Sunde banan muffins

Smag og næring af høj kvalitet

Her får du en opskrift på sunde banan muffins, der vil forkæle dine smagsløg og samtidig give dig en sund start på dagen!

Denne opskrift kombinerer den søde smag af modne bananer med de nærende egenskaber ved havregryn og mandler, mens den mørke chokolade giver en lækker kontrast til de andre ingredienser.

Disse muffins er sødet med de modne bananer, og lidt bourbon vanillesukker, som tilføjer en ekstra dybde af smag til dine muffins.

Vores vanillesukker med bourbon vanille er af høj kvalitet, hvilket virkelig gør en forskel i denne opskrift. Derudover har vi også honningristede mandler, som giver en sprød og sød smag, der supplerer disse muffins blødhed.

Vil du spare endnu mere på kalorierne?

Så kan du nemt undlade at honningriste dine mandler, og blot hakke dem og drysse over dine muffins.

Du kan også undlade den mørke chokolade i dine muffins og evt. erstatte en af bananerne med et revet æble eller gulerod. Mulighederne er mange.

Start dagen godt

Disse muffins er perfekte til en morgenmad på farten, en snack i løbet af dagen eller endda som en dessert.

De er supernemme at lave og så kan de fryses ned, så du altid har lækre morgenmads muffins ved hånden.

Så følg med i opskriften, og nyd disse sunde og lækre banan muffins med god samvittighed.

 

Flere gode opskrifter

Mangler du flere opskrifter og ideer til morgenmaden? Så finder du forslag i vores opskriftkategori ‘morgenmad’ lige her.

Her finder du bl.a. en lækker opskrift på bananpandekager, hjemmelavet müsli eller arme riddere

Gå på smagopdagelse i vores krydrede univers og find alle de krydderier og krydderiblandinger du mangler, hjemme på din krydderihylde. Du finder alle vores krydderier lige her.

God bagelyst!

OPSKRIFTER TIL HVERDAGEN

Sunde banan muffins

Du skal bruge:

Til ca. 16 muffins

7 dl havregryn

4 dl mælk (eller andet surmælksprodukt – alternativt vand)

2 tsk. Bagepulver

2 tsk. Vanillesukker

0,5 tsk. Salt

4 modne bananer (Jo mørkere, jo sødere)

2 æg

2 håndfulde mandler

2 tsk. Sommer honning  eller anden honning

150 g. mørk chokolade

Sådan gør du:

Mos bananerne i en skål med en gaffel.

Hæld havregrynene i en skål og hæld mælk ved.

Tilsæt bagepulver, salt og vanillesukker og rør godt.

Tilsæt nu de moste bananer og æg og pisk det hele godt sammen.

Hak 100 g. chokolade groft og tilsæt til dejen.

Hæld dejen i din foretrukne muffinform og bag i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 15 min.

Mens dine muffins bager, hak dine mandler groft.

Rist mandlerne på en tør, varm pande til de bliver gyldne.

Tilsæt honningen og rør godt i mandlerne, så honningen fordeler sig på dem.

Hæld hurtigt herefter mandlerne overpå en tallerken beklædt med bagepapir og brug to gafler til at skille de varme mandler fra hinanden, så de ikke klumper for meget sammen. (Tip! Drys evt. mandlerne med lidt havsalt for ekstra smag)

Lad mandlerne køle af.

Når dine muffins er færdigbagte skal de køle af.

Når muffins og mandler er kølet af, smeltes 50 g. chokolade i et vandbad og med en ske dryppes der smeltet chokolade over alle dine muffins og drysses med mandlerne.

Nu er dine muffins klar til at blive nydt. Smid evt. halvdelen af dem i fryseren – så har du altid lækre morgenmadsmuffins klar.

 Velbekomme.

se andre opskrifter

Hvis du kunne lide denne opskrift kan du helt sikkert også lide en af vores andre opskrifter!

Se vores store udvalg af opskrifter og find en ret du kunne tænke dig at lave.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen