Syltede agurker
Mangler du inspiration til en hyggelig aktivitet med børnene?
Eller er du også glad for hjemmelavet syltede agurker?
Så er du kommet til det rette sted, for vi har nemlig været i køkkenet og eksperimenteret med vores egen opskrift på syltede agurker.
Syltede agurker kan peppe mange hverdagsretter op, og vi kan ikke løbe fra, at vi er ret glade for varm leverpostej, bacon og syltede agurker til weekendens frokostbord.
De syltede agurker kan også bruges på hotdogs med for eksempel kyllingepølser og almindelige pølser eller som tilbehør til kylling med ovnstegte kartofler.
Du skal bruge:
Til 1 stor portion
Syltede agurker
- 2 agurker
- 5 dl æblecidereddike
- 1,25 dl kogende vand
- 175 gram sukker
- 2 tsk. stensalt
- 2 tsk. hvide peberkorn
- 3-4 laurbærblade
Hvis du ikke har æblecidereddike på lager, så kan du sagtens skifte den ud med almindelig lagereddike.
Sådan gør du
Først skal agurkerne skæres i helt tynde skiver. Her kan du med fordel få stor glæde af et mandolinjern, hvis der ikke er alt for små fingre indblandet 😉
Derefter spreder du agurkeskiverne ud på en tallerken og drysser lidt salt ud over dem.
Sæt en tykbundet stor gryde over og kog eddike, vand, sukker, salt, peber og laurbærbladene op. Det skal koge, indtil at alt sukkeret er smeltet.
Klem til sidst vandet ud af agurkeskiverne, inden de lægges i et glas, og hæld derefter lagen ned i glasset.
Så skal agurkesalaten blot trække i 45 minutter, inden du kan servere den til kyllingen, hotdogs eller den varme leverpostej.
Hvis du gerne vil sylte mere, så se vores opskrifter på syltede rødløg og syltede squash her.