Snobrød – Basis opskrift og variationer

pizza pesto opskrift

Snobrød over bål er blot en af de mange glæder ved de lune forårs- og sommerdage. Med vores basis-opskrift på snobrødsdej, har du både et godt udgangspunkt til de klassiske snobrød, som vi alle kender – men du har også en base til at udforske vores forslag til mange lækre variationer til det klassiske snobrød.

Der er variationer i både det salte og det søde køkken, så du kan klare både aftensmaden og desserten i ét hug, til en lun sommeraften.

De salte variationer: De søde variationer

Opskriften på basis-snobrødsdejen finder du lige herunder.

Længere nede på siden finder du vores forskellige varianter, hvor du kan folde hver enkelt variant ud, for at se den fulde beskrivelse.

Du skal bruge:

Til 6 snobrød

  • 25 g. smør
  • 1,5 dl. mælk
  • 25 g. gær
  • 1 dl. yoghurt naturel
  • 250 g. hvedemel
  • 125 g. fuldkornshvedemel
  • 1,5 tsk. groft salt

Er du ikke til fuldkornsversionen, kan du blot undlade dette og i stedet bruge i alt 375 g. hvedemel. Dette kan især anbefales til de søde varianter.

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret i en gryde.
  2. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk.
  3. Kom den lune mælk og smørblanding i en skål og rør gæren ud heri.
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen blank og smidig.
  5. Del dejen i 6 stykker og form dem til boller.
  6. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det tager ½ -1 time.
  7. Når dejen er hævet færdig rulles hver bolle ud til en lang tynd pølse på ca. 40 cm. (brug evt. et spækbræt som “bord”).
  8. Sno pølsen omkring en pind (sørg for at dejen sidder godt fast).
  9. Bag snobrødene over bålets gløder i ca. 10 min. eller til brødene er gennembagte og gyldne.
  10. Snobrødene er færdige, når de kan trækkes af pinden.

Prøv en af vores 12 variationer af snobrøddet med en af opskrifterne du finder herunder!

Salte variationer

Pesto & ost snobrød

Rul dejen ud med en kagerulle til ca. 25 x 10 cm. Smør Pesto Grøn langs midten og luk dejen sammen, så pestoen er gemt i dejen. Skær en mild skæreost i stænger.

Når du skal vikle dit snobrød, holdes osten fast om pinden og dejpølsen med pesto i midten vikles om pind og ost.Sørg for at dække osten bedst muligt med dejen.

Bag og nyd dit snobrød.

Tip! Når man putter andet i sit snobrød end bare dej, kan dejen godt have lidt sværere ved at blive på pinden, når varmen får dejen til at hæve. Dette løses dog nemt, ved lige at sikre begge ender af snobrødet med en tandstik, inden man bager det.

Krydderurtesmør-snobrød

Rul dejen ud med en kagerulle til ca. 25 x 10 cm. Bland ca. 25 g. smør med en tsk. krydderurtesmør og smør på dejen langs midten. Luk dejen sammen og vikl den rundt om pinden.

Bag og nyd dit snobrød.

Tip! Når man putter andet i sit snobrød end bare dej, kan dejen godt have lidt sværere ved at blive på pinden, når varmen får dejen til at hæve. Dette løses dog nemt, ved lige at sikre begge ender af snobrødet med en tandstik, inden man bager det.

Ost & bacon snobrød

Ælt oregano og/eller basilikum i dejen, og rul derefter dejen til pølser. Skær ostestænger af en mild skæreost. Hold osten tæt på snobrødspinden og vikl dejpølsen om pind og ost. Herefter vikles et stykke bacon rundt om dejen, som sikres med tandstikker.

Steges over bål og nydes evt. med Ketchup.

Tip! Når man putter andet i sit snobrød end bare dej, kan dejen godt have lidt sværere ved at blive på pinden, når varmen får dejen til at hæve. Dette løses dog nemt, ved lige at sikre begge ender af snobrødet med en tandstik, inden man bager det.

Mexicanske snobrød

Ælt lidt Mexi-krydderi i din dej, alt efter hvor krydret du ønsker den. Skær ostestænger af en blok rød cheddarost. Rul dejen til pølser. Hold osten fast til pinden, sno dejen om ost og pind og bag som normalt.

Nydes med en nem hjemmelavet salsa eller bruschetta og creme fraiche.

 

Tip! Når man putter andet i sit snobrød end bare dej, kan dejen godt have lidt sværere ved at blive på pinden, når varmen får dejen til at hæve. Dette løses dog nemt, ved lige at sikre begge ender af snobrødet med en tandstik, inden man bager det.

Farvede snobrød med dip

Farvede snobrød er et kæmpe hit ved børn! Der er forskellige måder at lave dem på…

Du kan selvfølgelig vælge den nemme måde og farve din dej med frugtfarver købt i supermarkedet. Frugtfarverne giver dog ikke særligt kraftige farver.

Du kan også vælge den lidt mere næringsrige udgave og farve din dej i Gurkemeje, spinat og rødbedesaft. (Udskift evt. noget af mælken med spinat eller rødbedesaft)
Det giver nogle flotte kraftige farver og man kan lave nogle rigtigt flotte snobrød, med snoet dej i gule, grønne og lilla farver.

Vi anbefaler du laver en lækker waikiki dip og dypper dit farvestrålende snobrød i.

 

Tip! Når man putter andet i sit snobrød end bare dej, kan dejen godt have lidt sværere ved at blive på pinden, når varmen får dejen til at hæve. Dette løses dog nemt, ved lige at sikre begge ender af snobrødet med en tandstik, inden man bager det.

 

Pizza-snobrød

Ælt skinkestrimler og oregano i dejen og rul ud til pølser. Skær stænger af en mild skæreost.

Hold osten fast på snobrødspinden og vikl dejpølsen rundt om pind og ost.

Bag som sædvanligt og nyd med en dressing lavet af creme fraiche, ketchup og sød paprika.

 

Tip! Når man putter andet i sit snobrød end bare dej, kan dejen godt have lidt sværere ved at blive på pinden, når varmen får dejen til at hæve. Dette løses dog nemt, ved lige at sikre begge ender af snobrødet med en tandstik, inden man bager det.

Søde variationer

Kanelsnegle-snobrød

Rør en kanelremonce sammen ved at blande 75 g. blødt smør, 50 g. brun farin og 1,5 tsk. kanel malet. Rul dejen ud med en kagerulle, til ca. 25 x 10 cm. Smør midten af dejen med kanelremoncen.

Luk dejen sammen på midten og skær i passende strimler. Vikl det rundt om pinden og bag snobrødet. Inden servering kan det pyntes med glasur – så smager det så skønt.

Tip! Når man putter andet i sit snobrød end bare dej, kan dejen godt have lidt sværere ved at blive på pinden, når varmen får dejen til at hæve. Dette løses dog nemt, ved lige at sikre begge ender af snobrødet med en tandstik, inden man bager det.

Karameliseret bacon-snobrød

Dette snobrød bevæger sig lidt i begge verdener af både det salte og søde køkken – men det er en klar favorit herhjemme og vi kan varmt anbefale at prøve det af!
Snobrødet er bagt med en helt neutral dej som basis, der blot vikles på snobrødspinden.

Brug ét stykke bacon pr. snobrød. Hæld brun farin på en flad tallerken og fordel udover tallerkenen. Placer baconen ovenpå farinen og tryk let, henover hele baconskiven, så sukkeret får ordenligt fat. Tag derefter baconskiven og læg den med sukkersiden op, på en tallerken. (kun den ene side af baconskiven skal have sukker). Drys herefter baconskiven med cayennepeber, alt efter hvor stærkt du ønsker det.

Udenom den rå dej, vikles baconskiven med sukkeret udad. Fastgør baconskiven i dejen med to tandstikker. Bag over bålet og vend jævnligt.

 

Tip! Når man putter andet i sit snobrød end bare dej, kan dejen godt have lidt sværere ved at blive på pinden, når varmen får dejen til at hæve. Dette løses dog nemt, ved lige at sikre begge ender af snobrødet med en tandstik, inden man bager det.

Vanille-snobrød

Denne version er helt enkel, men dog så lækker!

Ælt blot 2 tsk. vanillesukker i din dej, og bag derefter snobrødet som sædvanligt.

Når brødet er bagt, nydes det med dyppelse bestående af hindbær- eller jordbærsyltetøj og creme fraiche – som er den perfekte kombination af det søde, syrlige og friske. 

 

Tip! Når man putter andet i sit snobrød end bare dej, kan dejen godt have lidt sværere ved at blive på pinden, når varmen får dejen til at hæve. Dette løses dog nemt, ved lige at sikre begge ender af snobrødet med en tandstik, inden man bager det.

Hvid chokolade snobrød

Ælt 100 g grofthakket hvid chokolade og 1 tsk vanillesukker til din snobrødsdej. Rul til dejpølser og sno om snobrødspinden.

Bag det over bål og nyd det lækre søde snobrød. Dyp evt. i hindbærmarmelade, hvis du synes det mangler et syrligt twist.

 

Tip! Når man putter andet i sit snobrød end bare dej, kan dejen godt have lidt sværere ved at blive på pinden, når varmen får dejen til at hæve. Dette løses dog nemt, ved lige at sikre begge ender af snobrødet med en tandstik, inden man bager det.

Æblekage-snobrød

Skær ca. 75 g. æble i små fine tern og ælt i dejen sammen med 1 tsk. kanel malet og 2 spsk. sukker. 

Bag snobrødet som sædvanligt og dyp i creme fraiche, blandet med lidt vanillesukker efterfølgende.

 

Tip! Når man putter andet i sit snobrød end bare dej, kan dejen godt have lidt sværere ved at blive på pinden, når varmen får dejen til at hæve. Dette løses dog nemt, ved lige at sikre begge ender af snobrødet med en tandstik, inden man bager det.

Snickers-snobrød

Ælt 1.5 tsk vanillesukker i dejen. Rul dejen til en stor, flad rektangel. Smør peanutbutter på den ene halvdel på langs. Hak en mørk chokolade groft og drys henover peanutbutteren. Luk dejen sammen, så peanutbutteren og chokoladen bliver gemt i dej. Skær din dej i strimler, så det passer med at en strimmel udgør et snobrød.

Vikl om pinden og bag over bålet. 

Skal dit søde snobrød have et twist, kan du putte lidt af vores honning med chokolade og pebermynte i dejen, der giver et lækkert frisk strejf til den søde chokolade.

 

Tip! Når man putter andet i sit snobrød end bare dej, kan dejen godt have lidt sværere ved at blive på pinden, når varmen får dejen til at hæve. Dette løses dog nemt, ved lige at sikre begge ender af snobrødet med en tandstik, inden man bager det.

Se opskrifter på kød-fri retter

Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Misosuppe

Misosuppe er en meget enkel og lækker suppe. Den består af en base, selve suppen, lavet på sojabønnepastaen Miso og en bouillon. Dertil tilføjer man diverse ingredienser - som regel nudler og grøntsager. Suppen kan også indeholde både fisk og kød...

Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvadend du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kødfri udgave, med...

Halloumi fries

Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave... Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve! Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

Elotes (grillet majs med topping)

Elotes - Hvad er det? Måske har du hørt om dem før - måske har du aldrig hørt det ord før - uanset gennemgår vi lige kort hvad de egentlig er. Elotes er i al sin enkelhed majskolber, der enten er grillede eller kogte, og derefter serveret med...

Halloumi Grillspyd

Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

Tortillapizza med pesto

Når det skal være nemt, men stadig lækkert er tortillapizzaer et rigtig godt bud! Tortillapizzaer er blevet mere og mere populære, hvilket vi godt kan forstå, da de både er nemme at lave, smager virkelig godt og så sparer du endda en del på...

Tortilla med bønnemos

Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

Vodka penne med mascarpone og peber rosé

Super lækker vodka penne, som smager himmelsk. Retten er perfek til børnefri weekend eller date-night med kæresten eller ægtefællen. Holder I parmiddag, vil denne ret også være et godt bud på den perfekte start på en god og sjov aften med...

Se opskrifter på frokostretter

Koldhævede boller med smag

Koldhævede boller er en nem og utrolig lækker måde at lave boller på, og så kan de spises til stort set alt. Disse koldhævede boller skal hæve i 8-12 timer - gerne mere, hvis du har tålmodigheden til det.  Disse boller er ikke som helt almindelige...

Bagel med ramsløg og Philadelphia ost

Du skal bruge: Til 1 bagel Bagel Salat og grøntsager, såsom tomater, agurk, avocado, rødløg og rucola. Røget laks (du kan også bruge rejer) Philadelphia ost Ramsløg krydderi Sådan gør du: Læg 1 spsk. tørret ramsløg i en skål med lidt koldt vand, og...

Tortilla med bønnemos

Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

Rugbrødssandwich

En sandwich i madpakken slår aldrig fejl - og bytter du det hvide brød ud med et grovere brød, eller som her friskbagt rugbrød, får du en mere mættende og fiberrig frokost, der kan holde dig kørende i mange timer. Der er intet som et friskbagt...

Pizzasnegle

Vi elsker pizzasnegle! Mest af alt, fordi børnebørnene bliver vældig glade, når der skal laves pizzasnegle. Og i denne her tid, hvor der skal slås meget tid ihjel rundt omkring i børnefamilierne, så får du vores opskrift på pizzasnegle. Vi bruger...

Lakseroulade

Lakseroulade er en lækker måde at få fisk på. Den fede røgede fisk, sammen med den friske spinat og den krydrede, velsmagende flødeost er en skøn kombination, med mange anvendelsesmuligheder. Lakserouladen kan både bruges til at indgå i et...

Tortillapizza med pesto

Når det skal være nemt, men stadig lækkert er tortillapizzaer et rigtig godt bud! Tortillapizzaer er blevet mere og mere populære, hvilket vi godt kan forstå, da de både er nemme at lave, smager virkelig godt og så sparer du endda en del på...

Bagt avocado med æg og salat

Lækker opskrift på bagt avocado med æg og salat samt rugbrød ved siden. Opskriften er nem at lave og kan spises både som frokost, morgenmad eller til brunch. Retten egner sig også rigtig godt til påskebordet.   God morgenmad eller frokost...

Kyllingesandwich

En kyllingesandwich med lækkert brød og en velsmagende dressing går man aldrig galt i byen med. Kyllingen er lækker og krydret og den kolde dressing med masser af smag og skønne krydderurter er det perfekte supplement dertil. En nem og sund frokost...

Nem rejesalat

Benyt denne nemme rejesalat til enhver anledning. Den egner sig perfekt til forretter og tager kun 10 minutter at lave.

Se opskrifter til fester og gæster

Asiatisk inspireret kylling i karry

Det asiatiske køkken er velkendt for deres mange lækre smagsnuancer, og mange danskere elsker også, at krydre deres madrepertoire med de lidt mere spicy udgaver, som østens retter byder på. Der er ikke sparet på krydderierne - ej heller smagen! Vi...

Grøn risotto med squash, ærter og citron

Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag - perfekt til både de varme sommermåneder, men også til de...

Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Vestjyske Delikatesser har lavet et perfekt svar på en opskrift når det skal være nemt og lækkert: Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Caramel Cheesecake

Lækker og kendt dessert til nytår. Den er simpel og lige til at gå til. Selve cheesecaken kan oveni købet laves dagen før.

Chokoladebombe med jordbær mousse

Ja, vi indrømmer det blankt! Vi elsker brownie! Og når en luftig og lækker brownie kan kombineres med en let og lækker jordbærmousse, så bliver det ikke ret meget bedre i følge vores maver. Så her får du opskriften på vores chokoladebombe med vores...

Andebryst med spidskålssalat

Skal du lave and til mortensaften? Eller måske er en hel and, for meget at lave til juleaften hjemme ved dig? Et andebryst en nem og billig måde at få and på. Kødet er rigt på fedt og det bliver derfor virkelig mørt og saftigt ved tilberedning....

Jordskokkesuppe med chorizo og æble

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi herhjemme er vilde med suppe, både børn såvel som voksne - og derfor vil vi meget gerne dele vores version af jordskokkesuppe med dig. En jordskokkesuppe frisket op med chorizo og æble. Det tager blot 10-15...

Gyoza: Japansk dumbling med svinekød

Gyoza er en japansk dumpling, som er en halvmåneformede dampet dumpling, som pandesteges og er fyldt med hakket svinekød og grøntsager. Dumplings er en populær kategori i det asiatiske køkken, og er samtidig blevet utrolig populært i Danmark på...

Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

Hvad skal du have til morgenmad, frokost & aftensmad?

Vi har lavet madplan med en række lækre opskrifter til dig.

Hent dine gratis opskrifterne og madplanen her.

You have Successfully Subscribed!

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen