Mor Karens æbleskiver

Annas mor havde en perfekt opskrift på de perfekte æbleskiver lavet med kærlighed. Da hun døde, brugte Anna og hendes søskende flere dage på at finde den sammensætning der gav den rigtige smag, og nu har hun delt den med os.

Du skal bruge:

  • 1 l. kærnemælk
  • 3 tsk. natron
  • 4-5 tsk. Kardemomme, malet
  • 400 g. mel
  • 3 tsk. vanilje sukker
  • 4 æg

Sådan gør du

Bland alle ingredienser sammen med en håndmixer og lad det stå på køl i cirka 30 minutter.

Hæld små klumper af dej i en æbleskivepande og vend dem når de er gyldenbrune. Annas trick er at bruge strikkepinde til at vende med – sådan styrer du allerbedst dejen og får det pæneste resultat.

Server med flourmelis og syltetøj

Tip:

Skræl evt. et æble, og skær det i små tern. Vend dem i kanelsukker og tilføj ét lille tern i hver æbleskive, inden du vender dem i panden. Det giver skønne overraskelser og en ekstra sød og lækker vintersmag.