Æblekompot

En god krydret æblekompot med saftige, lidt syrlige æbler fra haven er det perfekte indslag til efterårets morgenbord!
Er du ikke til de varme krydderier, eller vil du lave kompotten om sommeren, kan du nøjes med at bruges vanillesukker, som giver en enklere og mere frisk kompot.

Brug den til mange ting

Denne æblekompot har vi lavet med vinterens varme krydderier og kompotten egner sig godt til både morgenbordet og i desserter. Her har vi nogle bud på lækre anvendelsesmuligheder.

  • På havre/chiagrøden og med hakkede mandler.
  • På yoghurten/skyren med hjemmelavet granola.
  •  pandekagerne, sammen med en klat creme fraiche.
  • På ostemaden på det nybagte brød.
  • Som gammeldags æblekage med ekstra krydderi.
  • I en æbletærte med mørdej og vanille-creme fraiche.

Holdbarhed

Kompotten holder i ca. 3 uger uåbnet og ca. 10 dage åbnet, i køleskab – men kig altid på din kompot, og duft til den, for at tjekke om den stadig er frisk.
Sørg for at hælde kompotten varm på dit nyskoldede glas og luk låget med det samme, så der dannes vaccum.
Du kan også vælge at bruge atamon til konservering af kompotten. Med atamon kan du opnå en holdbarhed på op til et år.

Genbrug dine glas

En henvendelse vi ofte får fra vores kunder, er hvorvidt man kan få genopfyldt sine fine glas fra Vestjyske Delikatessers krydderier – og selvom vi ville ønske det kunne lade sig gøre, er det desværre ikke muligt pt.

Til gengæld kan vi kun opfordre til at rense glassene og bruge dem til syltninger, kompotter og marmelader.

Pil blot så meget af mærkatet af som du kan med fingrene, evt.. en hobbykniv. Tag herefter en klud med husholdningssprit og gnub resterne af limen og etiketten af.

Husk at vaske og skolde dit glas og låg korrekt inden opbevaring af syltninger, kompotter og marmelader. Dette medvirker til en meget længere holdbarhed.

Skal du bruge flere lækre blandinger og basiskrydderier til krydderihylden? Så hop ind i kategorien ‘Krydderier’ lige her og gå på smagsopdagelse.

OPSKRIFTER TIL HVERDAGEN

Æblekompot

Du skal bruge:

1 kg æbler (gerne lidt syrlige)

3,5 dl vand

1,5 tsk. kardemomme malet

2 tsk. kanel malet

2 tsk. ingefær malet

1,5 spsk. vanillesukker

1 øko citron (saft og skal)

4 spsk. sukker

Sådan gør du:

Vask æblerne og skær dem i tern.

Hæld æblerne og alle de øvrige ingredienser i en gryde.

Bring grydens indhold i kog. Når det koger skrues der ned og puttes låg på.

Lad kompotten simre i 20 min.

Smag til og kom evt. mere sukker i kompotten hvis den er for sur.

Skold dine glas og hæld kompotten i.

Put låg på og lad kompotten køle af.

se andre opskrifter

Hvis du kunne lide denne opskrift kan du helt sikkert også lide en af vores andre opskrifter!

Se vores store udvalg af opskrifter og find en ret du kunne tænke dig at lave.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen