Oksesteg, kartofler og spidskålssalat

Vestjyske Delikatesser har udarbejdet et forslag på den helt perfekte lørdagsmenu, for dig og din familie. Den er simpel og lige til at gå til.

Vores bud på en lørdagsmenu består af: 

Ovnstegt oksesteg med ovnstegte kartofler og spidskålssalat.

Valget er oksested er fuldstændig op til dig – vælg lige den udskæring du har lyst til.

Du skal bruge:

Til 4 personer:

Stegen:

  • ca. 1-1,2 kg oksesteg af eget valg
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 2-3 spsk. af Hermann’s Grillkrydderi fra Vestjyske Delikatesser
  • 1-2 dl vand
  • 30 g smør

Kartoflerne:

  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 2 spsk timian fra Vestjyske Delikatesser
  • 2 spsk rasp eller panko

Salaten:

  • 1 hvid spidskål
  • 2 tsk dild fra Vestjyske Delikatesser
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 spsk Hellmanns Mayonaise

Sådan gør du

Stegen:

  1. Ca. 40 minutter før stegen skal i ovnen laves marinaden.
  2. Bland olie og Hermann’s Grillkrydderi i en lille skål
  3. Kom steg og marinade i en frostpose og bland det godt rundt på stegen.
    Du kan også pensle marinaden på.
  4. Stil stegen i køleskabet i ca. 30 minutter, så marinaden rigtig kan trænge ind.
  5. Imens stegen marinerer kan du forberede ingredienserne til kartoflerne.
  6. Når stegen har marineret i 30 minutter følger du vejledningen på pakken angående stegning.
  7. Overhæld jævnligt stegen med smør.

Kartoflerne:

  1. Imens stegen passer sig selv i ovnen er det tid til, at skrælle kartofler.
  2. Skræl kartoflerne og skær dem ud i både (skrællen kan beholdes på, ved nybagte kartofler)
  3. Hæld kartofler i en skål og hæld Timian, Rasp og Olie over.
  4. Bland det godt rundt i skålen.
  5. Fordel herefter kartoflerne på en bradepande.
  6. Kartoflerne skal have 30-40 minutter, afhængig af præference.

Spidskålssalat:

  1. Flæk din spidskål på langs
  2. Skær spidskålen i helt fine stimler og skyld det for snavs
  3. Bland til sidst mayo, dild og citronsaft sammen med spidskålen
    TIP: Hvis du vil spice salaten til op, kan du tilsætte stykker af fetaost.

Til slut:

Når stegen er færdig skal du huske at lade den hvile.

Anret steg, kartofler og salat på bordet og nyd din lørdag.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen