Brombærmarmelade

pizza pesto opskrift

Brombær er i sæson i sensommeren og starten af efteråret – og det lækre saftige bær vokser vildt mange steder i Danmark. Det er derfor helt oplagt at plukke en god portion og lave sin egen lækre brombærmarmelade.

Vi har lavet en meget let og lækker opskrift til dig på kun 4 ingredienser.
For at opnå tykkelse på marmeladen bruger vi her rød melatin, som er et konserverings- og geleteringsmiddel der kan findes i de fleste supermarkeder.

Brombær indeholder ikke særligt meget naturligt pektin og det vil derfor være svært at få marmeladen til tykne tilstrækkeligt.

Syltetøj eller marmelade?

Forskellen på syltetøj og marmelade kan være forvirrende – men i store træk vil marmelade ofte have en geleagtig konsistens hvor syltetøjet er tyktflydende. Ofte vil der også være frugtstykker at finde i syltetøj, hvor marmelade kan bestå udelukkende af frugtpuré.

 

Brombærsyltetøjets mange anvendelsesmuligheder.

Brombærsyltetøj er lækkert til utroligt mange ting. Den søde spise er oplagt til både morgenbordet og desserter. Her er lidt af vores forslag til oplagte brugsmuligheder.

Genbrug dine krydderiglas fra Vestjyske Delikatesser

En henvendelse vi ofte får fra vores kunder, er hvorvidt man kan få genopfyldt sine fine glas fra Vestjyske Delikatessers krydderier – og selvom vi ville ønske det kunne lade sig gøre, er det desværre ikke muligt pt.

Til gengæld kan vi kun opfordre til at rense glassene og bruge dem til syltninger, kompotter og marmelader.

Pil blot så meget af mærkatet af som du kan med fingrene, evt.. en hobbykniv. Tag herefter en klud med husholdningssprit og gnub resterne af limen og etiketten af.

Husk at vaske og skolde dit glas og låg korrekt inden opbevaring af syltninger, kompotter og marmelader. Dette medvirker til en meget længere holdbarhed.

Du skal bruge:

  • 500 g brombær
  • 300 g sukker
  • 0.5 spsk. vanillesukker
  • 0.5 spsk. rød melatin

Sådan gør du:

  1. Skyl forsigtigt dine brombær.
  2. Tag 1 spsk. sukker og bland med rød melatin i en lille skål.
  3. Kom brombærene i en gryde sammen med resten af sukkeret og vanillesukkeret, og bring det i kog uden låg på gryden.
  4. Tilsæt nu din blanding af sukker og rød melatin til gryden og lad det koge videre i et par minutter.
  5. Tag gryden af varmen og skold herefter dine glas.
  6. Hæld den varme marmelade på de skoldede glas og luk låget. 
  7. Lad glassene køle godt af, inden du sætter dem på køl.

Tip! Hvis du ønsker at tilføje atamon for at øge holdbarheden, gøres dette til sidst. Følg anvisningen på atamonflasken, men pas dog på med at tilføje atamon ved for høje temperaturer, da det så kan miste sin virkning.

Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Vanillesukker

59,95 kr.

Se opskrifter på kød-fri retter

Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvadend du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kødfri udgave, med...

Halloumi fries

Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave... Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve! Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

Elotes (grillet majs med topping)

Elotes - Hvad er det? Måske har du hørt om dem før - måske har du aldrig hørt det ord før - uanset gennemgår vi lige kort hvad de egentlig er. Elotes er i al sin enkelhed majskolber, der enten er grillede eller kogte, og derefter serveret med...

Halloumi Grillspyd

Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

Tortillapizza med pesto

Når det skal være nemt, men stadig lækkert er tortillapizzaer et rigtig godt bud! Tortillapizzaer er blevet mere og mere populære, hvilket vi godt kan forstå, da de både er nemme at lave, smager virkelig godt og så sparer du endda en del på...

Tortilla med bønnemos

Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

Vodka penne med mascarpone og peber rosé

Super lækker vodka penne, som smager himmelsk. Retten er perfek til børnefri weekend eller date-night med kæresten eller ægtefællen. Holder I parmiddag, vil denne ret også være et godt bud på den perfekte start på en god og sjov aften med...

Grøn risotto med squash, ærter og citron

Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et skønt strejf af sommersmag - perfekt til både de varme sommermåneder, men også til de...

Sweet potato fries med timian citronsalt og dip

Med disse lækre sweet potatoes fries kan du hurtigt og nemt servere en anderledes omgang fritter for madelskerne i dit hjem.  Vores sweet potatoe fries er en sand succes i vores hjem, og vi laver derfor gerne en ekstra stor portion til når børne og...

Se opskrifter på aftensmadsretter

Asiatisk inspireret kylling i karry

Det asiatiske køkken er velkendt for deres mange lækre smagsnuancer, og mange danskere elsker også, at krydre deres madrepertoire med de lidt mere spicy udgaver, som østens retter byder på. Der er ikke sparet på krydderierne - ej heller smagen! Vi...

Chimichurri burgers

Der findes nu ikke noget som en god, hjemmelavet burger! Chimmichuri I denne version er der skruet op for smagen, med den argentinske kolde sovs eller krydderurtesalsa, Chimichurri verde.I Chimmichurri verde er hovedingredienserne persille og...

Hel kylling i stegeso

En hel kylling i stegeso eller römertopf er den skønneste måde at tilberede et helt måltid, på en nem og tidsbesparende måde. Kyllingen bliver saftig og mør og tilbehøret fuld af velsmag. Det tager ikke mange minutter at smide maden i stegesoen og...

One pot pasta med chorizo

Vi er helt vilde med one pot pasta, når det lige skal gå lidt stærkt i hverdagen, og der gerne må være rester til madpakkerne eller aftensmaden dagen efter. One pot pasta kan varieres i en uendelighed, bare der er pasta i, kan fantasien egentlig få...

Shepard’s pie med oksekød

Shepard's pie er en dejlig klassiker herhjemme hos os. Godt nok havde opskriften vist sin storhedstid i 80'erne, og så her hos os, hvor den blev serveret mange gange til aftensmad, og når der kom gæster på besøg. I dag tager vi gerne en omgang...

Elotes (grillet majs med topping)

Elotes - Hvad er det? Måske har du hørt om dem før - måske har du aldrig hørt det ord før - uanset gennemgår vi lige kort hvad de egentlig er. Elotes er i al sin enkelhed majskolber, der enten er grillede eller kogte, og derefter serveret med...

Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Vestjyske Delikatesser har lavet et perfekt svar på en opskrift når det skal være nemt og lækkert: Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa

Byg-selv burger med fritter

Byg-selv burger er én af vores absolutte favoritter. Opskriften er nem at lave, og man kan benytte alverdens sager fra køleskabet. Her har vi lavet et bud på vores yndlingsvariation til den populære og alsidige ret. Der er måske ikke mange, som ved...

Butternut squash suppe

Her er Vestjyske Delikatessers svar til en vaske ægte efterårs suppe. 9 ingredienser skal der til for at lave denne suppe, som alle aldre elsker.

Andebryst med spidskålssalat

Skal du lave and til mortensaften? Eller måske er en hel and, for meget at lave til juleaften hjemme ved dig? Et andebryst en nem og billig måde at få and på. Kødet er rigt på fedt og det bliver derfor virkelig mørt og saftigt ved tilberedning....

Se opskrifter på tilbehør

Sweet potato fries med timian citronsalt og dip

Med disse lækre sweet potatoes fries kan du hurtigt og nemt servere en anderledes omgang fritter for madelskerne i dit hjem.  Vores sweet potatoe fries er en sand succes i vores hjem, og vi laver derfor gerne en ekstra stor portion til når børne og...

Æblekompot

En god krydret æblekompot med saftige, lidt syrlige æbler fra haven er det perfekte indslag til efterårets morgenbord!Er du ikke til de varme krydderier, eller vil du lave kompotten om sommeren, kan du nøjes med at bruges vanillesukker, som giver...

Pasta med palmekål

Så er vi klar med en ny fortolkning af ricotta pastaen - nemlig pasta med palmekål. En rigtig lækker ret, der er perfekt til alle årstider - om det er forår, sommer, efterår eller vinter. Den smager fantastisk, kold som varm - og kan derfor også...

Fetacreme

Sådan en god fetacreme kan simpelthen redde samtlige retter - og ikke mindst peppe de rigtig gode retter endnu mere op. Fetacremen er også oplagt at bruge på madpakken sammen med et lille udvalg af grøntsagsstænger.  Fetacremen tager kun 10...

Patatas bravas

Patatas bravas er en skøn og lækker ret, som vi tit laver, når vi vil hygge os med en god omgang tapas. Med denne klassiske spanske ret kan du servere tapas for dine venner og familie og overraske dem med alternativ spise til det klassiske danske...

Tomatsalat med mozzarella

Tomatsalat er en sikker vinder, hvis du gerne vil servere noget frisk og lækkert som tilbehør til et godt stykke kød. Vi anbefaler, at man eksperimenterer en smule med dressingen. Nogle gange kan det være nødvendigt at smage til med salt og peber...

Elotes (grillet majs med topping)

Elotes - Hvad er det? Måske har du hørt om dem før - måske har du aldrig hørt det ord før - uanset gennemgår vi lige kort hvad de egentlig er. Elotes er i al sin enkelhed majskolber, der enten er grillede eller kogte, og derefter serveret med...

Halloumi fries

Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave... Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve! Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

Halloumi Grillspyd

Grillspyd er så lækkert og kombinationsmulighederne er utallige!Vi har her lavet en version der er kød-fri, men med den lækre måltidsost Halloumi. Grillspydene kan nydes som hovedret eller som tilbehør til aftensmaden. I denne opskrift er der ikke...

Syltede rødløg

Syltede rødløg er en lækker lille joker, som kan sætte prikken over I’et ved mange af dine retter. Vi plejer at lave rigeligt ad gangen, og bruger det så ellers til så meget som overhovedet muligt. Lav altid minimum 2 glas af gangen og prøv dig så...
Summary
recipe image
Recipe Name
Brombærmarmelade
Published On

Hvad skal du have til morgenmad, frokost & aftensmad?

Vi har lavet madplan med en række lækre opskrifter til dig.

Hent dine gratis opskrifterne og madplanen her.

You have Successfully Subscribed!

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen