Falafler

Er du også ret glad for falafler? Eller har du endnu ikke stiftet bekendtskab med denne skønne ret? Så er det bare med at få sat kikærterne i blød,  og imens kan du forberede resten til morgendagens aftensmad.

Alle krydderurter og løg i opskriften fra Vestjyske Delikatesser er i vores tørret udgave, så du er fri for at stå med friske krydderurter og løg, som du måske ikke får brugt. 

Nu går vi i gang – god fornøjelse 🙂 

/ Sonja & Martin

Forberedelsestid: 12-24 timer

Tilbedringstid: 25 minutter

Du skal bruge:

Til 40 stk.

Sådan gør du

Start ud med at sætte kikærterne i blød. Vi plejer at iblødsætte dem imellem 12-24 timer, hvor de er helt dækket med vand, og vi skifter vand 2-3 gange undervejs. Husk at skyl kikærterne grundigt efter iblødsætningen er overstået. 

Derefter kommer du alle ingredienserne i en food processor, og så skal du egentlig bare vente på, at din falafelfars bliver helt ensartet og jævn. Lad gerne farsen hvile i køleskabet i en halv times tid, imens du sætter frituren til eller varmer fritureolien op i gryden.

Til sidst skal falafelfarsen formes med en ske til små runde kugler, som steges i olien til de er sprøde og har en gylden overflade.

Falaflerne kan spises med en skøn salat, mozeralla ost, hummus, pitabrød eller med ris som tilbehør.