Grøn risotto med squash, ærter og citron

Vi elsker en god omgang risotto, og derfor har vi været i køkkenet for at lave en lille opskrift til dig her fra det vestjyske køkken. Denne udgave står på et lille strejf af sommersmag i en mørk tid – og det gør risottoen endnu skønnere.

I dag skal bruger vi squash, ærter og citron, men du kan også sagtens lave en “tøm-køleskabet” med denne opskrift og så bare bruge de grøntsager, der mangler en ret at høre til.

Vi bruger parmasanost i denne opskrift, men hvis du har en anden ost i køleskabet, der går godt i lune retter, kan du også sagtens bruge det.

/ Sonja & Martin

Du skal bruge:

Til 4 personer

Grøn risotto med squash, ærter og citron

  • En squash
  • 200 gram spinat
  • 200 gram ærter
  • 1 citron
  • Basilikum
  • Ærteskud
  • 3 spsk. hakket løg
  • 3 spsk. hakket hvidløg
  • 4 spsk. pasta krydderi 
  • 400 gram risottoris
  • 2 dl. hvidvin
  • 1 liter kyllingefond
  • 130 gram parmesan
  • Smør

Sådan gør du

Løg og hvidløg sættes i blød i vand i 10 minutter. Derefter steges de på en pande i lidt smør.

Når løgene er klare, tilsættes den groftrevne squash, og det hele vendes i 2-3 minutter med hyppige mellemrum.

Løg, hvidløg og squash blandingen krydderes med 3-4 spsk. pasta krydderi samt salt og peber.

Herefter tilsættes 400 gram rissotoris og 2 dl. hvidvin. Lad dette simre ved lav varme, indtil alkoholen er fordampet.

Tilsæt derefter lidt efter lidt 1 liter hønseboullon, indtil risene er tilberedte. Dette tager ca. 30 min.

I mellemtiden steges 200 gram spinat på en pande, hvorefter det blandes med en håndfuld frisk basilikum.

Spinatblandingen og ærterne tilsættes retten. Til allersidst tilføjer du parmasanosten og lidt citrolskal.
Det hele smages til med salt og peber og voilá; der er serveret.

Hvis du ikke ligger inde med vores hakket løg, eller hakket hvidløg, kan dette erstattes af 1 løg og 3-4 fed hvidløg.

Den perfekte “Stop Madspild ret”

Vi er ret glade for de her retter, hvor vi tømmer køleskabet for gode sager. Det kan være en rest kål, en halv dåse med majs fra sidste aftensmad eller noget helt tredje.

Derfor giver risotto også mulighed for, at du kan slippe fantasien løs i køkkenet – og børn og børnebørnene er i hvert fald også sikret en god oplevelse, da retten er så nem at lave, at alle aldersgrupper kan være med. 

Du kan peppe retten op med lidt bacon, kyllingetern eller lignende, hvis du ønsker kød. Og så er det jo heldigvis meget nemt at tage med på madpakken næste dag. God appetit! 

Tilmeld nyhedsbrev og få 15% rabat på din næste bestilling

Der kommer også løbende tips til lækre opskrifter og inspiration til aftensmaden, festmåltider og snacktid.

You have Successfully Subscribed!

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen