Bagte auberginer

Auberginer er en alsidig grøntsag, der kan tilberedes på mange forskellige måder.
En af de bedste måder at nyde auberginer på, synes vi er ved at bage dem og fylde dem med en lækker og velsmagende blanding af hakket aubergine, tomater, rød og grøn peberfrugt, hakket tomat og hummuskrydderi. Denne ret er sprængfyldt med smag og krydderier og er perfekt til en lækker vegetarisk hovedret, der vil få ganen til at synge af glæde.
Tilpas nemt til din smag
En af de bedste ting ved denne opskrift er, at du kan tilpasse den efter dine præferencer og smag. Du kan f.eks. tilsætte lidt kanel eller spidskommen for at give retten en lidt mere eksotisk smag.
Mere fylde?
Hvis du er på udkig efter en mere fyldig og mættende ret, men stadig holde den vegetarisk, kan du tilsætte nogle kogte linser, quinoa, sorte bønner eller kikærter til fyldet.
Med kød?
Ønsker du at tilføje kød til retten, kan du bruge næsten al slags hakket fars – især okse og kylling egner sig godt hertil.
Flere grøntsager?
Du kan også tilføje nogle forskellige grøntsager til fyldet, såsom løg, hvidløg, svampe, eller courgette, for at give retten ekstra smag og fylde.
Tilføj ost.
En anden lækker variation er at tilsætte feta, gedeost eller ricottaost til fyldet for at give det en cremet og salt smag. Alternativt kan du tilføje lidt revet cheddar eller parmesanost på toppen af fyldet, inden du bager det, for at give retten lidt ekstra knasende og lækker smag.
Flere krydderier
Auberginer er en del af samme familie som kartofler og tomater og stammer fra Sydøstasien. De lilla frugter er elsket for deres milde, aromatiske og kødfulde smag og bløde, saftige konsistens. Bagte, grillet eller stegte auberginer absorberer let smag fra krydderier, krydderurter og andre grøntsager.
Derfor er det helt oplagt at gå på smagsopdagelse og eksperimentere med skønne krydderier og krydderiblandinger til denne ret.
Uanset hvordan du vælger at tilpasse opskriften, er du garanteret en lækker og fyldig ret, der vil tilfredsstille dine smagsløg og efterlade dig med en fornemmelse af velvære og tilfredshed. Så hvorfor ikke tage springet og prøve denne fantastiske opskrift allerede i dag?
Du skal bruge:
Til 4 personer
- 4 auberginer
- 200 g cherrytomater
- 1 rød peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 1 ds hakket tomat
- 2 spsk. hummuskrydderi
- 2 spsk. rapsolie
- Salt og peber efter smag
- Creme fraiche
- Revet parmesanost
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 200 grader C.
- Vask auberginerne og skær dem i halve på langs.
- Skær et rids i kødet på auberginen, uden at skære igennem skindet. Drys med lidt salt og peber og rapsolie.
- Placer auberginerne på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. 30-35 minutter, eller indtil de er møre og gyldne.
- Tag auberginerne ud af ovnen og lad dem køle af i 5-10 minutter.
- Hak imens cherrytomater og begge peberfrugter i fine tern.
- Når auberginerne er kølet ned, fjernes forsigtigt det bløde kød med en ske og det hakkes i små terninger.
- I en stor skål blandes det hakkede auberginekød, hakket tomat, rød og grøn peberfrugt, hakket tomat, hummuskrydderi, salt og peber. Rør det hele sammen.
- Fyld auberginehalvdelene med fyldet og placér dem tilbage på bagepladen.
- Bag i ovnen i yderligere 10-15 minutter eller indtil fyldet er varmt og sprødt på toppen.
- Inden servering drysses med creme fraiche og parmesan.
- Server dine bagte og fyldte auberginer varme og nyd dem som en lækker og sund vegetarisk hovedret eller som lækkert tilbehør.
Velbekomme.
Hvilke krydderier skal bruges til opskriften?
Se opskrifter på kød-fri retter
Se opskrifter på frokostretter
Se opskrifter til fester og gæster
