Snobrød – Basis opskrift og variationer

pizza pesto opskrift

Snobrød over bål er blot en af de mange glæder ved de lune forårs- og sommerdage. Med vores basis-opskrift på snobrødsdej, har du både et godt udgangspunkt til de klassiske snobrød, som vi alle kender – men du har også en base til at udforske vores forslag til mange lækre variationer til det klassiske snobrød.

Der er variationer i både det salte og det søde køkken, så du kan klare både aftensmaden og desserten i ét hug, til en lun sommeraften.

De salte variationer: De søde variationer

Opskriften på basis-snobrødsdejen finder du lige herunder.

Længere nede på siden finder du vores forskellige varianter, hvor du kan folde hver enkelt variant ud, for at se den fulde beskrivelse.

Du skal bruge:

Til 6 snobrød

  • 25 g. smør
  • 1,5 dl. mælk
  • 25 g. gær
  • 1 dl. yoghurt naturel
  • 250 g. hvedemel
  • 125 g. fuldkornshvedemel
  • 1,5 tsk. groft salt

Er du ikke til fuldkornsversionen, kan du blot undlade dette og i stedet bruge i alt 375 g. hvedemel. Dette kan især anbefales til de søde varianter.

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret i en gryde.
  2. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk.
  3. Kom den lune mælk og smørblanding i en skål og rør gæren ud heri.
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen blank og smidig.
  5. Del dejen i 6 stykker og form dem til boller.
  6. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det tager ½ -1 time.
  7. Når dejen er hævet færdig rulles hver bolle ud til en lang tynd pølse på ca. 40 cm. (brug evt. et spækbræt som “bord”).
  8. Sno pølsen omkring en pind (sørg for at dejen sidder godt fast).
  9. Bag snobrødene over bålets gløder i ca. 10 min. eller til brødene er gennembagte og gyldne.
  10. Snobrødene er færdige, når de kan trækkes af pinden.

Prøv en af vores 12 variationer af snobrøddet med en af opskrifterne du finder herunder!

Salte variationer

Pesto & ost snobrød

Rul dejen ud med en kagerulle til ca. 25 x 10 cm. Smør Pesto Grøn langs midten og luk dejen sammen, så pestoen er gemt i dejen. Skær en mild skæreost i stænger.

Når du skal vikle dit snobrød, holdes osten fast om pinden og dejpølsen med pesto i midten vikles om pind og ost.Sørg for at dække osten bedst muligt med dejen.

Bag og nyd dit snobrød.

Tip! Når man putter andet i sit snobrød end bare dej, kan dejen godt have lidt sværere ved at blive på pinden, når varmen får dejen til at hæve. Dette løses dog nemt, ved lige at sikre begge ender af snobrødet med en tandstik, inden man bager det.

Krydderurtesmør-snobrød

Rul dejen ud med en kagerulle til ca. 25 x 10 cm. Bland ca. 25 g. smør med en tsk. krydderurtesmør og smør på dejen langs midten. Luk dejen sammen og vikl den rundt om pinden.

Bag og nyd dit snobrød.

Tip! Når man putter andet i sit snobrød end bare dej, kan dejen godt have lidt sværere ved at blive på pinden, når varmen får dejen til at hæve. Dette løses dog nemt, ved lige at sikre begge ender af snobrødet med en tandstik, inden man bager det.

Ost & bacon snobrød

Ælt oregano og/eller basilikum i dejen, og rul derefter dejen til pølser. Skær ostestænger af en mild skæreost. Hold osten tæt på snobrødspinden og vikl dejpølsen om pind og ost. Herefter vikles et stykke bacon rundt om dejen, som sikres med tandstikker.

Steges over bål og nydes evt. med Ketchup.

Tip! Når man putter andet i sit snobrød end bare dej, kan dejen godt have lidt sværere ved at blive på pinden, når varmen får dejen til at hæve. Dette løses dog nemt, ved lige at sikre begge ender af snobrødet med en tandstik, inden man bager det.

Mexicanske snobrød

Ælt lidt Mexi-krydderi i din dej, alt efter hvor krydret du ønsker den. Skær ostestænger af en blok rød cheddarost. Rul dejen til pølser. Hold osten fast til pinden, sno dejen om ost og pind og bag som normalt.

Nydes med en nem hjemmelavet salsa og creme fraiche.

 

Tip! Når man putter andet i sit snobrød end bare dej, kan dejen godt have lidt sværere ved at blive på pinden, når varmen får dejen til at hæve. Dette løses dog nemt, ved lige at sikre begge ender af snobrødet med en tandstik, inden man bager det.

Farvede snobrød med dip

Farvede snobrød er et kæmpe hit ved børn! Der er forskellige måder at lave dem på…

Du kan selvfølgelig vælge den nemme måde og farve din dej med frugtfarver købt i supermarkedet. Frugtfarverne giver dog ikke særligt kraftige farver.

Du kan også vælge den lidt mere næringsrige udgave og farve din dej i Gurkemeje, spinat og rødbedesaft. (Udskift evt. noget af mælken med spinat eller rødbedesaft)
Det giver nogle flotte kraftige farver og man kan lave nogle rigtigt flotte snobrød, med snoet dej i gule, grønne og lilla farver.

Vi anbefaler du laver en lækker waikiki dip og dypper dit farvestrålende snobrød i.

 

Tip! Når man putter andet i sit snobrød end bare dej, kan dejen godt have lidt sværere ved at blive på pinden, når varmen får dejen til at hæve. Dette løses dog nemt, ved lige at sikre begge ender af snobrødet med en tandstik, inden man bager det.

 

Pizza-snobrød

Ælt skinkestrimler og oregano i dejen og rul ud til pølser. Skær stænger af en mild skæreost.

Hold osten fast på snobrødspinden og vikl dejpølsen rundt om pind og ost.

Bag som sædvanligt og nyd med en dressing lavet af creme fraiche, ketchup og sød paprika.

 

Tip! Når man putter andet i sit snobrød end bare dej, kan dejen godt have lidt sværere ved at blive på pinden, når varmen får dejen til at hæve. Dette løses dog nemt, ved lige at sikre begge ender af snobrødet med en tandstik, inden man bager det.

Søde variationer

Kanelsnegle-snobrød

Rør en kanelremonce sammen ved at blande 75 g. blødt smør, 50 g. brun farin og 1,5 tsk. kanel malet. Rul dejen ud med en kagerulle, til ca. 25 x 10 cm. Smør midten af dejen med kanelremoncen.

Luk dejen sammen på midten og skær i passende strimler. Vikl det rundt om pinden og bag snobrødet. Inden servering kan det pyntes med glasur – så smager det så skønt.

Tip! Når man putter andet i sit snobrød end bare dej, kan dejen godt have lidt sværere ved at blive på pinden, når varmen får dejen til at hæve. Dette løses dog nemt, ved lige at sikre begge ender af snobrødet med en tandstik, inden man bager det.

Karameliseret bacon-snobrød

Dette snobrød bevæger sig lidt i begge verdener af både det salte og søde køkken – men det er en klar favorit herhjemme og vi kan varmt anbefale at prøve det af!
Snobrødet er bagt med en helt neutral dej som basis, der blot vikles på snobrødspinden.

Brug ét stykke bacon pr. snobrød. Hæld brun farin på en flad tallerken og fordel udover tallerkenen. Placer baconen ovenpå farinen og tryk let, henover hele baconskiven, så sukkeret får ordenligt fat. Tag derefter baconskiven og læg den med sukkersiden op, på en tallerken. (kun den ene side af baconskiven skal have sukker). Drys herefter baconskiven med cayennepeber, alt efter hvor stærkt du ønsker det.

Udenom den rå dej, vikles baconskiven med sukkeret udad. Fastgør baconskiven i dejen med to tandstikker. Bag over bålet og vend jævnligt.

 

Tip! Når man putter andet i sit snobrød end bare dej, kan dejen godt have lidt sværere ved at blive på pinden, når varmen får dejen til at hæve. Dette løses dog nemt, ved lige at sikre begge ender af snobrødet med en tandstik, inden man bager det.

Vanille-snobrød

Denne version er helt enkel, men dog så lækker!

Ælt blot 2 tsk. vanillesukker i din dej, og bag derefter snobrødet som sædvanligt.

Når brødet er bagt, nydes det med dyppelse bestående af hindbær- eller jordbærsyltetøj og creme fraiche – som er den perfekte kombination af det søde, syrlige og friske. 

 

Tip! Når man putter andet i sit snobrød end bare dej, kan dejen godt have lidt sværere ved at blive på pinden, når varmen får dejen til at hæve. Dette løses dog nemt, ved lige at sikre begge ender af snobrødet med en tandstik, inden man bager det.

Hvid chokolade snobrød

Ælt 100 g grofthakket hvid chokolade og 1 tsk vanillesukker til din snobrødsdej. Rul til dejpølser og sno om snobrødspinden.

Bag det over bål og nyd det lækre søde snobrød. Dyp evt. i hindbærmarmelade, hvis du synes det mangler et syrligt twist.

 

Tip! Når man putter andet i sit snobrød end bare dej, kan dejen godt have lidt sværere ved at blive på pinden, når varmen får dejen til at hæve. Dette løses dog nemt, ved lige at sikre begge ender af snobrødet med en tandstik, inden man bager det.

Æblekage-snobrød

Skær ca. 75 g. æble i små fine tern og ælt i dejen sammen med 1 tsk. kanel malet og 2 spsk. sukker. 

Bag snobrødet som sædvanligt og dyp i creme fraiche efterfølgende.

 

Tip! Når man putter andet i sit snobrød end bare dej, kan dejen godt have lidt sværere ved at blive på pinden, når varmen får dejen til at hæve. Dette løses dog nemt, ved lige at sikre begge ender af snobrødet med en tandstik, inden man bager det.

Snickers-snobrød

Ælt 1.5 tsk vanillesukker i dejen. Rul dejen til en stor, flad rektangel. Smør peanutbutter på den ene halvdel på langs. Hak en mørk chokolade groft og drys henover peanutbutteren. Luk dejen sammen, så peanutbutteren og chokoladen bliver gemt i dej. Skær din dej i strimler, så det passer med at en strimmel udgør et snobrød.

Vikl om pinden og bag over bålet. 

Skal dit søde snobrød have et twist, kan du putte lidt af vores honning med chokolade og pebermynte i dejen, der giver et lækkert frisk strejf til den søde chokolade.

 

Tip! Når man putter andet i sit snobrød end bare dej, kan dejen godt have lidt sværere ved at blive på pinden, når varmen får dejen til at hæve. Dette løses dog nemt, ved lige at sikre begge ender af snobrødet med en tandstik, inden man bager det.

Se opskrifter på kød-fri retter

Halloumi Grillspyd

Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

Pizza Pesto med tortillabund

Denne pizza med pesto er super nem at lave, da den er lavet på tortillas pandekager som bund. Du er selvfølgelig også meget velkommen til lave din egen bund, som du kan finde opskriften på længere nede på siden.  Pizzaen er som udgangspunkt lavet...

Tortilla med bønnemos

Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

Vodka penne med mascarpone og peber rosé

Super lækker vodka penne, som smager himmelsk. Retten er perfek til børnefri weekend eller date-night med kæresten eller ægtefællen. Holder I parmiddag, vil denne ret også være et godt bud på den perfekte start på en god og sjov aften med...

Grøn risotto med squash, ærter og citron

Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag - perfekt til både de varme sommermåneder, men også til de...

Veggie burger med BBQ salt og dressing

Det er altid godt med burger, men denne gang har vi valgt at udfordre os selv lidt ved at lave en veggie burger - og det var en stor succes. Vores veggie burger er lavet med plantekød er bestemt ligeså fyldt med smag som en almindelig burger. Vi...

Patatas bravas

Patatas bravas er en skøn og lækker ret, som vi tit laver, når vi vil hygge os med en god omgang tapas. Med denne klassiske spanske ret kan du servere tapas for dine venner og familie og overraske dem med alternativ spise til det klassiske danske...

Svampesuppe

Er du også ret glad for suppe? Suppe er en herlig spise, når det begynder at blive koldt udenfor. Vi får derfor især meget suppe om efteråret og vinteren, så varmen rigtig kan få lov til at sprede sig i kroppen.  Vores svampesuppe er især god, hvis...

Falafler

Er du også ret glad for falafler? Eller har du endnu ikke stiftet bekendtskab med denne skønne ret? Så er det bare med at få sat kikærterne i blød,  og imens kan du forberede resten til morgendagens aftensmad. Alle krydderurter og løg i opskriften...

Pasta med ovnbagte grøntsager

Vi er gået vegansk i denne opskrift. Vores fotograf tager nemlig billeder til en ny vegansk kogebog, og vi har fået lov til at dele en af Vegansk Mad & Drikkes opskrifter. Du kan sagtens tilføje kød til opskriften, og vi har lavet lidt...

Se opskrifter på aftensmadsretter

Oksesteg, kartofler og spidskålssalat

Nem lørdagsmenu for hele familien

Vestjyske Delikatesser har udarbejdet et forslag på den helt perfekte lørdagsmenu, for dig og din familie. Den er simpel og lige til at gå til.

Gyoza: Japansk dumbling med svinekød

Gyoza er en japansk dumpling, som er en halvmåneformede dampet dumpling, som pandesteges og er fyldt med hakket svinekød og grøntsager. Dumplings er en populær kategori i det asiatiske køkken, og er samtidig blevet utrolig populært i Danmark på...

Halloumi Grillspyd

Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

Butternut squash suppe

Her er Vestjyske Delikatessers svar til en vaske ægte efterårs suppe. 9 ingredienser skal der til for at lave denne suppe, som alle aldre elsker.

Kartoffelsuppe med spinat og gulerødder

Nem og lækker hverdagsmad Mangler du en nem aftensmad, som der kan spises flere aftener i streg? Så er denne cremet kartoffelsuppe med spinat og gulerødder virkelig god. Børnene kan lide den, og det er nemt at lave en søndag eftermiddag til et par...

Vestjyske fiskefileter med pommes

Fiskefileter er en sikker børnevenlig ret i de fleste familier - specielt når der også er pommes på tallerknen. Fiskefileterne bliver ekstra sprøde, når de først vendes i mel, og derfor er dette med i opskriften. Hvis du gerne vil have en glutenfri...

One pot pasta med chorizo

Vi er helt vilde med one pot pasta, når det lige skal gå lidt stærkt i hverdagen, og der gerne må være rester til madpakkerne eller aftensmaden dagen efter. One pot pasta kan varieres i en uendelighed, bare der er pasta i, kan fantasien egentlig få...

Grøn risotto med squash, ærter og citron

Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag - perfekt til både de varme sommermåneder, men også til de...

Svampesuppe

Er du også ret glad for suppe? Suppe er en herlig spise, når det begynder at blive koldt udenfor. Vi får derfor især meget suppe om efteråret og vinteren, så varmen rigtig kan få lov til at sprede sig i kroppen.  Vores svampesuppe er især god, hvis...

Quesadillas

Gå på opdagelse i det mexicanske køkken med disse lækre quesadillas. Quesadillas er en traditionel mexicansk spise, som kan nydes såvel varm som kold. Med vores quesadillas med ølbraiserede svinekæber kan du servere en smagsfuld og lækker ret, som...

Se opskrifter på tilbehør

Sweet potato fries med timian citronsalt og dip

Med disse lækre sweet potatoes fries kan du hurtigt og nemt servere en anderledes omgang fritter for madelskerne i dit hjem.  Vores sweet potatoe fries er en sand succes i vores hjem, og vi laver derfor gerne en ekstra stor portion til når børne og...

Fetacreme

Sådan en god fetacreme kan simpelthen redde samtlige retter - og ikke mindst peppe de rigtig gode retter endnu mere op. Fetacremen er også oplagt at bruge på madpakken sammen med et lille udvalg af grøntsagsstænger.  Fetacremen tager kun 10...

Rabarberkompot

I mange danske haver, står der rabarber, som der trives rigtig godt i det danske klima. Planten med de dybrøde stængler og store brede blade, smager fantastisk, hvis man tilbereder den. Vores klare favorit er at koge en simpel, men lækker kompot....

Pasta med palmekål

Så er vi klar med en ny fortolkning af ricotta pastaen - nemlig pasta med palmekål. En rigtig lækker ret, der er perfekt til alle årstider - om det er forår, sommer, efterår eller vinter. Den smager fantastisk, kold som varm - og kan derfor også...

Syltede rødløg

Syltede rødløg er en lækker lille joker, som kan sætte prikken over I’et ved mange af dine retter. Vi plejer at lave rigeligt ad gangen, og bruger det så ellers til så meget som overhovedet muligt. Lav altid minimum 2 glas af gangen og prøv dig så...

Halloumi Grillspyd

Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

Patatas bravas

Patatas bravas er en skøn og lækker ret, som vi tit laver, når vi vil hygge os med en god omgang tapas. Med denne klassiske spanske ret kan du servere tapas for dine venner og familie og overraske dem med alternativ spise til det klassiske danske...

Syltede squash

Er du også ret glad for syltede agurker og syltede rødbeder? Så kan det også være, at du bliver ret vild med syltede squash, hvis du ikke har prøvet det før. De syltede squash var et nyt koncept for os, men vi kan godt anbefale at prøve denne...

Tomatsalat med mozzarella

Tomatsalat er en sikker vinder, hvis du gerne vil servere noget frisk og lækkert som tilbehør til et godt stykke kød. Vi anbefaler, at man eksperimenterer en smule med dressingen. Nogle gange kan det være nødvendigt at smage til med salt og peber...

Syltede agurker

Syltede agurker er en klassisker til den varme leverpostej med bacon, den ovnstegte lørdagskylling og selvfølgelig som tilbehør på hotdogen.  Vi har været i køkkenet og lavet vores egen opskrift på syltede agurker med krydderier her fra Vestjyske...

Hvad skal du have til morgenmad, frokost & aftensmad?

Vi har lavet madplan med en række lækre opskrifter til dig.

Hent dine gratis opskrifterne og madplanen her.

You have Successfully Subscribed!

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen