Falafler
Er du også ret glad for falafler? Eller har du endnu ikke stiftet bekendtskab med denne skønne ret? Så er det bare med at få sat kikærterne i blød, og imens kan du forberede resten til morgendagens aftensmad.
Alle krydderurter og løg i opskriften fra Vestjyske Delikatesser er i vores tørret udgave, så du er fri for at stå med friske krydderurter og løg, som du måske ikke får brugt.
Nu går vi i gang – god fornøjelse 🙂
/ Sonja & Martin
Forberedelsestid: 12-24 timer
Tilbedringstid: 25 minutter
Du skal bruge:
Til 40 stk.
- 500 gram kikærter (iblødsat)
- 4-5 kartofler
- 5 tsk. tørret løg
- 3 tsk. hakket hvidløg
- 2 spsk. tørret persille
- 4 tsk. knuste koriander
- 4 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. chili
- 1 tsk. lemon dild
- 2 tsk. stensalt
- 4 æg
- 5 spsk. rasp
- Fritureolie til stegning (ca. 1 liter)
Sådan gør du
Start ud med at sætte kikærterne i blød. Vi plejer at iblødsætte dem imellem 12-24 timer, hvor de er helt dækket med vand, og vi skifter vand 2-3 gange undervejs. Husk at skyl kikærterne grundigt efter iblødsætningen er overstået.
Derefter kommer du alle ingredienserne i en food processor, og så skal du egentlig bare vente på, at din falafelfars bliver helt ensartet og jævn. Lad gerne farsen hvile i køleskabet i en halv times tid, imens du sætter frituren til eller varmer fritureolien op i gryden.
Til sidst skal falafelfarsen formes med en ske til små runde kugler, som steges i olien til de er sprøde og har en gylden overflade.
Falaflerne kan spises med en skøn salat, mozeralla ost, hummus, pitabrød eller med ris som tilbehør.