Koldhævede boller med smag

Koldhævede boller er en nem og utrolig lækker måde at lave boller på, og så kan de spises til stort set alt. Disse koldhævede boller skal hæve i 8-12 timer – gerne mere, hvis du har tålmodigheden til det.
Disse boller er ikke som helt almindelige koldhævede boller. De indeholder nemlig en lille “hemmelig” ingrediens, som er Pesto Toscana eller hvidløgsaioli. Ved brug af én af disse krydderier får du en bolle, der er fuld på smag, og som derfor passer til både madpakkerne og som tilbehør til dine retter.
Du skal bruge:
Til 12-14 boller alt efter størrelse
- 10 gram gær
- 5 dl lunken vand
- 275 gram grahamsmel
- 30 gram hørfrø eller havregryn
- 160 gram fuldkornshvedemel
- 100 gram hvedemel
- 1 tsk salt
- 2 spsk Pesto Toscana eller hvidløgsaioli
Sådan gør du:
Opløs gær i vand og tilføj derefter resten af ingredienserne. Dejen skal være våd, når den sættes til hævning i køleskabet. Skal hæve i 8-12 timer.
Når bollerne har hævet, evt. natten over eller mere, så forvarmes ovnen på 225 grader varmluft.
Sæt boller på en bageplade med hjælp fra 2 spiseskeer og pensl med vand.
Bag derefter bollerne i ovnen i 15 minutter.
Brug de koldhævede boller til supper, brød på madpakken eller en lækker eftermiddagssnacks.
Velbekomme.