Vestjysk tomatsuppe

Der findes bare ikke ret meget som en god tomatsuppe. Det er nemt at lave og de fleste kan lide det. Uanset om de kan lide tomater eller ej – og så er den så nem at lave, at selv de små kan lege med.

Du skal bruge:

Til 4 personer

Sådan gør du

Snit et kryds i bunden af tomaterne og dæk dem med kogende vand i et par minutter. Herefter kan skindet let pilles af.

Skær derefter tomaterne i mindre stykker.

Hak løget fint og snit den friske origano.

Bland tomatchips med cirka 3 spsk. vand i en lille skål, til du til sidst har en lækker puré.

Svits løg og hvidløg let i noget olie. Tilføj tomater, basillikum, oregano, paprika, grøntsagsboullionterninger og evt. Chili.

Bring suppen i kog og lad simre i 1 time. Rør gerne rundt i suppen løbende.

Lad suppen køle lidt af og blend den herefter, så den bliver helt glat.

Bring suppen i kog igen og tilføj pikantost og lad det smelte helt. Smag suppen til med salt.

Kan serveres med en klat flødeskum og bruschetta.