær kartoflerne i 3 mm tynde skiver – Brug evt. et mandolinjern.
  5. Læg kartoffelskiverne på en bageplade.
  6. Pensl dem med olie og drys med salt og peber.
  7. De bages i 25-30 minutter – indtil de har en flot gylden farve.
  8. Klip eller skær din spanske skinke ud i små stykker- Du kan stege dem på panden, på samme måde som du steger bacon.

Anret: Du giver hver kartoffelskive en dut fetacreme og drysser med serrano stykker.

Brødstykker med ost, æble og parmaskinke:

  1. Halver æblerne og fjern stilk og kærnehus.
  2. Du skal bygge disse, på træspydene.
  3. På spyddet sætter du: Sammenfoldet skinke, æbleskive, ost og æbleskive igen.
  4. Bag dem ca 3 min i ovnen ved 200 grader.
  5. Sæt dem bagefter på en skive brød.

Bruchetta med parmaskinke:

  1. Bland 1 spsk. bruschetta krydderi med 1,5 spsk vand og lad det trække lidt.
  2. Tilsæt derefter lidt olie.
  3. Smør bruschettaen ud på brødet og læg sammenfoldet parmaskinke over
  4. Bag dem ca. 8-10 minutter i ovnen.

Bresaolaruller:

  1. Rør ost og oregano sammen.
  2. Smør blandingen på bresaolaen.
  3. Skær peberfrugten ud i tern af ca 2*2 cm.
  4. Rul bresaolaen sammen om peberfrugten og stik et lille spyd i hver.

Aioli:

Bland hvidløgsaioli og creme fraiche sammen.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen