Bagte auberginer

bagte auberginer, vegetarisk ret med masser af smag

Auberginer er en alsidig grøntsag, der kan tilberedes på mange forskellige måder.

En af de bedste måder at nyde auberginer på, synes vi er ved at bage dem og fylde dem med en lækker og velsmagende blanding af hakket aubergine, tomater, rød og grøn peberfrugt, hakket tomat og hummuskrydderi. Denne ret er sprængfyldt med smag og krydderier og er perfekt til en lækker vegetarisk hovedret, der vil få ganen til at synge af glæde.

Tilpas nemt til din smag

En af de bedste ting ved denne opskrift er, at du kan tilpasse den efter dine præferencer og smag. Du kan f.eks. tilsætte lidt kanel eller spidskommen for at give retten en lidt mere eksotisk smag.

Mere fylde?

Hvis du er på udkig efter en mere fyldig og mættende ret, men stadig holde den vegetarisk, kan du tilsætte nogle kogte linser, quinoa, sorte bønner eller kikærter til fyldet.

Med kød?

Ønsker du at tilføje kød til retten, kan du bruge næsten al slags hakket fars – især okse og kylling egner sig godt hertil.

Flere grøntsager?

Du kan også tilføje nogle forskellige grøntsager til fyldet, såsom løg, hvidløg, svampe, eller courgette, for at give retten ekstra smag og fylde.

Tilføj ost.

En anden lækker variation er at tilsætte feta, gedeost eller ricottaost til fyldet for at give det en cremet og salt smag. Alternativt kan du tilføje lidt revet cheddar eller parmesanost på toppen af fyldet, inden du bager det, for at give retten lidt ekstra knasende og lækker smag.

Flere krydderier

Auberginer er en del af samme familie som kartofler og tomater og stammer fra Sydøstasien. De lilla frugter er elsket for deres milde, aromatiske og kødfulde smag og bløde, saftige konsistens. Bagte, grillet eller stegte auberginer absorberer let smag fra krydderier, krydderurter og andre grøntsager.

Derfor er det helt oplagt at gå på smagsopdagelse og eksperimentere med skønne krydderier og krydderiblandinger til denne ret.

Uanset hvordan du vælger at tilpasse opskriften, er du garanteret en lækker og fyldig ret, der vil tilfredsstille dine smagsløg og efterlade dig med en fornemmelse af velvære og tilfredshed. Så hvorfor ikke tage springet og prøve denne fantastiske opskrift allerede i dag?

Du skal bruge:

Til 4 personer

  • 4 auberginer
  • 200 g cherrytomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 ds hakket tomat
  • 2 spsk. hummuskrydderi
  • 2 spsk. rapsolie
  • Salt og peber efter smag
  • Creme fraiche
  • Revet parmesanost

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader C.
  2. Vask auberginerne og skær dem i halve på langs.
  3. Skær et rids i kødet på auberginen, uden at skære igennem skindet. Drys med lidt salt og peber og rapsolie.
  4. Placer auberginerne på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. 30-35 minutter, eller indtil de er møre og gyldne.
  5. Tag auberginerne ud af ovnen og lad dem køle af i 5-10 minutter.
  6. Hak imens cherrytomater og begge peberfrugter i fine tern.
  7. Når auberginerne er kølet ned, fjernes forsigtigt det bløde kød med en ske og det hakkes i små terninger.
  8. I en stor skål blandes det hakkede auberginekød, hakket tomat, rød og grøn peberfrugt, hakket tomat, hummuskrydderi, salt og peber. Rør det hele sammen.
  9. Fyld auberginehalvdelene med fyldet og placér dem tilbage på bagepladen.
  10. Bag i ovnen i yderligere 10-15 minutter eller indtil fyldet er varmt og sprødt på toppen.
  11. Inden servering drysses med creme fraiche og parmesan.
  12. Server dine bagte og fyldte auberginer varme og nyd dem som en lækker og sund vegetarisk hovedret eller som lækkert tilbehør.

Velbekomme.

Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?

Hummus

39,95 kr.

Rapsolie

54,95 kr.

Sort peber hel kværn

54,95 kr.

Havsalt

39,95 kr.

Se opskrifter på kød-fri retter

Guacamole

Er du også fan af den cremede og lækre dip guacamole? Det er vi! Vores guacamolekrydderi er specielt udviklet til at forbedre smagsoplevelsen af guacamole ved at tilføje den perfekte balance af krydderier. De helt rigtige krydderier Guacamole er en...

Gnocchi

Oplev en harmonisk kombination af krydderier og lækker pesto med vores opskrift på gnocchi med salvie. Denne opskrift bringer sammen den bløde og delikate smag af hjemmelavede gnocchi og den autentiske smag af vores Pesto Tapas Salsa fra Vestjyske...

Fettuccine med citronpeber

Leder du efter en simpel, men lækker pastaret, der kan imponere dine smagsløg? - Så er denne fettuccine med citronpeber lige noget for dig! Denne ret er fyldt med smagfulde ingredienser, der komplimenterer hinanden perfekt. Citronpeberet tilføjer...

Avocadomad med krydderolie

En avocadomad med krydderolie, salt og peber er en fantastisk og sund måde at starte dagen på. Denne lækre ret er nem at tilberede og fyldt med smag og ernæringsværdi. Denne avocado-mad er perfekt som en sund og nærende morgenmad eller frokost. Den...

Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Misosuppe

Misosuppe er en meget enkel og lækker suppe. Den består af en base, selve suppen, lavet på sojabønnepastaen Miso og en bouillon. Dertil tilføjer man diverse ingredienser - som regel nudler og grøntsager. Suppen kan også indeholde både fisk og kød...

Indisk Dhal

Dhal, dahl eller daal? Kært barn har mange navne og der er åbenbart flere måder at stave til denne lækre indiske ret. For overskuelighedens skyld holder vi os til førstnævnte stavemåde. Dhal er en virkelig lækker indisk ret, typisk lavet med røde...

Pita med hummus og falafel

Pita er både en nem og billig ret, og så smager det bare utroligt lækkert! Hvad end du har lyst til at bage dine egne brød, eller du blot køber dem færdigbagte, er det en nem og lækker spise.I vores version har vi lavet den som en kød fri udgave,...

Halloumi fries

Halloumi fries, oste-fritter, cheesesticks, ostestave... Kært barn har mange navne, og disse halloumi fritter er helt klart et indslag i køkkenet der er værd at prøve! Disse halloumi fries er den skønneste kombination af sprødhed, perfekt afstemte...

Elotes (grillet majs med topping)

Elotes - Hvad er det? Måske har du hørt om dem før - måske har du aldrig hørt det ord før - uanset gennemgår vi lige kort hvad de egentlig er. Elotes er i al sin enkelhed majskolber, der enten er grillede eller kogte, og derefter serveret med...

Se opskrifter på frokostretter

Æggesalat med Hawaii krydderi

En æggesalat, lidt udover det sædvanlige! - Sådan vil vi beskrive denne opskrift på en enkel, men utroligt lækker æggesalat. I æggesalaten skal du kun bruge 4 ingredienser, for at få et virkeligt velsmagende pålæg til dit kolde bord, brunchen,...

Knækbrød med jomfru i det grønne

Lækre knækbrød er noget, de fleste kan lide. Og vi har været i køkkenet for at lave en opskrift til dig. Knækbrødet er nemt at lave, så hvis du mangler en aktivitet til børnene eller noget lækkert til snacktid om eftermiddagen, så er knækbrød med...

Tortilla med bønnemos

Vegi-tortillas med bønnemos er simpelthen en fantastisk lækker ret, hvis frokosten lige skal piftes lidt op, eller aftensmaden skal være nem og sund. Bønnemosen er nem at lave i forvejen, og vi plejer faktisk at lave en stor portion, så der er...

Mexicanske tortillas

Mexicanske tortillas bliver mere og mere populære herhjemme. Det tynde lækre brød kan fyldes med alverdens skøn fyld, og man opnår en nem og lækker ret, på ingen tid! Vi har valgt at lave en helt klassisk udgave, som vi kender det herhjemme, af en...

Rugbrødssandwich

En sandwich i madpakken slår aldrig fejl - og bytter du det hvide brød ud med et grovere brød, eller som her friskbagt rugbrød, får du en mere mættende og fiberrig frokost, der kan holde dig kørende i mange timer. Der er intet som et friskbagt...

Fettuccine med citronpeber

Leder du efter en simpel, men lækker pastaret, der kan imponere dine smagsløg? - Så er denne fettuccine med citronpeber lige noget for dig! Denne ret er fyldt med smagfulde ingredienser, der komplimenterer hinanden perfekt. Citronpeberet tilføjer...

Koldhævede boller med smag

Koldhævede boller er en nem og utrolig lækker måde at lave boller på, og så kan de spises til stort set alt. Disse koldhævede boller skal hæve i 8-12 timer - gerne mere, hvis du har tålmodigheden til det.  Disse boller er ikke som helt almindelige...

Burrata

Burrata er en nem og hurtig frokost eller forret, som ikke mindst også er smagfuld og krydret. Vi er gået klassisk til værks med en lækker blød og cremet burrata på sprødt kerne-rugbrød med frisk spinat, toppet af med vores Bruschetta-pesto og...

Kartoffelmad med lakserilette og krydderolie

En klassisk kartoffelmad - opgraderet med et tvist af cremet lakserilette, Krydderolie grønsalat fra Vestjyske Delikatesser samt purløg. En sund og nem frokost gjort overdådig og lidt udover det sædvanlige. Det her er ikke en rugbrødsmad, du bliver...

Tortillapizza med pesto

Når det skal være nemt, men stadig lækkert er tortillapizzaer et rigtig godt bud! Tortillapizzaer er blevet mere og mere populære, hvilket vi godt kan forstå, da de både er nemme at lave, smager virkelig godt og så sparer du endda en del på...

Se opskrifter til fester og gæster

Hovedret til nytår: Grillede oksemørbradbøffer

Lækker hovedret til nytår: Grillede oksemørbradbøffer, rodfrugtgratin, Ciabattabrød med fetacreme, Hjertesalat med ost, chorizo og ristede cashewnødder

Oksefilet med cheddar-kartofler

Lækker og elegant hovedret til nytår som med garanti sende dine gæster hjem mætte. Oksefilet med cheddar, kartofler, bacon-gulerødder og rødvinssauce.

Forret til nytår – tapas

Tapas kan alle være med på og er en perfekt forret til nytår. Der er uendeligt mange muligheder. Vi har samlet et par stykker her.

Asiatisk inspireret kylling i karry

Det asiatiske køkken er velkendt for deres mange lækre smagsnuancer, og mange danskere elsker også, at krydre deres madrepertoire med de lidt mere spicy udgaver, som østens retter byder på. Der er ikke sparet på krydderierne - ej heller smagen! Vi...

Tapasbrød

Tapas er små retter fra den spanske kultur, der traditionelt serveres sammen med drikkevarer og drinks på barer. Tapas er en form for social dining og kan variere fra simple småretter såsom oliven, pesto og mandler til mere omfangsrige retter som...

Spicy suppe med kokosmælk

Vi har været i gang i køkkenet - eller rettere sagt, vores fotograf har været i gang for at lave nye billeder til os. Det blev der en helt ny opskrift ud af, som du hellere end gerne må prøve af og skrive til os, hvad du synes om. Vi er i hvert...

Forret til nytårsaften: Torsk på bund af gulerodspuré

Simpel og elegang forret til nytårsaften med traditionel torsk og gulerodspure. Find opskriften her på Vestjyske Delikatesser.

Svampesuppe

Er du også ret glad for suppe? Suppe er en herlig spise, når det begynder at blive koldt udenfor. Vi får derfor især meget suppe om efteråret og vinteren, så varmen rigtig kan få lov til at sprede sig i kroppen.  Vores svampesuppe er især god, hvis...

Jomfruhummerhaler med aioli og jordskokke chips

Elegant forret til nytårsaften, til dig der venter gæster. Find her den perfekte opskrift på Jomfruhummerhaler med aioli og jordskokke chips.

Jordskokkesuppe med chorizo og æble

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi herhjemme er vilde med suppe, både børn såvel som voksne - og derfor vil vi meget gerne dele vores version af jordskokkesuppe med dig. En jordskokkesuppe frisket op med chorizo og æble. Det tager blot 10-15...
Summary
recipe image
Recipe Name
Bagte auberginer
Published On

Hvad skal du have til morgenmad, frokost & aftensmad?

Vi har lavet madplan med en række lækre opskrifter til dig.

Hent dine gratis opskrifterne og madplanen her.

You have Successfully Subscribed!

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen